24. 5. 2016

Trailery na novinky Fox 2016/2017

Je to tu! Dlouho očekávané trailery na podzimní novinky. A co víc, rozpitvali jsme je pro vás na jednotlivé snímky a pěkně jsme jim to dali vyžrat. Startuje nová tipovačka KDO PŘEŽIJE a my odhalili naše první tipy!

Tipněte si kdo přežije

V první tipovačce hrálo téměř 400 lidí, druhý rok 1120, třetí rok 1700 a letos téměř 2500! Jako vždy, ani letos nikdo netrefil vše.

Pokud vám bylo loni líto, že jste prospali start, tak letos máte šanci tuto osudovou chybu napravit.

Tipněte si KDO PŘEŽIJE a ukažte, že máte lepší odhad než SerialZone a vaši soupeři…

Jít na tipovačku →

Upfronts za námi a na nás tu čeká spousta trailerů. Stejně jako v minulých letech, tak i letos organizujeme velkou tipovačku KDO PŘEŽIJE. Všichni, kdo se v minulých kolech zúčastnili, musí uznat, že to minimálně všechno to rušení a obnovování zpestřilo. Na vyhodnocení budeme muset kvůli novince Uncle Buck čekat pravděpodobně celé léto, ale to nám nebrání pustit se do rozboru osudů nadcházejících novinek.

Doufejme, že tímto velkým kláním, kterým tipovačka bezesporu je, opět zpestříme někdy bolestivé rušení seriálů. Pravidla zůstávají stejná jako v minulých letech, ale to už se dočtete přímo na stránkách tipovačky. Po uzavření (na konci léta) opět zveřejníme tipy všech týmů + vaše zprůměrované tipy, jako hlas lidu. Uvidíme, kdo letos svoji křišťálovou kouli vyleštil nejlépe.

Naše tipy na stanici Fox najdete v tomto článku. Jsou zatím předběžné a ještě nad nimi budeme – stejně jako vy – párkrát přemýšlet (takže máme taky uzávěrku na konci prázdnin). Ale třeba vám náš pohled pomůže při rozhodování. Když už ne, tak minimálně ty trailery, co jsou v článku zahrnuty, by mohly…

ragelly

ragelly: Je to pořád dokola a vždycky se mi to líbí. Moderní technologie, nějaký soukromý cíl, no u Foxu to vídáme každý rok. Každý rok se těším, pilot se mi moc líbí, tipuju prodloužení a pak jde o první zrušený seriál. Letos se poučím. Stále se těším, ale ohledně budoucnosti seriálu to optimisticky nevidím.

Tip: Zruší, i když je tam Jo z Eureky a spousta cool hraček.

Fruiko

Fruiko: Možná se tomu smějete, ale takhle nějak vypadá budoucnost. Taxi a bydlení už lidi dokázali outsourcovat pomocí aplikací, dřív nebo později dojde i na policii. A tenhle seriál ukazuje, jak by to asi tak mohlo vypadat. Proto u mě dobrý.

Tip: Což neznamená, ale že to bude dobrý u diváků. Zruší.

Seraphine313

Seraphine313: Kříženec mezi Almost Human a CSI… nevypadá dobře. Jak chce někdo udělat drama, když mu pomáhá tolik vlivů kolem něj? Jak si mám oblíbit postavu, která má spoustu peněz a jen si věci koupí, aby za něj dělaly jiné věci? Kde jsou nějaké slušné zápletky? A.P.B. vypadá dobře, vypadá nablýskaně, vypadá futuristicky… ale já mu to nevěřím. Letos od sebe stanice až příliš okatě opisují. V případě Foxu je to škoda, má daleko nejlepší letošní program ze všech.

Tip: Timeslot je tak trochu záhada. A.P.B. jede po 24: Legacy, kterému já osobně vůbec nevěřím. Konkurenci má docela slušnou a vzhledem k tomu, jak se Fox staví k futuristickým dramatům/krimi­nálkám v poslední době, tipuju zrušení.

ragelly

ragelly: Všichni v zahraničí jsou z traileru unešeni, mě to ale nějak extrémně nezaujalo. Jak už název napovídá, jde o vykrádačku původní čtyřiadvacítky, pouze s jinými (a méně sympatickými) herci. Dělená kompozice záběrů a extrémně velké drama jsou ale prvky, které si ještě důvěrně pamatuju z doby, kdy jsem 24 sledovala.

Tip: Myslím, že lidi budou zvědaví. Má šanci to přežít.

Fruiko

Fruiko: Jack Bauer je prostě jen jeden. Navíc co si budeme povídat, už jsme to viděli opravdu, ale opravdu hodněkrát. Kolik bude v CTO tentokrát zrádců? Kolikrát někomu unesou příbuzné. Prostě někdy už je všeho až příliš. A je fuk, že je to 24.

Tip: Zruší. Tenhle koncept už je okoukaný a bez Jacka to nebude ono.

Seraphine313

Seraphine313: Zdá se to jenom mě, nebo na Foxu začínají převažovat seriálu s černochy v hlavní roli? Chápu, že jako cílovka jsou mnohem zajímavější než běloši (protože prostě asi nenajdete člověka, který se kouká na seriály čistě proto, že v něm hrají bílí a on se cítí hrdý na to, že jeho rasa má seriál), ale čeho je moc, toho je příliš. 24: Legacy byl úspěch, ale logicky – seriál staví hlavně na Sutherlandovi. Vyměnit hlavního herce a doufat v úspěch může jen hazardér.

Tip: Osobně mi to přijde spíš jako fanmade na 24. Reakce jsou hodně rozporuplné a ve svém timeslotu to bude mít seriál hodně těžké. Navíc jede v midseason. Nemyslím si, že se restart značky povede a Miranda Otto, Teddy Sears ani Jimmy Smits tomu nezabrání.

ragelly

ragelly: Tohle bude stejné jako Outcast, který už má pilot venku. Film jsem viděla už jako malá (tak ve dvanácti?) a byla jsem z něj pokakaná až za ušima :D Tady se taky budu trošku bát, i když přece jen je to Fox, Velká pětka, není tu moc možností, jak to udělat opravdu démonické. Ale pravděpodobně budu jedna z mála, která to zkusí.

Tip: Američani si na páteční večer najdou jinou zábavu. Zruší.

Fruiko

Fruiko: Tohle vypadá hodně dobře, ale nějak si to pořád neumím představit v televizi jako seriál. Rozhodně FOX se opravdu hodně snaží, aby to dopadlo dobře ale já se bojím, že když se to roztáhne do 12 a více hodin, že to prostě dopadnou dobře nemůže.

Tip: Asi zruší, i když jedna série dobře ukončená by tomu mohla slušet.

Seraphine313

Seraphine313: Tak tohle se mi líbí. A divákům taky, Exorcista je jeden z nejsledovanějších trailerů Foxu. Dvě čočky, vrána dekapitovaná sklem v okně, hororová atmosféra… konečně, až se divím, že se něco takového objevilo na Velké pětce.

Se seriálem mám vlastně jen dva problémy. První je, že stanice objednala seriál, a ne limitovanou sérii nebo minisérii. Tohle není materiál na víc řad. Druhý problém je jednodušší – hlavní herec. Nehodí se pro roli. Chce to někoho… kostnatějšího, asketičtějšího. Ne velkookého sympaťáka z telenovely.

Tip: Nasazení v pátek (i když chápu tu programovou ironii Hell's Kitchen – The Exorcist), nevelké úspěchy hororových seriálů v minulosti a celkově asi málo dramatického materiálu mi indikují jasné zrušení, i když pilot bude asi mít hodně dobrou sledovanost.

ragelly

ragelly: Letos je to pořád to samé policejní drama dokola. Jako přes kopírák. Nevím, co se to děje, že najednou dochází k tomuhle návratu do devadesátek, kde šlo hlavně o to, která exploze bude největší. Charaktery připomínají borce z Rush Hour, Common Law, nebo z jakéhokoliv akčně-komediálního filmu, který vás jako první napadne.

Tip: Slot před Empire naznačuje, že Fox chce se seriálem uspět. Tipuju, že mu to vyjde, i když je mi to proti srsti.

Fruiko

Fruiko: Čekal jsem to mnohem horší. Ale fakt mnohem. Roger mi sice přijde málo „důchodcovský“ a opatrný, než byl ve filmu, ale jinak to vypadá, že by to na rozdíl od jiných filmových remaků mohlo i fungovat. Dokonce to FOXu i trochu přeji.

Tip: Co si přeji je ale vedlejší, když přijde na lámání chleba. Takže zruší.

Seraphine313

Seraphine313: Ach, ty adaptace a rebooty a restarty a sequely a další neoriginální náměty. Ne, že by to bylo dřív lepší, ale nabízí letos Fox vlastně něco jiného? Máme tu Lethal Weapon, Prison Break, Exorcistu, 24: Legacy, Star (což je technicky vzato spin-off Empire), Rocky Horror Picture Show. Jako… není to vyloženě špatné, jen… jsem z toho už spoustu viděl jinde. Hlavní postava je v podstatě o dvacet let hubenější Backstrom. Vztah těch dvou policistů? Vždyť to je Rush Hour! A značka Lethal Weapon má nalákat diváky, ale upřímně se sebe zeptejte – koho sakra zajímá seriálová adaptace dvacet let starého filmu? A to ještě počítám poslední díl – první díl je ještě o deset let starší. Jen tak se mrkněme, co ten rok v kinech frčelo – Tři muži a nemluvně, Dobré ráno, Vietname, Policajt z Beverly Hills 2, Osudová přitažlivost a Hříšný tanec. Nedokážu si představit seriálovou adaptaci ani jednoho z nich.

Tip: Pojďme ale hodnotit trochu racionálněji. Slot před Empire je sakra silný a loňské obnovení Rosewoodu to jen potvrzuje. Zároveň jde na příkladu Rosewoodu vidět, jak moc Empire potřeboval – když měl Empire přestávku, sledovanost mu klesla o 1,5–2 miliony. Proti sobě bude mít maximálně Blindspot, který ale není tak silný jako na začátku. Osobně se ale kloním ke zrušení, recyklace starého materiálu nebývá příliš úspěšná.

ragelly

ragelly: Tohle vypadalo líp u popisu než u samotného traileru. Na druhou stranu jsem si u Galavanta říkala taky, jaká je to blbost, a nakonec z toho byla moje závislost :D Černoch v minulosti by navíc mohl být zdrojem docela komických situací. Rozhodně tomu šanci dám a doufám, že pilot bude trošku lepší než trailer.

Tip: Zruší.

Fruiko

Fruiko: No jo letošní vlna cestování časem zasáhla i FOX. Fajn je, že je to komedie. Blbý je, že z komedie, kde někdo cestuje časem se dá vytlouct mnohem, ale setsakra mnohem víc. Tak proč to je proboha tak nudný. To, že do toho narvou product placement na šunku to fakt nezachrání.

Tip: Zruší.

Seraphine313

Seraphine313: Ách, moje nová guilty pleasure. Fanoušci Galavanta, tohle je pro vás. Tohle je prostě… ani to nejde popsat. Dělá si to srandu v podstatě z čehokoliv, co nějak souvisí s cestováním v čase. Je to totální pitomost, ale pitomost na úrovni Stopařova průvodce galaxií.

Tip: Moc bych si přál obnovení! Ale nemyslím si, že přijde. Loňská sezóna dokázala, že o cokoliv, co vybočuje z řady, nemají diváci zájem.

ragelly

ragelly: Tohle je přesně typ seriálu, který mám ráda. Oddychovka, která je cílevědomá a divák se po sledování bude cítit tak, že by si mohl splnit všechny své sny, kdyby se trošku snažil. Sportovní tematika taky není úplně častá, takže za mě palec nahoru a těším se.

Tip: Propagujou to tak, že si myslím, že by to prodloužili, i kdyby na to nikdo nekoukal. Už jen tak z principu, že se neřídí sledovaností.

Fruiko

Fruiko: No pro Američany, kteří žijí baseballem, to asi bude fajn, ale pro nás ostatní to je děsná nuda. Jasně na pozadí bude spousta lidských dramat, ale pořád to nic nemění na tom, že pokud nejste zažraní do baseballu, tak je to pro vás nekoukatelné, ať je to natočené sebekvalitněji.

Tip: Zruší, není tam moc prostoru pro rozvíjení děje na další řady.

Seraphine313

Seraphine313: Pitch je prostě taková klasika. Někdo, komu nikdo nevěřil, se tréninkem dostane do elity, pak zjišťuje, že nic neumí a musí začít od začátku, psychicky se položí a pak „to“ nakonec dokáže. Jako příběh pěkné, zpracování vypadá dost slušně, jediné, co mě tam štve, jsou flashbacky na otce.

Tip: Na Foxu ale takovéto seriály jedou, zvlášť s afroamerickým obsazením. Pitch jede po Rosewoodu, mnoho konkurence nemá a podle mě seriál obnoví.

ragelly

ragelly: Hodně mi to připomíná třetí sérii, kterou jsem z celého PB měla nejméně ráda. Z traileru mám smíšené pocity. Na jednu stranu je tu nadšení nad tím, že se známí oblíbení kluci a vlastně většina party opět vrací na obrazovky. Na druhou stranu už všichni podstatně zestárli a i když se snaží navázat na staré dobré konspirační časy, úplně jim to nebaštím.

Tip: Prezentuje se to jako minisérie, takže v další sezóně nová řada určitě nebude, takže zrušení.

Fruiko

Fruiko: Ale no ták. Pro většinu z nás je to seriál, kterým začala naše kariéra seriálových maniaků. Ale nebýt toho, tak ten trailer je děsná slátanina. Schválně. Lincoln běží. Sára běží. Michael běží. Objímačka. Mezi tím sem tam střih na dítě, aby z toho cákaly trochu emoce. Z nostalgie tomu nejspíš spousta lidí dá šanci, ale to je tak všechno.

Tip: Zruší.

Seraphine313

Seraphine313: A nejočekávanější novinka roku je zde. Rád vidím, že Fox neponechala nic náhodě a stáhla většinu původních herců a dokonce i stejný produkční tým, jako u původního seriálu. Jenže, jenže, jenže… s důvěrou to lehce přetáhla a nasadila ho až na jaro, do timeslotu po komediální novince, která nezajímá skoro nikoho…

Tip: Prison Break to bude mít těžké, musí ohromit prvními epizodami, aby mu rychle neutekli diváci, co se na návrat tak těší. Možná ale proběhnou změny v programu a The Mick půjde z kola dřív, než proběhne premiéra. Prison Break je zatím uváděn jako limited series, takže tipuji zrušení, ale kdoví, třeba se Fox rozmyslí…

ragelly

ragelly: Tak tohle mě absolutně nezaujalo. Věčné rasové problémy, které otřásají Amerikou, jsou už docela nuda. Vypadá to na hodně planých řečí a skutek utek, respektive se ani neukázal. Míchání politiky a policie není špatná kombinace, ale když není udělaná chytře a lákavě, je to skvělý recept na katastrofu.

Tip: Zruší, nemá to čím zaujmout.

Fruiko

Fruiko: Vypadá to jako poctivě odvedená práce, která odvypráví příběh. Takže všechno záleží jen na tom, jak vás zajímá příběh. Mně je bohužel úplně ukradený, takže mě tento seriál nechává úplně chladným.

Tip: Minisérie, takže se nad tím ani nějak extra nemusí přemýšlet. Zruší.

Seraphine313

Seraphine313: Takový foxovský American Crime. Určitě se na něj podívám, ale… asi bych se bez něj obešel. American Crime je klenot současné seriálové produkce, ať už po stránce příběhové, kamerové, psychologické. Shots Fired na druhou stranu vypadá dost podobně, jenže narozdíl od Johna Ridleyho, tvůrce AC, má tvůrkyně Shots Fired mnohem menší zkušenosti s televizí a filmem. Ne že by to vadilo.

Bohužel, vysoce kvalitním a artovým seriálům se příliš nedaří, i když se probírají rasová témata. V timeslotu sice konkurence velká není, ale American Crime loni měl ještě menší i s boostem od Scandalu.

Tip: Shots Fired je vedený jako series event a tak to i zůstane. Potenciální druhá řada není na pořadu dne a ani nebude. Výsledky to nedovolí.

ragelly

ragelly: Raději bych jako další hudební foxovský projekt viděla opět něco odlehčenějšího ve stylu Glee, ale Star taky není špatný. Vlastně je to takový střet velkého dramatu ve stylu Empire a nevinných dětských snů ve stylu Glee. Hodně mi to připomíná filmový muzikál Dreamgirls, který miluju, takže za mě jednoznačně palec nahoru a těším se, co z toho bude.

Tip: Sledovanosti Empire to nedosáhne, ale i tak věřím v prodloužení.

Fruiko

Fruiko: Fox chce ještě jeden Empire? Protože tohle trochu vypadá jako kopie. Já na tyhle věci moc nejsem, takže mě to nijak zvlášť neoslnilo. Docela mi to přišlo i dost nudný a to v traileru byla mrtvola!

Tip: Zruší.

Seraphine313

Seraphine313: V podstatě klon Empire pro bílé, je jasné, kam Fox cílí. Škoda, že si pro to neumí vybrat lepší herce. U Queen Latifah se sice může zdát, že přitáhne diváky, ale ruku na srdce – povedlo se jí to vůbec někdy? Latifah je takový ženský Cuba Gooding Junior – víme o něm, známe jeho filmy, ale žádný jsme neviděli dvakrát.

Osobně ale tomuhle seriálu věřím. Řemeslně je dobře odvedený, Lee Daniels přebírá to lepší z Empire, tímhle navíc vyplní dlouhou přestávku ratingového hitu.

Tip: Jediným problémem seriálu je předskokan. Pokud Lethal Weapon propadne, stáhne s sebou i Star. Prozatím ale Star věřím, že si povede dobře i sám o sobě.

ragelly

ragelly: Tohle je tak debilní, až to funguje. Na rozdíl od Imaginary Mary tady animace a hrané scénky působí vtipně. Možná dokonce půjde o jednu z nejzábavnějších komedií nové sezóny.

Tip: Těžké rozhodování. Zatím jsem spíše pro prodloužení. Kdo ví, co Američany bude bavit :D

Fruiko

Fruiko: Mně se to líbí, ale už úplně vidím, co bude psát Eva. Každopádně ta 2D animace je v tom 3D světě docela rušivá a i když se mi líbí nápad, tak provedení pokulhává. Možná to chtělo nějak líp zapracovat. O spoustu divných vtípků nebude nouze, takže z téhle stránky se o to moc nebojím, ale když Amíci nevzali na milost Muppety, tak tady to bude mít asi mnohem horší přijetí.

Tip: Zruší.

Seraphine313

Seraphine313: Tohle vymyslel Lord/Miller? Animovaně-hraná komedie tu dlouho nebyla. Víte proč? Protože už dvacet let na ně nikdo nekouká! Tohle ale vypadá celkem dobře a lidem se to líbí. Otázka je, jestli se jim to bude líbit i v neděli po Simpsonech.

Tip: Bordertown byl průser a Foxu nová komedie do nedělního bloku strašně chybí. Tohle se chytne.

ragelly

ragelly: Tak u tohoto pilotu jsem se zasmála asi zatím nejvíc ze všech komedií, které jsem v posledních dnech viděla. Podle popisu to vypadalo na blbost, ale trailer ukázal, že tahle blbost může mít i spoustu povedených vtípků. Půjde určitě o guilty pleasure nejednoho seriálového fandy.

Tip: Slabý slot a nasazení v midseason nevěstí nic dobrého. Tohle dostane stopku.

Fruiko

Fruiko: Nic extra, ale pořád to je lepší než cokoliv na ABC. :-D Tohle téma je už hrozně vyždímaný, ať už seriálově nebo filmově a ještě nikdy z toho nebyl trhák. Takže ani tentokrát se nedá očekávat nějaká změna.

Tip: Zruší.

Seraphine313

Seraphine313: Jo, tohle vypadá asi tak pětaosmdesátkrát líp než komedie na ABC a CBS, a to je to seriál o ožralé trosce. Moderní klon The Nanny spolu s hospodským humorem funguje – sice trailer je jeden z nejméně sledovaných trailerů Foxu, je ale jeden z nejlépe hodnocených. Na jednu stranu si myslím, že tohle by se mohlo stát guilty pleasure spousty lidí a dlouhodobě zaujmout, na druhou stranu si říkám, co by se v seriálu mohlo dlouhodobě odehrávat. Vychází mi, že nic – ale upřímně, The Nanny to dotáhla na pět řad, a to pořád dokola recyklovala čtyři témata.

Tip: Na jednu stranu se mi to líbí, na druhou stranu je to komedie, jede v midseason, méně sledovaný trailer má jen Shots Fired a jede to po další komedii. Zatím to na prodloužení nevidím, ale možná si to rozmyslím.

Jak to vypadá celkově

 
ragelly
Fruiko
Seraphine313
Výsledek
A.P.B.
24: Legacy
Exorcist
Lethal Weapon
Making history
Pitch
Prison Break
Shots Fired
Star
Son of Zorn
The Mick
Celkem
3 prošly
5 neprošlo

Z 8 novinek předpovídáme úspěch u 3, ale v tipech se docela shodujeme. Zůstali jsme jednotní u 6 novinek, i když loni jsme shodně ohodnotili novinek 7. Taky doufáme ve větší úspěch než loni, kdy jsme trefili pouze 4 seriály.

Fruiko hraje na jistotu a krutě ruší všechny seriály. Naopak ragelly čeká úspěšný rok Foxu a předpovídá obnovení hned pěti novinkám.

Jít na tipovačku →


Jak se vám líbí trailery? Souhlasíte s našimi tipy? A už máte odtipováno?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře22zobraz všech 22 příspěvků
Moni Peace

Moni Peace

Zaujalo ma obsadenie v lethal weapon, ja osobne mam rada takéto seriály :D na druhejj strane mam pocit...
před 7 roky
Squerago

Squerago

24:Legace a The Exorcist me docela zaujalo, tak jsem zvědavý, jak se to vyvrbí... Prison Break srdcovka,...
před 7 roky
Motna

Motna

24: Legacy, APB, Making History, Pitch, Son of Zorn a Star podlě mě prodlouží. A z nich mě nějvíc...
před 7 roky
Další články k tématu