7. 12. 2014

Krmení pro Watchlist: The Librarians

Krmení pro Watchlist: The Librarians

Seriálový Otesánci, Seriáložrouti, příznivci novinek i všichni ostatní, zbystřete! Přichází adaptace oblíbené, i když kvalitativně diskutabilní série o knihovníkovi, který jen neopatruje knihy v regálech, ale který zachraňuje svět v podstatě každý den. Knihovník s nádechem Indiana Jonese, to je Flynn Carsen.

V roce 2004 se na obrazovkách poprvé objevil Noah Wyle v roli sečtělého, ale nemotorného chlapíka s nulovou schopností sociální interakce, ve filmu Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu. Za dva roky následoval Flynn Carsen: Návrat do dolů krále Šalamouna a zatím poslední byl v roce 2008 snímek Flynn Carsen: Kletba Jidášova kalichu s krásnou Stanou Katic, která se o rok později zapsala do podvědomí seriálových fanoušků jako Kate Beckett z Castlea.

Poprvé jsme vás informovali o projektu TNT Knihovníci (The Librarians) na začátku tohoto roku. Před pár měsíci jsme vám už přinesli i trochu informací o chystaném obsazení. Tak se na tuto noviku teď pojďme podívat pěkně zblízka.

Neviděl jsem ani jeden ze zmiňovaných filmů, tak o čem to vlastně je?

Flynn je tělem i duší student. I když už má víc titulů, než by se dalo na prstech spočítat, nejraději by studoval dál. Ale v momentě, kdy toho ví už víc než profesor, je nucen studium ukončit a začít se poohlížet po skutečné práci. Dostane záhadnou pozvánku na pohovor v Metropolitní knihovně. I když si to málem rozmyslí, nakonec přeci jen jde a jeho život se od základů změní. Jako Knihovník má za úkol nejen hledat a získávat vzácné artefakty, ale také ochránit svět před jejich mocí a těmi, kteří by jí chtěli zneužít.

Film byl o jednom Knihovníkovi, tak proč to množné číslo v názvu?

Po deseti letech práce pro Veřejnou Metropolitní Knihovnu už Flynn na všechno sám nestačí. S jeho povinnostmi mu budou pomáhat čtyři noví společníci z různých částí světa.

Kdo v tom bude hrát a objeví se někdo z původního obsazení?

Inu, nebyl by to Flynn, kdyby ho nehrál Noah Wyle (Falling Skies, Pohotovost), který je zároveň i producentem show. Své role si zopakují také Bob Newhart (naposledy v Teorii velkého třesku coby profesor Proton) a Jane Curtin (Takoví normální mimozemštané). John Larroquette (Kauzy z Bostonu, Happy Family) se ujme role neochotného správce, odborníka na starověké tradice, který pracuje v knihovně déle, než si kdo pamatuje. Rebecca Romijn (Mystique z X-Menů) ztvární postavu Eve Baird, vysoce kvalifikované protiteroristické agentky, jejíž prací je ochraňovat skupinu a udržet všechny naživu. Christian Kane (Eliot Spencer z Dokonalého podrazu) hraje Jacobea Stonea, dělníka v ropném průmyslu z Oklahomi s IQ 190 a encyklopedickou znalostí historie umění. Postava Lindy Booth (Lovci pokladů, Kick-Ass 2) se jmenuje Cassandra Cillian. Je to svérázná mladá žena s neobvyklým darem zvaným Synestezie, což je v podstatě neurologický fenomén umožňující dotyčnému napojit se pomocí smyslových a sluchových halucinací na své vzpomínky. A nakonec John Kim, coby Ezekiel Jones, mistr nových technologií a milovník klasických trestných činů, který si užívá postavení tajemného muže co se nebojí zašpinit si ruce.

Objeví se i staří protivníci v podobě Hadího Bratrstva (Serpent Brotherhood), starověký kult vedený tajemným a patrně nesmrteným mužem jménem Dulaque (Matt Frewer – Taggart z Heuréky).

Trocha technicko-výrobních informací: TNT spolupracuje se společností Electric Entertainment. Exkluzivními producenty jsou kromě Noaha také Dean Devlin (Návštěvník), John Rogers (Heuréka – město divů) a Marc Roskin (Dallas, Status: Nežádoucí). Tito tři pánové se podíleli na tvorbě Dokonalého podrazu.

Knihovníci mají premiéru již dnes večer, tedy 7. prosince na TNT.


Viděli jste všechny filmy s Flynnem? Připadá Vám myšlenka na pokračování zajímavá? Dostanou se Knihovníci na Váš watchlist?

Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
Dadulinka

Dadulinka

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře19zobraz všech 19 příspěvků
Doudy

Doudy

se bojim jedinýho - aby očekávání nebylo přehnaný. Od Skladiště člověk jen testoval novinky a čekal. :-)
před 9 roky
spartak20

spartak20

1.Skvělý herci (hlavně můj oblíbenec z ER a Falling Skies) 2.Pokračování filmové série Flynna...
před 9 roky
wexzuz

wexzuz

Super. V prodloužení Librarians jsem ani nedoufala. Ale.hezky.
před 8 roky
Další články k tématu