13. 9. 2013

Článkaři tvrdí: The Blacklist zachrání NBCčku dobrou pověst!

Nová sezóna je téměř tady. Tento týden vám náš tým hlavních článkařů nabídne subjektivní názory na to, co stojí za to zařadit do watchlistu, a od čeho naopak dát rychle ruce pryč.

Sezóna 2013/2014 oficiálně začíná příští týden. Pokud stále ještě nevíte, zda si do svých watchlistů zařadit některou z novinek, třeba se vám bude hodit právě tato série článků, kterou pro vás připravilo sedm hlavních článkařů SerialZone.

Každý den vám přineseme odpovědi na tři jednoduché otázky. Co u jednotlivých televizních stanic bude podle nás stát za to vidět, před čím naopak schovat hlavu do písku, a na konec naše malá tipovačka, kterou novinku daná stanice zruší jako první.

U NBC máme docela shodu. Není asi překvapením, že jako většina seriálových fanoušků z celého světa se i my těšíme na novinku The Blacklist. Větší různorodost panuje v naší redakci u otázky, který seriál bude na NBC nejhorší. Víceméně se shodujeme, že půjde o komedii, ovšem vybrat z tolika možností tu stejnou téměř nejde. Když však bereme v úvahu, co kdy začíná a proti čemu se musí prosadit, vychází nám jeden výraznější adept na první rušení.

Jaká je podle tebe nejlepší novinka na stanici NBC?

Fruiko
The Blacklist. Seč kopie, tak je to bohužel stále to nejlepší, co letos může NBC nabídnout. Smutné.
ragelly
NBC toho má tradičně nejvíc a překvapivě ne všechny novinky vypadají jako totální propadáky. Nejlepší novinkou je dle mého názoru drama Blacklist. O seriálu se mluví celé léto a i když mu někteří vyčítají poměrně velkou inspiraci jinými úspěšnými seriály, myslím, že Spader toto dílko pozvedne na vyšší level.
Furiant
The Blacklist – Trailer se mi dost líbil, James Spader v roli padoucha vypadá taky dobře. A psychologické thrillery já prostě můžu, takže se těším. Snad na to ale budou koukat i Amíci…
megawir
Možná se mnou někdo nemusí souhlasit, já se ale každopádně nemůžu dočkat Černovouse (John Malkovich!) a jeho pirátů z Crossbones. Pro mě z dílny NBC jednoznačně letošní pecka, na kterou si bohužel ještě chvíli počkáme.
Zdeněk Král
Crisis – atraktivních seriálů je na NBC víc, ale já se těším na pořádné akční drama. Zápletka působí dost nereálně na to, aby to nebyla nuda, ale zároveň dost realisticky na to, aby byl příběh „tak nějak uvěřitelný“. A to je nejlepší kombinace.
allyska
Blacklist, v něčem mi to připomíná Dextera a tak nějak doufám, že by z toho mohla být napínavá a chytrá podívaná.
Seraphine313
Nebýt Jamese Spadera, volba by byla asi jiná, teď ale nemám nad čím váhat – The Blacklist je ten seriál, ten nový hit, na který NBC tak dlouho čeká. Skoro každá stanice má oblíbenou kriminálku, kde jsou hlavní postavy muž a žena (ABC – Castle, CBS – Elementary, The Mentalist, Fox – Bones), jen NBC ne. Tohle může být a podle mě i je krok správným směrem, který diváci ocení.

Jaká je podle tebe nejhorší novinka na stanici NBC?

Fruiko
Welcome to the Family. Těžko se vybíralo. Nic není vyloženě odpad, všechno je to takový šedý průměr. Welcome je asi nejblíž Foxovským komediím. Takže tak.
ragelly
U spousty NBC seriálů jsme ještě neměli šanci vidět piloty, takže to nejde příliš posuzovat. Z popisků bych řekla, že adeptem na nejhorší seriál bude Undateable, který bude hýřit trapným chlapským humorem, který vidíme rok co rok. Z těch, u kterých už obrázek máme, volím Ironside. Policajt na vozíčku, jde jen o to vyvolat v divácích sympatie? Kdyby to tak bylo, tak si seriál trošku protiřečí vyobrazením hlavního hrdiny, který působí jako největší drsňák. Je to zmatené.
Furiant
Growing Up Fisher – Opět jsem se celkem rozmýšlel, co podle popisu zní hůř… komedie o slepém otci a rozvodu nebo o tom, že se holka právě po matuře nechá zbouchnout (Welcome to the Family)? No, rozvod to „vyhrál“, zní to totiž opravdu úžasně… ironie
megawir
Na druhé straně oproti Crossbones je pro mě About a Boy, tomu se tedy hodlám vyhnout. Už jsem to kdesi zmínil, stokrát omleté téma svobodné matky a zajímavého souseda mě prostě neláká…
Zdeněk Král
Growing Up Fisher — špatně vypadajících námětů je na NBC až až, ale tohle… Když je v komediální seriálu výstřední postava, může to být vtipné. Když jsou ale ujetí úplně všichni, zavání to katastrofou.
allyska
To nejhorší bude asi něco, co ještě ani není zařazené v programu, bohužel bez traileru by nebylo objektivní hodnotit. Vyberu proto Welcome to the Family.
Seraphine313
Rozmýšlím se mezi Ironside a Welcome to the Family, ale přikláním se ke komedii. Ta je vážně děs, na kriminálku se snad bude moct dát koukat. WttF (hehe) je už podle traileru záležitost na brzké zrušení.

Co podle tebe zruší NBC zruší jako první?

Fruiko
Welcome to the Family. Ale bude to natěsno s Sean Saves The World. A proč? Protože je to je 100× ohrané klišé na které nikdo nechce koukat.
ragelly
Těžká volba. Můj tip asi padne na seriál, který si to nezaslouží. Welcome to the Family vypadá, že by to nemusela být úplně největší katastrofa pod sluncem. Ovšem horší seriály stanice začínají až v midseason a pokud Ironside nebude propadák typu Do No Harm, tak mu těch 13 epizod dojet nechají. Welcome to the Family poběží ve čtvrtek, kdy je dost silná konkurence (X Factor, OUaTiW, TVD). Takže se bojím, že právě tato komedie bude prvním obětním beránkem.
Furiant
Welcome to the Family – Popis mě nezaujal, u traileru jsem se nezasmál, takže když jsem to nezvolil jako nejhorší novinku, tak to podle mě NBC aspoň celkem dost rychle utne a nebude nás trápit…
megawir
Co první? Tady je to fakt střelba od boku. Asi si tipnu Sean Saves The World.
Zdeněk Král
Sean Saves The World — Takových seriálů už tu bylo… Nemají co nabídnout, je tam málo rovnocenných hlavních postav, a po pár dílech se to zvrtne v nudu a lidi přestanou koukat. Rodinné komedie jsou fajn žánr, ale musí se podařit, jinak to s nimi stanice vzdá hodně rychle. A tohle bude ten případ.
allyska
Sean Saves the World si neudrží sledovanost postačující na přežití.
Seraphine313
Jak jsem zmiňoval v minulé otázce, Welcome to the Family to má nahnuté po všech stránkách. Navíc proti X-Factoru a Once Upon a Time in Wonderland nebude mít příliš šancí, otázkou je i to, kolik diváků odčerpá jeho naháněči diváků Parks and Recreation konkurenční The Big Bang Theory.

A co vy? Podělíte se o své odpovědi v komentářích?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
Zdeněk Král

Zdeněk Král

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Katschaba

Katschaba

Hm, si přijdu jako jediná, koho Blacklist nezaujal. Ale jsem zvědavá, co vyleze z Crossbones :-)
před 10 roky
ragelly

ragelly

Z těch pěti novinek, co jsou venku, mi Ironside přijde jako druhá nejhorší... a to nemusím komedie :D Byla...
před 10 roky
Maarti

Maarti

Na Blacklist se taky těším, a doufám v úspěch Draculy, snad to vyjde :)
před 10 roky
Další články k tématu