Seraphine313

off
JménoRoman Lelek
Věk
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebookhttps://www.facebook.com/roman.lelek.3
Poznámka
Názory uživatele Seraphine313
plakát
Faktor strachu
3. června 2012
další názory k seriálu

FF

Ze začátku je to i celkem vtipné, ale postupem času je to nuda. Navíc, tvůrci se pořad snaží zachránit namakanými svalovci a krásnými slečnami, což zjevně říká, že pořad se v každém díle snaží ždímat co to jde. Ale abychom nebyli jen negativističtí, řekněme, že seriál má celkem originální myšlenku, která by třeba ještě před dvaceti lety nebyla realizovatelná. Pořad jde s dobou, a díky tomu možná i reflektuje společenské požadavky. Bohužel.

Sám bych se do té soutěže asi nepřihlásil, ne snad, že bych nebyl dost odvážný, ale spíš se mi nechce tuto odvahu předvádět před kamerou.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
50 %
plakát
Byl jednou jeden... vynálezce
3. června 2012
další názory k seriálu

Další bratříček

Asi se budu opakovat, co se hodnocení série Byl jednou jeden... týče, ale toto je perfektní seriál. A řada o vynálezcích je pro mne snad nejoblíbenější. Velmi mne potěšilo uvedení Forda, Mendela nebo třeba Pasteura. Provází je zajímavý příběh. A stejně jako i ty ostatní.

Hned po kultovním Životě se jedná o nejlepší zpracování tématu, a rozhodně vybočuje z řady. Po stránce animační jde opět o skvělou práci, i když seriál občas nerespektuje perspektivu, jsou to jen detaily, které by se mu daly vytknout.

Rozhodně doporučuji se na něj podívat, stojí to za to.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
100 %
plakát
Rychlá rota
3. června 2012
další názory k seriálu

RR

Jako dítě jsem měl na jednu strannu tento seriál moc rád (jako všechny animáky), ale tak trochu jsem ho nesnášel za ty příšerné heliově pisklavé hlasy hlavních hrdinů. Když se ale po letech za svým dětstvím ohlédnu, zjistím, že tohle byl kultovní seriál, který mne provázel velmi dlouhou dobu. Nejde hodnotit ani po stránce obsahu ani po stránce animace - tento seriál si buď zamilujete a bude vám to jedno, nebo ho budete nenávidět.. a bude vám to jedno stejně. Jako seriál pro děti ale určitě doporučuji se aspoň na pár dílů podívat.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Parodie komedie
28. května 2012
další názory k seriálu

But it isn't as the same as you mean...

Někteří nad tím budou asi ohrnovat nos, ale ona to není zas tak špatná show. Když odfiltrujete veškeré přemýšlení, je to dokonce i dost zábavné. Občas sice natrefíte na scénku, která vám vtipná nepřijde, ale častěji narazíte na takové, které vás rozesmějí. Je jen veliká škoda, že se pořad u nás vysílá v noci, kdy jej nemá možnost mnoho lidí zachytit. Rusové totiž mají stokrát omletý Gorodok, je zde spousta dalších projektů počínaje Flight of the Conchords a konče lidmi z CollegeHumor ... toto se může ale řadit k tomu lepšímu z tohoto oboru.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Don Matteo
27. května 2012
další názory k seriálu

Don Camillo 2.0

Je zajímavé vidět Terence Hilla jinde než po boku jeho prostorově orientovanějšího kamaráda, jak společně rozdávají hlasité facky. A je to o to zajímavější, že role, kterou ztvárnil, si už nějaký čas předtím vyzkoušel v Donu Camillovi.

Bohužel je to jeden ze seriálu, které by si zasloužily být spíš filmem, protože první díl zaujme více, než všechny ostatní dohromady.

Ale Terenci Hillovi tahle role sedí. Na stará kolena už nemá potřebu se honit za padouchy a mlátit všude kolem, role mírného a bystrého faráře mu přistane víc než cokoli jiného.

Obsahem jde o nápaditý seriál, který ovšem zpracováním mírně zaostává. Případy sice jsou různé, ale cesta k nalezení viníka je téměř vždy stejná. A to je vzhledem k malému městečku, ve kterém se seriál odehrává, škoda. Jde o taková italský Midsomer.

Seriál, pokud je mi známo, byl ukončen dřív než mohl někam výrazněji směřovat. Ale jsem za něj rád, hlavně kvůli výrazné hlavní postavě a roli, kterou snad ani nemohl hrát nikdo jiný.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Káťa a Škubánek
27. května 2012
další názory k seriálu

K+Š

Jedna z klasik českého Večerníčku, který ale čím déle ho sledujete, tím více se stává nepříjemným. Může za to jednak medově afektovaný hlas Jitky Molavcové, jednak až přehnaně romantický námět, který dětským postavám přisuzuje vlastnosti dospělých. Jistě, je pěkné, jak spolu Káťa a Škubánek spolupracují, ale některé věci vypadají opravdu komicky, zvlášť třeba za sběr železa cesta letadlem.

Jedinou světlou chvilkou tak zůstává Kocour Tom, jehož postava je mým uším lahodící óda na černý humor.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
50 %
plakát
Helena
24. května 2012
další názory k seriálu

...

Bohužel, obavy se potvrdily. Nova mne nenalákala anotací s větou "Helena se rozhodne si vydělávat psaním", kterou v našem českém prostředí lze pokládat minimálně za úsměvnou, když se to za celou dobu podařilo jen Vieweghovi, a to jen na pár let. Ale i přesto jsem se donutil na seriál podívat.

V seriálu jsou očividné snahy o to, přiblížit se svým americkým předlohám, ale ne tím jejich způsobem - na žádný jemný humor zde nenarazíte, ten zde opravdu není. Jen trapné pokusy, při nichž umělý smích vypadá opravdu nepatřičně. Je zde ale (sice poskrovnu) několik momentů, kterým byste se normálně smáli, a hodně. Zvlášť rozhovory Heleny s jejím synem jsou kouzelné. Proč vám ale teď jen povyletí koutky nahoru?

Je to kvůli hercům. Netuším proč typická česká rodina musí obsahovat tlustého burana, uřvanou zakomplexovanou puťku, oprsklou dceru a idiota syna. Nevěřím, že český národ je na tom až takhle špatně. Ta typizace postav ze seriálu přímo křičí a hrozně ho sráží. Co je ale větší problém, to jsou herecké výkony. Tak špatně zahrané party a odříkané dialogy, to vám snad neudělají ani studenti klempířské základní (nic proti vám, klempíři). A horší tváře snad ani vybrat nemohli - Leoš Noha je nesympatický až hrůza, Sandra Pogodová vypadá spíš jako starší sestra své dcery. A mezi nimi je chemie jako mezi polárním a nepolárním rozpouštědlem - nulová. A to si tento seriál zaslouží ze všeho nejmíň. Do hlavní role by se o dost víc hodil v poslední době zapomenutý Taclík, i věčně okoukaný Bareš, geniální by bylo obsazení Töpfera! Ale bohužel, tohle je Nova, a ta se musí postarat. A tak se postarala o pohřbení jinak možná celkem perspektivního seriálu. Seriálu, který mi už pustí leda tak Rusové, až budu sedět někde spoutaný na židli a nebudu chtít mluvit.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
10 %
plakát
Sestra Hawthornová
11. května 2012
další názory k seriálu

Kafilérie říznutá krematoriem je dobré místo k přežití.

Bohužel, musím tento pořad hodnotit záporně a hned uvedu proč:

Náhodou jsem jej zahlédl při nočním učení a musím říct, že tak mystifikační seriál jsem dlouho neviděl. Zlatý House!

Hlavní hrdinka (v roli zdravotní sestry) po příchodu do nemocnice udělá minimálně tři základní chyby, za které by ji nejen mohli vyhodit, ale mohla by za ně klidně být i žalována (například se v klidu vybavuje se saniťákem, zatímco pacient, kterého saniťák přivezl si v klidu někde bokem krvácí). Ale idiocie lidí v té nemocnici je až koncentrovaná. Potom totiž na sál přijdou lidi s (neuspaným) krokodýlem a jen tak pro efekt s ním na chodbě nemocnice bojují. Proč krokodýl, který má mít v břiše prsty onoho krvácejícího chlapa, není dávno uspaný, to se můžeme jen domýšlet. Nehledě na to, že ty prsty asi nebudou v krokodýlově žaludku ani trochu rozložené.

Za druhé, potom co se ona sestra převleče, musí být přítomna doktorovi, který je snad nebezpečnější než falanga z dob makedonských válek! Vezměte si tohle: omdlel jste a přivezli vás do nemocnice. Omdlení je většinou ze dvou důvodů: nedostatku vzduchu nebo nedostatku potravin a tekutin. Zrovna jste žena a jste napasovaný ve svatebních šatech. Který z těch důvodů to bude? Aha? Přesto je vám tenhle rádobydoktor bez mrknutí oka schopný naordinovat lumbální punkci (odebrání mozkomíšního moku jehlou mezerou mezi obratly bederní páteře - dělá se jen ve výjimečných případech infekčního onemocnění; zákrok, který je časově náročný a pro pacienta velice nepříjemný) zatímco druhému pacientovi s opakujícím se průjmem dává intravenózní sondu (bůh ví, zda to vůbec existuje nebo to už bylo vynalezeno - google říká, že ne), která v překladu rozuměj znamená kameru zavedenou do žíly - co tím chce při průjmu zkoumat??? Pokud myslel intravenózní výživu (což by v tomhle případě bylo logické), tak je na vině překladatel, který by se měl hluboce stydět. Ale i tak to není košer, protože nitrožilní výživa se dává až při vyčerpání organismu, pokud není schopen nic pozřít (pokud není doktor úplný trotl, nasadí dietu a začne dělat testy na alergie, a ne si hrát s lékařským slovníkem způsobem zapíchnu prst->ordinuji).

Doktor rozhazuje drahá vyšetření, jako by se nechumelilo, nehledě na významnost takového vyšetření vzhledem ke stavu pacienta a nehledě na rozpočet nemocnice. Opravdu, radši bych stál před kráčející makedonskou falangou, než se dostat do rukou tomuto doktorovi.

ps. berte můj názor s rezervou, vypnul jsem to po patnácti minutách. Ano, patnáct minut tam opravdu na tohle všechno stačilo.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
20 %
plakát
Doteky osudu
10. května 2012
další názory k seriálu

How is it simple...

Nevím jak to popsat. Jak najít správná slova, která by vystihovala, co jsem právě viděl. Pokud vůbec taková existují.

Seriál má obyčejně sloužit k zábavě. K pobavení, k oddychu. Jenže zde - v tomto jedinečném díle - se seriál sám stává životem, příběhem, v němž chcete být. Spíš by si zasloužil být filmem, protože příběh je v něm natolik silný, že jeho syntéza do jednotlivých dílů je.. skoro nežádoucí.

Seriál popisuje to, co dokáže jen sám život - za tváří magiky se skrývá kostra životních náhod a osudů, která vytváří každodennost nazývanou štěstím. To, jak do sebe přesně všechno zapadá na první pohled nevypadá ani zdánivě tajemně, i když se o to seriál snaží, ale pod povrchem je silná stránka seriálu v tom, že je to vlastně jednoduše obyčejné. Propojené, ale jednoduché. Celý život. Celý osud.

Příběh, který může prožít každý z nás. A ve chvílích, kdy jsme na pokraji konce, jsme vlastně na začátku. Všechno se děje kvůli něčemu, a i když si myslíme, že to co se děje nám, je zlé, ve skutečnosti nám toto zlo prokazuje neocenitelnou službu v tom, že nás formuje a vybrušuje. A jak se jedna věc může zdát zlá vůči někomu, oproti tomu může na druhém konci světa zachránit životy. Vždyť i mávnutí motýlích křídel...

88 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
63 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
90 %
plakát
Jackass
8. května 2012
další názory k seriálu

Jackass

Je to tak šílené až se tomu nejde nesmát. Pokud jde vidět od samého začátku, že to kluci dělají ze srandy, nemůžete je ani litovat - s nimi se člověk znovu převtělí do těch pubertálních magorů, kterými jsme byli.

Klukům z Jackass nejde neupřít jistá velmi velká dávka inovativnosti v jejich úkolech. I když se některé mohu zdát velice nechutné, ve své podstatě nás všechny zajímá, jak by to vypadalo, kdyby se to opravdu stalo. A to byla původní Knoxvillova myšlenka, ze které vzniklo dnes už kultovní video s gumovým projektilem.

Na druhou stranu, některé úkoly jsou celkem nudné a zbytečně natahované (zmlácení kickboxerkou), a občas i trapné (stříhání vlasů), jiné zase až drze odvážné (konání potřeby v obchodě se záchody, tancování nahý na ulici v Tokiu), jiné velice propracované (muslim v taxíku) a jiné prvoplánově zábavné a i dobře ohláškované (půjčení auta na destruction derby). Kdybych měl hodnotit po filmech, v prvním jde vidět ještě velké amatérství a ta prvotní pubertální zábava, kterou z úkolů kluci měli. Druhý je oproti němu o dost lepší - zlepšila se jak kamera, tak scénář a časování, úkoly jsou propracovanější a vůbec se to netahá. Třetí díl jsem neviděl, ale už z ukázek šlo vidět, že kluci jdou zase trošku dál, a že to bude lepší než dvojka.

Celkově, i když mi spousta kritiků nedá za pravdu, jedná se o celkem zábavný počin, při kterém vypláchnete mozek. Není to nic ultimátně filozofického, to ani náhodou. Kdo hledá propracovaný děj, skrytou zápletku a nečekané rozuzlení, bude zklamán. O tom tenhle pořad není. A i když by si to tento pořad možná z průměru nezasloužil, v mém hodnocení se odráží i to, že jsem se u těchto pořadů skvěle bavil. Ne snad napotřetí a opakovaně, ale napoprvé ano.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %