avatar uživatele

teraxa

off
JménoMartina
Věk
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky teraxa
plakát
Misfits: Zmetci
10. listopadu 2015
další názory k seriálu

1, 2, 3 a konec!

Pro začátek musím upozornit, že hodnotím pouze první tři série, v opačném případě bych musela sjet dost dolů. Tohle je jeden ze seriálů, který měl s úctou skončit po uzavření smyčky a opuštění seriálu většinou hlavních postav. Rozhodl se ale těžit ze své slávy.

Každopádně pokud čekáte něco typu Heroes, s postavami jak z plakátu, s honosnými myšlenkami na záchranu světa, ani to nezapínejte.
Pokud se chcete pobavit, obohatit slovník vulgarismů a celé sezóny kroutit hlavou nad tím, že Kelly její kolegové výtržníci rozumí byť jediné slovo (klaním se titulkářům), jděte do toho.

Misfits je neotřelá, mladá, drsná a komediální podívaná. Má své mouchy, ale nehraje si na pohádku, kde parta puberťáků nesobecky zachrání svět. Ruku na srdce kdo by se s tak parádními schopnostmi staral o ostatní ;)

Simon a Alisha jsou kapitolou sami pro sebe, faktem zůstává, že jejich dějová linka byla rozvíjena celé tři sezóny a z mého pohledu vcelku dobře zakončena. A s nimi dle mého názoru měl seriál skočit, pak bych možná přemýšlela o tom dát plnou, takhle dávám 90%

71 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
71 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
plakát
Doctor Horrible's Sing-Along Blog
10. listopadu 2015
další názory k seriálu

Let the hero win... Ups!

Na tuhle minisérii jsem se chystala dlouho. A ani nevím, jestli mini je to pravé slovo, protože opravdu trvala žalostně krátce! Muzikál s takovým obsazením a s Whendonem držícím opratě. No to prostě nemohlo být nic jiného než úspěch!

Harris se své role zhostoval úžasně. Byl absolutně realistický a jeho úžasný hlas mě uchvátil. Nathan Fillion po roli Malcolma dokázal, že pro něj žádná role není nemožná, obrovsky pobavil a dotáhl svou postavu k dokonalosti! Felicia Day je pro mě taková křehká květinka a její role Penny pro ni byla ušitá jak na míru. Simon Helberg a jeho nadproduktivní žlázy také pobavili.

Hudební čísla prolínající příběh jsou úžasná, zábavná a chytlavá. Některé songy broukám pořád a speciálně Brand New Day ztvárněná Harrisem je úžasná píseň, kterou už asi z hlavy nedostanu. A na závěr Everything You Ever je krásnou třešinkou na tomto lahodném dortíku :D

Tady prostě nemám co vytknout a to ani z pohledu své fanouškovské fanatičkosti udělat nemůžu. Tedy 100%!

Vážně doufám, že si Whendon udělá čas ve svém nabitém programu a Dr. Horrible nám opět zazpívá.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Con Man
7. listopadu 2015
další názory k seriálu

Bylo nebylo...

Pro začátek se musím zmínit o tom, že jsem obřím fanouškem Firefly a stejně jako ty tisíce dalších, nedokážu doteď pochopit, jak tak úžasný seriál mohl být ukončen po první sérii.

Alan Tudyk tuhle show z mého pohledu vytvořil především pro fanoušky Firefly. I po těch třinácti letech tu stále jsme a stále věrní.

Já se celkem bavila. Je pravda, že první půlka seriálu byla trochu pomalejší a některé dialogy až přehuštěné, ale druhá utekla než bys řekl švec.

Z mého pohledu je škoda, že epizody mají cca 10 minut, ale na druhou stranu jde o větší kvalitu za menší čas.

Za těch třináct epizod se tu objevilo mnoho herců a známých oblíbených tváří Josse Whedona.

Beru celý tenhle výtvor jako ohlédnutí a poděkování za úžasnou sezónu s Firefly a především jako poděkování jejich fanouškům.

Za pobavení a notnou dávku nostalgie nemůžu jinak než dát 100%. Tady se nezaujatost nenosí.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Tým Škorpion
30. října 2015
další názory k seriálu

Oddychovka

Tohle je jeden ze seriálů, které sleduju od začátku a vždy, když vyjde další díl, zkouknu ho bez větší prodlevy. Je to parádní oddychovka s velmi příjemným obsazením.

Velmi mě baví zvládání rolí vysoce inteligentních postav, založených vesměs na logice. Opravdu jsem vyčerpaná z návalu seriálů-telenovel, které se snaží diváka emocionálně vyždímat a ještě nudí.

To rozhodně Scorpion nedělá. Sleduje vztahy a příběhy založené na logice, učí postavy, že všechno nevyplývá pouze z čísel a vzorců, ale netlačí na pilu.

Rozhodně mě baví vztah Tobbyho a Happy. Sylvesterova dějová linka je zde taky zajímavě rozvinuta a budí ve mě zvědavost. No a samozřejmě hlavní pár Walter a Paige. Ti dva mě občas vážně baví.

Celkově jsem po první sérii zhodnotila seriál na 80%, po pár dílech druhé série jsem zvedla na 90%. Jen tak dál.

Edit: Druhá série za námi a Scorpion si vydobyl řadu třetí. To samo mluví za sebe. Druhá řada se opravdu povedla, vedle jednotlivých případů byla celá řada lépe provázána a rozvinula postavy tím správným směrem. Velice potěšena jsem i závěrem, který je velmi zdařilým tahákem pro sledování další sezóny. Hodnocení měnit nebudu, pro plné číslo tu stále chybí ta třešnička na dortu, ale pokud budou postupovat jako doteď, rozhodně té stovečky dosáhnou.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Mrtvý bod
30. října 2015
další názory k seriálu

Horká novinka

Na Blindspot jsem se opravdu těšila. Promo bylo slibné, příběh zajímavý a obsazení Sullivana do hlavní postavy agenta Wellera přímo magnetické.

No ale po těch pár prvních dílech přišlo rozčarování a to především v podobě Jaimie, která je pro mě jak špatně vyprávěný vtip. Už na začátku jsem se bála, že tohle nebude fungovat a bohužel jsem měla pravdu. Sullivan nezklamal, ze své role ždíme všechno, ale postavit vedle něj prkno místo Jaimie by vyšlo na stejno.

Po šesti dílech moje prvotní nadšení naprosto odpadlo. Nezdá se mi, že by opravdu využili celkem slušného tématu a velkého prostoru. Ani nové a nové záhady ve mě nijak nevyvolaly potřebu najít na ně odpovědi.

Celou sérii dokoukám, ale pokud získá pokračování a za těch pár dílů mě nepřesvědčí o opaku toho, co tu píšu, sledovat Blindspot dál se mi jeví jako ztráta času.

60% spíše z nostalgie k SB a za Sullivanův výkon. I tak je to dost nadhodnocené.

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
57 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
60 %
plakát
Společná terapie
18. října 2015
další názory k seriálu

Akce! ... a smích

Musím se přiznat, že jsem na tenhle seriál narazila omylem a to doslova. Rozhodně by mě svým popisem nezaujal. Ale tenhle naprostý omyl se ukázal být neskutečným vítězstvím.

Je to přesně ten typ seriálu, který drásá nervy a dokáže rozesmát. Svým nápadem terapie pro páry způsobuje situace, kdy nejde příval smíchu zastavit a kdy člověk chce postavy praštit, protože se chovají přesně jako manželský pár.

Musím říct, že nejvíce si mě seriál získal tím, jak nenápadně rozvíjel dějovou linku ohledně důvodu terapie a naprosto brilantně ji zakončil. Absolutně kouzelná a nádhernou hudbou podbarvená scény, kdy 'dobro zvítězí nad zlem'. Ale co doopravdy miluju je ten báječný začátek dvanácté epizody.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Code Black
18. října 2015
další názory k seriálu

Nekonečná jízda.

Lékařských seriálů je tu spousta, takže se určitě nevyhneme srovnávání. Ale tak či onak je Code Black jedinečný. Seriál které jede od začátku do konce. Líbí se mi, že je až hektický, přesto dostatečně přehledný, aby se divák orientoval v tom, co se děje.

Postavy mě oslnily. Speciálně Jessy ala 'Mama', který jako by se pro tu roli narodil. Ale i stážisti a lékařské obsazení se drží velmi dobře. Spokojená jsem hlavně s Angusem a Leanne.

Je teprve po třetím dílu, ale seriál už si získal moji plnou pozornost a moc moc si přeji, aby mu to vydrželo až do konce!

EDIT: Máme tu po první sezóně a já mohu s hrdostí prohlásit, že tento seriál mě rozhodně nezklamal. Od začátku až do konce byl úžasnou, akcí nabitou, jízdou. Při prodloužení na druhou sérii zasloužil bouchnout šampaňské. Každopádně hodnocení se vytáhnout už nedá.

Pro druhou sérii nás čekají celkem razantní změny v obsazení, což může do budoucna ovlivnit hodnocení.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Ink Master
15. září 2015
další názory k seriálu

Ink masters

Miluju tetování a miluju tenhle pořad, to se prostě vyloučit nedá.

Kde jinde uvidíte přehlídku umělců bojující o top pozici v odvětví, které ještě spousta lidí neuznává? A kde jinde taky uvidíte, že i umělci mají své mouchy. Před některými zákazníky se to schovat dá, ale před porotou?

Chris a Oliver? Už to je parádní tahák, ačkoliv mě mrzí, že netetují oni. Ale jsou to špičky v oboru a se soutěžícími se nemazlí. Nemluvě o speciálních hostech-porotcích. To je nádherná přehlídka.

Proč 100? Jednoduše jde o tetování. Je to komerční pořad, má svá pravidla a linky, které můžou být otravné a připomínat další a další televizní výtvory. Ale je to o tetování a o tom to je.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
For You in Full Blossom
5. září 2015
další názory k seriálu

Hlavní trojka

Musím říci, že tenhle seriál je perfektní tahák už svým hlavním obsazením hlavně pro náctileté diváky. Oguri se svou zachmuřenou postavou cool uzavřeného týpka, Ikuta jako bláznivý frajírek a Horikita jako holka, co kvůli klukovi nastoupí na klučičí školu (zbožné přání :))

Hudebnní doprovod seriálu parádní, živý a doplňující.

Herecké výkony šílené, nad rámec zvyků českého diváka a nutící nás k hysterickému smíchu, protáčení panenek a bouchání hlavou do zdi.

Ale tak jako tak, svůj účel splní. Divák se naplno emočně vybije, oddechne si a seriál dokouká s pocitem, že to stálo za to!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Rookies
5. září 2015
další názory k seriálu

OUT

Rookies jsou jednou z nejzábavnějších komedií se sportovním námětem jako doplněním příběhu, co jsem viděla :D

Kdo sleduje japonské komedie, ví, že japonci mají vlastní svérázný a pro někoho dosti přehnaný humor.

Ale uznejte, že jakákoliv ženská se ráda podívá na seriál plný chlapů :D

Každopádně typické vyjádření japonských emocí, vyzdvihování pravého přátelství a samozřejmě trenér, který napraví partu chuligánů, to u mě samozřejmě vede. A taky soundtrack, který tuhle dojemnou a někdy až šílenou podívanou perfektně doplňuje. Za mě jasná jednička s hvězdičkou!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %