avatar uživatele

InaSe

off
JménoIna Setu Li Skywalker Black
Věk
BydlištěVatenia (Olao kutuku Vatenia=Svobodná republika Vatenia)
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky InaSe
plakát
Lovci stínů: Nástroje smrti
3. března 2018
další názory k seriálu

Kde jen ti lovci jsou?

Zhruba před měsícem jsem si pustila film, od kterého jsem očekávala fantasy na jedno zhlédnutí. Překvapení. Film mě přiměl, si sehnat knižní Nástroje smrti a přečíst si je. Po přečtení série Pekelné stroje, jsem se rozhodla, okusit seriál. Už po prvním díle jsem došla k názoru, že by mě nepřesvědčil se dokopat ke knihám.

Ještě než se podělím o svůj laický rozbor, chci uvést, že žánru Young Adult zrovna moc neholduji, takže Twilight a Hunger Games atd. jsem potkala jen jako filmy a rozhodně je vyhledávat opakovaně nebudu. Chtěla jsem tím říci, že je to prakticky zázrak, že mě tenhle svět oslovil a já si ho každou knížkou a povídkou více oblibuji.

Začnu u obsazení. U prvního dílu mi to tolik nepřišlo, ale u dalšího už ano. Seriálová Clary je jako panenka, která je neustále otravná. V knize mi přišla dětinská a v pár scénách na facku, ale je to Clary. Ve filmu sice měla jinou barvu vlasů, očí, ale byla stokrát sympatičtější než ta seriálová (ono to bude i tou hroznou herečkou). Seriálový Jace je dost jiný, což vzhledem k tomu, že je to má nejoblíbenější postava, mi moc radost nedělá. Proti herci nic nemám, ale Jamie Campbell Bower mi tam pasuje daleko lépe. Filmová Jocelyn je své filmové dceři podobná více než je tomu v seriálu, proto když tu začnou hovořit o jejich podobnosti, nějak jim to nevěřím. Herec, který ztvárnil Simona mi tu sedí stejně jako ten ve filmu. U sourozenců Lightwoodových nedopadl casting špatně. U Luka toleruji, že vypadá úplně jinak, ale prostě ve filmové podobě vypadá jako Luke z knih. Zlatíčko Magnus mi v seriálovém provedení jednoduše nesedl. Už mě tento odstavec vyčerpává, proto končí u Valentina. Faktem je, že jak seriálový, tak filmový úplně není ten Valentine z knih. A když si mám vybrat, vyberu si filmovou podobu, i když k ní mám spoustu připomínek.

Ano, při hodnocení nadržuji filmovému zpracování a také si jsem vědoma, že jsem neobvykle velmi krutá. Dále hodnotím s vědomím, že se toto dílo nemá zcela řídit podle knih. Chápu, že zpracovat knihy není lehké, že všichni nemohou vypadat podle nich, a že některé věci prostě zůstanou jen na papíře. Nejsem typ lídí, kteří soudí seriály podle rozpočtu, ale zde se mi jejich řešení, jak uzpůsobit vizuál interiérů a exteriérů opravdu nelíbí. Jako vážně? - pod mostem, Černobyl, vnitřek Institutu a Tichého města atd. Mimo hodnocení jsem si všimla pár rekvizit z filmu použitých zde. Bohužel, musím konstatovat, že přepokládaná chemie mezi postavami velmi vázne. Dialogy a některé scény mi přijdou k ničemu. Neuškodilo by sem tam prohodit více hlášek z knih. Zdejší Mlčenliví bratři se mi zdají strašidelnější než jsou popisovani v knihách. Asi je to tím, že mi připomínají spíše démony z legendárních Čarodějek. Mohla bych toho napsat více, ale nejsem takový puntičkář.

Moje první reakce při sledování byla - je to horší než noční můra. Znáte to, první reakce, jenže pak přišly otázky – Co jste to udělali s těmi postavami? Tohle, že je Institut? Tohle, že jsou lovci stínů?

Netvrdím, že knihy miluji, ale velmi jsem si Kroniky lovců stínů oblíbila a těším se na další knihy a povídky. Film se mi líbí, i když výtky k němu mám, to došlo každému odvážnému, kdo si tenhle dlouhý text přečetl. Došlo mu i to, že se seriálem loučím. Každému se líbí něco jiného, ale mě tohle vážně nesedlo. Raději bych viděla zfilmované Město z popela nebo Mechanického anděla.

Edit: Tomuhle seriálu nemohu ani po dvou letech odpustit některé věci, ale nejvíce to, co udělali nebo spíše neudělali s bratrem Zachariášem a Simonem!

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
10 %
plakát
Doctor Horrible's Sing-Along Blog
23. května 2013
další názory k seriálu

Originalita komedie a šílenost muzikálu zvítězila.

Tak dnes jsem se rozhodla se na to podívat a úspěšně to celé dokoukala. Takhle rychle jsem seriál(no on to je spíše krátký film)neviděla.

Whendon opět nezklamal. Originalita komedie a šílenost muzikálu zvítězila.
Originalita, šílenost, tohle obsazení, skvělé písně a humor. Co si více může divák přát? Jen škoda, že to je tak krátké.

Prostě a jednoduše 100%.

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Základka
22. května 2013
další názory k seriálu

Velké zklamání

Na začátku školního roku se na Primě objevily 2 nové seriály. Jedním z nich byla Základka. Řekla jsem si:,,tak si ji skouknu jako první.''

Doufala jsem, že to bude mít úroveň lidí při smyslech. Ale realita byla a je úplně jiná. Ani pilot jsem nebyla schopná dokoukat. Možná kdybych byla v pod prášky, tak bych to zvládla.

Důvod? Měla to být komedie a místo toho to byla nuda. Vtip nikde. Nevím, co je vtipné na tom, že se sbor učitelů vlastně celou dobu baví o tom, kdo ho má většího a o sborovně. Tak tahle pilot nemá nevypadat! To se hold nepovedlo.

Poučení: Nikdy radši od filmu nebo seriálu nic nečekejte. Mohli byste být hodně zklamaní.

Nezbývá mi než dát 0%.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
0 %
plakát
Námořní hlídka
11. května 2013
další názory k seriálu

Na bodu mrazu

Zábavnost a zajímavost toho to seriálu je u mě na bodu mrazu, takže bohužel deset.
On nápad natočit něco o každodenním životě lidí, kteří složí v námořní hlídce není špatný, ale pro seriál se mi zdá být špatně použit. Seriál s pár zajímavými scénami, prostě po pár dílech nudí. Možná jako film by byl daleko lepší a hlavně by nenudil. Bohužel musím dát desítku.
Aspoň za nápad.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
10 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
10 %
plakát
Castle na zabití
11. května 2013
další názory k seriálu

Castle má 6. sérii a 7. sérii v kapse

Jako první jsem viděla 2.díl. V té době to 2. rokem opakovali. Láska na první pohled, jak se říká. 1.série měla 10 dílů, protože balancoval nad propastí na jejíž dně leží zmařené životy mnoha seriálů.
Na štěstí sledovanost stoupala. Pomalý rozjezd nabírá grády a tak se dnes těší mnoha miliónům fanoušků. Prostě Castle, Beckett a jejich okolí neomrzelo. V ČR asi v září poběží 5. série. A fanoušky na celém světě potěšilo, že tahle báječná jízda nekončí, 6. série bude. A příští rok budeme oslavovat i 7. sérii. Tak staniš se.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
90 %
plakát
Firefly
11. května 2013
další názory k seriálu

Román o Firefly

Na netu jsem našla z nudy seriál, neznala jsem ho, nic jsem od toho nečekala. Lidi to o tom psali, jak je to skvělé. Tak jsem si to pustila 19.2. 2013. Čekala jsem zvědavě, co z toho vyleze a po 60 minutách mě to dostalo. Pilot jsem úspěšně dokoukala a věděla, že seriál celý Dokoukám.
Stačil jeden jediný díl a já se zamilovala na první pohled. Dnes už to znám celé i s filmem.
Ve zkratce: sci-fi space opera křížené s westernem,napětí, dobrodružství, hlavně humor, sem tam náznaky lásky...........
Filmaři si konečně všimli, že ve vesmíru je vakuum, takže ve vesmíru se zvuk nešíří, naši drazí hrdinové pod velením Mala, kterému by mohl závidět i kolega Han Solo(mimochodem mají podobný charakter(,nemusejí na to, aby nás diváky oslnili být spasitelé světů, ale jim pro naše oslovení stačí se jen snažit přežít v kruté budoucnosti pašování a kradením, občas i legálně převezou nějaké lidi. Snaží se vyhnout krutým a nemilostivým Plenitelům(až ve filmu se dozvíme, co jsou zač) a oblíbené Alianci, což je kříženec Federace ze Star Treku a Impéria ze Star Wars. No ani jednomu se hold nevyhnou. No jo je to, ale sebranka....................ale za to stojí i vedlejší postavy. Jedinou chybou je, že to má jen 14 dílů. My hnědokabátníci děkujeme aspoň za film Serenity. No každý fanda Firefly nemá v lásce Fox (já taky samozřejmě), proč? No zlikvidoval jedinečný a originální zázrak 21. století.
Prostě nejlepší sci-fi. Prý, že dokonalost neexistuje. Hloupost. Firefly je je důkaz, že existuje. Firefly je relativně dokonalost sama. A je to pouze k dostání na netu a to bez dabingu, ale zas tolik to nevadí.
Doufám, že bude den, kdy to spatřím normálně s dabingem na obrazovce v ČR. To by bylo blaho.
Ach, už to musím zastavit jinak vám tu sepíšu román o Firefly.
Tak dík za pozornost.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %