Seraphine313

off
JménoRoman Lelek
Věk
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebookhttps://www.facebook.com/roman.lelek.3
Poznámka
Názory uživatele Seraphine313
plakát
Jak to chodí u hrochů
7. května 2012
další názory k seriálu

Hippos

Na jednu stranu vizuálně příjemný seriál, který přebírá tehdy módní plastelínovou animaci počátku 21. století, která si hraje se světlem jako obyčejný hraný film; seriál, který příběhově celkem obstojí a snaží se vytvořit vlastní svět hrochů, ale který sráží šílené dialogy, při kterých se vám bude otvírat kudla v kapse. To co bylo u Kluků z květináče roztomilé je tady vyhnáno ad absurdum, a celý seriál letí ihned o několik desítek procent dolů. Bohužel. Dětem možná může přijít seriál zajímavý, ale z výchovného pohledu má díky absenci jakékoli řeči (dá-li se to nazvat řečí, protože je dokázáno, že děti přebírají logopedické návyky a nešvary rodičů) dokonce i zápornou hodnotu. Dítě se díky seriálu nedokáže naučit, ale naučí se šišlat, což je možná chvíli zajímavé z rodičovského pohledu, ale absolutně nevhodné ve výchově dítěte.

Sečteno podtrženo se jedná o seriál, který trestuhodně promrhal dobrý nápad (který později využili třeba Shaun the Sheep) a díky jednomu hloupému nápadu s dialogy se sám srazil na dno dětskoseriálové žumpy.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
20 %
plakát
Haf!
7. května 2012
další názory k seriálu

Baf!

Možná dobré téma, ale příšerně zpracované - člověku se nudou obracejí kosti v těle. Triky nestojí za nic, filmaři využívají trikových berliček více, než by bylo zdrávo. Celkově se jedná o dost podprůměrný, i když dříve hodně doporučovaný seriál. U mě ale neuspěl.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
20 %
plakát
Velká vlastenecká válka
7. května 2012
další názory k seriálu

VVV

Skvělý dokument o jednom z nejtěžších období druhé světové války. Je velmi dobře zpracovaný - sám osobně bych ho doporučil promítat ve školách. Obsahuje totiž to, co mně vždycky při hodinách dějepisu chybělo - animace bitev a postupu vojsk. Jak jsem měl asi vědět, co to byl Kotel, když ani nevím, jak to vypadalo kolem Stalingradu? Jak jsem asi měl prožívat utrpení vojáků, když se pro mne stalo jen písmeny na papíře? Tento dokument oživuje historii a supluje povinné školní znalosti - ale dělá to s lehkostí sobě vlastní. Dokument nenudí, nemá neduhy svých amerických sourozenců, kteří nastavují čas neustálým opakováním a shrnováním - zde totiž je tolik materiálu, že to vůbec není třeba. Zároveň je ale materiál zpracován tak, že si po hodině každého dílu uvědomíte, že jste se ani na chvíli nepřestali nudit. Tento dokument se doufám zařadí po bok nejslavnějších ze svého žánru i zaměření, protože si to jistě zaslouží.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Výměna manželek
6. května 2012
další názory k seriálu

Changes everything

Reality show se zajímavým nápadem, který ale občas přesáhl hranice vkusu. I přesto, že o tomto pořadu bylo na jiných serverech napsáno více než dost (zmíním snad jen výrok dr. Plzáka, který mi utkvěl v paměti: v 25% případů se něco stane, v 25% se o něco pokusí, v 50% zůstane vše při starém. Mluvil o nevěře mezi vyměněnými páry.)

Tento pořad totiž má jasnou výhodu v tom, že se vždy něco stane - ženy jakožto udržovatelky domácího chodu jsou vrženy do jiného prostředí, a taktéž do jejího prostředí přichází jiná žena a buď se prostředí s ní sžije nebo bude problém, jinak to nejde. ľověk se za dva týdny nesžije s prostředím.

Jenže ono to tak jednoduše nejde. Tvůrci záměrně vybírají odlišné páry, aby jednak měli materiál na natočení, a také aby ukázali, co v soutěžících je. A tak se klidně stane, že žena, co žije poklidným životem v nesezdaném páru je vržena do rodiny s pěti dětmi, metrosexuálka (dá-li se to tak říct) musí přežít dva týdny na vesnici a nakonec milovnice českých jídel přichází do rodiny, kde se všichni živí makrobiotickou stravou.

Co na pořadu oceňuji je to, že si nehraje až na takovou "hardcore" reality show, jako je Big Brother nebo Hotel Paradise. V míře "odhalení soukromého prostoru" je někde na úrovni Jak se staví sen. Je pravda, že natáčení probíhá neustále, ale tvůrci vybírají do závěrečného sestřihu materiál natolik citlivě, aby vše bylo veskrz přijatelné.

Pokud bych měl porovnat jednotlivé řady, tak první tři byly vesměs dobré a dokonce i zajímavé, čtvrtá byla nudná a pátá je tak trochu skandální a místy i celkem nechutná. Ne co se tělních tekutin týče, ale co se týče osob, které se tam přihlašují. Je mi jasné, že peněžní odměna je sice lákavá (i když byla snížena na polovinu, v prvních třech řadách byla 50 000, teď v páté je to 25 000), ale z těch lidí čiší jediné - touha to mít konečně za sebou a prachy na stole. Dřív se tam hlásili lidé, kteří to chtěli vyzkoušet, chtěli vyzkoušet svůj vztah nebp se třeba jen pochlubit svým domácím štěstím ... nyní se tam z větší části objevují "socky", které tímto je lepí svůj domácí rozpočet.

Na závěr snad mohu říct jen pár vět. Toto není show, která by mezi lidmi vytvářela problémy a ničila vztahy. Tato show jen tyto problémy odhaluje a nutí lidi se před ně postavit. Vztahy si totiž ničí lidé sami.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
40 %
plakát
Lovci pokladů
6. května 2012
další názory k seriálu

RH+

Jako malý, a to zdůrazňuji (protože pro starší publikum je to doporučené jen v omezené míře), jsem to sledoval a výborně jsem se u toho bavil, Jasně, dneska, když bych se na to podíval, viděl bych ultrakýčovitý seriál, protože jsem už zdeformovaný seriálový mlsoun, ale jsem si jistý, že když si bduete potřebovat odpočinout od náročného dne a vypnout mozek, a nejste zrovna na slaďáky nebo přitroublé sitcomy, není lepšího seriálu než je tenhle. A navíc pro pány - Tia Carrere vypadá přece ... mmmmmmm...

dobře, a teď z té serioznější stránky. Lovci pokladů jsou snad první hledačský seriál po Indianu Jonesovi a PC hrách s Larou Croft. Tento seriál nenastartoval, byl spíš takovou předzvěstí boomu filmů jako je Mumie, Flynn Carsen a tak dále. Z této pozice si jen zaslouží uznání.

Děj je upřímně... jak kdy. Najdou se skvělé díly, ale najdou se taky díly, kdy vám rozum nad fabulací a fantazírováním autorů zůstává stát a nejenom to, on i křičí.

Herecké obsazení v čele s druhořadou herečkou Tiou Carrere sice přímo nezáří, ale schématičnost postav pobaví, zvláště neustálé špičkování mezi Nigelem a Claudií a pak úslužnost Nigela a touha posunout se na místo Sydney. Na druhou stranu, tyto dětinské šarvátky dělají seriál seriálem, a i když se mohou zdát hloupé, dokážou téměř vždy pobavit.

Celkově si tedy myslím, že si seriál zaslouží vyšší hodnocení, než by mu většina dospělých recenzentů udělila. A protože jde o seriál z mého dětství, který jsem měl rád, posouvá se ještě o kousek nahoru.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
Retro
6. května 2012
další názory k seriálu

Retro

Skvělý pořad o tom, jak to kdysi vypadalo. Příjemná moderátorka spolu s "retro" kolorovanou grafikou vytváří zajímavý dokument o životě dřívějším. Vytknout se mu dá snad jen to, že s přibývajícími epizodami trochu ztrácí dech a těžko hledá témata, ale je na něm vidět snaha ukázat věci v netypickém světle s nadhledem a odstupem času.

Líbí se mi na něm to, že nezatěžuje diváka tím "špatným", protože o tom bylo natočeno dokumentů víc než dost, ale snaží se zmapovat tuto dobu pro pamětníky, kteří si rádi zavzpomínají. Na druhou stranu, tento pořad působí jako výborný doplněk k seriálu Vyprávěj.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Přežít!
3. května 2012
další názory k seriálu

Better to die before watching this show

Je sice od tvůrců pěkné, že nám chtějí přiblížit tyto případy, ale nemuseli by to dělat způsobem, jakým je prezentováno. Moře slz, míra zoufalý výkřiky a neustálé opakování, že to přece "nemůžou přežít" je nad únosnou hranicí zdravého myslícího člověka. V ceůlém pořadu jsou rozhovory s přeživšími, s jejich příbuznými... tento formát show funguje u Leteckých katastrof nebo u Vteřin před katastrofou, ale v pořadu, kde mají lidé mluvit o sobě, dost pokulhává.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
10 %
plakát
Všechnopárty
3. května 2012
další názory k seriálu

Dvěma větami a jedním číslem

Bohužel, počáteční nadšení z nové talk show hodně rychle vyprchalo a změnilo se ve zklamání z neustále nudícího Šípa, který sice je pohotový a občas vyhrabe trefnou poznámku, ale jeho hlas je natolik uspávací, že párátka do očí nebudou stačit. I přes to, že tam narozdíl třeba od Show Jana Krause má poměrně zajímavé hosty, show se stává jednotvárnou, místy si hraje na seriozní, ale to bohužel vzhledem k danému formátu, potažmo prostředí (které se pravděpodobně nechalo inspirovat Krásnými ztrátami), není možné.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
40 %
plakát
Kachorra
3. května 2012
další názory k seriálu

NO in K

Kupodivu jedna z mála telenovel, na kterou se dalo dívat a která byla i celkem zajímavá. Natalia Oreiro v hlavní roli na sebe místy strhává takovou pozornost, že si přímo říká o roli do kvalitnějšího seriálu. Na druhou stranu, tím hlavním středobodem pro mne byla její teta a její pořád nevycházející vztahy. Tento seriál dávali kdysi a už si z něj nic nepamatuju, ale co vím, tak jsem se u žádného dílu nenudil, a to jsem jich viděl hodně. O dost víc než u telenovel ostatních. Ono mi to totiž místy připomínalo víc sitcom než telenovelu.

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
60 %
plakát
Deset století architektury
3. května 2012
další názory k seriálu

Deset století

Snad nejobsáhlejší dokumentární seriál o architektuře, jaký jsem kdy viděl. Je úžasné sledovat, kolik památek naše malá země nabízí a kolik si jich zaslouží obdivu a pozornosti. Za nimi totiž stojí často i desítky let práce. Tento seriál hodnotím velice kladně, je jen škoda, že skončil. Určitě to nebylo proto, že by nebylo co a kde natáčet.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
100 %