Poppy

off
JménoAdéla Pokorná
Věk24 let
BydlištěBrno
Twitter@AdelePokorna
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Poppy
plakát
Sherlock
18. srpna 2015
další názory k seriálu

Vybroušený diamant televizní tvorby

Sherlock je vybroušeným diamantem televizní tvorby. Vypracovaný do posledního detailu - od dokonalého obsazení přes soundtrack, který dokonale podtrhuje situace až k vizuálním efektům v podobě esemesek, Sherlockových dedukcí a jeho paláce mysli.
V době, kdy jsem se na Sherlocka začala dívat, seriál vyhrával, co se dá a nedalo mě to. Opravdu je ten seriál tak dobrý? A je, samozřejmě, že je. Po shlédnutí prvního dílu jsem si již celý den broukala soundtrack.

BBC dává do Sherlocka velký peníze, ale rozhodně se jí to vyplácí. Moffatt se Gattisem, dva velcí milovníci příběhů A.C.Doyla, dovedli jejich seriál k dokonalosti. Já sama jsem nikdy Sherlocka Holmese neprožívala, ale ti dva svoji vášeň přenesli i na mě ( a jsem si jistá, že i na mnoho dalších diváků Sherlocka).

Samozřejmě velkým tahounem je Benedict Cumberbatch, ze kterého udělal seriál Superhvězdu. Je pravda, Benedict je výborný herec, vaše oči úplně přiková k televizní obrazovce (nebo monitoru), když chrlí jednu dedukci za druhou a čas od času udělá ze seriálu one man show (např. svatební projev svědka), ale Martin Freeman vedle něho rozhodně druhé housle nehraje. Co by totiž dělal Holmes bez svého Watsona? A tak stejně se Cumberbatch neobjede bez svého Freemana.

Tehdy jsem našla seriál, který je přesně pro mě, ale určitě i pro všechny, kdo má rád propracované televizní seriály, strhují herecké výkony (a to ne pouze hlavního dua) a nezaměnitelný britský humor. A takových lidí po světě chodí spousta a určitě i vy jste jedním z nich.

Naprosto bez debat čistých 100%

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Top Gear
2. července 2015
další názory k seriálu

Tohle není AutoSalon, tohle je TOP GEAR

Včera jsem shlédla poslední díl s klasickým složením (May, Hammond, Clarkson) a zvedla jsem svoje hodnocení na nejvyšší možné. Tihle chlapíci tedy umí zahrát i na citlivou strunu. Ale nezapomněli se rozloučit ve velkém stylu, nechybělo soutěžení, uvíznutí v bažině, nadávání na Top Gear, nadávání na Jamese Maye, závody, Stig a...dárky. Takhle vypadal každý dobrý díl.
I když je "jenom" televizní pořad o autech, je mnohdy lepší než kdejaký seriál. Bolivijský speciál patří k naprostým vrcholům. A navíc ta britská krajina (a v neposlední řadě samozřejmě ty auta), co mě ohromuje každý díl. Pro britofila pastva pro oči.
Rozhodně to není nudná pánská záležitost, Top Gear si jistě oblíbí i dámy a ještě budete překvapené, že se tomu budete smát až vám slzy potečou. K tomu tento pořad přece jenom je, alespoň u nás. Myslím, že obyčejní smrtelníci si vybírat nové auto podle Jeremyho Clarksona nebudou (I když Škodu Yetti považuje za jedno z nejlepších aut, co v TG měli).

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Neviditelní
2. prosince 2014
další názory k seriálu

Nemusí pršet...

Neviditelní jsou příjemný relax. České Televizi se už dlouho nepovedl tak osvěžující seriál. Z těch (ne)dramatických dramat a stupidních komedií mě už bolí hlava. Tímto si ale ČT u mě černý puntík smazala a dokázala tím nemožné. Pozitivní na Neviditelných je, že v podstatě takový seriál, alespoň u nás a myslím, že ani ve světě, není. Značná podobnost s Jak utopit Dr.Mráčka, ale to byl víceméně prý úmysl.
Stačí prostě říct, že jsem se bavila a to je u tohoto seriálu hlavní. První díly byly sice nejlepší, potom šla kvalita dolů a závěr byl takový nedokončený. Že by ČT chystala druhou řadu? Doufám, že ano.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
Twenty Twelve
1. září 2014
další názory k seriálu

Okay. Totally. Cool.

Tohle můžu. Seriál plný trpkého britského humoru, který, přiznávám, nemusí být každému po chuti. Seriál rozhodně zaujme svým zajímavým zpracováním a také samozřejmě perfektním castingem, který obsahuje rozhodně britskou seriálovou špičku, žádní béčkaři, kteří hrají tak mizerně, že jim nevěříte ani nos mezi očima, se zde nevyskytují. Olivia Colman dokonce za svůj výkon v Twenty Twelve dostala cenu BAFTA.
Seriál rozhodně doporučuji, přesto, že téma již není aktuální, rozhodně mě Twenty Twelve nepřišlo zastaralé.
Ale ten konec...za ten bych vraždila. Nechte si chutnat...

PS: Svým hodnocením se trochu seriálu polepšila, stejně s 60% je seriál hodně podceněný.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Panství Downton
29. srpna 2014
další názory k seriálu

Cítíte tu historii?

Nevím, jestli je to vůbec správné psát na tento seriál názor, protože jsem si zcela jista, že bude naprosto neobjektivní, neboť Downton je moje srdcovka. Downtonu odpustím všechno, dokonce i poslední sérii, která byla dokonalá, ale zároveň i naprosto děsivá a dějově občas hodně přitažená za vlasy.
Ať už to tak na první pohled nevypadá, Downton Abbey je rodinný seriál, alespoň u nás to tak je. Je to sice telenovela, ale zabalená do nádherných kostýmů, kinematografie, perfektního soundtracku, báječných hlášek (kterých je rozhodně víc než - teď už málem legendární větu - "What is it weekend?"), ale na druhou stranu i drama samozřejmě nechybí.
Na Downtonu je spousta postav, takže si každý může najít postavu, která mu přiroste k srdci, ovšem nad grimasy pana Carsona se prostě musí zasmát každý.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %