avatar uživatele

Moreene

off
JménoDominika
Věk28 let (Býk)
BydlištěTeplice/Brno
Twitternemám
Instagram
Facebook
Poznámka
Pokud mi chcete cokoliv sdělit pište mi ideálně sem na serialzone.
Názory uživatelky Moreene
plakát
Dámský gambit
27. října 2020
další názory k seriálu

Nenechte se odradit ofinou

Obvykle mne nebaví „retro“ seriály z 20. století, ale zde je vše zakomponováno pěkně, vkusně a vše do sebe zapadá a vytváří přijemnou atmosféru. Hlavní hrdinka v sobě objeví nadání pro šachy náhodou a bere je jako únik do světa, kde má naprostou kontrolu. V konečném důsledky i právě díky šachům získává svobodu a kontrolu i v reálném životě, ať už v dobrém (může si dopřát z materiálních věcí vše, čeho se jí v děttsví nedostávalo) či zlém (drogy, alkohol). Celkový závěr seriálu se dá očekávat, přesto ale hlavní hrdinka není v šachu neporazitelná a občas také prohraje.
Hlavní herečka ztvárňující již starší Beth je neskutečně sympatická a prostě jí hned fandíte. U mladší verze - za což ale nemůže - mi přijde šílená ta ofina prostě, ale asi to k té době patří.
Během 7 dílů hrdinka se posune od nadaného sirotka zažívajícího první strasti a slasti dospívání v mladou ale přesto zralou ženu. Nechybí zde první lásky, přátelství i neúspěchy.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Dům na kopci
21. října 2020
další názory k seriálu

Co chce seriál být?

Do seriálu jsem šla s očekáváním, že půjde o hororovou duchařinu, knižní předlohu neznám, tedy jsem o ději neměla tušení a ani anotace moc nenapověděla.
Mám ze seriálu rozporuplné pocity, na jednu stranu mohlo být zajímavé vyznění, že přízraky, které vidí jsou vlastně jen metafory-manifestací pro duševní poruchu a na druhé straně vyznění, že v domě tedy fakt straší. Přijde mi, že většinu epizod seriál neví, kterým rozuzlením se vydat. Skákání mezi časovými liniemi je na jednu stranu super, ale na druhou stranu otravné a zbytečně matoucí, plus člověk opakovaně vidí stejné záběry, když se na seriál kouká maratonem. Kdyby drželi třeba rozdělení, že 1 epizoda = 1 linie s 1 mini flashbackem prosím, ale skákání působilo spíš schizofrenním dojmem (což opět mohlo být cool, kdyby se seriál snažil o vtažení diváka do hlavy člověka s psychickým onemocněním). Nebo kdyby se vydali cestou jakou naznačili v poslední epizodě, kdy je třeba děj vyprávěn, jak ho jedna z postav (Steve) předčítá ze své knihy, jak se děj udál a ostatní ho pak doplňují nebo tak něco.
Seriál spíše než duchařina na mne působí jako otravné rodinné drama z části zkrachovalých existencí způsobené tragickou smrtí matky a nezájmem? otce, do kterého - aby to bylo zajímavé - přidali pár lekaček. Nejvíce se mi líbil poslední díl, kde jsme se konečně něco dozvěděli a který měl spád.
Zpracování - efekty, prostředí a kulisy, herci jsou pěkné a uvěřitelné, jediné, co nesedí, je nějaká časová osa, kdy oblečení úplně neodpovídá době? viz jak už tady v názorech psala Atenecka.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
30 %
plakát
Ashes of Love
9. června 2020
další názory k seriálu

