avatar uživatele

channina

off
Jméno
Věk114 let — narozeniny slaví za 8 měsíců (Vodnář)
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
FacebookMám, ale nedám
Poznámka
channina@centrum.cz
Názory uživatelky channina
plakát
Lovci stínů: Nástroje smrti
15. ledna 2016
další názory k seriálu

Že by komedie?

Mno, četla jsem všech šest knih, viděla jsem film a teď i dva díly seriálu. Knihy byly oddechovka, četly se dobře. Pak jsem viděla film a byla jsem poměrně zděšená. Ale to, co předvedli s těmi dvěma díly seriálu, je vážně něco. Nečíst knihy, tak se v tom světě kapku ztrácím, nemluvě o tom, že dialogy jsou děsně stupidní, hlavní hrdinka strašně afektovaná a Izzy bych praštila. To, co provedli s Lukem a Hodgem nepobírám, když se objevil Valentýn v Černobylu, musela jsem se smát, už jsem jenom čekala, že bude mít dvě hlavy. A Institut? To má být co?
Ironicky se mi nejvíc líbili Alec a Magnus, kterých jsem se po přečtení obsazení nejvíc bála. Takže asi tak.
Pokud jste mysleli, že první díl je nic moc... druhý je bohužel ještě horší. Ale ještě pár si jich pustím, páč jako komedie by to celkem šlo :D

79 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
79 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
40 %
plakát
Made in Jersey
16. června 2013
další názory k seriálu

Nemastné, neslané

Ze začátku hodně nemastné, neslané. Jako by vzali z každého právnického seriálu něco, smíchali to dohromady a čekali, co z toho vypadne. Obzvlášť jsem v tom viděla mírnou napodobeninu Fairly Legal a kapku Drop Dead Divy, a to v tom, že hlavní představitelka je hrozně soucitná a využije svoje zkušenosti a chytrou mysl, aby přišla na neobvyklé řešení, na které normální právník nepřijde. A nejvíc mi vadí asi to, že za celých těch osm dílů Martina neprohrála ani jeden případ.

Ve výsledku to není zase tak špatné. Představitelka Martiny je celkem sympatická a hezká (i když bych jí s radostí spálila celý šatník), Polaha je výjimečně snesitelný a Gjokaj je k sežrání, jako ostatně všude. Dost mi ale vadila Martinina rodina, scény s nimi mi přišly jen jako zbytečné vyplňování místa.
Seriál zkrátka nepřináší vůbec nic nového. S přibývajícími díly se to postupně zlepšovalo, možná by se seriál i pěkně rozjel, ale bohužel neměl příležitost.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
50 %
plakát
Private Practice
30. ledna 2013
další názory k seriálu

Doktořina trochu jinak

Jak jinak, i já se dostala k PP od GA. Addison jsem měla ráda, byla správně praštěná, navíc mám ráda krásné úspěšné ženské, co dokáží něco, co málokdo na světě.

Rozjezd byl trochu pomalejší, první dvě série byly dost rozkouskované, řekla bych takový lepší průměr. Už od začátku bylo ale jasné, že spíš než na doktořinu se bude seriál koncentrovat na osobní životy hlavních postav. A neřekla bych, že to bylo na škodu, spíš naopak.
Pomalu se to začalo rozjíždět od třetí řady, když se mezi stálice zařadila Charlotte, Amelie a Sheldon. Popravdě, nebýt jich, možná by mě ten seriál začal dost brzy nudit, protože Sam, Naomi a Violet mě svým kňouráním občas opravdu nutili mlátit hlavou do stolu.
Od třetí série to byla paráda. Opravdu se povedlo napsat vedlejší lékařské případy, občas dost emocionální. Když jste mysleli, že už vás nic nepřekvapí a horší případ nepřijde, bum, přišel.
Naprostou špičkou pro mě pak byla série čtvrtá a celá dějová linka kolem Charlotte a Coopera, kapku mi z toho lezl mráz po zádech, totéž pak můžu říct i o pár dílech řady páté.
Poslední zkrácená šestá řada nám všechno pěkně a úhledně zabalila, dokonce přišla i s trochu novým pojetím jak kamery, tak vyprávění příběhů, a byla hezkým závěrem krásných šesti let. Finále trošku zklamalo, ale nic není perfektní.

Samozřejmě, najdou se i mínusy, občas zbytečné průtahy a sem tam přehrávání pár herců (ehm), ale i tak zůstává PP mou srdcovkou.

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
80 %
plakát
The Choice
1. prosince 2012
další názory k seriálu

...aneb jak se seznámit

Koncept je jednoduchý. 4 známí chlapi otočení zády a za nimi se během půl minuty musí představit slečna. Když se jim líbí, co slyší, otočí se. Klasika, princip stejný jako u The Voice. Každý musí do týmu nasbírat 3 a v dalších dvou velmi rychlých kolech dvě vyřadit a s poslední z nich jdou na rande.

Nečekala jsem nic moc, ale opravdu mě to bavilo. Opravdu se tam objevilo pár chlapů, u kterých bych zrovna nečekala, že budou hledat slečnu přes reality show(Parker Young, cože?), stejně se tam objevilo pár velmi zajímavých slečen, na které sedí, že jsou duté jak bambus, ale to na tom bylo právě zábavné. Hlášky mužského osazenstva taky stojí za to.
Ale asi nejlepší díl byl ten, kdy se role vyměnily a do křesel usedly dámy, většinou modelky a taky Carmen Electra, která mi tam vzhledem k svému věku přišla jako pěst na oko, ale proč ne.

Pokud máte rádi reality show a zábavu tohoto typu, mohl by se vám The Choice líbit.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
50 %
plakát
Animal Practice
1. listopadu 2012
další názory k seriálu

Opičkaaa

Pokud si říkáte, proč se na seriál podívat, odpovím vám... opice a Justin Kirk. Až doteď jsem si nevšimla, jak je vlastně Justin Kirk sexy, ale tady byl prostě k sežrání.
A opička Crystal aka Dr. Rizzo je dokonalá. Nosí malé oblečky a je neodolatelně roztomilá. JoAnna Garcia je pěkně doplňuje, s ostatními už je to trošku horší.
Některé vtipy jsou trapné a prvoplánové, u jiných jsem se naopak docela zasmála, zkrátka taková odpočinková dvacetiminutovka, která podle mého nikoho neurazí, oproti ohranému HIMYM a TBBT to byla trocha čerstvého vzduchu. Pro mě nejpodařenější sitcom této sezóny.

Bohužel i tady zřejmě zafungovala kletba Tylera Labina a seriál zrušili. Možná by mu někdo měl říct, ať konečně změní obor.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Skandál
4. října 2012
další názory k seriálu

Skandální Shonda

Popravdě, v tom seriálu není jediná postava, která by mi nelezla na nervy. Olivia Popeová vyřeší každý problém jen díky tomu, že věří svému instinktu, je hrozně otravná a naprosto nikdo nezpochybňuje to, co říká. Asi milionkrát v seriálu uslyšíme, že U.S. prezident je vůdcem svobodného světa a nejmocnější muž na planetě, navíc ani on, ani jeho žena, nejsou žádní sympaťáci.
Ale je to zkrátka Shonda Rhimes, takže hned po úvodním díle se začínají roztáčet kolečka příběhu, ve kterém se prolíná rovina politická a osobní. Dozvídáme se o osobních životech Oliviiných společníků, kteří se začínají zaplétat do obrovského skandálu souvisejícího s prezidentem. A ta kolečka se nezastaví, takže u několika dílů jsem se vysloveně těšila, jak to teda bude dál. Na své si přijdou i ti zajímající se o politiku a machinace, které mohou vést ke zvolení prezidenta.

Olivia nepřestane být nesympatická a scénáristi by si měli uvědomit, že takhle rychle opravdu nikdo, ale nikdo nemluví (kam se na to hrabou Gilmorky), ale jinak bych asi označila seriál za nadprůměrný. Jinak si neumím vysvětlit, proč na to pořád koukám, když tam nemám ráda jedinou postavu :)

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
63 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
80 %
plakát
Nemocnice Hope
18. září 2012
další názory k seriálu

Rozpačité

Tak zrovna od tohoto seriálu jsem po promu čekala o hodně víc. Ze samotného tématu ulpění mezi životem a smrtí se dá totiž vytřískat rozhodně mnohem víc, než tvůrci předvedli. Charlie je tam víceméně jen proto, aby pomáhal ostatním dostat se na druhou stranu, potenciál rádoby ducha je tudíž nevyužitý.

Prozatím všechny díly jsem viděla jen z jednoho důvodu, a tím je Michael Shanks. Hezky se na něj kouká a sem tam pronese něco opravdu vtipného. Dalším kladem seriálu je mladý psychiatr. I když nemá moc prostoru, z nějakého důvodu se mi jeho postava a humor líbí.
A tím jsou klady asi u konce. Daniel Gillies je sice sexy, ale zdaleka nepředvádí to, co by vzhledem ke svému talentu mohl, je na něm až moc vidět, jak se snaží odříkat správně repliku. Erica Durance předvádí to, co vždycky, a postava Maggie je doslova na facku.
Lékařské případy jsou plytké a nezajímavé a zhruba všechny lékařské seriály, co jsem prozatím viděla, je trumfnou.

Takže za mě veliké zklamání.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
91 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
50 %
plakát
Politická hra
7. září 2012
další názory k seriálu

Zvířátka

O Political Animals se dá s jistotou říct, že to není masový seriál pro každého. Jedná se o neotřelý pohled na život bývalé první dámy, která se po neúspěšné kandidatuře na prezidenta stala ministryní zahraničních věcí, přesto ale ve státě zastává jednu z nejdůležitějších rolí a svého snu o prezidentství se nehodlá tak snadno vzdát. Zároveň je to ale matka, což možná občas trochu odsouvá na druhou kolej. Další ambiciózní ženou je pak novinářka Georgia, která si na kritice života bývalé první dámy postavila kariéru.
Dá se tedy předpokládat, že seriál bude plný intrik a nechutných mocenských bojů. Ale vlastně není. Je inteligentní, velmi dobře napsaný a na první dámu se dívá jako na člověka, nikoliv jen jako na političku. A v tom je možná seriál jiný než ostatní podobného typu. Všichni jsou tam vylíčeni jako lidi s vlastními problémy a pro jednou konečně není americký prezident považován za boha.

Obsazení bylo vybráno výborně. Sigourney Weaver rozhodně není žádná začátečnice a krásná Carla Gugino jí velmi dobře sekunduje. Pokud jste se dívali na Gossip Girl, jistě poznáte Sebastiana Stana jako drogově závislého T.J., který mě neuvěřitelně příjemně překvapil. O Jamesi Wolkovi ani nemluvím, ten mě měl v kapse hned, je to prostě krásnej chlap. Jen mě trochu zaskočil výběr záletného ex-prezidenta, kterého ztvárnil Ciarán Hinds. Jen těžko se mi věřilo tomu, že zrovna on má být takový "ladies man", až do konce seriálu jsem s ním měla menší problém. Ale jinak se to hodně povedlo.

Pokud už vás tedy unavují nekonečné kriminálky a romanťárny pro náctileté, zkuste se ponořit do světa politiky. Seriál má jen šest dílů, to máte raz dva :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
80 %
plakát
The LXD: The Legion of Extraordinary Dancers
6. června 2012
další názory k seriálu

Dokonalost

Ano, pro mě je to skutečně dokonalost skrytá v 10-minutových příbězích vyjádřených tancem. První řada se zaměřuje na poznání týmu klaďasů, druhá na ty zlé a na jejich vzájemnou "bitvu" a třetí na úplný počátek.
Je to neotřelé a doprovázené nádhernou hudbou. Pokud koukáte na SYTYCD, možná poznáte pár známých tváří, pokud ne, určitě vám bude něco říkat alespoň Harry Shum známý z Glee, který se na projektu také podílel.

Musím říct, že LXD dotahuje tanec k dokonalosti, ti lidé opravdu vědí, co dělají. Na každý díl jsem jen koukala s otevřenou pusou a slovy: "Jak je tohle možné?"
Pro fanoušky tance určitě další "must" :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Umíte tančit?
5. června 2012
další názory k seriálu

SYTYCD

Já tuhle taneční soutěž zkrátka zbožňuju. Konkurzy jsou jen slabším odvarem toho, co se děje ve Vegas a pak v samotných přímých přenosech. Obdivuju, jak neskutečně šikovní ti lidi tam jsou, nad některými pohyby jen nechápavě kroutím hlavou a jen tiše smekám před choreografy.
Najdete tu všechno od contemporary, jazzu a baletu až po latinu, crump a další libůstky, o kterých jsem před touto show neměla ani ponětí.

První řady mi možná přišly trošku slabší, ale od té čtvrté už je to opravdu něco. S přibývajícími řadami také začali soutěžícím pomáhat all-stars, tedy soutěžící z předchozích sezón, a o to je to zajímavější. Navíc mám pak o to větší radost, když některého z nich poznám v nějakém videoklipu, filmu nebo seriálu.

Tamní choreografové, to jsou opravdu lidé na svém místě a s tím, co máte možnost vidět u nás, se to moc nedá srovnávat. Takže pokud jste fanoušky tance a krásných choreografií, vřele doporučuju, v Americe začala již devátá řada :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
1/4
1234