avatar uživatele

Liborias

off
JménoLibor Žák
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Liborias
plakát
Inhumans
30. září 2017
další názory k seriálu

Tak toto pro mě není.

Tak tohle asi fakt není můj šálek čaje. Tam se nedá ztotožnit snad s jedinou postavou. Intriky na obou stranách. Možná že někdo ocení boj o moc v komiksovém světě, ale já to asi nebudu. Za mě je to děsný odpad.
Mé hodnocení berte jako subjektivní názor, někomu to třeba sedne.

63 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
63 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
30 %
plakát
The Orville
14. září 2017
další názory k seriálu

první dojem

No uvidíme. Popravdě jsem díky nabušenému traileru čekal větší jízdu, ten působil dojmem, že půjde o nespoutanou parodii na Star Trek, jenže to vypadá, že všechny vtipné momenty byly právě už v tom traileru. Není to až taková lavina gagů, jak to vypadalo. Zatím jsem se úplně nerozhodl, jestli je to dobře, nebo ne. Svým způsobem se zdá, že je to jen takový lehce odlehčený Star Trek a tak trochu se bojím, aby to ve výsledku nebyl lepší Star Trek než ten, který nás za pár dní čeká. Po prvním díle lehce rozpačitý dojem. Ale bavilo mě to a budu sledovat dál.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
70 %
plakát
Frequency
14. října 2016
další názory k seriálu

Skvělé, ale pro špatné publikum

Naštěstí Frequency je tuším zamýšlena spíše jako mini série, takže i když ji zruší, bude uzavřená. Její smůla je možná v tom. Naštěstí se trochu liší, takže si to dokážu hodně užít. Obecně ten seriál doplácí na trend, kdy remaky nemají zrovna velký úspěch, což bohužel kravaťáci z Hollywoodu ještě nestihli pobrat. Myslím si, že by studio udělalo lépe, kdyby scénář zcela změnilo a vytvořilo něco, co případně vytvoří trvalejší koncept, takto je to jednohubka. Další smůla je v tom, že CW si vychovalo svou pubertální základnu mezi komiksáky, což je z velké části dost pubertální osazenstvo a v téhle sérii nikdo nenosí škrabošku. I přes svůj věk mám komiksy rád, ale dobré Sci-fy radši. Takže za mě je to jedna z nejlepších věcí této stanice, ale očividně druhá řada nebude :-(

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
plakát
Colony
3. ledna 2016
další názory k seriálu

První díl jsem nedokoukal

Možná si to najde fanoušky, ale bohužel můj šálek čaje to není. Měl jsem pocit, že podobnou zápletku už jsem viděl, nebo četl mockrát a nikdy mě nebavila, a to nemluvím o kulisách světa. Prostě to nemá ten nápad, který by od začátku táhl. Mám rád fikci, ale tady je jediným cizím prvkem velká zeď a tajemné uspořádání společnosti. Tentokrát tajemno, kolem toho, co se vlastně děje vůbec netáhne. Ze sci-fi co momentálně běží je toto asi můj nejžhavější kandidát na zrušení.

56 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
44 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
50 %
plakát
Expanze
27. listopadu 2015
další názory k seriálu

První díl 100%

Před premiérou se prý hodnotit nemá, ale když už ten první díl unikl... Mimochodem, poslední dobou unikají až podezřele často, skoro si myslím, že to stanice vlastně dělají schválně, aby jim nedočkavci udělali reklamu. Což tentokrát velmi ochotně dělám.
Tak hurá do toho. Sice dávám 100%, ale volba postav mě trochu zklamala, jenže to je proto, že jsem četl všechny čtyři u nás dosud vydané knihy a udělal jsem si vlastní vnitřní obraz, kterému téměř dokonale odpovídá akorát detektiv Miller v podání Thomase Janea. Holdena jsem si představoval jako víc chlapácký typ, Naomi jako víc sexy kočku, Amos měl být až děsivý obrovský týpek s holou lebkou a psychopatickou osobností a Alex nevýrazný proplešlý padesátník. Ale seriál není kniha a tvůrci mají právo podobu postav trochu změnit. Takže když toto přijmu, je seriál vysoce nad průměrem toho, co tato stanice poslední roky předváděla. Krásně zpracované prostředí vesmírných stanic, meziplanetárních lodí, sem tam dokonce stav beztíže. Efekty sice nemají filmový formát, ale zdaleka nejsou laciné. Trochu mě pobavila znělka, která se střihem a zpracováním lehce snaží napodobit Hru o trůny, ale opravdu jen lehce. Ale hlavně a především SyFy, konečně sáhla po scénáři, který vychází z velmi úspěšné knižní série, a že to je velmi dobrý nápad, dokazuje i letošní "Marťan", takže po dlouhé době držím SyFy palce a opět se stávám jejich nedočkavým divákem. A kdo jste nečetli knihy, nenechte se odradit pomalejším rozjezdem, pozdější provázání jednotlivých linií by mělo stát za to!!!

P.S.
Málem jsem zapomněl, moc mě potěšil New York a jeden takový detail týkající se moře. Protože nechci spoilerovat, neřeknu víc, na to přijdete.

89 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
89 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
100 %
plakát
Killjoys: Vesmírní lovci
22. června 2015
další názory k seriálu

Ale jo

Vlastně tato novinka se mi docela líbí. Paradoxně, co mi na tom trochu vadí jsou ty xichtíky, jak dětská prdelka. Nevím proč je casting tak úchylně zaměřený na ty namydlený tvářičky, myslím že by tomuto prostředí trocha nedokonalosti přidala na uvěřitelnosti. A také mě zrovna neuchvátil "bojový styl hlavní hrdinky". Tohle jako vážně? Myslím, že pokud bude série úspěšná, měla by holka na přípravě trošku zamakat. Jinak to ale vůbec není špatné. Temný svět, temné charaktery, určitě se budu dívat dál. Tahle oddechovka je příjemné zpestření léta. Tak uvidíme, co se z toho vyvine.

42 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 12 lidí
80 %
plakát
Dark Matter
18. června 2015
další názory k seriálu

Syfy opět "nezklamalo"

Nezklamalo píši záměrně v uvozovkách, protože to myslím ironicky. Není to úplně zlé, asi se na to dá oddechově i koukat a možná i budu. Přeci jen opravdových space oper je momentálně ve vysílání jak šafránu. Vlastně to je asi teď úplně jediná a bohužel svou kvalitou žádný nový spaceships hype takto rozhodně nevyvolá. Postavy jsou nekomplikované ploché charaktery, jakoby okopírované a poslepované z různých předchozích seriálů (Andromeda, Star Gate) a bohužel i celé aranžmá je zoufale devadesátkové. Ten úžasný zvrat v ději, který si schovávali na závěr mě napadl po deseti minutách děje, ale nějak se nepovedl. Co je špatně? Dost věcí. To čím mají postavy být jim prostě nikdo nesežere, ani kdybyste je pomazali wasabi a nakapali na ně chilli koncentrát. Ty kamarádské ksichtíky na to prostě nemají. Syfi se bohužel takto nezadržitelně řítí mezi stanice, které už nikdo nebere příliš vážně. Přesto na to koukněte, vysílají se daleko větší kraviny. Jen v konkurenci špičkových dramat poslední doby toto vyznívá takřka dětinsky, vysílat to před patnácti lety, tak skáču nadšením.

Po druhém díle jsem se rozhodl z nostalgie a díky pěkné přestřelce, že to s touto novinkou nevzdám. Na hodnocení si ale trvám. Druhý díl mě však dokázal navnadit, abych chtěl vědět, co bude dál. No chtělo by to nějakou military space operu, ale to by asi musel být jiný rozpočet. Tak si zatím nechme zajít chuť a buďme vděční i za tyto první nové vlaštovky.

79 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
64 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
70 %
plakát
Agent Carter
10. ledna 2015
další názory k seriálu

Jo, za mě ano.

Lehce noirová atmosféra téhle jednohubce sluší. Je to velmi dobře koukatelná záležitost, která hluboce ctí duch nálady v poválečné Americe a hlavně duch tehdejších komixů. Není to nijak efekty nabité veledílo, ale spíše zde dýchá komornější atmosféra. Záběry jsou spíše v užším úhlu, žádné velké scény. A to je dobře, z této chuťovky tak nedýcha žádný nesmyslný pokus o velkolepost. Taky potěší, že se tu v kancelářích neprochází černí detektivové a i ženy mají s koncem války tvrdší chleba. Tak to prostě bylo.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Galavant
6. ledna 2015
další názory k seriálu

Ale, no tak.

Plných 100% nedám. Ale mě se to líbí. Je to takové ze života, ona to je parodie, děsná bejkovina, ale je to chytlavé. Tvůrce už v životě zřejmě potkal nějaké ženy :-D. A mužské postavy jsou taky panoptikum cností. No jako odreagování je to fakt fajn. Hlavně ta parodie na tanečky a zpěvy v muzikálech. Ne každému to ale sedne.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
90 %
plakát
Agresivní virus
14. září 2014
další názory k seriálu

Tak trochu jiná upírárna

Přiznám se, že jelikož jsem měl po posledních letech k vampír tématice hodně rezervovaný přístup, tak mě ani ujištění, že se nebude jednat o zamilované emo týpky příliš nepřesvědčilo, abych se koukal. Tomu seriálu jsem dal vlastně šanci jen díky letní okurkárně. A ejhle ona to není tak úplně upírárna. Je to krásně namixovaný koktejl toho co máme rádi na zombie filmech, trošku převzatých nápadů z Věci a vlastně i ze spousty dalších zábavných filmů a seriálů. Celkově to funguje velmi dobře. A hlavně, připravte se, že mnohem děsivější, než samotní upíři a šířící nákaza, jsou morální milníky, před které jsou hlavní i vedlejší postavy stavěny. V tomto seriálu tím nejvíce hrůzu nahánějícím nejsou upíři, tím je jejich potrava a jejich lovci. Z mě jasných 90%

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
1/2
12