avatar uživatele

Netty

off
JménoNetty
Věk31 let
BydlištěLiverpool,Merseyside,VB
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
https://instagram.com/nettyvanity/ http://ask.fm/nettyvanity
Názory uživatelky Netty
plakát
Wallander
2. dubna 2015
další názory k seriálu

Za mě zklamání

Vítejte ve švédském Ystadu, v němž kriminalistické oddělení zahrnuje čtyři policisty. A většina jen sedí v kanceláři. Tam, kde by běžně figurovala zásahovka, stačí tři lidé, protože více policistů Švédsko asi nemá. A nezapomeňme na to, že se zde mluví anglicky, ale samozřejmě v převlečení za švédštinu. Aneb mé první dojmy z tak opětovaného Wallandera. Britských krimi seriálů a charismatických detektivů jsem viděla tolik, že tento podivný citlivý ňouma mě příliš nezaujal. Charisma ani sympatie mu sice upřít nelze, ale všechno ostatní je zkrátka špatně - nezajímavé zvraty, nevýrazné případy, debilní policejní postupy... Myslím, že nadšení hodnotící by se měli podívat třeba na The Fall, Luthera nebo Good Cop, aby poznali skutečnou kvalitu. Nicméně sto lidí, sto chutí. Mě zatím Wallander neskutečně nudí a jestli dokoukám celou první řadu, tak to snad zapiju.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
50 %
plakát
Dům podezřelých
2. dubna 2015
další názory k seriálu

Co po nás zůstane?

Co po sobě zanecháme, když zemřeme? Bude pro nás někdo truchlit ? What remains se zabývá vraždou Melissy, po jejíž smrti si nikdo ani nevšiml, že zmizela. Ponuré atmosféře ještě nahrává vyšetřování, při kterém se odhalují kostlivci ve skříni jejich letargických sousedů. Taková prvotřídní sebranka se jen tak nevidí. Psycho lesby, rozvedený alkoholik, nevrlý dědek a jeho zvrácená chráněnka, děsivý teenager. Sympatický je v celé sérii jen čerstvě přistěhovaný pár, respektive hlavně Vidya. Co se týče detektiva v důchodu, myslím, že Threlfall nebyl úplně šťastná volba. Škoda, že závěr je trochu přitažený za vlasy - motiv vraha nebyl zkrátka dostatečně přesvědčivý a některé postavy dostaly až příliš málo prostoru, tudíž jejich chování nedávalo dokonalý smysl. Stručně a jasně, na britskou tvorbu docela průměr.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
The Promise
2. dubna 2015
další názory k seriálu

Euforie

Zatímco v Evropě oslavovali konec války, v tehdejší Palestině vznikal konflikt, který se táhne až do dneška - a The Promise se zabývá právě vypuknutím bojů ve čtyřicátých letech a jejich vývojem v dnešní době. Obvykle nejsem fanoušek dvou dějových linií, většinou mě dokáže zaujmout jen jedna z nich. Tady mě vyloženě nadchnul seržant Len a jeho slib, ale i příběh jeho vnučky. Respektive dění kolem ní, protože samotná postava Erin je dosti problematická a dá se říct, že je to jediná vada na jinak dokonalém příběhu. Její charakter byl vykreslen dosti nešťastně - nemyslící bytost, která se vrhá do všeho po hlavě, bez ohledu na ostatní (kteří musí skákat, jak ona píská) a na následky. Kromě toho, její představitelka mi svým jediným výrazem po celé čtyři díly až nebezpečně připomínala Bellu ze Stmívání. Na Christiana Cookea si naproti tomu dám odteď rozhodně pozor. Seriál také vyplnil i nějaké ty mezery v mém vzdělání, o Izraelsko-palestinském konfliktu se rozhodně chystám informovat více. Stručně a jasně, už to bude nějakou dobu, co jsem byla z nějakého počinu tak nadšená od první vteřiny, aniž by během sledování euforie vyprchala. Prostě znamenité, úžasné, intenzivní. "A co Židé a jejich zakrvácená zem, za kterou tak tvrdě bojovali? Před třemi lety jsem si říkal, ať jim dají po čem touží. Zaslouží si to, po tom všem čím si prošli. Teď už si nejsem tak jistý. Tahle jejich vzácná zem byla zrozená z násilí a krutosti vůči jejich sousedům."

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Sirens (UK)
2. dubna 2015
další názory k seriálu

Komediální atmosféra, kterou narušuje klišé

Jestliže máte po krk ušlechtilých hrdinů v nemocničních seriálech, pak sáhněte po Sirens. Těmhle hochům - gay, cizinec a chlap, kterej si svůj ošklivej ksicht vynahrazuje humorem - není nic svatý. Mrtvole by nejraději strkali prst do zadku, aby ji vyfoukli, tlustá ženská je přítěž a prioritou číslo jedna je dorazit k případu dříve, než hasiči. Zkrátka tak trochu realističtí a méně heroičtější záchranáři, co si neberou servítky. K humoru Misfits to má ale daleko především proto, že ve druhé polovině dílu většinou řeší bolístky a trápení jednoho z nich. A je to skutečně takové klišé, jak si jen umíte představit. Problémy typu "tatínek mě opustil" nebo "nechci umřít sám" strašně nudí a ničí veškerou pohodovou atmosféru. Kromě toho, seriál vlastně ani nemá nějakou zápletku a vtipné hlášky také nepadají příliš často. Po pár dílech tedy dávám ruce pryč.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
50 %
plakát
Naše zoo
2. dubna 2015
další názory k seriálu

