avatar uživatele

Longsword

off
JménoMichael Longsword
Věk48 let (Vodnář)
BydlištěZabreh na Morave
Twitter
Instagram
Facebookhttp://www.facebook.com/michael.longsword
Poznámka
Názory uživatele Longsword
plakát
The Orville
1. března 2019
další názory k seriálu

Ne-Star Trek

Ti z nás, co se v minulém miléniu nejen narodili, ale i brali rozum, a vyrůstali na ST-NextGen, ST-DS9 a ST-Voyager, očekávali, že nový Star Trek bude podobný, ale on není. Což není nic špatného, je jiný. (A je dobrý.)
Naopak Orville je naprosto přesně to, co se od nového ST očekávalo. Jen v modernějším hávu s modernějšími "problémy" (správně bych měl říct případy) k řešení a v trochu low-cost provedení.
Takže za mě velmi vysoké hodnocení, protože to naplňuje to, co mi na novém ST chybí a co jsem měl rád na starých, má to humor (typický Seth, až by se dalo říct), má to sympatické postavy, dokáže zaujmout i pobavit.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
plakát
Umbrella Academy
25. února 2019
další názory k seriálu

Pomalá, ale o to lepší jízda

Zvládl jsem celý set během jednoho dne a můžu říct, že toho nelituji. První díl je dobře lákající, byť souhlasím, že trochu pomalejší, ale celkově je to prostě skvělé, další díly to vynahrazují a celkově tak děj plyne až do závěru, který rozhodně stojí za to.
Na rozdíl od jiných, vyzdvihuji herectví Ellen Page, protože ona prostě je dokonalá. Stejně působí v dalších dílech i "navrátilec". Ale ona vlastně tam není žádná "hluchá" postava. Možná mi připadala trochu slabší Cha-cha, ale to je tím, že nemám rád její představitelku.
Za sebe musím říct, že tenhle seriál se opravdu povedl, byť jsem od něj, díky tomu hype, co kolem něj byl, zase tolik nečekal.
Pokud máte rádi dnes tolik moderní "ponuré" komixy, tak tohle je přesně to, co hledáte.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %
plakát
Zasranej svět
7. ledna 2018
další názory k seriálu

Nejlepší věc od Misfits

Britové seriály umí, když chtějí. A tenhle chtěli hodně. A povedl se.
Začal bych od postav, skvěle napsané, ještě lépe zahrané. Samotná zápletka, přesněji zápletky jsou postaveny tak, že je člověk chce sledovat, jsou zábavné a skvěle do sebe zapadají. Dělají postavy ještě barvitější, než by se na teenagerovskou sérii s pouhými osmi díly a dvaceti minutovou stopáží zdálo.
Jestli hledáte drama, je tam, jestli hledáte lásku, tak vás překvapí její nedostatek, ale i neuvěřitelné množství, jestli hledáte "road movie", i to tam, svým způsobem, je. Jestli vůbec v životě hledáte, tak tady máte jeden z pokladů ...
Jediný důvod, proč nedávám plný počet je až příliš temný filtr i v místech, kde být nemusel. Dodává celému seriálu velmi ponurou atmosféru i v místech, kde by naopak to pomyslné sluníčko svítit mohlo.
Jinak je to bomba a klenot, který by měl vidět každý!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
90 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
90 %
plakát
Hříšná duše
29. října 2017
další názory k seriálu

Skládanka

Málokterá mini-série, kterou jsem v životě viděl, je tak skvěle propracovaná jako tato. Není to jen detektivka, je to perfektní skládačka, kde přestože hned od první epizody víme co se stalo, až do konce nevíme proč. Takhle si představuji, že by měla totiž pravá detektivka vypadat. Žádné kouzelné stopy, žádná magická dedukce, žádné nadpřirozené kouzla CSI, ale jen detektiv, co se opravdu chce dopátrat pravdy a oběť, která si zaslouží spravedlnost.
Doporučuji, kdo má rád psychologické detektivky, nebude litovat.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Smaragdové město
7. ledna 2017
další názory k seriálu

Dorotka z Kansasu

Když jsem o tomto seriálu slyšel, znělo to jako pecka. Pak jsem o něm naopak dlouho neslyšel, což začalo být podezřelé. A nakonec se o něm začalo šuškat, což je vždycky (nebo skoro vždycky) známka, že stanice vsadila na špatnou kartu a teď neví, jestli ji má hodit do talónu, nebo věřit, že to nebude úplně Černý Petr a alespoň část nákladů se vrátí.
Po dvoudílném pilotu mohu říct asi toto (Toto? ;-) ). Je to jiné, než jsem čekal, je to lepší, než naznačovaly všechny škarohlídské negativní recenze a dokonce bych se nebál říct, že to není úplně špatné.
Tak především, Dorotka není policajtka, jak se z počátku tvrdilo, což vůbec není na škodu. Není tedy úplně "slušňák", jako byla Judy Garland blahé paměti. Je mnohem lidštější, plastičtější (a to nemyslím jen hrudník, ale o tom až později) a bude zajímavé vidět, jestli je to jen náznak, nebo se bude dále rozvíjet.
Čaroděj je dost tajemný, aby byl zajímavý, ale čekal bych od něj více (což doufám přijde). Čarodějnice mají každá něco do sebe, ale platí totéž, co s čarodějem.
Vizuálně je seriál udělaný dobře, žádné super-přehnané efekty pro efekt, decentní kostýmy, moc pěkná výprava.
A teď kyselé jablíčko, děj. Začnu od konce, tedy od konstatování, že rozhodně chci koukat dál a to i přes to, že: děj byl takový nezarovnaný, jako písmo, které místo do bloku je zarovnáno na levý okraj. I když je napsáno hodně, máte pocit že celé kusy příběhu vám chybí. Že jsem čekal alespoň určitá vysvětlení, protože náznaků bylo víc, než v Game of Thrones a nevím, jestli bude čas všechno vysvětlit.
To protože ačkoliv to tak nevypadá, děj (přesněji mnohé dějově linky) má vcelku spád a dokonce i "nudná" cesta po cestě z žlutých cihel není úplně marná.
A konečně herci. Dorotka je vcelku koukatelná a sympatická, Toto je pes ( ;-) ), Lucas je jistě eye-candy jak dělaný (včetně jeho "rozervané duše", to holky milují ;-) ) a Čaroděj? Vincent by dokázal zahrát i betonový sloup ;-)
Shrnuto. Není to Got, není to Shannara, není to ani OUtT, ale ... jo, jak jsem řekl, budu se dívat dál.

92 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
85 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 13 lidí
80 %
plakát
V zajetí kouzel
10. ledna 2016
další názory k seriálu

Sarkasm Alert!

Pro ty, kteri (stejne jako ja) nectou nadpisy: Tahle recenze bude kruta, sarkasticka, az na dren a az do krve. Pokud mate radsi pohadkove, sladke povidani, prectete si nejakou od nekoho, kdo se nevratil v sobotu o pulnoci z prace a krome hladu musel protrpet i tenhle prvni dil.
Tak predevsim. Deja vu, rikaji vam ta slova neco? Pak si budete u tohoto serialu libovat (alespon prvni dil to hodne naznacuje). Predstavte si nervove labilniho chlapka, co mu nikdo nerozumi a ma kocku kamaradku (Mr. Robot), ktery je posedly knihami pro deti o magii (Letopisy Narnie se hlasi o copyright). Tenhle neknuba zjisti, ze Americke Bradavice jsou v severni casti statu New York a on je neco jako Harry Potter, jen bez jizvy a s tricitkou na krku (pardon, tedy je mu jakoze neco kolem 19-ti hahaha, no kdyz to autori rikaji...).
Vubec se nedivim, ze jeho nejlepsi kamaradka v nem nevidi zadnou pritazlivost, protoze ma charisma mokrych ponozek.
A ze ona je kost! Ale to je na ni asi tak to jedine, co je zajimave, protoze jinak je to sprtka, co nikdy neprohrala a kdyz jo, nervove se z toho hrouti vic, nez byl od zacatku hlavni hrdina. Divim se, ze se nejmenuje Ana(Kin) (kdo shledne, pochopi).
Pripada vam to zamotane? No, tak to taky je. Sice takovym tim americkym zpusobem, kdy kazdemu, kdo ma v hlave alespon jeden zavit je hned jasne, kdo je "ten dobrej", kdo je "ta na spani, ale jinak fajn holka", kdo je "drsnak s dusi poety" a jedine, co vam pripadne alespon vtipne (kdyz uz ne zabavne) je scenka se susenkami Oreo.
Jedine, co pro me byla opravdova zahada, je fakt, ze se s novackem (brali jich premnoho) bavi ctvrtaci ...
Takze si to shrneme: Magie je, abyste vedeli. Probudi se ve vas tak, ze se na vas dostatecne hlasite zarve ... a pak uz ji umite a jen se ucite co vsechno jde (treba ovladnuti sveta).
... a to je asi tak vsechno, co jsem vam chtel napsat o tomhle paskvilu ... na vlastni nebezpeci ...
P.S. Jo, podivam se i na dalsi dily, ne snad proto, ze by me to tak zaujalo, ale proto, abych prisel na to jestli je to vazne tak spatne, nebo jeste horsi ...
P.P.S. seriál jsem dokoukal a, světe div se, svůj názor (celkem zásadně, to se nestává často) měním. Nechávám nižší hodnocení, protože přetrpět ten začátek opravdu nebylo lehké, ale postupem času (a let) se vytáhl neskutečně nahoru. Postavy dostaly hloubku, přibylo (a ubylo) jich, magie začala (no, nebudu prozrazovat) fungovat a nakonec se z z nudného existenciálního hledání sebe sama stalo vytváření existence.
Takže moje rada, přetrpte půlku první řady, dál už se to rozjíždí víc, konec předposlední řady a celá poslední jsou už opravdu jízda.

70 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
63 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 27 lidí
80 %
plakát
Lip Sync Battle
8. ledna 2016
další názory k seriálu

Jen se nebrat vazne!

Predstavte si, ze jste svetova superstar (nebo aspon zatracene hodne znamy herec/komik/zpevak/moderator) s nejakou dlouze vybudovanou image. A ted si predstavte, ze pujdete do naprosto silene, hloupe, detinske radoby-souteze, kde odmenou je nehorazne kycovity pas a kde je takrka stoprocentni jistota, ze se ztrapnite a o celou image klidne taky muzete prijit. Pujdete do toho?
Pokud ano, pak si zaslouzite obdiv, pokud si navic ze sebe dokazete udelat legraci, pak pred vami klobouk dolu.
A presne to je Lip Sync Battle.
Kazdy z ucastniku si vybira sve songy (ktere, nekdy nastesti, nekdy ke skode, protoze nekteri ucastnici jsou skveli zpevaci a zpevacky a jiste by bylo super slyset jejich verzi), vybira si jak je pojme, jak moc "vazne" je pojme a jak moc si chce sam uzit legrace. ... a i trocha toho soutezeni v tom nakonec taky je ...
Zkracene, je to zabava. Neni v tom zadna hluboka myslenka, neni v tom zadny skryty smysl, je to jen o tom, jak moc se bavi ti na podiu a jak moc se bavi divak.
Z pocatku jsem si nebyl jisty moderatory, LL Cool J je rapper (coz pro me osobne neni zrovna muzika, kterou bych preferoval) a tak jeho chovani je tak trochu kostrbate, abych tak rekl. Ale jeho uprimny nehrany smich, to je duvod, proc mi tam prestava vadit. Crissy Tiegen je modelka, taky neni puvodne moderatorka, ale krome toho, ze se na ni dobre kouka, nema problem rikat smesne veci pred lidmi (a to neni vzdy jednoduche) a jeji komentare jsou casto jak s rika "do ziveho", coz dela porad jeste zabavnejsim.
Pro me je to dvacetiminutovka u ktere si obycejne zpivam s ucastniky a u toho se smichy placam do kolen. Nic vic od toho necekam, ale ani nechci, protoze presne tak je to perfektni!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Red Band Society
20. září 2014
další názory k seriálu

Tearjerker

Pokud mate srdce, tedy srdce, ktere jen nepumpuje krev, pak vas uz jen prvni dil tohoto serialu dojme. Mozna trochu (hodne) vypocitave, mozna trochu (hodne) prvoplanove, ale svym zpusobem je to ono, co by se od tohoto druhu serialu z tohoto druhu prostredi dalo cekat. Postavy jsou "lidstejsi nez lidske", ale i kdyz v nich clovek vidi archetypy, tak je presto tak nejak prijme za sve. Dokonce i ty nejvetsi potvory.
Neni to serial na velke filozofovani, jen na takove male, jen o "drobnostech" jako je zivot, preziti, nemoc... A jak se s tim vsim vyrovna nekdo, kdo jeste chodi, nebo mel by, do skoly.
Po prvnim dile nemuzu hodnotit, co bude dal, ale pokud budou tvurci pokracovat v nastalem trendu, pak to bude velmi kvalitni podivana.

69 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
77 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 13 lidí
80 %
plakát
Z Nation
16. září 2014
další názory k seriálu

Po prvnim dile

Dal jsem si tu praci a prelouskal, zatim, prvni dil a musim rici,ze mam potize napsat cokoliv jineho, nez vsichni ostatni hodnotici prede mnou.
Ze jsou zombie "rychlovky", ne nepodobne stylu 28 dni pote, fajn to beru, ze uz minutu po premene vypadaji jak z Walking Dead uz ne.
Ze prislusnik specialnich sil (spoiler) ma zbranove navyky sestileteho kluka, to neberu, nemluve o jeho chovani vuci civilistum a radoby-vojenskemu slengu. Sejne tak, jako fakt, ze sniper necha svou zbran na miste a pak se jde "prochazet" Buddha vi kam.
Logika dostava tvrde na drzku i v tak zasadnich vecech, jako je ochrana dlouhodobe zakladny, to jako autori nikdy ani nepouzili mozek? Nebo nejakeho advisora?
Cekal jsem od tohohle serialu, ze bude protivahou "pomaleho" WD, ale ocividne na svete neni dostatecne dlouha paka. Dokazal bych napsat stranky dlouhe hodnoceni, rozebrat scenu po scene, ale k nicemu by to nevedlo. Ti z vas, kteri na zombacke filmy a serialy trpi, proste jen varuju: Na vlastni nebezpeci!

74 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
47 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 19 lidí
30 %
plakát
Enlisted
24. června 2014
další názory k seriálu

I v armade muze byt sranda!

Kdysi mi jeden ucitel rekl "z pocatku naplno, postupne pak pridavat". To je pro me v serialove branzi napriklad M*A*S*H, abychom zustali u vojenske tematiky, kdyz uz tu pojednavame o vojenskem serialu. Tento serial nezacina naplno, mozna na pul plynu, ale postupne pridava a vtipky a vtipy se vylepsuji, postavy vykresluji a uprimne, po shlednuti posledni epizody jsem byl nadseny.
Ano, plno vtipku je pubertalnich, ano, nekdy se scenky zdaji tak trochu krecovite a ano, takhle to prece v realu nefunguje, ale prece o to tu jde! Zivot, a specialne ten vojensky, je velmi vazny, tam proste musi byt humor, rychly, britky a casto neurvaly a tento serial ho nabizi.
Jestli chcete kratkou, zabavnou, odpocinkovku, pak tohle je ona!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %