avatar uživatele VIP

arthurcz

off
JménoDavid
Věk49 let
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele arthurcz
plakát
Ledová archa
10. srpna 2020
další názory k seriálu

Jede vláček kolejáček

Předně hlásím, že semtam nějaké to postapo či scifku radostně kousnu. Ale na tohle dílko jsem buď starej nebo prostě neumím vypnout mozek na těch správných místech.

Prostě mi naprosto uniká základní myšlenka seriálu. Když je venku zima, tak postavím vlak, kterej bude mít vagóny velikosti menších hangárů, vagónů dám za sebe 1001 a s tím vlakem budu roky jezdit po vymřelé matičce zemi. Vlak nedrncá, ikdyž je dlouhý alespoň 50km, tak se prominenti nějak dostávají rychle kam se jim zamane. Vlak jezdí pořád, takže asi na nějaké kouzelné palivo (několikrát byly zmíněny baterie a že když vlak jede tak že se energie doplní, takže nějake vlakové perpetum, no nevím no ...), a krajinou si to hasí podle záběrů docela rychle. Žádná starost, jestli pod sněhem jsou koleje v pořádku a samozřejmě za těch 7 let cesty v pořádku byly a neležela na nich žádná překážka - teda kromě sněhu jasně. Taky je zajímavé, že civilizace je v háji, ale na bezdrátové ovládání výhybek se v té rychlosti spoléhají automaticky. Já za to nemůžu, ale prostě je to celý padlý na palici. Pochopil bych třeba podzemní komplex, kterej by vytápěla činná sopka, ale proč vlak? Pomíjím, že kolejové spojení kontinentů by byl v nastalé době ledové asi dobrej průser. Přemýšlet o tom, jakej by byl průser tuhle mnohakilometrovou krávu rozpohybovat nebo zastavit, je už jen mrhání mozkovou kapacitou.

Kdyby byli autoři co k čemu, tak by ty kulisy postavili ve skutečném vlaku obvyklých rozměrů, to by pak byla prča. Tady to podle některých vnitřních záběrů vypadá, že šířka a výška jednotlivých vozů je obří a to má ještě každý vagón podzemní část pro údržbáře, kde se dospělý člověk nemusí pohybovat v předklonu. Pak by mě zajímal rozchod kol a opět se vracím k otázce, kdo stihl pro takovou krávu postavit koleje kolem světa, počítám, že přes ČR trasa teda nevedla. :-) Pak jsou ale záběry, třeba když opravují za jízdy podvozek, kdy to vypadá na obyčejných pár metrů šířky. Prostě pakárna.

K ději samotnému. Nebudu opakovat a spojlerovat co už zde nebo jinde napsali jiní. Je to často o tom třídním boji a místy se to nechá. Herecky to od začátku do konce táhne Jennifer Connelly, zbytek je buď slabý nebo na okrasu a pan dredatej mi teda k srdci nepřirostl, to byl gejzír divného neherectví.

A děj je často neskutečně na palici. Za všechno třeba nápad přejít od lokomotivy do zadní části vlaku po vagónech. Desítky kilometrů? Jak by to asi mělo dlouho trvat? No nic ...

Ale dokoukal jsem a semtam mě to bavilo, takže první série je solidní průměr a na ohlášenou druhou se asi taky kouknu.

Edit po S02: Na scénu přichází záporák Wilford a děj se pořád motá v tom samém. Bohužel je utlumena Melanie, ale mrtvolu jsme neviděli, takže asi tak. Co se nesmyslného základu týče, tak S02 přidává další informace. Jednak koleje zřejmě zbudoval Wilford (zmínka o mostu na Aljašku). Takže měl dost času zadat a zaplatit projekt kolejí po celém světě? No fajn. A co se velikosti vagónů týče, tak už víme, že jeden je dlouhý celých 15 metrů. Sice to tak nevypadá, ale což.

A co je hlavní. Melanie ukázala, že se dá mimo vlak docela solidně přežít. Tak proč sakra ten VLAK????

Na S03 jsem zvědavej, vážně mě zajímá, kam až to může zajít.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
50 %
plakát
V dobrém i zlém
14. července 2020
další názory k seriálu

Úpadek

S01+S02: Jednoduchý sitcom na pohodu, humor je založen na sousedství dvou manželských párů, kdy jeden je spolu pár dní a druhý 20 let. A fakt to funguje a je to dobrý. Hlavní čtveřice je super a potěší mladá Jessica Jones jako dcera hlavní dvojice.

S03+S04: Nepochopitelný úpadek. Postupně jen tak zmizí mladý manželský pár a celé se to odehrává jen v jednom domě a seriál přichází o to hlavní - o špičkování novomanžela a zkušeného harcovníka.

Naprosto nepochopitelně se nakonec díly vysílaly v jiném pořadí, než byly natočeny a pekelně to ruší. Dcera tak mění obsazení snad každý díl, což mi snad vadilo míň než totální dějové nenávaznosti: v jednom díle jsou s někým na večeři, za dva dny se seznámí, v jednom Joy hledá práci, v dalších pracuje na původní pozici, svatba dcery je dřív než žádost o ruku atd atd.

Prostě se z toho stal strašnej bastl, kterej prostě natočili jen ze setrvačnosti s polovičním rozpočtem.

Tip, pokud se to někdo chystá sledovat: zkuste sledovat podle datumu produkce (třeba na trakt.tv se datumy zdají být ok, číslování samozřejmě stejné jako všude jinde) a nikoli podle číslování, možná to bude mít alespoň trochu hlavu a patu.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
50 %
plakát
Viceprezident(ka)
29. června 2020
další názory k seriálu

Slábnoucí slabota

"Komedie" z politického prostředí, která upadá do šedého průměru. Hlavní problém je asi skoroabsence humoru a pro našince celková komplikovanost amerického volebního systému a jejich politiky vlastně vůbec. Pokud seriál něco vůbec ukazuje, tak asi jen to, že tahle funkce je jeden mnoho let dlouhej sprint, kde si nejde udržet čisté ruce.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
50 %
plakát
Utíkej
2. června 2020
další názory k seriálu

A jak to pěkně začalo ...

Seriál začal docela solidně, neotřelý námět, zajímaví herci. Ústřední námět, kdy dvě esemesky spustí útěk dvou starých "přátel" napříč amerikou, měl rozhodně co nabídnout.

Jenže s každým dílem to kvalitativně klesalo. V předposledním díle začne děj oživovat policistka a její přítelka preparátorka zvěře (takže kdo se půl seriálu bál, že by tam třeba nebyla alespoň nějaká ta sexuálněmenšínová agitka, tak tomu se nakonec ulevilo ;) ) v podání skvělé Phoebe Waller-Bridge, ale ani to ději ve finále nepomohlo, potažmo se ta jejich linka z děje prostě ztratila, což je prostě nehorázné. Jakoby se scénář na poslední díl psal narychlo a bez korekcí. Konec samotnej vlastně taky nepotěší, za posledním dílem zůstane až moc nevyřešených otázek.

Kdyby to nekomplikovali problémy z jejich normálního života a nechali to jako vztahovou kecačku ve vlaku (s nějakým tím závěrem že "fajn, zkusili jsme to a teď zpátky k dětem"), tak by to asi bylo lepší, ale napsat komorní scénář pro dva herce, který baví celou dobu seriálu by pak bylo mnohem náročnější.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
50 %
plakát
One Lane Bridge
1. června 2020
další názory k seriálu

One Lane Bridge

Začíná z toho být už docela oblíbený koncept. Vzít normální/tuctový kriminální příběh, ten ale zasadit do nádherného (drsného) prostředí, podle potřeby přihodit detektivovi nějakou tu depku z minulosti, případně rovnou lehké šílenství, kdo má odvahu tak duchy nebo nějakou tu superschopnost a celé to zabalit do formátu minisérie, takže dokoukat se to nechá, ať je to blbost sebevětší... Vpodstatě to nemyslím kriticky, proč měnit, co jinde fungovalo.

Tato minisérie je z Nového Zélandu a ať je vlastní detektivka jakákoli, tak krásné záběry na tamní hory a vůbec přírodu jako takovou, prostě musí potěšit každého. Jinak je to std detektivka, snad jen s tím rozdílem, že detektiv je evidentně trochu magor, často vidí věci či lidi, co (už) neexistují. A k tomu pro všechny případy něco té mysterie, semtam duch z minulosti a ten most jako brána na "druhou stranu".

Ale pokoukat se to nechá, propadák to není a jak už jsem zmiňoval, tak je to často moc pěkné pokoukání (teda na přírodu, pěknými děvčaty se to zrovna nehemží).

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
50 %
plakát
Příběhy nekonečna
15. května 2020
další názory k seriálu

Ultranuda

Už dlouho jsem nekoukal na tak strašně nudnej seriál. Evidentně není pro každého, jistě si pár nadšených diváků najde.

Seriál má rozhodně dobrej nápad, kdy se víceméně jedná o antologii z místa u té Smyčky, což je nejspíš strašně super věc, ale dozvíme se o ní prakticky kulový.

Každý díl je jiný a ukazuje nějakou tu zajímavost z místa u Smyčky, třeba přenos do paralelní dimenze, cestování časem atp.

A to všechno by bylo fajn. Jenže zvolené (ne)tempo je prostě vražedné. Nedokázal jsem udržet pozornost, vlastně se tam pořád nic nedělo a jednou za dlouhý čas se tam strašně pomalu stalo něco, co bylo asi důležité, ale díky otupělosti a znuděnosti jsem to né vždy asi chytil.

Dokoukal jsem prakticky na kulisu, abych sérii nemusel zahazovat, jen teda doufám, že nebude další. No, i kdyby byla ...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
30 %
plakát
Garth Marenghi: Nemocnice na kraji světa
30. března 2020
další názory k seriálu

Úlet

Už jsem si zvykl, že se s tím britové nemažou a že v oblasti humoru občas plodí neskutečné šílenosti. Darklace je prostě další šílenost. Natočit osmdesátkový horror, s tehdejšími naprosto tragickými efekty, to prostě chce šíleně zvrácený mozek. Nic víc se k tomu asi napsat nedá, prostě je třeba se připravit na naprosto v dnešní době neuvěřitelnou vizuální jízdu s herci, které známe třeba z it crowd.

Milovníky britského humoru rozhodně zaujme. :-)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
90 %
plakát
Peče celá země
16. března 2020
další názory k seriálu

Ale jo ...

Pokud chce člověk vydržet ve svazku vícero desítek let, tak se prostě musí připravit na lecjaké televizní kompromisy. To tak prostě je. :-) Ono pak u piva jednoho pobaví, kolik drsňáků zná nějaký ten dějový moment z ordinace a podobných jiných shitů.

Pro mně podobně postižené chudáky uvádím jen několik kladů, proč zrovna Peče celá země opravdu nebolí:

- Trvá to jen hodinu
- Soutěžící jsou fajn - prakticky bez výjimky
- Vidíte hromadu dobrot
- Soutěžící jsou kolegiální, nekradou si cukr, nedělají podrazy, prostě je to v poklidné přátelské atmosféře
- Trvá to jen hodinu

Takže si tak. :-)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Zomboat!
6. března 2020
další názory k seriálu

Zombíci na pohodu

Zombíkovská jednohubka u které se prostě dobře pobavíte. A moc nevím, co se k tomu dá napsat víc. Holčiny jsou fajn, pánové též, celé se to nese na vlně decentně suchého humoru, krve tak akorát, aby to byla legrace a jako bonus je to prošpikované tunou narážek na hromadu jiných seriálů či filmů.

Jen doplním, že jsem se u slovenských titulků skvěle bavil, načerpal jsem hromadu slovních obratů, které mě slovenské pondělky na československé televizi prostě naučit nemohly. :-)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Bídníci
3. března 2020
další názory k seriálu

Excelentní záležitost

Tuto adaptaci nemohu než neopěvovat. Věrnost předloze, skvělá a velkolepá výprava a prakticky bezchybné herecké obsazení. A jinak ztrácím slova, prostě top top top. A spojlerovat děj, kterej už každej několikrát viděl (nečekám, že v dnešní době četl), taky moc smysl nemá.

Sice je občas kritizován černoch v roli Javerta, ale mně to osobně ale vůbec nevadilo. Jednak do té role naprosto perfektně pasuje a druhak je to hlavní bídák, takže to beru tak trocohu jako žertík od autorů ve smyslu "připosrané kvóty splníme, ale vy s tím stejně spokojený nebudete", což je přesně to, co od britů čekám. Kdo se od toho oprostí, tak si to užije do poslední minuty.

Snad jediná věc. Pořád jsem si říkal, co mi na tom nesedí a pak mi došlo, že ta angličtina pod titulky trošičku brzdí autentičnost, ale to je minimální drobnost.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
100 %