avatar uživatele

Ben Beviin

off
Jméno
Věk34 let
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Ben Beviin
plakát
Star Trek: Discovery
28. ledna 2018
další názory k seriálu

Bohužel zase starý Star Trek

Nový Star Trek vypadal ze začátku nadějně. Pěkné efety, ne uplně černobílé postavy a akce, která u Trekkies není tak obvyklá. Bohužel už po dvou třech dílech se seriál vráti do starých kolejí. Epizodních příběhý, správňáků, kteří vždy udělají to správné i když to zrovna nedává smysl. Hlavně si ale seriál nedokáže najít hlavní linii. Zezačátku to vypadá, že se bude soustředit na posádku a Klingony, pak na válku a nakonec skončí u obrovského klišé cestování do paralelního vesmíru a potkávání svých zlých já. Škoda, že se Discovery nedokázalo odpoutat od svých předchůdců, tím se z nej stává veskrze průměrný seriál, který potěší fanoušky předchozích serií, ale má daleko k tomu kvalitnímu co si dnes můžeme pustit my ostatní

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
13 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
60 %
plakát
Viceprezident(ka)
1. ledna 2014
další názory k seriálu

Příjemné a spíše průměrné

Veep je seriál který se určitě nestane kultovním, ale většinu dílů mile pobaví občas se upřímně zasmějete a především se trochu přiblížíte životu v politice, kdy poznáte, že politici jsou vlastně lidé, kteří jsou jen fotkami na plakátu a sami toho příliš neví a bez svého týmu by do týdne skončili. Prakticky každý den řeší jeden problém za druhým, ale žádný týkající se politiky, ale v naprosté většině pouze popularity a jak co vyzní ve zprávách. Rozhodně to není nové Jistě, pane ministře, ale jako politická komedie pobaví a díky malému počtu dílů nezačne nudit.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Šéfkuchař nadivoko
16. listopadu 2013
další názory k seriálu

Život v luxusní kuchyni

Výborný komediální seriál z prostředí luxusní restaurace, který vás pohltí hned od začátku, takže ho celý zkouknete během dne. Popisuje každodenní práci party kuchařů a jejich vzájemné vtípky, naschvály a starosti. V čele stojí sympatický B. Cooper. Bohužel jako u spousty jiných skvělých seriálů od stanice Fox byl po jesné sezoně zrušen.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Na věky věků
16. listopadu 2013
další názory k seriálu

Pokračování Pilířů Země

Výborné historické drama velmi nepřímo navazující na předešlé Pilíře Země. Odehrávající se ve známém městečku Kingsbrigde na začátku vlády Edwarda III. Znovu se setkáváme s výborným příběhem plným politiky, souboje s církví i uvnitř církve, fanatismem, válkou ve Francii a osobními konflikty a vztahy. Výborný příběh a dialogy doplňují skvělí herci. Jediné na co si musí dát divák pozor je poměrně rozsáhlé období, které je v 8 dílech vykresleno. Takže mezi jednotlivými díly může někdy uběhnout i několik let a divák to pozná pouze podle toho, že některé postavy mají najednou 5 či 6 leté děti. Rozhodně doporučuji všem, které baví historická dramata.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Spartakus: Krev a písek
31. března 2012
další názory k seriálu

Spartacus: Vengeance

Na druhou řadu, tedy Vengeance, sem se hodně těšil a tak sem byl po prvních několika dílech malinko zklamaný. Především to bylo novým hercem v hlavní roli, který sice nehraje špatně, ale podle mě už nemá Andyho charizma, dále tím, že se tvůrci bohužel navrátili k zlozvyku příliš mnoha zpomalovaček v soubojích, který na konci první řady opustili. Přesto musím říct, že s přibývajícími díly se seriál jen lepšil. Zpomalovaček ubývalo a i hlavní hrdina začal ukazovat, že se na svou roli hodí. Nakonec v posledních dvou až třech dílech znovu dosáhl kvalit nejlepších dílů minulé řady. Mezi postavami se do pozadí dostal, hlavně v pozdějších dílech, Crixus a naopak vystoupil Agron a Ashur. Znovu se také vrací Gannicus a Doctore, kteří také dostávají hodně prostoru.
Nejzajímavějšími části epizod jsou ty s Glaberem, Lucrecií a Ilithií, kde se proplétají osobní, náboženské a politické motivy a neustálé pletichaření skoro všech proti všem. Větší pozornost a zajímavější zápletky dostává Spartacus až v druhé polovině, kdy už jsou častější střetnutí s Římany. I závěrečná epizoda se plně vyrovná té z minulé série svými neočekávanými úmrtími. Doufám, že si stejnou kvalitu udrží i budoucnu a zaslouží si tak diváky, kteří jim v této řadě vytrvale přibývali.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
80 %
plakát
Castle na zabití
30. března 2012
další názory k seriálu

Castle- zábavná oddychovka

Castle je zábavný nevtíravý seriál, který si na nic nehraje a snaží se především pobavit. Stojí na jednoduchém kontrastu policistky a trochu dětinského spisovatele, kteří společně řeší vraždy. V podstatě všechny případy mají stejnou strukturu, někdo zemře, pak předvolávají podezřelé, u kterých zjistí, že to neudělali a takhle několikrát až najdou vraha. Hlavně seriál stojí na špičkování mezi hlavními postavami, ostatní vedlejší postavy,detektivové, dcera a další dělají pouze křoví. Vždy během jedné řady se vyskytnou dva až tři díly, které hodně převyšují ostatní, většinou se týkají vraždy matky Becketové. Tento příběh se táhne celou dobu nenápadně v pozadí. Zatím všechny čtyři řady si drží stejnou úroveň a doufám, že to takhle vydrží i nadále. Rozhodně doporučuji těm, kteří si chtějí na chvilku odpočinout a občas se i trochu zasmát.

64 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
73 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
70 %
plakát
Virtuality
28. března 2012
další názory k seriálu

Virtuality

Po shlédnutí poloviny pilotního dílu to vypadá na obyčejný seriál z prostředí vesmírné lodi, na které se budou řešit hlavně vztahy mezi posádkou. Dobrým nápadem je použití virtuální reality, aby se lidé na lodi z dlouhé cesty nezbláznili, které by dávalo trochu prostoru na příběhy i mimo loď. Ovšem v druhé polovině se už trochu začíná příběh komplikovat a vypadá to, že nic možná není takové jaké se zdá, ať už ve virtuální realitě či na ve skutečnosti. Je pravda, že herci jsou kromě kapitána spíše nevýrazní, přesto prostředí nevypadá lacině a s neočekávaným zvratem na konci, který přidal na zajímavosti si tento pilot alespoň minisérii zasloužil, škoda.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Policajti z L. A.
24. března 2012
další názory k seriálu

Souhland- kvalitní policejní drama

Po shlédnutí Shieldu a the Wire, jsem dlouho hledal, nějaký podobný a kvalitní seriál tohoto žánru. Myslím, že Southland takový je. Nedosahuje sice kvalit ani jednoho ze jmenovaných seriálů, ale jednoznačně převyšuje všechny ostatní, které jsem viděl. Seriál nemá hlavní postavu, takže se každý díl věnuje někomu jinému, což dává možnost se všemi důkladně seznámit, jak co se týká práce tak i osobního života. Všichni se nějakým způsobem vyrovnávají se svými problémy a velice často i s nespravedlivým systémem. Hlavní nevýhodou je absence nějakého hlavního příběhu na pozadí, který by člověka nutil přemýšlet jak se seriál vyvine. Teď je to jen jeden díl a jeden příběh, pouze s vedlejšími pojítky mezi sebou. Hodnotím po první sérii, tak doufám, že své kvality si udrží a nedostatky později odstraní.

ad: Po dokoukání musím říct, že druhá série laťku udržela, ale od třetí už šla kvalita pomalu dolu. Vedlejší postavy se často bez vysvětlení střídají a příběhy se stávají více podobnými, přesto si úroveň stále drží. V poslední 4. řadě bohužel už seriál upadá do stereotypu. Zaměřuje se na 3 dvojice v každém díle, příběhy pořád stejné jen s menšími obměnami, úplně prakticky vypadává osobní život a vedlejší postavy. Prakticky vše končí hádkou na ulici nebo honičkou či přestřelkou. Pokud si autoři chtějí v případných dalších řadách udržet diváky, měli by se vrátit k tomu jak seriál vydal na začátku.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
New Amsterdam
5. března 2012
další názory k seriálu

You will not die, untill you find the one

Seriál s originálním nápadem, který jsem zkouknul za pár dní a je škoda že byl ukončen. Je pravda, že příběh byl trochu pomalejší a dal by se i lépe využít, ale flashbacky hlavního hrdiny byly vždy zajímavé a hlavní představitel rozhodně ostatní převyšoval svými výkony. Minimálně na jednu další serii seriál potenciál měl,škoda.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Kauzy z Bostonu
5. března 2012
další názory k seriálu

Ať žije "kapitán Kirk"

Překvapivě dobrý a svěží seriál z právního prostředí, který sází a trochu zvláštní postavy, kterým jasně vévodí Deny Crain (Shatner) v roli někdy trochu senilního právníka a James Snyder v roli drzého a někdy úlisného právníka. Seriál se po celou dobu drží poměrně vysokou úroveň. Asi nejhorší vadou je, že některé vedlejší postavy se nevysvětleně a poměrně často mění. Přesto svým vtipem, ale i vážností některých témat, které se u soudu občas probírají, vás někdy donutí se zamyslet, a proto ho jednoznačně doporučuji.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
1/2
12