avatar uživatele

Longsword

off
JménoMichael Longsword
Věk48 let (Vodnář)
BydlištěZabreh na Morave
Twitter
Instagram
Facebookhttp://www.facebook.com/michael.longsword
Poznámka
Názory uživatele Longsword
plakát
Dollface
24. listopadu 2019
další názory k seriálu

Max Black is back!

Jsem chlapáckej chlap, nejdrsnější se všech drsných drsňáků. Neuroním slzu ani u Titanicu a při Eat Pray Love jsem usnul a chrápal velmi mocně. Většina mých oblíbených seriálů je plná krve, násilí a autobusem přejetých koťátek, ale existuje výjimka.
Čas od času se objeví seriál, který je naprosto úplně a po všech stránkách holčičí. Přesto na něm ujíždím jak Marty McFly na hooverboardu. Gilmorky, Dvě socky a teď Dollface.
Nemůžu si pomoct, a vlastně ani nechci.
O čem to vlastně je?
Začíná to rozchodem, velkým, zásadním a vše měnícím. Rozchody jsou peklo pro chlapy, ale pro holky? To je potřeba prostě vidět a pochopit. Stejně tak, jako proč je důležité mít skvělé kamarádky, jejichž rady jsou obyčejně to nejdůležitější, nelhat, nebo alespoň to umět, udržet tajemství dokud se neobjeví ještě větší tajemství, a v žádném, opravdu žádném případě nelajkovat fotky na Instagramu ex nové přítelkyně.
Jestli se chcete královsky bavit a alespoň trochu nahlédnout pod pokličku ženské duše (a ne, že by jste ji ani po této exkurzi byť jen trochu pochopili), nemúžete tento seriál vynechat.
Jestli chcete zažít ten pocit deja vu, protože jste tohle s těmi chlapy prožily a přesně tohle v tom okamžiku potřebovaly, je tohle to pravé pro vás.
A stejně jsem krutor drsňopřísňák!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Zpřítomnělí
15. října 2019
další názory k seriálu

Čas není tím, čím se zdá

Nejsem fanda severských detektivek, tedy s výjimkou Girl with dragon tatoo/ Millennium trilogy (původní i remake), ale když jsem se čirou náhodou dostal k tomuto seriálu, spadla mi brada. HBO je sice známo, že už i "lokální" seriály zcela neodflákává, ale tohle jsem opravdu nečekal.
Tak především, atmosféra je vykreslená vynikajícím způsobem, není třeba ani zásadních efektů, aby měl člověk až neskutečný pocit z toho, jak se na jednom místě míchají různé historické epochy.
Hlavní postavou je typický "vnitřně rozervaný" detektiv a jeho protějškem je holka, co díky svému původu ani netuší, co to jsou servítky (kapesníčky, kdyby někdo nevěděl, v jejím případě ještě i něco jiného, co ale popisovat nebudu, to nechám na p.t. divákovi). Tahle nesourodá dvojice má překvapivě vynikající chemii a ani nevadí, že jisté věci v jejich chování postrádají logiku. V čemž ale nejsou sami a proto jsem šel s body o kousek níž (aby se vikingská holka naučila za pár let jazyk, používat počítač a řídit auto, sorry, ale to je na hraně, stejně tak, aby první den po policejní akademii hned mohla být přidělena k vraždě. Ovšem, možná jen neznám norské policejní postupy).
Jejich případ, který se táhne celou sezónou seriálu (doufám, že budou další) je naopak výborně vypointovaný a bylo zábavné zjišťovat kudy se ubírá. Ten tomu dal mé vysoké hodnocení.
Jak jsem na začátku zmínil, nejsem detektivkový typ, ale pokud se mě tento seriál líbil (a že ano), pak i přes některá klopýtnutí to je naprosto úžasně vymyšlená záležitost a stojí za to si to, nejlépe v maratonu, zkouknout.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
plakát
Pennyworth
30. září 2019
další názory k seriálu

Aby mohl být Batman ...

Všichni známe loajálního, vždy gentlemanského majordoma, který vychoval malého Bruce Wayna do podoby Batmana, ale odkud Albert pocházel? Od toho je tento seriál. Zde se poprvé setkávají, excentrický a poněkud snobský miliardář Thomas Wayne, naivní, ale vášnivá novinářka Martha Kane a bývalý voják a syn majordoma Albert Pennyworth.
Musím říct, že jsem z poněkud temné atmosféry prvního (a vlastně i dalších dílů) moc nadšený nebyl, ale ukázalo se, že přesně tohle je ten správný recept. Batman pochází z temných poměrů, takže i jeho původ nemůže být jiný. Takže nakonec jsem atmosféru ohodnotil velmi vysoko.
Podobně i herecké obsazení, ty správné "posh" britské angličtiny tomu dodávají atmosféru, ale základ tvoří vynikající herecké výkony, v podstatě jsem nenašel jedinou postavu, která by byla slabá.
A děj? Během deseti dílů zažijeme hned několik zvratů, jakoby to nebyl jen "krátký" seriál, ale mnohem delší hutnější dílo. Skvěle napsaný a rozhodně zábavnější, než by si jeden o "nudné britské společnosti" myslel.
Vynikající práce!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Znovu 20
13. září 2019
další názory k seriálu

Život po 40 = vlastně už smrt

Svět je posedlý mládím. Vždycky to tak bylo a vždycky to tak bude. Jenže co s lidmi, kterým už bylo čtyřicet? Hlavní hrdinka je přesně v této situaci. Čerstvě rozvedená, dceru na vysoké škole, ex-manžel si "žije", zatímco ona se děsí zítřku. Dokud nepotká kluka, který jí hádá 26.
A tím začíná kolotoč malých a velkých lží a zalhání. Díky tomuto "nižšímu" věku přijde nová (a snová) práce, nový životní okruh s novými (povětšinou výrazně mladšími) lidmi.
Otázkou je: je možné balancovat na hraně, na pohyblivé hraně, věku, udržet vztahy postavené na lži, ale i na reálných a pravdivých citech?
Tento seriál se snaží na tuto otázku odpovědět a jde mu to dobře. Jde mu to zábavně, neotřele a už několik sezón.
Jakožto chlap mohu říct, že přestože ten seriál naprosto a skoro v žádném ohledu není určen pro mou demografickou skupinu, stal se mým guilty pleasure.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Jiný život
26. srpna 2019
další názory k seriálu

Jako z kuchařky

V dnešní době je opravdu těžké přijít s naprosto originálním námětem, potažmo scénářem k celému seriálu, takže je důležité najít správné ingredience a ty namíchat tak, aby to "chutnalo" zase trochu jinak.
Tento seriál se o něco takového pokouší a není zase až tak úplně nestravitelné. A to i přes to, že si každou chvíli říkáte "tohle jsem už někde viděl".
Vzhledem k tomu, že současná sci-fi scéna žádný podobný journey seriál nemá, opovažuji mu dát hodnocení nad 50%, vzhledem k tomu, že tam hraje Katee, tak přidávám procenta navíc.
Děj je vcelku "jednoduchý", na zemi přistáli ufouni a lidi se tedy vydávají na návštěvu k nim. Řeší při tom potíže, které sebou nese odloučení od rodiny, ambice, politikaření, ale třeba také schopnosti AI porozumět lidským citům.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
The Rook
20. srpna 2019
další názory k seriálu

X-meni po britsku

Ocitáme se v příběhu ve stejném stavu, jako hlavní hrdinka, nevíme nic. Tento zajímavý koncept umožňuje divákovi hledat "pravdu" společně s ní. Z tohoto úhlu pohledu vynikající myšlenka a dokonce i provedení.
Poněkud problematické je obsazení, osobně mi chvíli trvalo, než jsem si na postavy zvykl. Podobně "nízkorozpočtové" mi připadalo i celé provedení, kromě několika efektů to je v podstatě komorní záležitost. Na druhou stranu to přidává celému příběhu jistou intimnost a i intenzitu.
Kdo má rád krváky si neužije (moc), kdo má rád detektivky říznuté sci-fi naopak ano.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Mr. Iglesias
9. srpna 2019
další názory k seriálu

Odpočinkovka jak má být

Kdo zná "Fluffy" Iglesiase, stand-up komika, ten si nemůže nechat tohle dílko ujít. Humor, při kterém každé druhé slovo není F-word, ale naopak, si skoro laskavým způsobem dokáže dělat legraci jak z ostatních, tak i sám ze sebe.
Totéž přímo teče z tohoto seriálu. Naprosto schématické postavičky, naprosto schématické kulisy, ale o to příjemnější pokoukání. A opravdu vtipné vtipy, dokonce i na Ameriku.
Kdybych byl nostalgik (a já jsem), tak by mi to atmosférou připomnělo starou Sabrinu, malou čarodějnici, tu s papundeklovými budovami a tak trochu otravným smíchem publika.
Pokud chcete se jen tak pobavit, nehledáte hluboké myšlenky ani temné záludnosti, pak Mr.Iglesias je tu pro vás.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Dobrá znamení
11. června 2019
další názory k seriálu

Velmi dobrá znamení

Původně jsem se bál, že když to natočí Britové, bude to nízko-rozpočtová slátanina, protože to ostrované prostě "umí". Ale byl jsem více než jen příjemně překvapen. A dokonce musím říct, že pro mě je to za poslední dobu jeden z nejvýraznějších počinů, které jsme na obrazovkách mohli vidět. A to i v konkurenci takových pecek, jako GoT a spol. Vizuál je zatraceně blízko "Pomodleným kopcům", kostýmy jsou úplně perfektní a Tennant jako Crowley je ďábelský (pun intended), ale to už jsem věděl od Jessiky J., kde exceloval.
Příběh samotný je typické spojení P&G, lehce sebe-ironizující, avšak svým způsobem laskavý humor britského ražení. Navíc plný odkazů a citací, které jsou zpestřením pro chytré lidi, jak jsem někde četl v jiné recenzi. Pro ty, kteří se rozhodnou seriál zkouknout celý, jako jednu z mnoha těchto perliček doporučuji se soustředit na to, co čte nebohý americký vojáček na bráně základny.
Shrnuto, do jedné věty: Je to skvělé, neokoukané, zábavné a uplyne to rychleji, než by si člověk přál!

89 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
78 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
100 %
plakát
Zelenáč
17. dubna 2019
další názory k seriálu

Starý ale přesto nováček

Když se člověku během krátké doby několikrát převrátí život vzhůru nohama má jen málo možností. Jednou z nejšílenějších je stát se poldou, v pětačtyřiceti. A přesto se to stalo.
Seriál je inspirován přesně takovým příběhem, ale je více soustředěn na lidi, než jen na nějaké ty policejní procedury. Na to, jak se lidé dokáží měnit, jak je dokáže změnit služba, co s nimi dokáže udělat náročný výcvik, i setkání s realitou běžného (či méně) dne v modrém.
Seriál je postaven především na Nolanovi (Nathan Fillion), který je tak skvělý jako prakticky ve všem, ale ani ostatní nejsou jen stafáž. Naopak. Což je obrovské plus. Je postaven na střetu světů jednotlivých postav a i na troše toho humoru (a něco málo slz).
Je to seriál odpočinkový, ale přesto jsou v něm momenty, které člověka donutí se na chvíli zamyslet.
Když to shrnu, očekával jsem tak trochu průměr a dostal jsem mnohem víc. Tolik, že si to dovolím srovnat i s Casltem, tak o hodně víc.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
90 %
plakát
Hra o trůny
11. března 2019
další názory k seriálu

Fantasy jak má být

Představte si svět, kde žili draci, ale už nežijí (nebo?). Představte si říši, kterou zakládaly velké a ušlechtilé rody, ale zbyl jen jejich pletichařící stín. A představte si, že daleko na Severu je Zlo, na které už všichni dávno odmítají věřit.
Tak nějak začíná vpravdě epická sága, kterou nám HBO předkládá.
Na rozdíl od dřívějšího pojetí, kdy jsou postavy zaškatulkovány v rovině dobro/zlo, tady jsou všichni mnohem živější. Víc živí, než by se zdálo milé, některé projevy života tak mnozí sledující nesnesou. A proto také mnohem více a mnohem častěji mrtví, než by divák průměrné fantasy až dosud měl možnost sledovat.
Není snad jediné postavy, která by se nevyvíjela v čase a není snad jediné, která měla jistotu, že se dočká konce.
Obojí dělá, kromě skvělého vizuálu, od rekvizit, přes kostýmy, po lokace, z GoT fenomén dnešní doby.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %