F.Valek

off
JménoFilip
Věk27 let (Rak)
BydlištěBenešovsko ;)
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
https://www.instagram.com/f.valek1/
Názory uživatele F.Valek
plakát
Před kým jsme utíkaly?
26. dubna 2023
další názory k seriálu

Šeherezáda to vzala do svých rukou

Já moc tureckou tvorbu nemusím, ale tohle se jí od začátku tak nějak vymyká. Není to klasická telenovela Tisíce a jedné noci, jako je prakticky všechno, co Turecko vyprodukuje. Hodně je znát vliv Netflixu a očekávání světového publika. A zkrátka se to vyplatilo. Seriál vypadá moc dobře, je moderní a je kvalitně točený. Výběr postav je dle možností asi dobrý, samozřejmě u nám neznámých herců to bude vždy trošku cizí. Ale talentované holky to jsou. Po celou dobu seriálu se střídají krásná prostředí - luxusní hotely a turecká kulturní místa. Po téhle stránce jsem velmi spokojený.

Nicméně po stránce děje už to začíná být trošku kravinka. Z matky na útěku se stává matka vražednice a následně až psycho-matka, která má nějaké bludy a vraždí asi ráda, prostě jen ve stylu "podívali jste se na moji dceru a teď budete trpět". A sice se ukáže, že trošku s tím pronásledováním pravdu má, ale zase to asi není tak horké. Druhou věcí je velmi rychlý přerod dcerunky na kopii své matky. Ze začátku je to roztomilé, na konci to neudělá moc dobrou službu... Nicméně jako minisérie pořád docela dobré. :)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Velká květinová bitva
26. dubna 2023
další názory k seriálu

I květinou se dá bojovat...

Tohle byla tak krásná soutěž... Tak estetická, originální a pokojná. Dělat zahradu spoustu lidí uklidňuje a stejně tak, když soutěžící dělají květinové sochy. Přestože může vypadat nudně, že se pořád jen něco staví, výtvory byly vždy hodně jiné a střídaly se různé techniky nebo materiály, takže si i ne úplně zkušený divák užil stále něco nového. Týmy byly příjemné, i když se i v takhle klidném odvětví ukázalo pár hajzlíků. Osobně jsem fandil dvěma starším pánům v šílených kloboucích a kostýmech, ale nevadil mi v podstatě nikdo. Protože se trošku vyznám v botanice, bylo pro mě sledování i docela známé a příjemné, přesto jsem se naučil hodně nového. A v podstatě jsem se poprvé setkal s takovým druhem květinových soch, ani jsem nevěděl, že se takové vyrábí. Určitě bych ocenil další sérii, na tohle se člověk může koukat pořád. :3

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Transatlantic
26. dubna 2023
další názory k seriálu

Transatlantická nuda...

Nechci být zlý, to téma je důležité a tíživé, ale tohle byla hrozná nuda. Gillian Jacobs dostala snad první vážnou roli v životě a vzala to až příliš doslova. Ne, humor by se tam opravdu nehodil, ale nějaké odlehčení by udělalo velkou službu. Na druhou stranu to bylo do jisté míry velmi příjemně konzervativní a mělo to jasný cíl. Nevím, jak moc je to historicky přesné, ale byla to těžká doba s krásným úmyslem, což oceňuji. Vyobrazení jako takové bylo kvalitní a důstojné. Jen se to příšerně táhlo, klidně bych zkrátil počet epizod. Taky jsou některé věci hrozně k nevíře... To padělání je tak snadné. K vzteku je, jak se Francouzi staví k okupaci. No a někdy bylo k vzteku i chování Madeline, která se honí za chlapy jak blázen i na úkor svých svěřenců, přestože se tváří pomalu jako svatá...

Nevím no, historické seriály nemusím, tohle jsem asi částečně i z nudy dokoukal a byl spokojený, ale znovu bych se na to už nepodíval. :D

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Wellmania
8. dubna 2023
další názory k seriálu

Wellmania od 4. dílu bez Wellmanie...

Wellmania měla potenciál být otravným seriálem s protivnou hlavní postavou, ale nakonec musím říct, že se tomu vymanila. Ano, postava Liv byla příšerná, jednak byla šíleně hrr, taky dost nevtipně komická, ale hlavně byla hrozně hloupá, přehrávala a to chování bylo jak pětiletá holka, co potřebuje jednu výchovnou. Ono co si budeme povídat, herečka není asi příliš jiná. Trošku mi v některých situacích připomínala až Amy Schumer, která sice někdy vtipná je, ale v 90 % už ani ne... Nicméně postupně si na její otravnost člověk zvykl a sice by ji doma asi nechtěl, ale oblíbil si ji a fandil ji do konce. Ostatní postavy byly fajn, i když Amy docela těžká nuda, mamka dost úzkoprsá... Bavil mě Gaz.

Jinak co se týče tématu, docela mi dával smysl, i když to byla hodně přehnaná situace. Následně mě bavilo, jak se Liv snaží zlepšit různými způsoby v krátkém čase, a je škoda, že u toho nezůstali a velmi rychle tuhle zápletku opustili, protože to bylo super a dávalo to smysl. Zbytek seriálu, kdy spíš řeší osobní problémy než zdraví byl o poznání nudnější a takový o ničem. Přípravy na odjezd a vnitřní boj, jestli zůstat nebo letět nic moc. Manipulace maminky šílená ,to mě dostalo, ale negativním způsobem... No a samotné finále nic moc. Seriál nevhodně a příliš kombinoval komedii s vážnými zvraty a úplně to nefungovalo... Ale rozhodně chci vidět Liv v další sezoně, i když to opuštění Wellness-Mánie je velká škoda a na seriálu se negativně podepíše.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Poslední z nás
8. dubna 2023
další názory k seriálu

Epizodní epizody

Hru jsem nehrál ,ale znám ji trošku, minimálně jsem viděl pár videí a slyšel o ději. Seriál mě ale příjemně překvapil a možná je dobře, že nemám ten herní předsudek vůči postavám a dějovým změnám. Celkově se mi to hodně líbilo, i když cítím ten nedostatek z neznalosti her, kdy díly jsou doslova epizodní a představují různé postavy v různých obdobích. A teprve do pozadí vstupuje hlavní zápletka. Bohužel dojem z toho mám takový, že ty epizodní postavy pro mě nic neznamenaly a příliš nechápu, proč se celý díl zabývá pár lidmi, kteří se v přítomnosti mnohdy ani neobjeví. Příběhu tak chybí nějaká zásadní dějová linka, protože převoz Ellie sám není zase tak hutný a doplňovačka flash-backy postav, na kterých divákovi v podstatě nezáleží... To je takové o ničem. Ale jasně, chápu, že kdybych hrál hru, tak mám názor úplně jiný a ty postavy jsou mi velmi blízké. Ony některé byly... Ale některé šly mimo mě. Jinak co se týče postapokalyptického prostředí, tak super, stejně tak houbový vir a forma zombie, to bylo velice super.

Co se týče postav, tak jsem si okamžitě zamiloval Joela, protože mám rád morální dobráky. Pedro Pascala nemusím, ale tady se mi moc líbil a asi mě jako herec obměkčil. Co se týče Belly jako Ellie... Ta herečka se mi líbila, pak se podle mě zbytečně a nesmyslně stala virální kvůli pětiminutové roli, pak zase dlouho nic... Ale nevadila mi, přišla mi docela fajn, i když se k ní nehodilo to chování ala Ellie. Ostatní postavy, no... epizodní, šíleně epizodní... Zaujal mě jen ten gay pár, jinak asi nikdo, bohužel. Seriál to udělal fakt dost rychlé a sice se snažil mermomocí vyvolat emoce a city k postavám, ale u některých se to nepovedlo. Ale cením i snahu, byla tam cítit.

Jinak první série skončila tak jako nijak, takže jsem zvědavý na pokračování, ale spíš jsem zvědavý, kam až seriál zajde, protože vím, že ani hry nejsou nějak zakončené v tom globálním měřítku...

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Ve při
8. dubna 2023
další názory k seriálu

Muselo to být?

To byl zase seriál, u kterého jsem měl celou dobu nervy a vzbuzoval ve mně výrazný diskomfort... Jednak musím po zhlédnutí dodat, že celkový psychologický záměr vyobrazit dvě postavy, které postupně pohlcuje vztek, až jim naplní každý aspekt jejich života, se úplně nepovedl. Nějak tam chyběla ta gradace a postupné narůstání. Přestože seriál vyobrazil dlouhou etapu života, bylo to vždy něco za něco, chybělo tam to, kdy jim to přeroste přes hlavu. Finále, kde jsou totálně zničení sice něco takového naznačovalo ,ale bylo nudné a otravné, takže to zaniklo. Celkově to pak bylo spíš otravné a člověk se mohl jen vztekat, jak jsou obě postavy hloupé a dělají jednu kravinu za druhou.

Co se týče postav, já osobně fandil Amy, protože mi přišlo, že přestože je agresivní a hádavá, tak to u ní dává smysl... Něco dokázala, má toho hodně za sebou, tvrdě makala, má dceru, manžela, co je spíš otravný a myslí si, že jsou jeho vázy super (nejsou), tchyni, co jí využívá jako peněženku, a přestože je chudá, tak je šíleně arogantní, a sexy asistentku, co jí duševně chrápe s manželem... Tam se ten psychický problém agrese dá pochopit a dává smysl. Navíc ona není jen zlá, je i frustrovaná a její postava je trochu hlubší. Není tak divu, že ji totálně ničí zlodějíček a arogantní nepříjemný týpek Danny, který nic nedokázal, chce okrást kostel, píše si pochybné živnosti na přátele a rodinu a je to podvodník. Toho jsem popravdě naprosto nesnášel a sice měl světlé momenty, ale byl to rapl první třídy. O to víc mi vadilo, že má někdy nad Amy navrch a taky mi vadily jeho lži a manipulace, které ji dost nefér způsobem ničily život, zatímco Amy bojovala vždy čestně. Ne že bych nějak ospravedlňoval postupný morální úpadek obou hrdinů, ale Amy byla prostě ta dobrá v tomhle a nikdo mi to nevymluví... Protože Danny byl hajzl i v běžném klidném životě.

Finále bylo docela drsné a nečekané, nevím, jak to bude s druhou sérií a kam by se ubírala, ale docela bych rád věděl, jak to mezi nimi dopadlo (spíš bych rád viděl, že už bude mezi nimi klid). Docela mě překvapilo, kolik bylo v posledních dílech násilí a krve... Začalo to jako šarvátky dvou deb*lů, skončilo to dost přehnaně jako masakr... To bych asi úplně nevolil. No, uvidíme, co z toho vykouzlí dál. :)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
40 %
plakát
Naměkko
8. dubna 2023
další názory k seriálu

Otrava všech otrav

tak tohle bylo jedním slovem otravné. Představitel hlavního hrdiny je pro mě osobně už dost ohraný herec, který všude hraje stejné blbce a tady to nebylo jiné. Co hůř, tady to bylo ještě výraznější a jeho postava byla opravdu nesnesitelná, a to už od prvního momentu. Celá jeho cesta seriálem to jen umocňovala a popravdě jsem mu natolik nefandil, že jsem chtěl, by ho z vedení společnosti odstranili... Ani ostatní postavy ale nejsou nijak super a od začátku do konce jsem tam nenašel nikoho, kdo by mi nevadil nebo jsem mu fandil, a to ani synovi, přestože ten docela ušel. Celkově mi tenhle námět připomíná takové ty seriály typu Ted a spol, Powerless nebo Mythic Quest, kde je rádoby inteligent, co akorát likviduje celou show svou otravnou osobností a ostatní tak jako nevtipně kolují kolem a slouží... Nevím no, Netflix v poslední době sází hodně na tyhle rádoby komedie, ale kdo se jim směje, to asi neví ani hlavouni z představenstva...

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
40 %
plakát
Iron Chef: Kdo bude železnou legendou
8. dubna 2023
další názory k seriálu

Proč ten Japonec?!

Tak... Asi mi chybí ten původní seriál, ale celkově se mi tenhle typ soutěže vůbec nelíbil... Na jednu stranu fajn vaření, docela rozumný systém vyzyvatel vs Iron Chef (i když nevím, jak si to ti dosavadní Iron Chefové vysloužili), docela hezké finále... Ale. Chápu, že to vychází z japonského originálu, ale proč v každém díle má cameo naštvaný teatrální a šíleně přehrávající Japonec, to už mi přišlo jako šílená zbytečnost, která originál nijak neuctila a spíš mi to tam překáželo. Přechytralí moderátoři budiž, ale porota, která v podstatě nehodnotí, jen tak jako snobsky komentuje... To se mi nelíbilo a z hodnocení jídel jsem byl vždycky spíš zmatený a naštvaný. Ochutnávka byla jako "hej, tady to máte, hehe, je to takové, no jo, my se přece známe, hihi..." a to mi vůbec nedávalo smysl a příšerně mi to vadilo. Celé to bylo takové neučesané, divoké, zmatené... Tu dali dva Iron Chefy proti jednomu vyzyvateli (chudák), jindy zase jeden na jednoho, jindy souboj kuchyní, finále všichni proti jednomu, to snad bylo jasné, jak to dopadne... No ve výsledku zklamání a show jsem docela na dlouho i přerušil a pak se k ní z nudy vrátil, protože jinak to určitě není moje topka kuchařských soutěží...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
40 %
plakát
Dance 100
8. dubna 2023
další názory k seriálu

Tancuj, tancuj, vykrůcaj

Tanečních show je po čertech málo, takže mě zaujalo v podstatě už jen to, že se tancuje a ne zpívá jako v miliard jiných show. Celý koncept se mi moc líbil, i když porota rozhodně nebyla nezaujatá, nicméně se kromě tance pak hezky ukázala i osobnost tanečníků, kreativita, jak dokážou cvičit, pracovat s lidmi apod. Celkově pak show byla tak jako příjemně drsná, streetová, ale ukázala hodně různých typů tance a osobností. Jo, na jednu stranu asi každý tanečník byl gay, ale nestěžuju si, když vidím ty výkony. tance se mi líbily, nebyly dlouhé a celá soutěž pěkně utíkala. Možná mám trošku výhrady ke způsobu hlasování o vítězi, kdy jak říkám, nebylo to asi úplně nestranné, ale beru to. Spíš to řazení se za soutěžící bylo takové až příliš pohybové a málo statistické, což bych já jako nepohybový typ ocenil. Nicméně písně super, tance super, soutěžící super... nemám co vytknout. Sem s více tanečními soutěžemi a tady ten nápad, pravidla i atmosféra absolutně dávají smysl. :)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Outlast
8. dubna 2023
další názory k seriálu

Pravý a jediný Survivor

Tak tohle byla panečku soutěž o přežití, kam se hrabe český nebo i větový Survivor apod., kde soutěžící krmí, natírají krémem a dávají jim zásoby vody a ještě jim diktují, jak se chovat před kamerou... Tahle soutěž, pokud je opravdu tak reálná, jak se dělá, je fakt drsárna, která je dost na vlastní nebezpečí a opravdu ukazuje nejdrsnější stránku lidí. To, jak se ze soutěžících po dvou dnech staly totální sv*ně, co nejenže loví zvěř a žerou co se dá, ale kradou si, sabotují se a snaží se agresivně vyřadit jeden druhého, to je fakt síla. Samozřejmě jsem si velmi rychle vyprofiloval, komu bych chtěl fandit, a to těm čestným, kteří prokázali nějaký talent pro přežití, ne těm krávám, co akorát chtěly ostatní zničit. Na jednu stranu byli soutěžící taková parta republikánských survivistů, kteří věří na konec světa a dělají se drsnější než jsou, na stranu druhou to byli lidé, co si myslí, že když se dostali z drogové závislosti, tak přežijí všechno, ale třetí stránka byli lidí, co jsou opravdu zkušení v tom přežívat a minimálně jsou to dost dobří trampové... Výzvy, které pro ně byly přichystány, měly hlavu a patu a sice se mi nelíbilo, že jim pak naservírovali pasti na kraby apod., ale soutěž to příliš nenarušilo. Naopak množství odchodů a zdravotních problémů ukazovalo, že tohle vážně není jen tupá hra. A přestože nejsem fanoušek lovení zvířat a hraní si na přeživší, tak mě to natolik zaujalo, že už vyhlížím další řadu.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %