avatar uživatele

LadyJ

off
JménoMarkéta
Věk35 let (Kozoroh)
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky LadyJ
plakát
Hra o trůny
10. května 2015
další názory k seriálu

House Martell

Nejdříve jsem viděla první dvě řady seriálu, které mě nadchly, a pak jsem při čekání na další řadu přečetla všechny knihy. I když jsem tedy věděla, co se má stát, tak jsem stejně s napětím očekávala další díly. Nyní se v 5. řadě dostáváme dál, než kam byly prozatím napsané knihy a mé napětí se tak jen stupňuje.
Jen málokdy jsem ochotná říct, že film/seriál je stejně dobrý jako jeho knižní předloha. U GoT tomu tak je a některé části jsou dokonce zpracovány lépe než v knihách. V seriálu najdete vše, co od HBO očekáváte - sex, nahotu, násilí, krev i intriky a jelikož se jedná o středověkou fantasy, tak i rytíře a draky. Ale především HBO dokáže své seriály financovat a je to na tom znát. Výborná výprava, kostýmy i herci a naprosto skvělá podkresová hudba.
Navíc je GoT jediný seriál, ve kterém se skutečně bojím o své oblíbené postavy. Jak už můj profilový obrázek napovídá, tak jsem přívrženec rodu Martellů a spolu s Ellarií ještě truchlím nad smrtí Oberyna a jsem nadšená, že se příběh konečně posunul do Dorne.

Tento seriál nemohu hodnotit jinak než 100%.

78 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
100 %
plakát
Dexter
5. května 2015
další názory k seriálu

Temný společník

Mysleli jste si, že byste nikdy nemohli fandit sériovému vrahovi? Podívejte se na Dextra a změníte názor.

1. Vrah s chlaďákem: Ze začátku se seznamujeme s Dextrem a jeho Temným společníkem. Velmi oceňuji, že jsme měli možnost slyšet Dextrovy myšlenky, při jeho hláškách jsem se dost bavila. Normálně nemám ráda, když postavy vidí "mrtvé lidi", ale rozhovory s Harrym byly skvělé.

2. Řezník ze zálivu: Tahle řada byla snad ještě lepší, než ta předchozí. Hodně napětí a dobrá zápletka. Nejvíc jsem si asi užívala jeho souboje s Doakese. Když našel jeho sbírku sklíček, tak jsem měla o Dexe vážně strach.

3. Dexův kamarád: Celkově byla tato řada slabší a pomalejší než ty předešlé, ale pořád dobrá. Miguel Prado mi byl od začátku nesympatický a byla jsem ráda, že jejich přátelství nevydrželo moc dlouho. Co jsem si na druhou stranu užívala, bylo těhotenství Rity a situace, které díky tomu musel Dex řešit.

4. Trinity: Velmi podařená zápletka a pro Dexe opravdu zajímavý soupeř. Musím říct, že konec jsem nečekala. Pro mě nejsilnější scéna, jak Rita leží ve vaně a Harrison sedí v kaluži krve.

5. Dívky v barelech: Trochu pomalejší začátek, ale to se dalo po smrti Rity čekat. Brzy se na scéně objevuje Lumen, kterou jsem měla ráda a bylo mi líto, že to mezi ní a Dexem nepokračovalo dál.

6. Vrah soudného dne: Samotná dějová linka se mi moc nelíbila, ale některé biblické obrazy byly přímo neskutečné. Konec mi ovšem vše vynahradil, když Debra nachytala Dexe, jak likviduje Travisovo tělo.

7. LaGuertino vyšetřování: Tahle řada měla dobře nakročeno už od začátku. LaGuertino vyšetřování a Hannah byly dobré zápletky s pro mě velmi nečekaným koncem. Jediné, co mě téměř celou řadu štvalo byla Debra.

8. Mozkový chirurg a doktorka Vogel: Asi nejhorší řada vůbec. Zápletka mě moc nenadchla, ale konec mě vyloženě naštval. Asi jsem ani neočekávala, že by Dexe čekal happyend, to mi ani tak nevadí. Já chtěla prostě jen nějaký uzavřený konec, i kdyby ho měly chytit a zavřít. Tohle pro mě byl takový konec nekonec. Vím, že spostě lidí se to líbilo, ale já patřím do druhého tábora.

Některé řady byly lepší a jiné trochu horší, ale i přes hrozný konec mě Dexter bavil a nikdy jsem nelitovala, že jsem ho začala sledovat.

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
American Horror Story
27. dubna 2015
další názory k seriálu

AHS

1. řada: Seriál jsem začala sledovat, protože se o něm hodně mluvilo a kritiky na něj byly většinou pozitivní. První díl mě nijak nenadchl a nemohla jsem pochopit, co na tom všichni vidí. Jelikož jsem měla čas, tak jsem zkoukla i druhý díl a jsem za to rozhodnutí vděčná. Seriál mě tak vtáhl do děje, že jsem celou řadu viděla v jediném dni a nemohla se dočkat dalších dílů. Kdo by si taky nedokázal oblíbit psychopatického ducha Tata.

2. řada: Jestliže jsem první řadu hodnotila 100%, tak té druhé bych musela dát 200%. Prostředí blázince je samo o sobě děsivé a k tomu ještě ta představa, že jsem tam uvězněna, to je doslova má noční můra. Ještě k tomu připočtěme šíleného vědce a sériového vraha a máme dokonalý horor. Jen jedinou věc musím zkritizovat, a to zápletku s mimozemšťany, podle mě už to bylo přehnané. Dále bych ráda vyzdvihla herecké výkony Jessicy Lange a Zachyryho Quinta, kteří ve svých rolích byli naprosto dokonalí.

3. řada: Po pro mě nedostižné druhé řadě byl tohle hrozný propad. Děj je pomalý, dohromady se tam téměř nic neděje a postavy jsou většinou nesympatické a jednají nelogicky. Pro mě nejzajímavější postava Misty v podání Lily Rabe dostala jen málo prostoru a to byla velká škoda. Dívat se na to dalo, ale oproti předchozí řadě, kdy jsem se nemohla dočkat dalšího dílu, jsem tohle sledovala spíš jen proto, abych věděla, jak to skončí.

4. řada: Panoptikum zrůd je asi nejslabší řada. Ano, i já byla morbidně fascinovaná tulením mužem, beznohou ženou a siamskými dvojčaty, ale to pro dobrý seriál nestačí. Žádný výraznější děj ani dynamika, postavy nejsou moc zajímavé a jen se tam zoufale plácají v tratolišti krve. Nezachránila to ani Jessica Lange, která sice hrála skvěle, ale opět to byl prakticky ten samý charakter alkoholičky jako v předchozích řadách. Tuhle řadu jsem sledovala už jen ze setrvačnosti a doufám, že 5. řada bude lepší, jinak budu muset AHS odepsat ze svého watchlistu.

Celkově hodnotím 90%, ale jen díky vynikajícím prvním dvěma řadám.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Poslední chlap na Zemi
27. dubna 2015
další názory k seriálu

Geniální blbost

Tenhle seriál je děsná blbost, ale tak geniálně podaná, že vás vtáhne a vy ji prostě musíte sledovat. Nečekejte žádný postapo seriál, kde se řeší přežití v novém světě, tohle je jen čistá komedie. Seriál je postavený hlavně na tom, co zase hlavní postava Phil zpacká. Phil je příšerný "kecal" a chce být vždy tou nejdůležitější postavou, co vše zná a umí. Ale téměř nikdy mu nic nevyjde tak, jak si naplánoval a v jednom kuse se dostává do opravdu komických situací. Dokud byl Phil jen s Carol a Melissou, tak jsem se v jednom kuse řezala smíchy a mé hodnocení bylo 90%, ovšem s příchodem dalších postav musím hodnocení trochu snížit, protože začíná lehce ubývat humoru a naopak přibývat trapností. Todda jsem ještě brala, ale ty další dvě ženské a nový Phil jsou naprosto zbytečné postavy.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Z Nation
15. září 2014
další názory k seriálu

Čekala jsem něco jiného

Zdejší diskuze mě poměrně vyděsila a měla jsem z ní dojem, že to bude zombie parodie. Když jsem si díl pouštěla, tak jsem očekávala to nejhorší. Musím říct, že to až tak hrozné nakonec nebylo, ale žádná sláva to taky nebyla. Původně jsem si představovala, že to půjde ve stopách The Walking Dead a živila jsem maličkou naději, že postavy se budou chovat logičtěji (v to jsem ale příliž nevěřila, to by mě autoři velmi překvapili). Mé původní představy se tedy nenaplnily, kvalit TWD to ani zdaleka nedosahuje. Nečekejte tedy nic nového, všechny situace jsou naprosto předvídatelné, žádná z postav mi nebyla nijak sympatická a o logičnosti, nebo uvěřitelnosti se nedá vůbec mluvit.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 18 lidí
30 %
plakát
Má pekelná kočka
11. července 2014
další názory k seriálu

Miluji kočky

a jsem hrdá majitelka dvou nezbednic. Naštěstí s kočkami nemám žádný zavažný problém, ale odnesla jsem si z tohoto pořadu alespoň nějaké typy na hry s kočkami. Pokud ovšem máte problém s kočkou jako je agresivita vůči lidem, nebo další kočce, značkování po celém bytě, mňoukání uprostřed noci a další věci. Nebo vás jen zajímá téma kočky a jejich chování, je tento pořad dělaný pro vás.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %