23. 5. 2014

Doctor Who nabírá další posily

Doctor Who nabírá další posily

Osmá řada Doctora Who se má na BBC One vysílat již letos na podzim. Proto není divu, že se postupně začínají objevovat jména herců, kteří si zahrají v epizodních rolích. V březnu jsme se dozvěděli o účinkování Keeley Hawes a v dubnu jsme přinesli zprávu, že si v seriálu zahraje Ben Miller. Kromě nich bylo ještě potvrzeno účinkování Toma Rileye.

Další posilou, která se na podzim představí v roli Doctorova protějšku bude Hermione Norris. Ta si nedávno zahrála v dramatu The Crimson Field, i když známá je spíš díky roli Ros Myers ve Spooks. Kromě toho se objevila také v komediálním dramatu Cold Feet. Hermione Norris k získání role řekla: „Být součástí takto ikonického seriálu je vzrušující. A navíc se na něj budou moci dívat i moje děti!“

Hlavní scenárista a výkonný producent Steven Moffat dodal: „To, že se nám podařilo přitáhnout tak výbornou herečku, jako je Hermione Norris, jen dokládá kvalitu silného a emočně nabitého scénáře Petera Harnesse. A poprvé od roku 1984 se natáčení Doctora Who přesune na Lanzarote (součást Kanárských ostrovů). Doctor se vrací na scénu dávného dobrodružství, ale od jeho poslední návštěvy tady došlo k jistým nekalým změnám.“ Scénář k této epizodě napsal Peter Harness, produkovat ji bude Peter Bennett a režie se ujme Paul Wilmshurst. Kromě Hermione Norris se v dalších rolích objeví Ellis George, Tony Osoba a Phil Nice.

Nejnovější potvrzenou hostující hvězdou bude moderátor a komik Frank Skinner. Ten je známý především díky moderování zábavného pořadu Room 101 na BBC One. V současnosti účinkuje ve svém komediálním představení Frank Skinner: Man In A Suit a vedle toho moderuje Saturday Morning Breakfast Show na Absolute Radio. Kromě toho se objevil také v komedii k poctě padesátého výročí Doctora Who The Five(ish) Doctors Reboot.

Skinner k tomu řekl: „Já ten seriál zbožňuju. Odebírám časopis Dr Who, mám vyzvánění TARDIS a jedenapůlmetrového lepenkového Daleka v ložnici. A když mi volali, abych se zúčastnil čtení na tu roli, tak jsem zrovna vzadu v autobuse sledoval třetí část epizody The Sensorites. Jsem bez sebe nadšením.“ Scénář k této epizodě napsal Jamie Mathieson, režírovat bude Paul Wilmshurst a vedle Skinnera se ve vedlejších rolích objeví David Bamber, Daisy Beaumont, Janet Henfrey a Christopher Villiers.

Steven Moffat k obsazení Skinnera řekl: „Není žádným tajemstvím, že se Frank do Doctora Who důrazně pokoušel dostat už docela dlouho. Nabízel se mi, že bude klidně třetí příšera z leva už od doby, co jsem se stal výkonným producentem. Ale nyní máme zásluhou brilantního scénáře Jamieho Mathiesona konečně roli, ve které se bude hodit všechen Frankův slavný vtip a šarm. Doufám, že už konečně přestane číhat v mé zahradě.“


Co říkáte na nové posily? Těšíte se, až je uvidíte v osmé řadě?

Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
corine

corine

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
nina100

nina100

zatial mi to príde, že tam dávajú samých starých hercov.. v čele s novým Doctorem...
před 9 roky
kareen

kareen

Já taky ne :-)
před 9 roky
ellannor

ellannor

Už aby to začalo.
před 9 roky
Další články k tématu