F.Valek

off
JménoFilip
Věk27 let (Rak)
BydlištěBenešovsko ;)
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
https://www.instagram.com/f.valek1/
Názory uživatele F.Valek
plakát
Nailed it! Velká cukrářská výzva
8. srpna 2023
další názory k seriálu

Nailed it! není nikdy dost, nebo je?

Jsem obrovský fanoušek Nailed it! a beru ho nejen jako vtipnou pekařskou show, ale i jako odpočinek, pohodu a prostor pro zasmání. Moderátorka je skvělá a vytváří zábavné bezpečné prostředí, kde se nikdo nikomu nesměje, nikdo na nikoho nepeskuje a je to vážně příjemná podívaná. Klobouk dolů, že dokonce všechno ochutná a s takovou chutí!

Nicméně tahle modifikace přinesla jisté změny... Formát deseti soutěžících, kteří postupně vypadávají v průběhu celé série mi neseděl. Jednak z toho udělal tuctovku jako každý jiný soutěžní pořad, ale celkově tam šlo o to se zdokonalit, což je sice hezké, ale není to už taková sranda, stejně tak mi přišlo, že někteří soutěžící jsou hodně dobří už na začátku... Více mi asi vyhovuje tří epizodní soutěžící, se kterými je vážně legrace a je to mnohem akčnější. A když někdo není moc sympatický, tak po epizodě zmizí. Tady bylo často utrpení sledovat několik dílů soutěžícího, který je na první pohled falešný a nezapomene pětkrát za jednu promluvu zmínit, že ty prachy potřebuje na dluhy. Pak si přijde blbě a tak honem začne s tím, že ale naučit se roztírat polevu je pro něj důležitější než sto táců. Tak jistě.

Celkově tam bylo i méně moderátorky a hostů, bylo to takové ochuzené, přestože díly byly snad i delší. Není to mou nesnášenlivostí ke změnám, i když často mám rád to, na co jsem zvyklý, ale tady se to nepovedlo. Jako standardní show bezva, ale oproti klasickému Nailed it! nikdy... :/

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Mako Mermaids
3. srpna 2023
další názory k seriálu

Another Mermaid Story...

Určitě je zajímavé sledovat příběh z pohledu pravých mořských panen, které tedy evidentně existují a je to pohádka, takže nemá úplně cenu řešit, co dělají celé dny, kde bydli, jak žijí, kde spí apod. Nicméně je vtipné sledovat alespoň krátkou adaptaci na nohy, na které nejsou zvyklé a nějaké první rozkoukání v našem pozemském světě. Jinak je to ale klasická Disney blbina, která je více než naivní a hodně pracuje s tím, že se divák na nic neptá a bere vše zcela nekriticky. Oproti H2O jsou postavy asi méně sympatické tím, že nemají klasické lidské problémy, hodně se taky ukazuje, že to je spin-off, který hodně čerpá témata z původní série a někdy je to hodně znát. V podstatě celá forma vyprávění a děje jako by byla obšlehnutá z H2O. V první sérii jsem si oblíbil všechny tří dívky hlavního tria. Zacka příliš ne, protože se choval dost hloupě a jeho nejlepší kamarád, to byl snad záporák, stejně tak jeho holka... Z mořských panen byly fajn všechny, nejraději jsem měl asi skeptickou a drsnou Nixie, ale i miloučká Sirena byla sympatická, stejně tak drsná a racionální Lyla. Postupně si člověk na kýčovitost tohohle formátu pohádky zvykne a zvláštně ho to ukolébá. Sice to vypadá, že 26 epizod je možná zbytečně moc, ale jak to plyne, tak jako pomalu, pokojně a samozřejmě v krásném australském prostředí, tak to člověku ani nepřijde.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
50 %
plakát
Kapitán Fall
2. srpna 2023
další názory k seriálu

Archer on Boat?

Tenhle seriál byl takové překvapení! Jako do novinky se mi do něj příliš nechtělo, později jsem si pustil první dí la už se neodtrhl. Je to něco mezi Archerem a Brickleberry, ale je to skvěle na úrovni a zároveň vtipné a hanbaté. Dokonalá kombinace.

Postava kapitána Falla je perfektní, naivní, důvěřivá a naprosto slepá ke všemu, co se děje. Ostatní postavy to naopak mají v malíku a jdou to téměř až profesionální mafiáni. Seriál si příliš nebere servítky a často ukazuje dost drastické zločiny nebo si dělá legraci z neúplně vhodných témat, ale to se asi dá přežít vzhledem ke komediálnímu žánru. V podstatě to tou legrací upozorňuje na různé praktiky, které asi i existují, takže to má možná dvojí smysl. Někdy ale děj kolísá, poslední díly, kde se řeší romance mezi ústředními postavami, jsou už trošku otravné, jiné díly zase zpracovávají problematiku zločinu tak moc, že tam úplně zanikne děj na lodi.

Celkově jsem si ale seriál užil a těším se na další sérii (pokud bude). Jasně, nedá se od toho moc čekat, ale je to fakt vtipné a takové na uvolnění. Ideální je dát si k tomu brambůrky a užívat si volno. :D

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Twisted Metal
2. srpna 2023
další názory k seriálu

Mad Max With Touch of Humor

Tohle je ten typ seriálu, který pracuje jen na tom, že má být vtipný a plný absurdních událostí... Ne že by to byl problém, celý ten šílený svět mě bavil, třeba jak jásali za psí žrádlo apod. Nicméně problém mám s tím, že nemám rád Anthonyho a podle mě vůbec neumí hrát. Postava Quiet zase nebyla příliš nosná a Neve Campbell sice byla v roli zlé holky dobrá, ale ta postava tam tak nějak nepasovala. Pak nějaká policie, šílený klaun... Mělo to trošku atmosféru Mad Maxe, ale výsledek byl takový... hlavně nečekat nic víc. A pak už je to v podstatě takové přehnaně komediální road movie.

Byl jsme za ten seriál rád, vyšel v pravou chvíli a zaplnil mezeru mezi seriály, navíc vtipným tématem. Podobných seriálů tolik není, i když teď se dá trošku srovnávat s Miracle Workers, ale to je chyba posunuté premiéry. Bohužel asi nesplnil očekávání tolik, jak měl a ne že bych se zrovna řezal smíchy. Je to spíš taková milá oddechovka. :)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Superlov
29. července 2023
další názory k seriálu

Lepší verze horší verze.

Hodně se mi oproti běžné verzi líbí, že i jednotlivec konečně může vyhrát pořádnou sumu. U klasické verze mi vadí dělení výhry a i ty částky jsou takové malé... Celkově je tak koncept Superlovu asi ve všem lepší. i když někdy je tedy ta finální výzva porazit v malém čase maximální počet lovců fakt téměř až nemožný. Ale zase proč ne.

jediné, co mi stále vadí, je Sokol, jeho trapné vtipy a jeho vedení pozornosti jen na sebe. Jasně, my tě chápeme, Ondro, nějak si tu reklamu udělat musíš, ale už je toho trošku příliš i na tvé ego...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
40 %
plakát
Na lovu
29. července 2023
další názory k seriálu

Kill Sokol...

Nejsem zastánce českých pořadů, českých soutěží a nejvíc nenávidím Sokola, ale Na lovu je docela dobrá soutěž, u které se dá procvičit mozek a i lidem fandit. Koncept se mi líbí a lovci jsou docela sympaťáci. Zpočátku to bylo takové zajíždějící se, výhry byly mnohem menší, až jsem si u toho mnohdy zanadával, ale postupně se to zlepšilo. Z lovců mám rád vševěda nebo kvízovou dámu. Co mě štve jsou často soutěžící a týmy. V pohodě, neříkám, že si mají brát vyšší částky, ale proboha kdo jde do soutěže, aby si vzal tisícovku? Stejně tak to, že se výhra rozděluje rovným dílem. Kdybych vyhrál sto tisíc a někdo si vzal tisícovku, tak ho vynesu v zubech a nebudu mu chtít dát ani korunu.

Jo, asi si nebudu hrát, že jsem nějaký znalec na soutěže, ale vcelku mile mě to potěšilo, protože se u toho spoustu věcí přiučím a mám mnohdy chuť si taky na čas zkoušet odpovídat apod. Určitě bych zkusil tu stolní hru někdy a tak. Jinak ale docela průměr. Sice nikdy není na škodu hodit do vysílání znalostní soutěž, ale taky to není žádný zázrak. A ještě jak si tam ten Sokol pořád dělá reklamu a dělá tam ze sebe hlavní hvězdu... Bože (facepalm)...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
40 %
plakát
Cukrová horečka o Vánocích
29. července 2023
další názory k seriálu

Pečte s větší radostí! :3

Celkový koncept Sugar Rush se mi sice nelíbí a spíš u mě válí něco typu Nailed It!, ale ta vánoční atmosféra byla moc pěkná a chytla mě. Sice mi úplně nesedí to soutěžení na týmy a jak postupně vypadávají a do toho tam leze moderátor, porota a ta zadání se často opakují apod., ale zkrátka je to pečení a kdo by nemiloval hezkou pekařskou soutěž, kde lidé upečou mnohem lepší výtvory, než divák udělá doma. Já si tohle vždycky užívám a sám vím, že péct neumím, takže to jsou pro mě mistři. Ale zrovna tady většina soutěžících byla docela otravná. Třeba právě oproti tomu Nailed It! jde o to, že si moc věří a berou to vážně, touží vyhrát, jsou ve stresu apod. A to nepůsobí sympaticky. V Nailed It! si to všichni užijí a ještě se u toho zasmějí, a to je pro mě ta nejlepší atmosféra plná pohody, vtipu a radosti. Vánoční téma se do tohohle vážného stresujícího typu soutěže nehodí, i když je to hezký motiv.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Vyvolená
29. července 2023
další názory k seriálu

Send Emma back to Space!

Ano, tohle je prostě naprostý průměr... Hrozně špatné na tom je, že hlavní postava je otravná, trapná a nepříjemná. Té snad nikdo nemůže fandit... Zbytek Scooby bandy je taky o ničem, zejména pak holka, co si hraje na upírku a nějací rádoby vědátoři. Ze začátku je seriál hodně zajímavý. Konspirační zjištění ohledně falešného meteoritu apod. Celkově odhalování dalších konspirací docela funguje. Ale pak tam nastoupí celý ten mimozemský původ, dva druhy ufonů a jejich souboje, jejich cíle se zemí a je to prostě moc. Dánové to trošku přehnali a je to přesycené a otravné. To, že se všechno netočí kolem města a ufonů, ale opět kolem Emmy je jen nepříjemná třešnička na dortu, která otráví. Za mě naprostý průměr a v podstatě už ani nevím, o čem to bylo.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
50 %
plakát
Vševědoucí
29. července 2023
další názory k seriálu

Amélie z 1984

Docela hezké překvapení. Brazilský dystopický seriál, který se nevyznačuje tím, že by Země byla nějak zničená nebo na ní něco extra nefungovalo. Ono to totiž vlastně až na jeden kiks, který spustí celou řadu událostí, funguje velice dobře a tenhle svět vypadá tak nějak pozitivně. Sice vás celý život sledují, ale vy o tom ani nemusíte vědět. Data a záběry zpracovává umělá inteligence a nikdo tedy netuší, co děláte. Navíc máte volný průchod do venkovních oblastí, kde vás nikdo nesleduje, takže co je tady na tom vlastně špatného? Nic... Nicméně je tu ta nevyřešená vražda a otázka, proč to u někoho funguje a u někoho ne. takže za mě téma a zápletka fungují skvěle.

Nina je velmi krásná herečka, která má tak nějak vibes trošku jako Amélie z Montmartru (to bude hlavně účesem). Ostatní postavy sice nejsou tak zajímavé nebo výrazné, ale to v podstatě ani nemusí. Způsob, jakým se Nina chová je sice někdy divný až trapný a neinteligentní, ale zase pokud je vychovaná v nějaké společnosti, tak je přirozené být opatrný a být naučený nepochybovat... Takže v podstatě další good point.

Asi to taky není seriál, co by byl nějaká extra řacha, ale už jen tím prostředím je moc pěkný a zajímavě zpracovaný. Není to žádné 1984, ale taky to má některé shodné prvky, které mi to připomněly... No na Brazílie pecka, kterou si asi zapamatuji. :)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Královny Barakudy
29. července 2023
další názory k seriálu

Klasika. Nepřekvapí, neurazí...

Tenhle seriál je taková lacinější pecka, která někoho odradí, někoho mile překvapí, mnozí si ji užijí, ale málokdo si pak vzpomene na nějaké detaily. Mně osobně seriál bavil, a to jak obsazením, tak tématem, i když to nebyla nějaká darda, co by se zapsala do mého seznamu nejoblíbenějších seriálů ever. Údajně to je na základě skutečné události, což docela věřím a i to těm lidem přeju. Holky jsou divoké a vymýšlí, jak se zabavit a osladit si život, tak začnou škodit boháčům. Navíc tam chybí ten otravný morální prvek - bohatým brát, chudým dávat - a holky si raději prašule utratí po svém. To vnímám pozitivně a uvěřitelně. Obsazení spolu funguje, i když jednotlivě jsou různé postavy různě otravné a divné. Takže já si seriál opravdu užil, i když asi na něj nějaký extrémně úžasný názor nemám...

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
1/42
1234567 ... 42