F.Valek

off
JménoFilip
Věk27 let (Rak)
BydlištěBenešovsko ;)
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
https://www.instagram.com/f.valek1/
Názory uživatele F.Valek
plakát
Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových
7. května 2023
další názory k seriálu

Není to takový vejvárek...

Čekal jsem (a obával jsem se), že to bude jen nějaký laciný výluh Bridgertonových, ale opak je pravdou. Příběh Charlotte je krásný a herečka seriál skvěle vede, je sympatická, člověk má nutkání jí fandit a přát jí to nejlepší. Ostatní herci také hrají dobře a doplňují hlavní i vedlejší děje. Dokonce i mladá Danburryová je hodně dobrá. V lince z přítomnosti je sice trošku otravné, jak často vytahují postavy z Bridgertonů, které nejsou přítomné, jen se o nich mluví, protože to pak působí hrozně lacině stylem "Nechtěli tu hrát, ale aspoň je budeme pořád zmiňovat", ale dalo se to. Celkové propojení dvou časových linií fungovalo dobře a poprvé jsme i viděli, jak hluboké a krásný vztah Charlotte a Jiří mají. V minulosti se sice buduje opravdu podivně, ale stala se z toho krásná romance. Takže já nemám co vytknout, sledoval jsem to jedním dechem. :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Šikovný krejčí
3. května 2023
další názory k seriálu

Tisíc a jedna nitka

Turecko mě začíná velmi mile překvapovat... Je to země, která pod taktovkou Netflixu natáčí velmi zajímavá díla, která sice mohou mít klišoidní charakter telenovel Tisíce a jedné noci, ale velmi zajímavě mísí aspekt moderního a tradičního. Obzvláště tady je kontrast moderního a bohatého krejčího oproti tradiční rodině z malé vesnice plné podivných pravidel velmi výrazný.

Celkový příběh je zajímavá, i když možná až příliš neuvěřitelně dramatický. Zase na druhou stranu nějaké smluvené sňatky docela uvěřitelné jsou, a že se chlap chová jako magor, to je v podstatě realita. Postižený týta je sice pro mě docela WTF prvek, který by tam asi nemusel být, nebo ne tak silně a výrazně zastoupený, ale budiž. No a romantika v milostném trojúhelníku... To už je klasika.

Ohledně postav jsem asi spokojený... Payami je super, taková kliďas uměřený. Až na to, že se stydí za svou rodinu a má hodně tajemství, je to v podstatě pan božský. Eesvet je docela hezká a sympatická postava, která sice spadá do škatulky "dívka v nesnázích", ale docela si umí poradit. Dimitri, to je prostě ichtyl, ale někdo tu nevděčnou roli padoucha hrát musí a on je správně švihlý... Takže za mě ústřední trio dobré. Ten postižený táta, no já nevím, za mě tam má až moc velkou roli a je postižený až moc... Mohli to udělat decentnější. :/

Konec série byl zajímavý, i když možná zase až moc vyhrocený, nicméně co mě zklamalo byl trailer na druhou sérii, kde se bude všechno odvíjet hodně jinak než bych čekal, a to je škoda, protože to spadne do totální kraviny, ale nechci to soudit, než to odvysílají, uvidíme, co vymyslí. :)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Mighty Morphin Power Rangers: Jednou provždy
2. května 2023
další názory k seriálu

Reboot or Resh*t?

Dobře, asi jsem úplně nebyl cílovka tohohle... Jako malý jsem na strážce koukal, ale tohle mě neoslnilo ani nevrátilo do těch dob. V podstatě to byla hrozná nepřehledná blbost jako ty staré seriály, což je podle mě škoda. Na jednu stranu chápu, že chtěli zachovat tu původní verzi, ale na druhou stranu mohli napravit všechny chyby, které tyhle staré prastaré seriály měly. A že tu těch chyb bylo, jak logických, tak klišoidních, tak ve všem. Postavy to moc prožívaly a přehrávaly, sice o tom tak trošku tenhle typ show je, ale tohle bylo až moc a nepříjemné. No a příběh, ten byl odpadní od začátku do konce, Záporačka naprosto ubohá... Nevím no, na mě tenhle slavný návrat tedy extrémně nezapůsobil...

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
40 %
plakát
Alice in Borderland
1. května 2023
další názory k seriálu

Not So Much Alice...

Páni, seriál mě zpočátku moc nelákal, ale nakonec se z toho stala dost řežba, která za to stojí. Upoutal mě už název, který odkazuje na Alenku v Říši divů, ale toho se tam moc neobjevilo, spíš v takových nesouvisejících náznacích, nicméně seriál je kvalitní i bez toho spojení.

Celkový koncept nějakého zvláštního světa nebo snad virtuální reality je moc fajn a tajemný. Pusté Tokio působí děsivě a atmosféra je celkově tíživá. No a pak jsou tu hry na život a na smrt, ale není to Hunger Games jasný pane. Hry jsou moc dobře konstruované a líbí se mi jak jejich typy, náročnost, tak i samotný průběh a důsledky. Seriál se toho rozhodně nebojí a smrt je všudypřítomná. První část se zaměřuje na partu samotnou, druhá už je o velkém uskupení v hotelu, no a třetí aka druhá série už je trošku jiná ,ale v podstatě stejná. Musím bohužel uznat, že jsem asi ani na konci nepochopil, co to bylo zač, a kdo to tam vedl, a co chtěl... A samotné finýále už bylo moc zmatené.

V první části se postavy hodně střídaly a v podstatě došlo ke kompletnímu vyvraždění... Nakonec se postavy ustálily a šlo jim tak i fandit. Osobně jsem měl nejraději hlavní duo a pak tu forenzní detektivku, ale i dredatou trans dívčinu. Horší to bylo se záporáky, kteří ať se snažili jakkoliv, byly spíš komičtí než drsní... Ale zase to dokázali trefně doplnit tím totálním masakrem, takže člověk nemohl říct, že by to nebylo záporácké.

Po konci druhé série si moc nedovedu představit třetí, ale pokud bude, tak se budu těšit! :)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Zdravotní sestra
30. dubna 2023
další názory k seriálu

Tak udělala to, nebo ne?

Úplně nevím, v jakém roce se tenhle případ odehrál, a do jaké míry je seriál zasazen, ale prostředí nemocnice mi přišlo takové zastaralé, temné a nepříjemné. Sice to nahrávalo atmosféře seriálu, ale nebylo to úplně uvěřitelné, protože by to byla hodně nevkusně temná LDNka... To mě zaujalo asi jako první.

Jinak postavy podle mě skvěle zvolené. Představitelka Pernille byla příjemně nesvá. Divák asi bude mít chuť řvát, aby víc předstírala, byla méně rozklepaná, víc šla po Christině apod., ale realita by byla přesně taková. Christina zase skvělá mrcha, sebevědomá, na první pohled nadřazená ostatním. Ostatní postavy nijak neřeším, těch tam bylo příliš málo. Co mi trošku vadilo bylo, že ani ve finále se v podstatě neukázalo, že by se něco skutečně dělo. Jak to tedy bylo reálně? Přiznala se Christine někdy? Protože v seriálu se nejenže nikdy nepřiznala, ale ani nebylo přímo vidět, že by skutečně něco dělala. Vše tak bylo na bázi Pernilliných domněnek. A jako jo, věřím, že to udělala, ale když seriál vydal jasnou zprávu, že to Christina údajně udělala, tak to mohlo být vyobrazeno víc zřetelně. A u finálních informací mohli napsat, jestli se tedy doznala nebo ne. Konec byl celkově divným, proč se tam nikdo s Pernille nebavil? I to by se lépe vysvětlilo, kdyby odhalili reakci Christine...

Seriál to byl dobrý, nic moc akce ani zábava, ale měl něco do sebe. Oceňuji rychlý spád a jen 4 epizody. Sice to bylo zkratkovité a rovnou k věci, ale u takhle pomalého nedynamického seriálu by víc bylo na škodu.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Zpátky do práce
28. dubna 2023
další názory k seriálu

Mámy na baterky.

Seriál mě od začátku bavil a zaujal mě, a když na něco koukáte dlouhých sedm sérií, tak si k tomu vytvoříte vztah. Nicméně je pravda, že některé úseky jsem přežíval jen díky krátkým epizodám, a že jsem u toho dělal i jiné věci a měl to jen tak do pozadí. Celkový nápad se mi líbí, matky vracející se do práce, i když tedy nevím, jak v Kanadě vypadá mateřská a rodičovský příspěvek, když všichni musí téměř okamžitě po porodu makat. No a všechny ty zápletky z toho plynoucí byly moc fajn. Bohužel postupem času se z toho stávalo čím dál víc jen točení těch samých témat dokola nebo naopak vytváření naprosto šílených nerealistických zápletek. Celý vývoj byl jen o tom, že děti rostou a práce se taky rozrůstá, ale samy postavy v sobě žádný vývoj neměly.

Ostatně postavy byly vcelku konstantní, i když musím ocenit jisté točení některých vedlejších postav. Třeba matky v klubu nebo střídání Jenny a Iana. Docela to seriál osvěžovalo. V podstatě v každé sérii mě bavil někdo jiný. Tu mě víc bavilo sledovat dějovou linku Kate, jindy zase Anne apod. Nicméně co se opravdu nepovedlo bylo konečné vyznění celého seriálu. Čekal bych nějakou rovnováhu mezi prací a dětmi, případně happyend v podobě "Miluju své děti nadevše", případně nějaké feministické pojetí jako "Být matkou není konec života". Seriál ale bohužel protěžoval práci nade vše a ukazoval matky v šíleném světle, kdy jsou pro práci ochotny děti nechat trpět nebo na ně totálně kašlou. No a závěrečná věta celého seriálu "Mami, mami, uděláš nám francouzský toast s cukrem? A palačinky?" - "Ne.", to jako vážně? Co tím jako chtěli říct? Vykašlete se na děti a běžte makat? Seriál vzal svůj název až moc doslovně.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
To nejlepší ze zbytků
26. dubna 2023
další názory k seriálu

Trošku nechutné, ale proč ne...

Vaření ze zbytků asi nezní jako to nejlepší a nejlákavější, na co se mlžete podívat, a tady je to vyhnané tak do extrému, že v podstatě na ty zbytky ani nemáte chuť. Samozřejmě je to vše fungované, naaranžované, zdravotně nezávadné, ale když vytáhnou z lednice rozpatlané oslizlé zbytky, tak vás automaticky přejde chuť. A já to na téhle soutěži asi mám rád. :D

Možná bych víc vyhnal do extrému to využití zbytků, protože někteří soutěžící úspěšně využili opravdu jen pár kousků a zbytek si udělali z čerstvých doplňkových surovin. Takže jsem automaticky fandil hlavně těm, co zbytky skutečně zúrokovali na max. Celkový formát soutěže 3 a 1 vítěz na každé kolo byl dobrý, nikdo nepotřebuje v takovémhle typu soutěže koukat na ty samé tváře a bylo to aspoň vtipnější. Moderátorka a porota sice tak úchvatná nebyla, rozhodně jsem u nich neměl tak příjemnou a přátelskou atmosféru jako u Nailed it! například, ale taky to ušlo. Je to jedna z těch soutěží, na kterou se dá pro uvolnění podívat vždy. :)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Posedlost, láska a závist
26. dubna 2023
další názory k seriálu

Sex, sex, sex perpetuum mobile

Pro mě tenhle seriál bohužel není. Opravdu nesnáším nevěru a jsem nastavený, že vůbec nepřipadá v úvahu, a postavy se tak pro mě chovají vlastně hrozně nelogicky a prasácky. Richarda Armitage jsem měl spojeného s hezkými rolemi a docela se mi líbil coby herec, ale tady se mi hrozně znechutil. Jeho postava v podstatě ani nemluví, jen funí a heká. Ale asi je pro něj plus, že umí moc dobře hrát fanatický a perverzní ksicht. Za to postava Anny je od začátku na pěst. Nesympatická, nevkusná, prostě si přijde a jde se vyspat s taťkou přítele. Nechápu to, ale asi to má i nějakou oporu v realitě. No tematicky šel seriál hodně mimo mě.

Jinak seriál je takový utahaný, takže jedině dobře, že má maličko epizod. Hodně působí na aktuální "prožitek" a emoce, tak trošku psychologické řešení toho, co kdo prožívá, co kdo chce, co ho motivuje. Jinak to je takové pomalé a dramatické. Asi to nesedne každému.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
40 %
plakát
Why Are You Like This?
26. dubna 2023
další názory k seriálu

Otravná, otravná liberální komedie...

Tohle je ten typ seriálu, na který můžete buď absolutně nadávat a nenávidět ho už jen tím tématem a postavami, nebo můžete vše to otravné vidět, ale přimhouřit nad tím oči a brát to jako komedii. Co si budeme povídat, Austin je ten invazivní otravný uječený gay, co si tam půlku seriálu dělá pleťovou masku, a druhou půlku má sado maso sex s nějakým dědou. Penny je tak otravná feministka a LGBTQ aktivistka, že ji nesnáší snad i celá LGBTQ komunita. Ta dokáže věci tak nechutně vyhnat do extrémů a trošku stylem káže vodu pije víno, kdy v podstatě jen ona dělá věci dobře a jakékoliv hezké liberální chování je taky špatně, protože není podle ní. Mia je zase nemakačenko a vyžírka, co si myslí, že je extrémně sexy, ale pro všechny je jen béčko. Jasně, takhle to zní fakt tragicky, ale seriál si docela dobře dělá z těhle otravných stereotypů legraci a nakonec je z toho docela pěkná moderní komedie, která asi úplně není pro konzervativce, ale člověk, co je otevřený všemu, si to zvládne užít i za hranici všeho toho poučování.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Florida Man
26. dubna 2023
další názory k seriálu

Teplý letní závan bažiny a komárů

Tak to vypadá, že z Florida Mana je na Netflixu docela hit a já musím opět říct, že mě to zase tolik neuchvátilo... Celkově kriminálně laděný příběh plný všemožných logických kiksů není můj šálek kávy, a i když je hlavní představitel sympaťák, tak bohužel spousta dalších postav není. Mafián, kterého se všichni obávají, ale vlastně je naprosto k smíchu a jezdí si tam všude bez ochranky... To je asi vrchol hlouposti. Divím se, že si ho nějaká postava dávno nevzala do parády.

Obrovské plus má u mě prostředí... Doslova miluju tuhle část Ameriky - od Floridy až po Louisianu a celé tyhle subtropické mokřady plné krokodýlů, bažin a barevných havajských košil. Voní to vlhkým teplým letním vzduchem a rojem komárů, ale hlavně to je obrovská pohoda. Florida je podle mě stát, kde absolutně nikdo nikam nespěchá... A seriál s tímhle prostředím dost dobře pracuje.

No, nějaká hlavní zápletka nebyla zase tolik nosná. Hledání zlata o ničem, hra na smrt před mafiánským ex taky zrovna neoslnila, ale přesto Mike dokázal pozornost udržet. Hmm, proč asi. Delly se mi taky líbila, i když hodně pendlovala mezi vychytralou blonckou, co se nezdá, až po skutečně hloupoučkou nánu. Neseděla mi tam příliš Iris, nikdo nemá rád slepičí p*delky...

Inu, jako novinka na jeden večer bezva, ale než bude další série, tak se mi to asi dostane z hlavy, ale rozhodně to má krásnou atmosféru a může to ještě překvapit. :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %