avatar uživatele

josik

off
JménoJirka
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele josik
plakát
Pravá krev
20. května 2009
další názory k seriálu

Tak, kdo tu v okolí stojí za snězení...

Seriál na téma úpírů mezi lidmi, je na poměry filmového a televizního průmyslu opravdu originální myšlenka, v rámci širšího pojetí je to již poněkud problematické, protože knižní svět nabízí o poznání širší výběr a nakonec i tento seriál vychází z knižní předlohy - a co se mu musí nechat, dost se jí drží a seriálu to dosti prospívá - literární přědloha pracuje s kvalitně propracovaným světem a i v televizním zpracování se to promítá. Velmi oživující je i geografické zasazení děje, kdy se seriál odehrává ve státě Luisiana a "jižanství" srší ze všech zůčastněných (kdo na to bude koukat v dabingu, ten přichází o významnou část atmosféry).

Ale k samotným epizodám. První díly jsou trošku rozpačitější, přeci jen nastiňují "svět" ve kterém se to celé odehrává, ale potom získávají velmi příjemný spád a hodina na díl je využitá velmi dobře. Navíc se podařilo přenést i faktor překvapení a tudíž seriál není lineární a dokáže velmi často překvapovat dějovými zvraty.

Prostě a jednoduše, chcete li něco, u čeho se rozhodně nebudete nudit, něco nevšedního a zároveň trochu "úchylnýho", pak nečtěte názory ale pusťte si true blood.

90 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
95 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 20 lidí
90 %
plakát
Pán času
13. dubna 2009
další názory k seriálu

Allons-y!

Scifi? Britský humor? Nadsázka? Jestli máte rádi, když seriál obsahuje všechny tři tyto věci, přestaňte číst a pusťte si Doktora, je to totiž přesně to, co hledáte. Allons-y!

55 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
91 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
100 %
plakát
Firefly
13. dubna 2009
další názory k seriálu

Gou huang-tang [Go hwong-tong]

Velmi propracované prostředí i vesmír ve kterém se seriál odehrává. Scifi nebo western? Ale no tak, okrajové planety sou bez technologie a bohatství a proto jednoduché řešení a jednoduché zřízení - jsou to pionýři, tak proč ne takhle. Dva dominantní jazyky - prvním je angličtina (jak jinak) a druhým čínština (ve finále opět jak jinak), která slouží zejména k nadávání (osvěžující až hrůza).

Pozn. na okraj - va vakuu se zvuk opravdu, ale opravdu nešíří a firefly je snad jediný seriál/film, který si to uvědomuje -> pro fanoušky scifi jednoznačně povinná záležitost.

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
100 %
plakát
Battlestar Galactica
13. dubna 2009
další názory k seriálu

What the frak...

Výborný scifi seriál, jak po stránce zpracování tak nápadů. Někteří mu sice vytýkají \"odskoky\" od hlavní linie, ale osobně to považuji spíše za plusové body. Autoři vytvořili vesmír, vycházející z klasických scifi děl \"zlaté éry\", kdy systém musel být úplný, nebo se k tomu alespoň dostávat - v BSG se dostáváme do propracovaného vesmíru jak po stránce technologické, filozofické, teologické i politické, a naplňujeme tedy představy Franka Herberta, Raye Bradburyho, Williema Gibsona,... Navíc scifi má být (pro některé hlavně) aproximací událostí minulých/současných, kde díky této aproximaci, jsou palčivé problémy uchopitelnější. V BSG tohoto všeho najdete požehnaně, je pouze otázka, zda vám takovéto ztvárnění (nazvěme ho spaceoperou, protože tou bezesporu je) sedí, či nikoliv.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Farscape
13. dubna 2009
další názory k seriálu

Boy, was Spielberg ever wrong. Close encounters my ass!

Farscape se rozjíždí poměrně pomalu, ale o to více se dokážete vcítit do hlavního hrdiny - člověk v mimozemském prostředí o kterém ví, snad ještě méně než divák. Linearita zpracování? Na to rychle zapomeňte! Velmi příjemné osvěžení od protinožců takového rozsahu, že zapomenete, že nějaký jiný scifi seriál existuje.

Jak se jednou vyjádřil kamarád - takhle to dopadá, když je štáb na fetu - nejlepší ale je, že to funguje!

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
78 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
100 %
plakát
Dům loutek
13. dubna 2009
další názory k seriálu

zklamání? určitě ne!

Začátek byl, uznávám, mírně rozpačitý, ale co epizoda, to pokrok a zlepšení. Epizody navíc nejsou monotematické ani po scénaristické, ani po režisérské stránce - místy se v tomto ohledu neubráním srovnání s úžasným Farscape.

Seriál získává na síle, a je velká škoda mu nevěnovat pozornost.

63 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
88 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
80 %