Gabik.029

off
JménoGabriela
Věk32 let — narozeniny slaví za 11 měsíců (Ryby)
BydlištěČR
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Gabik.029
plakát
Orphan Black
11. srpna 2013
další názory k seriálu

Orphan Black

Musím se přiznat, že myšlenka seriálu mě vůbec nenadchla, nevěděla jsem, co od klonů čekat, ale jakmile jsem si pustila první díl, hned jsem si seriál oblíbila a na nějaké předsudky úplně zapomněla.

Hned na začátku musím (asi jako každý) zmínit herecký výkon Tatiany Maslany. To, co v seriálu předvádí je neuvěřitelné. Zatím měla možnost ukázat se jako sedm různých lidí/klonů, přičemž je každá postava úplně jiná, nejen fyzicky, ale hlavně svou povahou a chováním, ale také přízvukem při řeči. A každou postavu ztvárnila bravurně, skvěle je svým hraním odlišila. A vzhledem k tomu, že se objevuje v 99% všech scén, musí být za celé dny natáčení utahaná, ale na obrazovce to není vůbec znát. (To jsou všichni Kanaďané tak herecky nadaní? Protože Tatiana není první.)

Každý klon má něco, co si na něm člověk prostě oblíbí, mně nejvíce zaujala Sarah, ovšem nejzábavnější je sledovat Alison, která by nejradši měla všechno pod kontrolou, ale to se jí po příchodu Sarah vůbec nedaří. Také je hezké sledovat, jak byla nejdříve vůči ostatním klonům odměřená, ale postupně se z nich všech staly kamarádky a jedna druhé kryjí záda.

A v tom všem zmatku se holky snaží přijít na to, jak vůbec vznikly, odkud pochází a kdo za celým experimentem stojí. Při každé odpovědi se ovšem vynoří další otázky, takže je čeká ještě dlouhá cesta k úplnému odhalení. A musím říct, že žádnému dílu nechybí napětí, vždycky sedím jako na trní a modlím se, aby ze všeho holky v pohodě vyvázly. :D Už se těším na další sérii.

90 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
95 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 20 lidí
90 %
plakát
Policejní bažanti
9. srpna 2013
další názory k seriálu

Rookie Blue

Kriminálky a policejní seriály patří mezi mé oblíbené, proto jsem se rozhodla, že RB zkouknu, když jsem na něj náhodou narazila.

Už od prvního dílu se mi líbilo, že se nejedná o klasickou kriminálku, kterých je na televizních obrazovkách spousta. Rookie Blue je kanadský seriál a rozhodně to jde vidět. Tohle je jedna z věcí, která se mi líbí nejvíc. Jako diváci tak máme totiž možnost podívat se na život policistů v úplně jiném prostředí, které se od amerického (kde se většina kriminálek odehrává) v mnohém liší.

Na začátku seriálu do služby nastoupí pět policejních nováčků, kteří sice mají teoretické znalosti, ovšem v praxi je jejich uplatnění poněkud složitější a to všichni poznají na vlastní kůži při řešení případů, ke kterým byli přiděleni pod dohledem svých vedoucích.

A nebylo by to žádné policejní drama, kdyby si mezi sebou kolegové nic nezačali. Vztahy na pracovišti zakázané nejsou, takže se to na stanici začne pomalu párovat. Moji oblíbení jsou jednoznačně Sam a Andy, bohužel jsou ale vztahy komplikované a ten jejich není výjimkou.

Během sérií přibylo několik nových postav, zejména nováčků, a i když jsem z nich nejdříve nadšená nebyla, musím říct, že tam nakonec skvěle zapadli a zejména Chloe jsem si oblíbila.

Většina dílů není nijak akčních (i když se občas nějaký najde), ale vůbec to nebrání tomu, aby si člověk seriál užil. Velkou část příběhu totiž tvoří samotné postavy a jejich vývoj během jednotlivých sérií, všichni totiž nabírají zkušenosti nejen ve svém profesním životě, ale také v tom osobním.

Za mě 90%, seriál mi přirostl k srdci hlavně svou jedinečností a postavami, i když mezi nimi chybí pořádný záporák.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Private Practice
28. ledna 2013
další názory k seriálu

Private Practice

PP jsem začala sledovat hned od začátku. Grey's Anatomy jsem milovala a Addison byla jednou z mých nejoblíbenějších postav, takže jsem byla moc ráda, že bude mít vlastní seriál. Ovšem hned po první sérii přišla stávka scénáristů a já se tak bála, že Addison doordinuje dřív, než stihla pořádně začít, ale to se naštěstí nestalo. :)

Ze začátku mi trochu chyběla akce, kterou jsou Chirurgové nabití, jelikož řeší více závažných případů najednou, ale postupně jsem si zvykla, protože mi to dalo možnost, abych si pacienty lépe zapamatovala a poznala je více, takže se z negativa stalo pozitivum.

Stejně jako v Grey's, i v PP jsou postavy skvěle napsané a během šesti sérií ušli neuvěřitelnou cestu. Takovým snad největším vývojem, který jsem za ty roky sledovala se zaujetím, prošla Charlotte Kingová. Společně s Coopem byli jedním z důvodů, proč jsem si seriál zamilovala. Dalším velkým přínosem byla Caterina Scorsone, která ztvárnila Derekovu mladší sestru Amelii. K seriálu se přidala na konci 3. série a od té doby zářila v každé scéně.

Ovšem mou nejoblíbenější částí se staly crossovery, díly, které navazovaly na Grey's Anatomy a životy postav z obou míst se tak na chvíli střetly.

A takovou zajímavostí byl pro mě výběr herců, kdy se mnohokrát objevili herci v obou seriálech, hráli ovšem úplně jiné postavy. Snad nejvýraznějším příkladem je Sarah Drew, která si ve dvou dílech PP zahrála těhotnou pacientku Judy a později byla obsazena do role April Kepnerové v GA. :)

Konec byl pro mě smutný. Finále nebylo nijak dojemné, spíš mě praštilo to, že po šesti sériích seriál končí a klinika se tak pro nás zavřela...

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Kráska a zvíře
19. října 2012
další názory k seriálu

Beauty and the Beast

Catherine. New York. Z práv na detektiva. Mrtvá matka. Její smrt neobjasněna, mají v tom ale prsty vyšší pozice. Hlavní hrdince jde o život, protože se začala šťourat v případu její matky. Nekopíruje tady někdo Castla?

Beauty and the Beast není nic převratného, neobjevuje se tam vůbec nic nového, vše už jsme měli možnost vidět jinde. Ale komu neoriginalita nevadí a má rád tento typ seriálů, určitě si přijde na své.

Za sebe musím říct, že i když většinu času trávím přemýšlením nad tím, kde jsem zápletku už viděla, ráda se na seriál kouknu. Není nikde nahoře žebříčku, ale když mám čas, tak ho tím ráda vyplním. Možná mě k němu táhne právě ta podobnost s jinými seriály.

Z obsazení mám smíšené pocity. V seriálu se objevuje spousta známých tváří, ale ne všechny opět ráda vidím. Takový Austin Basis je jeden z nich, vůbec mi tam nesedí.

Pro mě zatím 60%, uvidíme, jak (a jestli) bude seriál pokračovat dál.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
78 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
60 %
plakát
Ve jménu vlasti
3. října 2012
další názory k seriálu

Homeland

Homeland je úplně něco jiného než jsem zvyklá běžně sledovat. Řekla jsem si, že se podívám na první díl a uvidím, jestli budu chtít pokračovat. Byla jsem zaujata hned od začátku.

Tématika je mezi dnešním výběrem seriálů nevšední a proto seriál nezapadá mezi ostatní dramata. Politika není něco, v čem bych se vyžívala, ale příběh je podáván stylem, který mě od sledování neodrazuje, ba naopak poutá.

Dějová linka je jasně daná, pečlivě promyšlená a jelikož vyloženě nevyhledávám chyby, tak si dovolím říct, že je i logicky dobře strukturovaná.

Brody je postava, která je napsaná tak, že divák zpočátku neví, zda mu může věřit, nebo ne. Je to sympaťák, takže se člověk automaticky přiklání na jeho stranu, ale zároveň je na něm něco, co nás nechává na pozoru. Carrie je velmi zapálená pro svou práci a jde si za svým, ať to stojí cokoliv. Společně s Brodym mají skvělou chemii a nebojí se ji promítnou na televizní obrazovku.

Ještě bych chtěla zmínit Mandyho Patinkina. Většina vychvaluje jeho herecké výkony (nejen v Homeland), ale pozoruju ho už delší dobu a nemůžu si pomoct, ale vidím u něj pořád pouze jeden výraz obličeje.

Druhá série se rozjela hezky, tak uvidíme, jak budou pokračovat.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
Drive
26. srpna 2012
další názory k seriálu

Drive

Šest dílů trvalo než se seriál pořádně rozjel a těch samých šest dílů stačilo, aby ho zrušili. Je to škoda, protože to utnuli zrovna v tom nejlepším. Děj by šel natáhnout i na plnou sérii, ale kdyby dostali aspoň pár dílů navíc, mohli seriál zakončit.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Nemocnice Hope
22. srpna 2012
další názory k seriálu

Saving Hope

Na Saving Hope jsem se těšila dlouho před premiérou, lákadlem pro mě bylo obsazení známých tváří a taky zápletka. Jednak mám ráda seriály z lékařského prostředí a jednak mám ráda, když se seriál dotýká možnosti existence posmrtného života.

SH si užívám od prvního dílu, pro mě je to taková menší oddychovka - případy řeší v klidu, nikam se nespěchá. Skvělý způsob, jak zaplnit hodinku letního pátku.

A taky je to tak trochu "Grey's Anatomy meets Ghost Whisperer." Což se mi líbí, protože je to spojení mých dvou oblíbených seriálů. :)

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
Chuck
7. července 2012
další názory k seriálu

Chuck

Začaly prázdniny a já se rozhodla začít plnit resty na mém seznamu seriálů, které chci vidět. A jeden z nich byl právě Chuck.

Chuck mě zaujal hned od prvního dílu, což se u mě tak často nestává a nadšení mi vydrželo až do úplného konce, i když místy kolísalo.

Postava Chucka je skvěle napsaná a snadno uvěřitelná. Já osobně jsem si ho hned oblíbila a ve spoustě jeho vlastností se i našla a myslím, že nejsem jediná. Proto si většinu lidí získá už jen tím, že je jaký je; takové zlatíčko, které ve všech hledá to dobré a ve všech situacích se snaží myslet pozitivně. Navíc srší skvělým smyslem pro humor (s popkulturními narážkami, které jsou pro mě jak dělané) a pro své přátele a rodinu by udělal cokoliv.

Dále se na scéně objevují agenti Sarah Walker a John Casey. Sarah byla už odmalička zvyklá spoléhat se jen sama na sebe a k tělu si nikoho nepřipouštěla. To se ovšem změní v momentě, kdy pozná Chucka a z pouhého úkolu jej chránit se postupně stává něco víc. Chuck se nemusí ani snažit, aby se do něj Sarah zamilovala. I když s tím Sarah z počátku bojuje, bitvu má předem prohranou. Pro mě byl jejich vztah jednou z hlavních linek seriálu, kterou jsem si užívala a ráda sledovala, s jejich vztahem se vyvíjeli postupně i oni sami a to byla jedna z věcí, která se mi líbila.

No a kdo by si nezamiloval Caseyho? Jeho úšklebky a grimasy okoření každou scénu, stejně jako jeho vtipné komentáře.

No a nebyl by to Chuck bez nejlepšího kamaráda Morgana, který ze začátku nepatřil mezi mé oblíbence, ale když se do něj člověk trochu vžije, tak si ho i oblíbí (ovšem v dílech, kdy měl Intersect on jsem myslela, že ho něčím praštím).

