F.Valek

off
JménoFilip
Věk27 let (Rak)
BydlištěBenešovsko ;)
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
https://www.instagram.com/f.valek1/
Názory uživatele F.Valek
plakát
Jako hrob
21. května 2023
další názory k seriálu

Někdy mluvil až moc...

Tak tohle bylo napínavé... Chtěl jsem jen otestovat pilotní díl a nakonec mě to jako diváka udrželo. Sergio je sympaťák, kterému divák chce fandit a okolnosti případu jsou natolik nejasné, že musíte prostě vědět, co bude dál. Mimochodem Sergiovi jsem hrozně fandil a doufal, že je nevinný, a že se to prokáže. U policie mě ani tak nepřekvapilo, že ho rovnou brali jako nevinného a neustále ho jen ponižovali a útočili na něj. Docela mě pak bavila postava Marty, která sice tak trošku posluhovala policii, ale sama nevěděla, co chce a Sergia měla upřímně ráda a dělala tam příjemný prvek někoho, kdo byl na jeho straně. Naopak Ana byla hodně divná, nepříjemná a podle mě hrozně psycho. Jelikož měla u sebe v péči jeho ségru, tak rozhodně nemohla mít s případem nic společného. To bylo vážně nelogické a podle mě chyba v seriálu. Ta jí hlavně říkala maminko apod., přestože byla dost stará během adopce na to, aby věděla, že to nejsou její rodiče. Takže tam tyhle vztahy byly vážně podivné a spíš nevhodně vymyšlené pro potřeby seriálu. No a jinak Sergio... Prostě složitá postava. Je psycho, agresivní, rád kouká, jak někdo umírá, ale pořád nějak věříte, že je vlastně chudák. No... Závěr mě dostal a nebudu ho vyzrazovat. Ale byl jsem opravdu hodně překvapený. Podle mě je tohle seriál, co za to stojí, ale taky je to dost zdlouhavé neustálé pozorování a psychicky narušené interakce...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
XO, Kitty
21. května 2023
další názory k seriálu

FU Kitty

Nenechte se mýlit, já miluju "Všem klukům, které jsem milovala" apod., ale u tohohle jsem se prostě musel pozastavit, jak je to neskutečně primitivní a neskutečné. Kitty nám vyrostla a je i docela pěkná, super, ale prostě je to pořád klasické americké dítě, co si usmyslí, že pojede na soukromou školu do Koreje a nejenže tatínku plať, ale oni ji dokonce okamžitě vezmou. No a v Koreji přichází problém, to se mi líbilo. Bál jsem se, že to bude jen o tom, jak Kitty někomu někoho dohazuje, ale nakonec se řešilo její drama, why not. Škoda, chyběl mi nějaký milostný trojúhelník, ale on tam vlastně jeden byl, nebo možná i víceúhelník. jenže pak nastoupí všechna ta klišé... Náhodná postava, kterou potkáte na letišti a nesnášíte se, je najednou kámoš vašeho kluka. tam vás sveze jeho přítelkyně a pak se klasicky vymlátíte do dortů. A jelikož jste ten americký spratek, tak místo abyste se cítili trapně nebo pomohli uklidit, tak začnete ječet a utečete uraženě pryč. Takových podivných scén tam bylo plno. A jako jo, je to něco, co od tohohle romantického žánru čekáte, ale kdo by řekl, že to bude až tak hloupé a jednoduché. Kitty se potřebuje vloupat do nemocničních záznamů (protože to je taková americká klasika, která vždy vyjde) a tak dá dohromady dva zaměstnance, kteří si asi jdou zaš*kat a ji nechají ukrást pár složek. Z průšvihu ji vytáhne učitel, který taky v nemocnici nepracuje a nikomu se nic nestane. Tohle mě na tom tak hrozně štvalo. Asi jsem na tyhle typy seriálů už starý a cynický... Nebudu raději ten děj komentovat dále. Seriál byl pro mě celkově otravný a přežil jsem ho jen z úcty k předloze.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
40 %
plakát
100 lidí
21. května 2023
další názory k seriálu

Neprůkazné...

Tohle byla docela sranda a jsem rád, že znovu oživili tenhle experimentátorský žánr ve stylu Brainiac šílená věda. Bohužel musím říct, že to byla spíš zábavná blbůstka než něco s reálnou vzdělávací hodnotou. Mnoho experimentů bylo nelogických a prostě mimo. Často byly návodné nebo neprůkazné, třeba když nějaký tým skládá židli a dostane navigátora, který je d*beil a nebaví se s ostatními, tak to nutně neznamená, že věková kategorie třicátníků nedokáže složit židli a jsou nevýkonní... A takových pokusů tam bylo až příliš na to, aby to bylo kvalitní. Do toho docela pěkné experimenty míchali s blbostmi, kdo jak chodí na záchod apod. Nicméně vyskytlo se pár zajímavých experimentů a závěr ,třeba na téma odměny a tresty apod. Takže no, mám rozporuplné pocity. Bavilo mě to a jsem za takový seriál rád, ale chce to brát s velkou rezervou a spíš vtipně...

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Mulligan
21. května 2023
další názory k seriálu

Another Sh*tshow for Adults

Největší chybou moderní produkce je, že animák pro dospělé vytvoříte tak, že odendáte děj a mozek a přidáte sprosťárny a sex... A přesto to tak funguje doslova ve velkém. Mulligen je ukázka toho, jak vyvařit maximum z ničeho. Docela by mě bavila zápletka s mimozemskou invazí, ale tu si tady odbyli v prvních pěti minutách. Ostatní je jen o budování nového světa, ale naprosto nelogicky, doslova blbě, ale hlavně nevtipně. Jediné plus je, že seriál není parodie na jiný animák, tedy přetvořené původní postavy v "nové" verzi. Jinak ale opravdu o ničem a tak hrozně hloupé... Jako oddechovka to ještě ušlo ,ale hledat v tom něco víc nebo snad nějakou hodnotu, to vůbec nemá smysl... Líbila se mi postava té vědkyně, ale i ta byla tak neskutečně jednoduchá. Jinak to spíš vypadá, že na Zemi vymřeli inteligentní lidé, ne že došlo k invazi.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
30 %
plakát
Easy
21. května 2023
další názory k seriálu

V podstatě jedna velká nuda

tenhle seriál si hraje na vážné a dramatické vyobrazení reálných životů. Až na to, že lidé prostě nemají nutně rádi reálné a klasické životy. A jakmile ty životy tedy seriálové opepří, aby nebyly tak nudně normální, tak už to ale není realistické vyobrazení něčích životů. A tohle je bludný kruh, kterým se tenhle seriál řídí. Pokud zpracováváte obraz velkého města a lidé v něm, bude to nutně buď nuda nebo faleš. Možná bych to nechal skutečně antologicky a prostě zpracoval nějaké příhody, ale tím, jak na sebe příběhy postupně navazují (a nebylo to špatně, mělo to i své výhody), se příběhy stávaly až moc zamotané, až moc předramatizované a až moc neuvěřitelné. navíc ta celková sexuální nota, kterou většina zápletek měla mi neseděla a třeba ten volný vztah mě tam vyloženě nervoval.

Jinak ale musím pochválit výběr postav a i některé vedlejší zápletky. Ty hlavní se člověku rychle přejí, seriál plyne v hrozně pomalém tempu, ale některé věci byly docela trefně vytipované.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Rytíř v černém
21. května 2023
další názory k seriálu

Korea přežije všechno!

Dobrý pokus, Koreo, ale mě to moc nebavilo... Dystopie je to pěkná a i dobře vymyšlená, tím nárazem meteoru, ale tím to končí. Prostředí je krásné a dobře udělané, ale postavy jsou trošku šílené a celkový děj je podle mě dost velká bída. Je tam i hodně nelogických věcí a není pořádně vysvětleno, kde berou kyslík. Každý druhý tam hulí, každý si sundavá masku venku, i když je to tak nedýchatelné apod. Omezené zásoby, ale rodina v klidu vyživuje neautorizovaného kluka a tak dále. Akční prostředí plné pirátů a zlých boháčů je trošku klišé, a kdyby piráti žili jen na kyslíku, co ukradnou, tak by už dávno pomřeli. V podstatě se mi líbí jen to, že se na lidech experimentuje, a že existuje nějaký cech kurýrů, který se s nespravedlností a zlem snaží bojovat. Víc ale o ničem...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
Královna Kleopatra
21. května 2023
další názory k seriálu

Etnicky zatížený dokument?

Tenhle dokument asi hodně trpí na ten mediální poprask ohledně černé Kleopatry, ale podle mě byl dost dobrý. Sice mi často neseděla kombinace dokumentární a hrané formy, která do sebe často tak jako nepřirozeně a nepěkně splývala, ale jinak hodnota tohohle dokumentu je podle mě dobrá. Do jisté míry... Představte si Egypťana, podle mě je dost tmavý a Kleopatra měla kořeny někde v Persii, takže pro mě asi převažuje názor odborníků a klidně to mohla být černoška, proč by ne, ta herečka není zase tak tmavá.

Co se týče informací, je zkrátka potřeba se nad věcmi zamýšlet a hledat různé zdroje. Historie nemůže zůstat fixní a prosazovat jednu prastarou verzi, ale měla by neustále pracovat s novými informacemi a vytvářet různé scénáře, a přesně to tenhle dokument dělal, takže pro mě bezva. Jak říkám, hraný prvek mi často neseděl, ale bylo to celkově dost živé a interaktivní, takže proč ne.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Adak: Ostrov pokladů
21. května 2023
další názory k seriálu

Heart of Gold? Nope...

Tak tenhle dokument mě nezaujal a nebavil. Hrozně arogantní rádoby objevitelé chtějí najít nějaké zlato, aby byli prachatí a slavní. Opravdu krásná idea. Celkově to bylo poměrně nudné, snažili se to různými filmovými triky dělat více akční. Cliffhangery na konci každé epizody, rychlé střihy a ukázky toho, co dramatického bude příště apod. Nějak nevím, jestli to nebylo i nahrané, protože to působilo jak podle nějakého švihlého scénáře. Nakonec jsem jim ten poklad ani nepřál, takže mi bylo celkem jedno, jak to dopadlo. Nevím, nemělo to podle mě žádnou dokumentární hodnotu, bylo to jako Mistři zastaváren ve volné přírodě... Nuda a na nic.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
30 %
plakát
Hustší než voda
21. května 2023
další názory k seriálu

Prohloubení předsudků?

Tenhle seriál je v podstatě naprosto šílený, protože když si vezmete, že bratříčka honí policie za vraždu jednoho z jejich členů a sestry místo aby třeba jen vyjádřily nějakou lítost nebo spolupráci, tak raději vezmou auto a jedou ho i s důkazy podpálit, to je dost psycho. Název sice říká přeneseně, že krev je hustší než voda, ale tohle je daleko za hranou všech klasických rodinných vztahů a službiček. Sestry tak nejsou hodné sestřičky pro bratříčka, ale jsou to regulérní kriminálnice, které to všechno dělají aniž by mrkly okem. Vyobrazení francouzské policie pak sice je taky takové "děláme si co chceme a jsme rasisti", ale přece jen jsem viděl spravedlnost spíš na jejich straně než u toho bráchy, co pašoval drogy a toho poliše opravdu zabil. Hrůza tohle.

Nevím, jestli si dal seriál za cíl ukázat život nebohé arabské komunity, která je prorodinně orientovaná a trpí na předsudky francouzské veřejnosti a policie, nebo jestli naopak chtěli autoři tyhle předsudky dalece prohloubit. Celkově pak je seriál hrozně předramatizovaný a přeakčnělý, neměl jsem z něj dobrý pocit, Nezabodovalo to u mě ani v žánru thriller, krimi apod., prostě pro mě docela bída.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
50 %
plakát
Manželství po židovsku
7. května 2023
další názory k seriálu

Začátek mišpoche pro všechny šlemíle...

Seznamky opravdu nesnáším a snesu jen nějaké žhavější a se specifickými akčnějšími pravidly jako třeba Too Hot to Handle nebo Love is Blind, ale musím uznat, že i tohle mě nakonec chytlo. Sice se to doslova hemží židovskými tradicemi a slovíčky, která nejsou nijak vysvětlená, ale je to hezký dákaz toho, že i v naší blízkosti jsou kultury a zvyklosti, které člověk vůbec nezná... Nicméně pokud to bylo zaměřené na všechny diváky, kteří by měli židovské seznamování poznat, nějaké vysvětlivky jsou nutně potřeba. Další taková chybička je podle mě to, že všechny páry absolutně vyzněly do prázdna... Paní Aleeza je dá dohromady nebo to ještě třikrát změní a to je konec, není tam žádní budoucnost, vývoj. Takže pro mě ještě neuzavřené a stále randící páry prostě najednou zmizely z obrazovky a už se o ně nikdo nezajímal. A zase přišla sorta nových... Buď bych to udělal epizodně na osoby, nebo bych zvolil méně lidí, co se budou jaksi pravidelněji překrývat.

Ale jinak moc hezky vytvořená show. Nejen tematicky, ale i tou kompozicí. Na začátku dílu vždy vypráví nějaký starší židovský pár, pak tam jsou různé prostřihy. Docela se drží program, kdy na konci se vždy objevuje první rande nového páru apod. Takže já asi nemám co vytknout. Nebylo to tak zajímavé, abych u toho slintal maraton, ale bylo to takové mile příjemné, prostě košer... :P

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %