F.Valek

off
JménoFilip
Věk27 let (Rak)
BydlištěBenešovsko ;)
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
https://www.instagram.com/f.valek1/
Názory uživatele F.Valek
plakát
Too Hot To Handle: Německo
8. dubna 2023
další názory k seriálu

Stejná k*rvárna, jen v němčině

Původně jsem si říkal, že tady to tedy moc nevychytali, protože Němci jsou dle mého názoru velmi často výrazně oškliví lidé. A je pravda, že ta německá krása je trošku jiná než Amerika nebo Brazílie, ale jinak to bylo prašť jak uhoď úplně stejné jako každá jiná varianta Too Hot to Handle. Tady je trošku obměna v tom, kdo všechno může vyhrát, protože dávají důraz hodně na seberozvoj a vývoj vlastní osobnosti a kladně hodnotí a odměňují i lidi, co se vzdají sexu ve svůj prospěch a jsou prakticky spokojení singles. To mi sice úplně nesedělo, protože půlka těch singles někoho chtěla a jen nikdo nechtěl je, takže to nebylo takové prozření pro ně, ale ok, proč ne. Oproti americké verzi a ještě více brazilské se Němci soustředili na různé workshopy a semináře, takže to bylo zajímavé i pro diváka a snažili se opravdu nějak vylepšit život soutěžících. Sice nevěřím tomu, že by se po konci nevrátili do starých kolejí, ale aspoň takhle v kontextu soutěže to znělo hezky. A co musím opravdu ocenit bylo to, že jim horlivě nevraceli peníze, ale nechali jim poměrně malou výhru, protože tahle nadržená parta si pravidly vytírala zadek... Jen tak dál! :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
50 %
plakát
The Swarm
8. dubna 2023
další názory k seriálu

Pozor na vás krabí salát

Přestože mě zpočátku odrazovala němčina, nakonec jsem seriál dal v originále a musím říct, že jsem se do něj velmi snadno zadíval a zkouknul ho jako maraton. Teď si sháním knihu a docela jsem se do tohohle univerza zažral. Je totiž velká zábava sledovat, jak to mořská fauna lidem totálně nakládá a jak jedna zničená jistota dokáže prakticky zničit celý svět. Podle anotace seriálu a knihy jsem si myslel, že tam bude nějaké velká sci-fi civilizace, která vše tajně ovlivňuje, nakonec to tu skončilo jen u nějakých mikroorganismů, které se nás rozhodly zničit, ale zase proč ne. Není to tak tradiční sci-fi, ale spíš takové jako eko/bio, je to hodně zajímavý nápad. Celkově se mi pak opravdu líbila nápaditost toho, jak se může oceán různými způsoby bránit a mstít. Co se týče postav, tak ty ustoupily do pozadí a spíš skutečně vystoupil celý ten environmentální motiv. Závěr trošku švihlý, tam se obávám, že to ztrácí původní kouzlo, ale někam se to vyvíjet musí, tak uvidíme, co dál. :)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Švindluj!
5. března 2023
další názory k seriálu

Větší bullsh*t než Bullsh*t...

Tohle je takový lehčí odvárek amerického Bullsh*tu, který má trošku jiná pravidla, ale vlastně je to o tom samém. V Bullsh*tu je možná lepší ten proces, kdy musí hráč ostatní přesvědčit o svém podvodu. Tady je to víceméně náhoda - zmáčkl to nebo nezmáčkl? Proces, při kterém by měli soutěžící posoudit, zda švindluje nebo ne se zužuje jen na domněnky typu "Tohle by měl/neměl vědět", vůbec pak nejde o gestiku, mimiku apod. Navíc moderátor je tak trošku trapný, nebudeme si nic nalhávat. Jinak je ale britské prostředí a Britové samotní příjemní, docela mi tam seděli. Jen ta show je prostě nuda a vlastně o ničem. Je hodně nahodilá, nejde tam o žádnou psychologii nebo schopnost manipulace... A ještě se pořád odečítají nějaké peníze a švindl se trestá odečtením peněz místo aby vyhrál ten nejlepší švindlíř... Škoda.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
30 %
plakát
#NoFilter
5. března 2023
další názory k seriálu

Lehký filtr neuškodí...

Tenhle seriál je tak hrozná kravina se špatnými hereckými výkony, že si to prostě musíte zamilovat. Popravdě jsem na to začal koukat jen tak na zkoušku a pro hodnocení, ale protože jsem zrovna mě perný týden a celková banalita a krásné tropické podnebí mě uklidňovaly, tak jsem to dokoukal a musím říct, že jsem si seriál velice oblíbil. Marcely je totální jouda, která je zoufale vtipná a sice ta herečka opravdu neumí hrát, ale pro komedii se hodí. Když už mluvíme o těch, co neumí hrát, tak maminka je asi nejhorší herečka ever, a to i na přehnané komedie, ale co už. Šílené scény mezi Marcely a jejím příteláckým wannabe věčně doprovázené písní Total Eclipse of the Heart jsou nejprve WTF, pak vtipné, nakonec příjemné. Seriál vás dokáže hodit do atmosféry žhavé Brazílie, kde čas běží jinak. Malé předměstí, kde se všichni znají, je ohromně příjemné a člověk si celou rodinku a její okruh přátel brzy oblíbí. Upřímně doufám, že bude nějaká další série, protože jsem si je skutečně hodně oblíbil, a sice pozdější díly nejsou tak kvalitní jako počátky, ale pořád na tom něco je. Jinak samo o sobě vystavět seriál na touze stát se influencerem, to není nic nového, ale tady to funguje dobře a líbí se mi, že Marcely skutečně začíná s pár lidmi a dostává se k virálu. :)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Sousedská patrola
5. března 2023
další názory k seriálu

Kde je hranice únosného výsmechu postiženým? :O

Tohle je tak hrozně zoufalá komedie, že se tomu člověk musí smát... Přitom při lepší režii by to mohlo být téměř jako Brooklyn 99, ale tohle je taková španělská kravinka bez větších ambic, a přesně tak to dopadlo. :D

Felipe přijde o práci, ze které ho milosrdně vyhodí vlastní otec, a tak se přidává k jednotce tělesně či mentálně znevýhodněných měšťáků. To je prostě tak absurdní, že co si o tom člověk má myslet. Na jednu stranu možná trošku urážlivé, na druhou stranu krásně znevažující všechny stereotypy. Sám takové znevýhodnění nemám, tak nebudu soudit, jak moc to je urážlivé. Já s tím problém neměl, a to často útočím na všechno vysmívající se někomu, tak asi dobré.

Samotná zápletka týkající se toho, že se tahle banda loserů nachomýtne k pořádnému případu, je dost očekávatelná, jinak by to bylo o ničem, ale bylo příjemné to sledovat. Možná až příliš moc osobních vztahů a milostných vztahů a málo detektivky a krimi... Ale to se dá vyladit. :)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
50 %
plakát
Dívka a astronaut
5. března 2023
další názory k seriálu

Ještě že Polsko nemá vesmírný program...

Dobře, dávám bod za pokus Polska natočit hezké sci-fi, protože musím říct, že některé prvky budoucnosti byly opravdu promyšlené. Navíc šlo o hezkou vizi budoucnosti, kde se využívají různé technologie, ale lidé jsou stále lidmi, mají děti, řeší manželství, nevěry apod. Není to jako klasická scifárna, kde se lidstvo pět let poté promění na nemyslící necitlivé a roboticky smýšlející zrůdy. Takže v tomhle to bylo v podstatě dost uvěřitelné a dobře vystavěné.

Bohužel celá zápletka s kosmonautem, nestárnutím a vší tou minulostí to totálně pohřbila. Flashbacky přes půlku dílu mě vůbec nebavily a sice stavěly děj okolo jejich seznámení a lásky, ale já v tomhle seriálu opravdu nehledal romantiku. To, že nezestárnul, je zajímavý prvek, ale nebyl natolik výrazný, aby na tom vystavěli všechny záporáky. No a kosmonaut, co se topí, vrací a spí... Nezajímavé, nudné. :/ Takže potenciál obrovský, v jistých ohledech moc pěkně udělané, ale jako celek bohužel propadák.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
50 %
plakát
Jako ulití
5. března 2023
další názory k seriálu

Too Circle Beast for Blind Mole Match

Ježiš, nastrkejte slávychtivé postavičky ze starých realityshow do nové, "neokoukané" show a bude z toho... pěkná blbost? Tohle musí člověk brát s velkou rezervou, ale je to docela příjemné guilty pleasure. Až na tu neskonalou aroganci a vylhané osudy celebritek. Je zcela evidentní, že se i v běžném životě párují mezi sebou, chrápou mezi sebou a užívají si pseudoslávu získanou ztrapňováním se na Netflixu. A zatímco půlka je dobře naučená scénář a povídá jen o tom, jak hledá lásku a nic jiného, druhá půlka je tak vymletá, že na férovku řekne, že šli do pořadu o hledání dokonalého partnera, ale nikoho nehledají a nechtějí. ten jeden pokus o bisexuální páry dopadl naprosto katastrofálně a neměli se do něj pouštět...

Bohužel se po pár prvních dílech, kde byly i docela zajímavé výzvy, celý děj zúžil jen na vysedávání ve vile a povídání si o tom, kdo s kým bude. Vztahy mezi účastníky byly tak "pevné", že jedné slibujete lásku a s druhou se spárujete do pokoje. Co se týče finále a celkového vítěze, tak těm dvěma to docela přeju, ale kdokoliv jiný by tam měl vítězství pěkně vylhané a zmanipulované. Navíc se odhalilo i pár zajímavých informací, jako že ti dokonalí vysnění seriózní muži z Love is Blind jsou ve skutečnosti striptéři, nymfomani a další chamrať. A co si budeme říkat, 99 % těch soutěžících uvidíme v nějaké další realityshow v budoucnu. Ale je to vtipné a příjemné na koukání, tak proč ne. :)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
40 %
plakát
O mě se neboj
19. února 2023
další názory k seriálu

Co je pro někoho odpad, pro někoho ujde...

Úplně nevím, jak se k tomuhle postavit. České seriály naprosto nenávidím, ale tohle nebylo tak špatné. Arichteva je na jednu stranu hezká a umí hrát, na druhou stranu má sklony přehrávat a být až moc středem obrazovky. Seriál má být odlehčenější dramedy, ale nepřijde mi, že by se to hodilo, dal bych tomu o kapku větší vážnost. Hrají na matku samoživitelku, která musí žít s ex, protože se nechce odstěhovat, její těhotná kamarádka je bez muže a ještě ji podvedl nějaký blb a musí makat jako uklízečka v právnické firmě, protože nic neumí a nemá školu. jenže do toho tam je neustálé flirtování s právníkem, sebevědomá uklízečka, vysmátá chudá těhotná kámoška, připitomělý a rádoby vtipný ex... No jako v jistých ohledech to bylo hrozně otravné. V jiném ohledu docela koukatelný průměr, na TV Nova lepší kus. Víc asi nedokážu nic říct, jako pozadí, aby nebylo v pokoji ticho, to ušlo.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
50 %
plakát
Právo podle Lidie Poët
19. února 2023
další názory k seriálu

Liduška to zařídí...

Liduška je super historický "právnický" krimi seriál, který nijak výrazně nevykazuje stopy italské produkce. Celkově mi hodně navozuje atmosféru amerických seriálů, což je pro mě příjemně stravitelný líbivý formát. Italské seriály miluju, ale mají v sobě něco jiného, něco, co by se mi sem nehodilo. Jinak jde o skvělý case of week seriál, který krásně mapuje emancipaci žen v oboru, který je pro ně dle tehdejší doby nevhodný a barvitě ukazuje nejen tehdejší situaci, ale i pěkně zpracovává prvky detektivky více než práva. Bohužel po šesti dílech naleznete jakýsi vzor případů, který se neustále opakuje. Ať už to je dopadání pachatelů formou vyprovokování k doznání, tak i případy zaměřené jen na ženské oběti a neprávem odsouzené pachatelky.

Co se týče postav, tak Liduška je prostě úžasná, krásná herečka, která má sebevědomí, ale neleze na nervy. Její bratr je takový ten zpočátku zlý morous, který ale vždy stojí na její straně. trošku otravný už je novinář, který je takový nenapravitelný provokativní boreček. Stejně tak milenec mě moc neoslnil. Ostatní postavy už jsou spíše epizodní, ale musím na nich ocenit odraz tehdejší doby a v podstatě je to pro mě první seznámení s Itálií tohoto století. To, že jde skoro vždy o obviněné chudé ženy, to je na jednu stranu pochopitelné, na druhou by to mohlo být barvitější.

Seriál má spoustu drobných detailů, které seriál modernizují, ale nedělají z něj slátaninu, třeba moderní hudba v podkladu apod. určitě bych ale neřekl, že by šlo o nějakou komedii, jak se píše v anotaci... Humorné to moc není, spíš pozitivní drama.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Red Rose
19. února 2023
další názory k seriálu

Roses are Red, Violets are Blue... Možná jste fanda, možná bude bů...

Úplně z počátku mě seriál vůbec nezaujal, hlavně proto, že Roch je prostě pipinka, co je hrozně nesympatická a nepříjemná. Bohužel ani ostatní postavy nejsou zrovna sympaťáci (Britové jsou zoufale ošklivý národ) a seriál se snaží moderně ukázat život dnešní mládeže, což sklouzává akorát k chlastu a sprosťárnám, což už pro mě prostě není sympatické prostředí v mé věku. Navíc český dabing má jednu nechutnou specialitu, a to vkládat V do slov začínajících na o. Vzniká pak paskvil jako "vovce", "vovladač" apod., což mě jako češtináře psychicky týralo až do konce...

Postupně jsem si ale na seriál zvykl. Zpočátku se mi líbila mysteriózní hororová atmosféra, která působila až nadpřirozeně. Následný převrat do cyber-bully ManorGate byl nečekané, ale vítané překvapení, které ze show udělalo moderní společenský thriller. V jistých ohledech možná trošku přehnané a nerealistické, ale to u seriálů musíme přehlédnout, abychom měli výsledný zážitek na max. V zápletce sice trošku kolabují motivy postav a záporáků, sem tam jsou schopnosti hackerů přeceňované, hlavně když jim musí 15letý student vytvořit platformu, protože to sami nezvládnou, ale následně zvládnou nahackovat městský kamerový systém i soukromé bytové zabezpečení či mobily sami... Využívaní nějakých vrahů a ta, to už je trošičku moc, možná by se mi víc líbilo, kdyby to ta parta záporáků dělala sama.

Nicméně finále docela pěkné, i když očekávatelné. Identita zahradníka asi ok, i když bych ocenil, kdyby to byl někdo nečekaný, kdo nás třeba celou dobu provázel a my o tom nevěděli. Neuzavřený konec a zatím nepotvrzená, ne však zrušená, druhá série dávají prostor pokračování, což bych možná i ocenil. :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
50 %