Milý příběh

Kdyby si v Downton Abbey rozhodli otevřít Zoo nebo vnést do děje nějakou strukturu, vypadalo by to takhle. Strašně mě potěšilo, že na toto téma vznikl seriál, jelikož od oné "první Zoo bez mříží" nebydlím daleko. O to víc mě fascinuje příběh válečného veterána, který si domů z čisté dobroty srdce přivede opici, papouška a velblouda a rozhodne se převrátit život celé rodině naruby, aby mohl pomoct zvířatům a zároveň sobě překonat smutek z války. Zatím je to dokonalé a nemám jedinou výtku - tedy snad až na to, jak málo dílů je.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Vražedná práva
2. dubna 2015
další názory k seriálu

Jednoznačně nejlepší krimi za dlouhou dobu

Nezáleží na tom, jestli je klient vinen nebo ne, záleží pouze na tom, co lze dokázat... Ďábelská právnička a její stážisté si mě omotali kolem prstu ihned v prvních vteřinách - a to se mi už dlouho nestalo. Nadšení vydrželo až do posledního dílu, jen škoda, že na dech beroucí finále musela doplatit má nejmilejší postava.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Nebezpečný flirt
2. dubna 2015
další názory k seriálu

Eye Candy je potěchou pro oko, ale...

Vítejte ve světě, v němž se dá hacknout cokoliv, všechny postavy jsou krásné, nažehlené, stylové, make-up vydrží všechno a strážníci vypadají spíše jako kdyby vyšli přehlídkové molo, než policejní akademii. Paradoxně je název výstižný a trefný - na Eye Candy se dobře kouká, ale jakmile člověk začne trochu přemýšlet, dost to zaskřípe. Proto je seriál vhodný čistě jako oddychovka, ke které třeba usednout s vypnutým mozkem. Je to v podstatě jako kniha s primitivním příběhem, od kterého se pro jeho čtivost nemůžete odtrhnout. A skutečně to ve mně evokuje pocit, že je to natočené podle nějakého dívčího románku (aha). Na postavy se ale hezky kouká (Tommy!) a celá zápletka je přinejmenším originální. Uvidíme, co přinese další řada.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Aféra
2. dubna 2015
další názory k seriálu

Originální seriál, který postupně sklouzává ke klišé

Lidé podvádějí z různých důvodů, ale většinou nevěra plyne z faktu, že jsou oba nebo jeden, nešťastní. Skrze sebedestruktivní chování tedy riskují všechno, jen aby naplnili své potřeby... The Affair má hodně pomalý příběh a vzhledem k tomu, že každý den je v jedné epizodě převyprávěn dvakrát, vyvíjí se děj opravdu šnečím tempem. Mimochodem, je zajímavé, jak změna přízvuku může pošramotit charisma, které Ruth Wilson rozhodně má - i bez svých hlavních předností však držela The Affair nad vodou právě ona. Tak trochu se totiž jedná o červenou knihovnu převlečenou za psychologické drama, ale ono to překvapivě funguje až do nastavovaného konce. Celou dobu jsem doufala, že půjde opravdu o AFÉRKU a tvůrcům se z toho podařilo vykouzlit skoro romantické klišé, v němž se do sebe hrdinové zamilovali. To je podle mě strašná škoda. Ztotožnit jsem se s nimi také nedokázala, protože nevěra je mi nade všechno odporná (a taky jsem celou dobu nemohla uvěřit, že by někdo dal přednost stárnoucímu Westovi před Jacksonem). Největší výhodu má The Affair v originálním stylu vyprávění a v tom, že dost často odsouvá jejich poměr do pozadí - a buďme upřímní, Noahova dramata v rodině a Alisonin srdceryvný příběh baví daleko víc, než jejich (s prominutím) šous*ání kde se dá, proložené vynucenými dialogy. Konec nepotěšil, vzhledem k tomu, že ze seriálu pravděpodobně chtějí dělat detektivku. I přes své nedostatky The Affair zůstává opravdu vítaným svěžím vánkem v řadě tuctových seriálů.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
80 %
plakát
Criss Angel: Extrémní magie
21. listopadu 2011
další názory k seriálu

Mág?

Doufám,že všichni chápou,že tu nejde o žádná kouzla ale podplacené komparzisty a počítačové triky ...Každopádně já toho pozéra,co neustále nezapomíná koukat do kamery "tajemným"pohledem a připomínat,jaký je mág,nemůžu ani cítit.Nezlobte se na mě,ale nedá se to vydržet.Onen mág ani netuší,že krev není růžová,hm.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
63 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
0 %
plakát
Upíří deníky
13. října 2011
další názory k seriálu

Bohužel,

mě to nenadchlo..připadá mi to stejné jako Stmívání.

26 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
21 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 39 lidí
10 %