10. 9. 2017

Článkaři tvrdí: Kevin přispěje ke zkáze světa

Je tu další rok, další sezóna a další moudra, která si pro vás připravili naši článkaři. Nevíte, jakým novinkám dát šanci? Podívejte se, jak to vidí pisálci! Co vyzkoušet a od čeho dát ruce pryč? My máme jasno.

Článkaři tvrdí: Kevin přispěje ke zkáze světa

Sezóna 20172018 oficiálně začíná v polovině září. Pokud stále ještě nevíte, zda si do svých watchlistů zařadit některou z novinek, třeba se vám bude hodit právě tato série článků, kterou pro vás po kladných ohlasech z minulých let opět připravili naši článkaři ze SerialZone.

Každý den vám přineseme odpovědi na tři jednoduché otázky. Co u jednotlivých televizních stanic Veké pětky bude podle nás stát za to vidět, před čím naopak schovat hlavu do písku, a na konec naše malá tipovačka, kterou novinku daná stanice zruší jako první.

Dnes se podíváme na zoubek ABC. Ta si pro nás připravila pěkných pár novinek, celkem osm dramat a tři komedie. Některé z nich mají úspěch téměř předurčen, jiné snad ani nikdy vzniknout neměly. Co je podle nás na obou spektrech stupnice?

Nezapomeňte, že máte poslední dny na to, abyste si tipli v naší každoroční soutěžní tipovačce a hráli tak o pomyslný titul seriálového znalce a o kupu kreditů. Čím víc lidí tipuje, tím víc kreditů se vyhrává! Takže tipovačku posílejte dál :-)

Jaká je podle tebe nejlepší novinka na stanici ABC?

Fruiko
Deception! Protože kouzelníci a protože všechno ostatní včetně Marvelu stojí za zlámanou grešli. Ale kouzelníkům se mi prostě chce věřit, tak doufám, že mě nezklamou a dočkáme se alespoň slabého odvaru z Leverage.
ragelly
Stanice ABC letos příliš nezaujala. Každopádně pokud něco musím vybrat, pravděpodobně bych volila Deception. Sice to vypadá jako Mentalista, ale přiznejme si, že ten byl zábavný a vydržel ve vysílání pěkných pár let. Z komedií se mi líbí podle traileru Splitting Up Together, ale asi budu v menšině.
pajky
Překvapivě mi přijde, že ABC letos nabízí několik zajímavých seriálů. A dokonce o pár z nich přemýšlím, že je na svůj watchlist zařadím. K největšímu hitu má našlápnuto Inhumans, ale stejně tak se jím může i spin-off ke Grey's Anatomy. Rád bych, aby se povedla nějaká komedie a budu doufat v úspěch Splitting Up Together – má sympatické obsazení a jednou to přeci nějaké rodince vyjít musí.
gabik.029
Tak už vím, proč nezrušili Quantico :D Tohle je hodně slabá nabídka. Nejlíp mi z toho vychází Marvel's Inhu­mans, kteří ale taky nebudou tak dobří, jak je stanice prezentuje. Škoda, že nemáme více informací o spin-offu Grey's Anatomy.
Seraphine313
Tak se na to podívejme. Alex, Inc.? Nemusím humor Zacha Braffa a tady je ho plno. Už ve Scrubs mi přišel zvláštní a od té doby ze své pózy nevykročil. Paradoxně se mi nejvíc líbil ve filmu Garden State. The Crossing? Ale no tak, z minulé sezóny máme dost důkazů, že drama se severským tónem a modrým filtrem v USA nefunguje. The Inhumans… ach jo, nechápu snahu Marvelu mermomocí propagovat tenhle nezajímavý klon X-Menů (a ano, znám komiksovou předlohu, není zajímavá). Stejně tak máme v případě For the People i dost důkazů, že pokud nemá právnické drama zajímavou hlavní postavu, vyhoří. Na druhou stranu, ABC má i poměrně nadějné novinky – Deception si určitě lidé oblíbí, minimálně stejně jako Forever. Kevin (Probably) Saves the World, The Mayor i Splitting Up Together, i když náměty zní jakkoliv šíleně, budou fungovat. A The Good Doctor mi přijde asi o 1000 % lepší než Deception, protože mám prostě slabost pro geniální outsidery. Bohužel pro Američany to asi bude příliš, hlavně když pojede proti podobně laděnému Scorpionovi.

Kdybych tedy měl vybrat to lepší, co zároveň budou i diváci sledovat, bude to The Mayor, který pojede po divácky oblíbeném Black-ish.
lukascoolarik
Na programu nevidím nic, co by vyloženě vypadalo jako největší tahoun ABC, ale z toho průměru až podprůměru zní nejlíp The Good Doctor.
Drunk_Queen
Bez znovukoukání na trailery říkám Deception nebo The Good Doctor, po znovushlédnutí byl překvapivě fajn i The Mayor. Ukázky těchto dvou seriálů byly, co si pamatuju, asi tak nejlepší. A jak jsem myslela, že po zhlédnutí budu mít problém si vybrat, protože jsem to já, kouzelník v Deception mi přece jen učaroval nejvíc. Teď aby to vydrželo.

Jaká je podle tebe nejhorší novinka na stanici ABC?

Fruiko
Stačí kamkoliv zabodnout prst. Ne to je asi moc kruté, přeci jen tu máme stanice, které jsou na tom i hůř. Pro mě je nejhorší Kevin (Probably) Saves the World. Nepochopit z traileru o čem to pořádně je, je docela problém, ale nechytit se ani z popisku, to už je průser.
ragelly
Tady je naopak bohatě z čeho vybírat. V podstatě téměř všechny komedie by se sem daly zařadit. Já ale půjdu cestou odlehčeného dramatu a jako nejhorší novinku zvolím Kevin (Probably) Saves the World. Jediným prvkem traileru, který se mi líbil, byla Cristela, ale tu po pár týdnech přeobsadili nějakou nesympatickou herečkou, takže za mě je natěšenost skutečně na bodu mrazu.
pajky
Loni byla ABC přehlídkou pitomostí, ale letos je to o něco lepší. Vysloveně mimo můj vkus míří hlavně dvojice Kevin (Probably) Saves the World a The Mayor. A i když nemám rád černošský humor, tak ten náboženský mi přijde ještě horší.
gabik.029
Mně přijde, že skoro každá novinka je kopií min. jednoho už existujícího seriálu. Z trailerů se mi nejméně líbil Kevin (Probably) Saves the World. Na delší název to změnit nemohli?
Seraphine313
Trpěl jsem u Alex, Inc., trpěl jsem u The Inhumans, jako největší krok vedle ale vidím objednání pokračování Roseanne. Třicet let po vysílání originálu už dávno odrostla generace marketingově zajímavé divácké skupiny a hledat diváky mezi mladší generací bude pro rodinný seriál založený na devadesátkovém tématu více než obtížné. Udělat remake nebo reboot nebo cokoliv na několik let až desítek let starém tématu je obtížné, tady si ale stanice podřezává pod sebou větev už od začátku.
lukascoolarik
Kevin (Probably) Saves the World, protože to má stupidní premisu a ještě stupidnější název. Učebnicový příklad přešlapu, i když ve Státech to možná uvidí jinak.
Drunk_Queen
Kevin (Probably) Saves the World, Splitting Up Together nebo Ten Days in the Valley. Po dalším zkouknutí traileru je Kevin z těch tří, ač hrozný, nejpřežitelnější, Splitting Up Together je prostě děsné, Ten Days je hrozně nudné. Teď co je z těch dvou horší. Fajn, u Ten Days se dá aspoň spát, jenže Splitting Up Together je prostě jen utrpení, v tom se nic pozitivního najít nedá. Ani ten spánek.

Co podle tebe zruší ABC zruší jako první?

Fruiko
I když bych nejraději zamířil na Inhumans, protože velká očekávání přináší velká zklamání, tak na to nemám odvahu, protože Marvel. A tak střelím po Ten Days in the Valley.
ragelly
Předpokládám, že budeme pokračovat v trendu posledních sérií a přes rok se toho příliš rušit nebude. Nakonec bych asi vsadila na The Good Doctor, ale v těsném závěsu je Kevin (Probably) Saves the World.
pajky
Podle mě jako první z kola ven půjde nějaká z komedií a můj hlas má Kevin (Probably) Saves the World, i když ani právnické For the People nic nenabízí.
gabik.029
Pokud se bude na oficiální oznámení čekat až do příštího roku, tak si tipuju For the Pople. Sice se jedná o Shondaland, ale na žádný hit to nevidím.
Seraphine313
Neznat prostředí a vztahy mezi Marvelem a ABC, tipoval bych The Inhumans. Nasadit něco takového na pátek je prostě sebevražda. Jenže obří promo, které ABC do seriálu investuje zároveň dává znát, že tohle není tradiční projekt a že se najisto počítá minimálně s celou řadou. Nasazení na pátek je tak spíš zdánlivě chytrým tahem, který zaplácne neoblíbený timeslot a uvolní vysílací čas pro ostatní novinky.

Když se tedy zaměřím na zbytek, zjišťuji, že zas tolik nebezpečí si ABC do svého programu nepromítla. Problém bude asi mít maximálně Ten Days in the Valley, divácky nezajímavý mystery thriller nasazený v neděli v deset večer.
lukascoolarik
Asi Ten Days in the Valley, pokud dojde na rušení už na podzim. O seriálu se nemluví a běží v neděli, takže sázím na brzký konec.
Drunk_Queen
Během sledování traileru jsme se s ragelly nudily tak moc, že jsme vymýšlely divné teorie, běží to v neděli a je to jedna z prvních novinek, která se bude vysílat. Ten Days in the Valley, u toho se všichni, kdo se na to budou dívat, nejspíš unudí k smrti. A mrtví diváci nejsou žádní diváci, takže to snad rychle zruší. Pro dobro lidstva.

A co vy? Podělte se o své odpovědi v komentářích!

Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Caroline115

Caroline115

Upřímně lituju redaktory Novinek pod lupou....na tohle se dívat bude (zřejmě) utrpení
před 6 roky
Koldik

Koldik

Oni su uz zvyknuti. Ale pekne napisane...
před 6 roky
milosh

milosh

Na to, že jsem do ABC několik let vkládal největší naděje hned po CW, je to už druhý rok celkem bída....
před 6 roky
Další články k tématu