Čínský fantasy slaďák

Na seriál jsem náhodou narazila na Netflixu a dala mu šanci, když překousnete CGI a kýčovité kulisy, jedná se o super romantický seriál, který je promyšlený a chytne Vás a pustí až na konci. Jednotlivé příběhové linky dohromady tvoří ucelený příběh, a přestože se některé mohou zdát nevýrazné (a místy možná až moc dlouhé) mají v celém příběhu svůj smysl, jelikož nám objasňují vývoj postav. Vývoj postav a především vývoj postavy hlavní hrdinky je tak skvěle propracovaný, že vlastně Vás překvapí, jak z naivní a celkem dětinské dívenky se stane vyzrálá žena. Jedná se o romantický seriál, takže tu máme i milostný trojúhelník, který je do určité míry atypický -> 1. tím, že hlavní hrdinka dostala při narození od své mamky Yun elixír, který jí brání, aby se do kohokoliv zamilovala 2. vlastně víte, že hlavní hrdinka má celou dobu jednoho favorita a ten druhý je friendzonovaný, ale cesty osudu jsou nevyzpytatelné a vlastně do poslední chvíle nevíte, se kterým z hlavních hrdinů skončí u oltáře.
Pokud máte rádi seriály, které objasní všechny zvraty a uspokojivě zakončí jednotlivé zápletky, pak si myslím, že se seriálem budete spokojeni, poslední epizody objasní vše a samotný závěr je hořkosladkým zakončením.
Údajně se jedná o druhé řadě, ale myslím, že seriál ji opravdu nepotřebuje.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
100 %
plakát
Jeho temné esence
2. června 2020
další názory k seriálu

Tempo vyprávění příliš rozvláčné

Hodnocení po konci 1. řady.
Pořád nevím, co si o seriálu myslet. Na jednu stranu má fajn obsazení, efekty a zpracování působí věrohodně (ne lacině), zajímavý svět, ale na stranu druhou se děj hrozně vleče a je to místy fakt nuda. Seriál jsem dokoukala jen proto, že jsem ho měla převážně jako kulisu. Stejně „utahaně“ na mne působil i před lety film, takže bych rozvláčnost nutně nepřipisovala stopáži. Knížky jsem nečetla, takže nemohu porovnat, zda se drží předlohy.
Seriál bych rozvláčností přirovnala k filmu Alexandr Veliký z roku 2004, kdy řemeslně skvělá práce, ale prostě tempo vyprávění příběhu je na můj vkus pomalé.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
50 %
plakát
Zaklínač
9. února 2020
další názory k seriálu

Nečetla jsem knihy ani nehrála hry, abyste si udělali názor dokoukejte první řadu

Mám slabost pro nadpřirozené seriály, takže jsem se na Zaklínače těšila i jako člověk nepolíbený herní ani knižní sérií. Hype, který seriálu předcházel, mě strhl také, takže jsem měla velká očekávání i kvůli hlavnímu herci, který se vrátil k natočení tohoto seriálu.
Na seriálu bylo vidět, že si tvůrci pořádně mákli a dali si záležet na kostýmech, prostředí i hercích (až na pár výjimek).
Pro mě jako neznalce her ani knih bylo velmi těžké se v seriálu zorientovat, kdyby vedle mě nebyli kamarádi, co mají načteno a/nebo nahráno a nedovysvětlovali by některé věci (třeba že čaroděj/nice a zaklínač jsou zcela jiného původu a je mezi nimi velký rozdíl), asi bych to po prvních dvou epizodách vzdala. Což by ale byla chyba. Po prvních třech epizodách to začne trochu dávat smysl (dojde vám - nebo aspoň mě až tehdy - že souběžně běžící linky se odehrávají v jiném čase), u na konci šesté a během sedmé všechny dílky skládačky zapadnou na své místo a osmý díl si užijete. První řadu beru jako odrazový můstek pro další a ne jako typickou první řadu seriálu, která musí bojovat o prodloužení.
Při skákání mezi různými časy by byl bonus, kdyby tam podobně jako u historických seriálů byl doplněný třeba rok na obrazovce nebo jasné, že jde o flashback, ale člověk se v tom pak zorientoval, takže to bylo v pohodě.
Co mě osobně vadilo jako člověku, který nezná pozadí děje, tak by se mi mezi scénami hodila mapa, kde na Kontinentu se postavy pohybují, jak daleko jsou od sebe místa vzdálená apod.
První řada nebyla zklámáním, ale nenaplnila ani hype, považuji ji za rozjezdovou, takže za mě zatím 70 %.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Luna Nera
9. února 2020
další názory k seriálu

Nadějný začátek, stěží uvěřitelný konec. Čekala jsem víc...

Mám slabost pro seriály s nadpřirozenými prvky, tady jich bylo dost a až na některé byli i pěkně počítačově udělané, takže nepůsobily násilně a skvěle zapadly.
Co se týče děje a zápletky přišlo mi, že první epizoda poskytne dobrý roztřel, kam by se děj a postavy mohly ubírat. Ale pak to šlo nějak z kopce. Nevím, jestli za to může krátký formát šesti epizod nebo zkouknutí na jeden zátah, ale nadějné dějové linky zmizely (čekala bych, že klučina co se vrátil ze studií ve světě bude držet linku vědeckých vysvětlení, holčina mezi partou kluků si najde vlastní cestu atd.), a pozornost se přesunula víceméně na jednu z nich, což by ani tolik nevadilo, kdyby postavy prodělaly nějaký přirozený nebo alespoň uvěřitelný vývoj. Ve výsledku pak postavy jednají nelogicky a působí hloupě, nejhorší byl asi „vývoj“ hlavní hrdinky (začalo být jasné jak skončí asi v půlce, ale cesta seriálem byla z mého pohledu málo uvěřitelná).
Malý bráška byl za mě nejotravnější postavou, v podstatě může za všechny maléry, ale vyjde ze všeho nejlíp a nikdo ho nepotrestá.

Seriál mě zaujal tím, že je italský a čarodějnice mají netradiční vzhled, celkově nebyl špatný na jeden večer, ale vícekrát bych si ho nepustila. Děj je příliš jednoduchý, přijde mi, že autoři si řekli z bodu A do bodu B se musí dostat za šest epizod, čím to vyplníme, aby to diváci aspoň trochu pochopili. Uvidíme, zda bude další řada.

+ nerušivé efekty
+ zajímavě pojatý svět
+ vzhled čarodějnic

- ploché postavy
- nelogické jednání
- neposlušný brácha

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
40 %
plakát
Panství Downton
18. října 2012
další názory k seriálu

Jeden z nejlepších anglických-britských sériálů s tímto námětem

Seriál je úžasný, dokonale propracované postavy a děj se navíc netočí pouze kolem jedné postavy, ale kolem vícero postav, což vás nutí se soustředit a přemýšlet, co se s tou či onou postavou stane příště. Skákání časem mi ze začátku vadilo, protože jsem nevěděla kolik času mezi uplynulými díly uběhlo, což mě dost mátlo, ale ve spoustě epizodách jsou narážky na dobu, ve které se to odehrává nebo je to rovnou napsané na začátku dílu, což je výhoda, protože seriál má spád a "neplácá se" pořád na jednom místě. Jeden z nejlépe zpracovaných historických(ano, vím, že panství Downton je fiktivní) seriálů současné doby. Určitě byste si ho neměli nechat ujít.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Svatyně
17. srpna 2012
další názory k seriálu

Zrušený seriál. který má smyslupné zakončení...

Na seriál jsem se začala koukat jen kvůli Amandě Tapping, ale jen pár epizod mě opravdu bavilo. Nejlepší je asi třetí řada tak do půlky, pak už to jde z kopce. Jako velké pozitivum beru to, že seriál má konec, protože tvůrci počítali s tím, že seriál bude zrušen, tudíž konec udělali, ale navázat se dá. Upřímně jsem ráda, že to dopadlo tak jak to dopadlo, protože čtvrtá řada se mi skoro vůbec nelíbila až na nějaké světlé chvilky. Námět a myšlenka šla mnohem více rozvinout. Nikola Tesla, Jack Rozparovač a Ashley nejlepší postavy. :D

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %
plakát
Firefly
17. srpna 2012
další názory k seriálu

Nerušte skvělé seriály...

Sci-fi miluju, ale western? Nakonec jsem se k němu "dokopala" hlavně proto, že tam byly postavy z hvězdné brány,původně to měla být jenom výplň při vysílacích pauzách. Ale seriál mě opravdu dostal, nečekala jsem to. Postavy jsou skvěle rozkreslené a děj je taky zajímavý. Zkrátka další skvělý a zbytečně zrušený seriál.

29 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
100 %
plakát
Za svitu měsíce
17. srpna 2012
další názory k seriálu

Rušení skvělých seriálů je prostě to největší zlo...

Když jsem na seriál narazila, tak jsem si řikala, že to bude další Stmívání (vtipné je, že se tak seriál měl původně jmenovat), ale překvapil mě. Zhltla jsem ho za tři dny, protože jsem se prostě nemohla odtrhnout. Tenhle seriál o upírech má něco do sebe, Mick a Beth prostě super, ale nejradši mám Josepha. Škoda, že se nedozvíme, jak jejich příběh skončí. :(

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
1/2
12