V seriálu se objevuje několik hlavních dějových linek, občas možná poněkud předvídatelné, ale to nevadí. Nejméně se mi asi líbila první půlka třetí série, kdy se objevil agent Shaw a Chucka tak trochu odsunul na druhou kolej.

Ještě bych chtěla zmínit hostující hvězdy, protože v Chuckovi se jich objevilo plno, což se mi líbilo, mám ráda, když vidím známé tváře v jiných rolích. Nemůžu zmínit všechny, je jich opravdu hodně, ale jedna z mých oblíbených je Nicole Richie, díly s ní patří mezi mé oblíbené, i když samotnou Nicole moc nemusím.

Jelikož jsem věděla, jak seriál končí, nečekalo mě žádné překvapení. Ovšem do posledního momentu jsem nevěděla, jaká bude moje reakce. Nakonec jsem se s tím ale smířila a rozhodla se brát jej pozitivně a jak se dalo čekat, nejedna slzička ukápla.

Já dávám 100%, u seriálu jsem se nenudila (až na pár scén z Buy Moru, které zdržovaly, zrovna když se dělo něco napínavého) a rozhodně splnil má očekávání.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
71 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
100 %
plakát
Vražedné pobřeží
29. května 2012
další názory k seriálu

Sweating Bullets

Úplná nostalgie. Jako malá jsem si nenechala ujít ani jeden díl, i když to opakovali několikrát, vždycky jsem to hltala jako bych to viděla prvně.

Nevím, jak by se mi seriál líbil teď, s odstupem času, ale dřív jsem na něj nedala dopustit, úvodní znělku jsem si broukala pořád dokola a dokonce jsem chtěla mít i jednu z Nickových košil. :D

Hrozně se mi tenkrát líbil vtip, chemie mezi Nickem a Sylvií a samozřejmě případy (přestřelky byly moje oblíbené).

Jo a dodnes nezapomenu pohled na toho hada, který byl v jedné z epizod, tehdy asi začala moje fóbie. :D

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
70 %
plakát
Vychovávat Hope
28. května 2012
další názory k seriálu

Raising Hope

Krásná a vtipná komedie točící se kolem pětičlenné rodinky, která se už na první pohled od většiny amerických rodin značně liší. Burt a Virginia se stali rodiči v den svého maturitního plesu a museli se tak začít starat o svého syna Jimmyho, který jim to nijak neusnadňoval.

Z Jimmyho vyrostl mladý muž, bohužel stejně neúspěšný jako jeho rodiče. Virginia se živí jako uklízečka a Burt s Jimmym uklízí zahrady. Jednoho dne se Jimmyho cesta zkříží s vražedkyní Lucy, se kterou se vyspí a později se dozví, že Lucy čeká jeho dítě. Lucy je odsouzena k trestu smrti a půl roku po narození dcery je popravena. Jimmy se tak ocitá v roli otce, kterou chce plnit co nejzodpovědněji. Zvláště se chce vyvarovat chybám, které dělali jeho rodiče, když vychovávali jeho samotného.

Ve zdejším obchodě se seznámí s prodavačkou Sabrinou, do které se okamžitě zamiluje. Sabrina má bohužel přítele a Jimmymu nezbývá nic jiného než jen čekat na správný okamžik, kdy se Sabrině se svými city svěří.

Celý seriál skvěle obohacuje Virginiina babička, u které celá rodina bydlí. Trpí Alzheimerem a většinu doby žije minulostí, což se projevuje vtipnými scénami.

A nemůžu si dovolit nezmínit malou Hope, která i když ještě nemluví (konec 2. série), svou roztomilostí upoutá pozornost v každé scéně.

U seriálu se člověk dobře odreaguje a pobaví a zjistí, že jeho vlastní rodina vlastně ani není tak šílená, jak si mohl myslet. :D

73 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
82 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
80 %
1/2
12