12. 9. 2014

Článkaři tvrdí: NBC je oříšek

Nová sezóna je téměř tady. Tento týden vám náš tým hlavních článkařů nabídne subjektivní názory na to, co stojí za to zařadit do watchlistu, a od čeho naopak dát rychle ruce pryč.

Článkaři tvrdí: NBC je oříšek

Sezóna 2014/2015 oficiálně začíná příští týden. Pokud stále ještě nevíte, zda si do svých watchlistů zařadit některou z novinek, třeba se vám bude hodit právě tato série článků, kterou pro vás připravilo sedm hlavních článkařů SerialZone.

Každý den vám přineseme odpovědi na tři jednoduché otázky. Co u jednotlivých televizních stanic bude podle nás stát za to vidět, před čím naopak schovat hlavu do písku, a na konec naše malá tipovačka, kterou novinku daná stanice zruší jako první.

Jak včera byla stanice Fox různorodá, dnes je na tom NBC ještě hůře. Ani v jedné otázce jsme nedokázali najít společného favorita. Každý redaktor se těší na něco jiného (pokud vůbec na něco) a očekává pád různých seriálů. Uvidíme, kdo nakonec nejvíce překvapí, ať už pozitivně, či negativně.

Nezapomeňte, že máte poslední dny na to, abyste si tipli v naší každoroční soutěžní tipovačce a hráli tak o pomyslný titul seriálového znalce a o kupu kreditů. Čím víc lidí tipuje, tím víc kreditů se vyhrává! Takže tipovačku posílejte dál :-)

Jaká je podle tebe nejlepší novinka na stanici NBC?

Fruiko
Bože. Najít na této stanici nějaký budoucí hit je téměř nadlidský výkon. Teoreticky by to mohl být Constantine, ale ten je zabitý časovým slotem a pilotní epizoda také moc neoslnila. Mně je asi nejsympatičtější Marry Me.
ragelly
State of Affairs – Vím, že hodně lidí trailer neoslovil, ale mně se líbil. Herečku mám ráda, příběh vypadá zajímavě, nebude snad chybět ani akce. Možná mě tam bude trošku štvát ta truchlící rodinná linka, doufám, že po pár epizodách se přes to přenesou a stane se z toho chytře napsané drama ze zajímavého pracovního prostředí.
pajky
Strašně moc si přeji, aby se v pátek vytvořila silná kombinace a hitem se stal Constantine .
gabik.029
Nejžhavější kandidáti jsou zaručeně Constantine a State of Affairs. Mně osobně Constantine moc nesedl, naopak mě zaujal spíše State of Affairs. Politické drama, osobní drama, CIA, hrozby… sice se to začíná pomalu opakovat, ale nemyslím si, že už by toho diváci měli plné zuby.
Furiant
Od této stanice se celkem těším na víc seriálů (např. Allegiance nebo State of Affairs), úplně nejvíc ale na Constantina. Už pilot ukázal, že to je něco pro mě, a tak jsem zvědavý, jak se to bude vyvíjet dál. Jen kdyby to nebylo v pátek a po Grimmovi. Třeba to však aspoň bude jedna pořádná a nadupaná sezóna.
allyska
Dobře vypadá jedině Constantine, ale stejně se na to nebudu dívat, radši dám přednost Gothamu a Flashovi. Navíc mám pochyby, jestli to bude opravdu tak kvalitní podívaná, za kterou ji NBC vydává.
Seraphine313
Tady favorita nevidím. Všichni jsou nadšení Constantinem, já bych ale trochu brzdil, páteční slot není zrovna příjemný. Jediné silnější želízko v ohni vidím v Marry Me, které má poměrně luxusní timeslot, ale stejně lehce se může zabít svou nezajímavostí nebo přesunem na jiný den. Podobně je na tom i State of Affairs, tam ale nevěřím, že by prorazil jako loni The Blacklist. Abych pravdu řekl, nejvíc se stejně těším na A to Z .

Jaká je podle tebe nejhorší novinka na stanici NBC?

Fruiko
The Mysteries of Laura nebo State of Affairs. Jeden emancipovaný seriál ve dle druhého. Jsem spíš pro State of Affairs, protože to je debilní patos proložený akčními scénami.
ragelly
Mr. Robinson – Komedie o rasových menšinách jdou totálně mimo mě. Tento seriál byl objednaný přímo bez pilotu, ale od té doby jsem o něm neslyšela. Tipuju, že to bude něco jako letošní letní Black Box. Lidi ani nebudou tušit, že to někdy bylo v programu.
pajky
Opět těžko říct, je toho tady nezajímavého spousta a to ani nevím, jak bude vypadat Mr. Robinson nebo Unbreakable Kimmy Schmidt. Přesto je mým typem nesympatická soudkyně a tedy Bad Judge .
gabik.029
The Mysteries of Laura. Mám ráda kriminálky a ty pro mě prostě s takovou dávkou komedie nefungují. Kdyby měla hlavní hrdinka jinou práci a nebyla detektiv na vraždách, mohla by z toho být komedie, kterou bych si třeba pustila. Tohle si ale rozhodně nepustím a zůstanu u svých klasických kriminálek.
Furiant
Těžko říct… co takhle téměř všechny komedie? Něco jak One Big Happy tu už prakticky bylo, Mission Control vypadá podle popisu dost trapně (i když Krysten Ritter zbožňuju!), stejně tak Unbreakable Kimmy Schmidt. No a k tomu všemu tu je ještě paní soudkyně, co si ráda přihne. Trailer byl nevtipnej a nudnej, takže jako to nejhorší dám právě Bad Judge .
allyska
Já si na NBC většinou nic nevyberu, její seriálová nabídka mi každý rok přijde nezajímává a nudná, ale State of Affairs se řadí mezi to horší, co stanice nabízí a nejhorší to je kvůli námětu a Katherine Heigl, která je v roli tak nepříjemná, až to hezké není. Je mi ještě víc proti srsti než Téa Leoni v Madam Secretary a to už je co říct.
Seraphine313
Uch, kde začít? Letos to s NBC nevypadá dobře, snad by bylo kratší říct, které seriály mají šanci, narozdíl od těch, co ji nemají. Ony totiž šanci mají jen dva (teoreticky tři) seriály – Marry Me, State of Affairs a Constantine. Zbytek je aktuálně na odpis. Abych ale aspoň jeden dva vypíchl, Bad Judge se mi nelíbil od prvních sekund traileru, stejně jako The Mysteries of Laura. První jmenovaný asi ale o trochu víc.

Co podle tebe zruší NBC zruší jako první?

Fruiko
Úplně mě svrbí prsty, jak chci napsat Constantine. Všechny indicie totiž ukazují právě na něj. Pátek, chladně přijatý pilot, hlavní hrdina, který nesahá tomu filmovému ani po kotníky, i když vypadá přesně jako v komiksu. Jediné, co mu může sebrat medaili je Bad Judge, které startuje mnohem dřív.
ragelly
Mysteries of Laura – Pro mě velké zklamání. Velká herecká jména a podle traileru skutek utek. Nudné policejní drama o ženské, která má těžký život v práci i doma. To Smash Debře slušel mnohem víc!
pajky
Bad Judge je sice špatný, ale je možný, že půjde ze hry jako první Mysteries of Laura. Zrušení se však dočká obojí.
gabik.029
Tak tady to bude závod mezi A to Z a Bad Judge. Běží hned po sobě ve vražedné čtvrtky, takže je to jen otázka času. Myslím ale, že A to Z to schytá jako první, i když pilot zas až tak špatný nebyl.
Furiant
No, Bad Judge je sice trapná nuda a půjde rychle z kola ven, ještě dřív ale NBC zruší The Mysteries of Laura. Původně jsem si říkal, že by to mohlo pro Amíky fungovat. Policajtka, pardon detektiv, k tomu rodina, vztahy a tak. Ale ne, tohle bude nuda, i když tam je Debra Messing. Takže si myslím, že tohle odpíská NBC co nejdřív…
allyska
Nejspíš to bude Bad Judge, ale přála bych to Mysteries of Laura, popřípadě výše zmiňovanému State of Affairs, ale tam si myslím zaujme právě Katherine a seriál se asi na obrazovkách nějakou dobu udrží.
Seraphine313
Osobně tipuji seriál, který má ze všech NBC novinek nejhorší výchozí pozici, a to je A to Z. Jak Bad Judge, tak Mysteries of Laura mají totiž poměrně snadné timesloty (i když v případě Mysteries of Laura je to spíš sázka než jistota), u A to Z ale jeho předskokan není moc silný.

A co vy? Podělíte se o své odpovědi v komentářích?

Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
kneznaL

kneznaL

Constantine. Co jiného? Ještě mě trošku láká A to Z, i když to není typ seriálu, na který obvykle...
před 9 roky
Ragnarok8

Ragnarok8

Zrovna zde to vidím právě na A to Z, Marry Me... sakra je na mě ještě vůbec něco chlapského? :D :D A pak...
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Tyhle články je lepší číst aspoň kus v sezóně než na začátku...
před 9 roky
Další články k tématu