7. 12. 2014

Krmení pro Watchlist: The Librarians

Krmení pro Watchlist: The Librarians

Seriálový Otesánci, Seriáložrouti, příznivci novinek i všichni ostatní, zbystřete! Přichází adaptace oblíbené, i když kvalitativně diskutabilní série o knihovníkovi, který jen neopatruje knihy v regálech, ale který zachraňuje svět v podstatě každý den. Knihovník s nádechem Indiana Jonese, to je Flynn Carsen.

V roce 2004 se na obrazovkách poprvé objevil Noah Wyle v roli sečtělého, ale nemotorného chlapíka s nulovou schopností sociální interakce, ve filmu Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu. Za dva roky následoval Flynn Carsen: Návrat do dolů krále Šalamouna a zatím poslední byl v roce 2008 snímek Flynn Carsen: Kletba Jidášova kalichu s krásnou Stanou Katic, která se o rok později zapsala do podvědomí seriálových fanoušků jako Kate Beckett z Castlea.

Poprvé jsme vás informovali o projektu TNT Knihovníci (The Librarians) na začátku tohoto roku. Před pár měsíci jsme vám už přinesli i trochu informací o chystaném obsazení. Tak se na tuto noviku teď pojďme podívat pěkně zblízka.

Neviděl jsem ani jeden ze zmiňovaných filmů, tak o čem to vlastně je?

Flynn je tělem i duší student. I když už má víc titulů, než by se dalo na prstech spočítat, nejraději by studoval dál. Ale v momentě, kdy toho ví už víc než profesor, je nucen studium ukončit a začít se poohlížet po skutečné práci. Dostane záhadnou pozvánku na pohovor v Metropolitní knihovně. I když si to málem rozmyslí, nakonec přeci jen jde a jeho život se od základů změní. Jako Knihovník má za úkol nejen hledat a získávat vzácné artefakty, ale také ochránit svět před jejich mocí a těmi, kteří by jí chtěli zneužít.

Film byl o jednom Knihovníkovi, tak proč to množné číslo v názvu?

Po deseti letech práce pro Veřejnou Metropolitní Knihovnu už Flynn na všechno sám nestačí. S jeho povinnostmi mu budou pomáhat čtyři noví společníci z různých částí světa.

Kdo v tom bude hrát a objeví se někdo z původního obsazení?

Inu, nebyl by to Flynn, kdyby ho nehrál Noah Wyle (Falling Skies, Pohotovost), který je zároveň i producentem show. Své role si zopakují také Bob Newhart (naposledy v Teorii velkého třesku coby profesor Proton) a Jane Curtin (Takoví normální mimozemštané). John Larroquette (Kauzy z Bostonu, Happy Family) se ujme role neochotného správce, odborníka na starověké tradice, který pracuje v knihovně déle, než si kdo pamatuje. Rebecca Romijn (Mystique z X-Menů) ztvární postavu Eve Baird, vysoce kvalifikované protiteroristické agentky, jejíž prací je ochraňovat skupinu a udržet všechny naživu. Christian Kane (Eliot Spencer z Dokonalého podrazu) hraje Jacobea Stonea, dělníka v ropném průmyslu z Oklahomi s IQ 190 a encyklopedickou znalostí historie umění. Postava Lindy Booth (Lovci pokladů, Kick-Ass 2) se jmenuje Cassandra Cillian. Je to svérázná mladá žena s neobvyklým darem zvaným Synestezie, což je v podstatě neurologický fenomén umožňující dotyčnému napojit se pomocí smyslových a sluchových halucinací na své vzpomínky. A nakonec John Kim, coby Ezekiel Jones, mistr nových technologií a milovník klasických trestných činů, který si užívá postavení tajemného muže co se nebojí zašpinit si ruce.

Objeví se i staří protivníci v podobě Hadího Bratrstva (Serpent Brotherhood), starověký kult vedený tajemným a patrně nesmrteným mužem jménem Dulaque (Matt Frewer – Taggart z Heuréky).

Trocha technicko-výrobních informací: TNT spolupracuje se společností Electric Entertainment. Exkluzivními producenty jsou kromě Noaha také Dean Devlin (Návštěvník), John Rogers (Heuréka – město divů) a Marc Roskin (Dallas, Status: Nežádoucí). Tito tři pánové se podíleli na tvorbě Dokonalého podrazu.

Knihovníci mají premiéru již dnes večer, tedy 7. prosince na TNT.


Viděli jste všechny filmy s Flynnem? Připadá Vám myšlenka na pokračování zajímavá? Dostanou se Knihovníci na Váš watchlist?

Úderná hláška pro podporu sdílení. 
Dadulinka

Dadulinka

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře19zobraz všech 19 příspěvků
Doudy

Doudy

se bojim jedinýho - aby očekávání nebylo přehnaný. Od Skladiště člověk jen testoval novinky a čekal. :-)
před 9 roky
spartak20

spartak20

1.Skvělý herci (hlavně můj oblíbenec z ER a Falling Skies) 2.Pokračování filmové série Flynna...
před 9 roky
wexzuz

wexzuz

Super. V prodloužení Librarians jsem ani nedoufala. Ale.hezky.
před 8 roky
Další články k tématu