avatar uživatele

lelus

off
JménoLéluš
Věk30 let (Štír)
BydlištěCzech republic
Twitter@lleellaa
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky lelus
plakát
Sabrinina děsivá dobrodružství
4. listopadu 2018
další názory k seriálu

Tak nějak nevím, co s tím...

První, co každého napadne, mě nevyjímaje, je srovnání s verzí Sabriny z 90. let., a to je špatně.
Věřte mi, šla jsem do toho s tím, a to i když bylo předem deklarováno, že se jedná zejména o hororový seriál furt jsem čekala, kdy přijdou ty okamžiky, u kterých se budu trhat smíchy. A ejhle...tyhle okamžiky nepřišly. Nicméně nutné dodat, že seriál se o ně nesnaží, bylo to jen mé přesvědčení, že tohle v seriálu musím najít. Což logicky vycházelo z původní verze Sabriny. S tím jsem bojovala první 3 díly, pak už jsem tento předsudek nebo chtele-li očekávání nechala ta tam a začala si užívat seriál.
Nutno říct, že atmosféru má seriál neuvěřitelnou a i když Riverdale patří jiné televizi, tvůrci se rozhodli držet se stejné atmosféry a ctít tak památku Archieho komiksů. Bavil mě i příběh jako celek.
Dalším plusem byl postupný vývoj postav, ty které jsem v prvních 3 dílech nemohla ani vystát se na konci bez diskuzí staly mými oblíbenými, jeden příklad za všechny je Zelda. Postava, mi byla ze začátku těžce nesympatická, na konci už jsem jí fandila na každém kroku. Opačnou cestou se dle mého vydávají tvůrci u postavy samotné Sabriny, která nejdříve začíná jako celkem sympatická 16 letá slečna, ale někde u 8. dílu už jí mám dost! Nutno dodat, že v posledním díle se v mých očích, jakožto seriálová postava zachrání, nicméně to nemění nic na tom, že více než půlku celé první série mi lezla na nervy. Stranou toho všeho stojí Hilda, kterou jsem měla ráda hned o začátku a na konci celé první série jsem došla k tomu, že jí vlastně asi miluju. :-D
Velkým mínusem je dle mého to, že Salem v této verzi Sabriny sice je, ale nemluví!! Nebo teda mluví, ale z nějakého důvodu tomu mňoukání rozumí jen Spellmenovi.

Pokud bych to měla shrnout, je obrovsky těžké na seriál koukat a nesrovnávat ho s již zmiňovanou devadesátkovou verzí, pokud se od toho, ale oprostíte seriál si užijete v jeho potemnělé až skoro hororové atmosféře.

PS: znovu, velký plus za Hildu, zvlášť v posledním díle jí musíte milovat!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
70 %
plakát
Doktorka z Dixie
9. července 2014
další názory k seriálu

Bluebell Forever!!!...

Tak tento seriál je přesná ukázka toho co Američtí scénáristi, jsou schopni vymyslet. A jak to co vyplodí může být naprosto okouzlující věc, kterou bohužel, ale nedokážou v USA patřičně ocenit. Ratingy tohoto seriálu jsou v Americe tak žalostné, že je opravdu zázrak, že byl prodloužen do třetí, zkrácené, série. Nejvíce smutné na tom je, že zbytek světa, především Evropy, tento seriál docela cení a vím, že nejen zde, ale v jiných databázích je velmi dobře hodnocen, viz. ČSFD. Což jen dokazuje jak jsou Amíci omezený. No, ale už dost hany na USA :-D.
Na tento výtvor jsem narazila naprostou náhodou, když jsem na ČSFD hledala dobře hodnocené seriály, a potom co jsem si přečetla o čem seriál je jsem si řekla, že ho prostě musím vidět. Od první minuty si mě seriál získal, už jenom obsazením seriálu, protože já mám velmi ráda Rachel Bilson, které statečně sekunduje Jaime King (Lemon). Obě herečky prostě musíte mít rádi, dle mého to ani jinak nejde, protože jejich postavy jim opravdu sednou a co občas dokážou vypustit z pusy je neuvěřitelné :-D ! Abych nemluvila jen o Zoe a Lemon, v seriálu jsou i další skvělé postavy, jako například Lavon, zdejší starosta, Wade, soused Zoe a nájemník Lavona či Brick, doktor co ordinuje spolu se Zoe. V seriálu jsou samozřejmě i další super postavy, ale to bych tu zřejmě neměla místo zmínit nic jiného :-). Musím říci, že jedna z mála věcí, která mě na seriálu občas vadí je jakási zdlouhavost děje. Hlavní zápletky jsou někdy zbytečně natahovány na více dílu, což okrádá seriál o velmi příjemnou svižnost. Toto mínus, ale dokáže seriál zahladit epizodními zápletkami, které se většinou týkají nějakých lékařských případů Zoe či Bricka.
Já osobně musím říct, že můj názor na jednotlivé série je zkreslený tím, že ve 2. sérii jsou konečně Wade a Zoe spolu, čemuž já fandila opravdu od začátku! Ale samozřejmě první série je také skvělá.
Myslím, že poslední co bych měla ještě zmínit je, že seriál je plný skvělé hudby, kostýmů (především obyvatelek Bluebell) a vtipů.
Nejoblíbenější postavy: Zoe, Lemon, Wade, Lavon
Nejoblíbenější epizody. S01E01, S01E02, S01E04, poslední čtyři Ep první série, dále prakticky všechny díly S02 do 15 dílu., S02E22, S03E02, S03E21, S03E22

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
plakát
Království
9. července 2014
další názory k seriálu

Since Mary Queen of Scotland was a child....

Musím se přiznat, že jsem neměla tušení jak tento názor začít!
Na tomto seriálu je totiž tolik pozitivních věcí, že se bojím, že něco vynechám. Nejjednodušší bude zřejmě nejdříve zmínit, proč jsem si zvolila tento nadpis. Důvod je naprosto jednoduchý. Je součástí naprosto nejlepší a nejosobitější úvodní znělky, kterou jsem, kdy u seriálu viděla či lépe slyšela. Celá úvodní sekvence, kterou nám na začátku každého dílu vypráví Nostradamus o tom jak Angličané chtějí Skotsko, zemi královny Mary, a o tom jak odjela do Francie, aby zachránila sebe a její lid, ale vlastně se tím nezachránila, ale akorát vstoupila do jiného druhu nebezpečí, je opravdu úžasná a já si jí užívám pokaždé, když na díly koukám. Tedy koukala. Asi tak od půlky první série je Nostradamusovo vyprávění z úvodní znělky odstraněno, což je opravdu velká škoda. Ale co se dá dělat, seriál má i jiná další důležitá PLUS. Teď už k samotnému seriálu.
Pamatuji si, když jsem poprvé viděla promo na tento seriál, což bylo vlastně tady na Serialzonu, byla jsem mile překvapena. Takže mohu jen poděkovat Serialzonu. :-)
Vždy jsem totiž měla ráda seriály ze starších časů (nerada specifikuji časové období, protože mám velmi širokou škálu zájmu o historii). Což je tedy dle mého další PLUS.
Pokud bych měla v kladech seriálu pokračovat měla bych zmínit, že se mi velmi líbil vývoj seriálu.
Na začátku první série je děj vlastně jaksi nevinný. Zápletka spočívá v tom, že Mary přijíždí ke dvoru a spolu s jejími dvorními dámami prozkoumává hrad a zdejší zvyky. Spolu s tím zjišťuje, že sice byla připravována celý život na to, že si vezme Prince Francise, ale že je možné, že k tomu třeba nikdy nedojde.
Děj se začíná komplikovat, když slavný Nostradamus předpoví Královně Francie, Catherine, smrt jejího nejstaršího syna, pokud si vezme Skotskou Královnu. V ten moment začne Catherine dělat vše možné, aby se Mary zbavila, což se samozřejmě nedaří.
Dějství se nám dále zamotává, když se na scéně objevuje Francisův nevlastní bratr Bash. Což nám do tak již nabitého seriálu přivádí, známí milostný trojúhelník, který televize CW cpe prakticky do všech seriálů (viz. Vampire Diaries). Tento bod seriálu byl pro mě jisté mínus. Naštěstí tvůrci Reign brzy zjistili, že k tomu, aby měli sledovaný seriál opravdu žádnou zakázanou lásku nepotřebují. Jediné co můžeme říct je huuuurrrrááááááá!!!...
Protože v tomto seriálu opravdu neměl trojúhelník žádný význam, jelikož historie hovoří jasně. Francis a Mary se opravdu milovali, dokonce Mary na svá stará kolena chtěla být s Francisem i pohřbena, to jí ale bohužel nebylo umožněno.
Z těchto intrik mezi dvořany se nám od půlky série stává ,,politická řežba,, propojená s jedním velkým tajemstvím, které mají Mary a jedna dvorní dáma před Francisem. To nebudu prozrazovat. Toto tajemství se vyjeví až ve finále série, které je tedy propojeno s různými válkami a politickými debatami. Tohle taky nechci prozrazovat :-D . Každopádně děj první série končí velmi napínavě a já musím přiznat, že už se opravdu těším na další díly.
Dalším plusem krom celého děje, jsou i skvělé ,,vedlejší postavy,,, uvozovky dávám zcela záměrně, protože po čase vlastně vůbec vedlejší nejsou a například postava Leitha (kuchaře) se regulérně stane ve 2. sérii hlavní postavou. Což já vítám. :-D
Další plusy, které musím jednoznačně zmínit jsou kostými, prostředí a hudba. :-)
Takže, abych to ukončila (trochu sem to přepískla koukám :-D ) velmi, velmi, příjemný seriál, který Vás dle mého překvapí :-)
Nejoblíbenější postavy: Mary, Catherine, Leith, Francis, Bash
Nejoblíbenější epizody: S01E01, S01E03, S01E04, S01E07, S01E08, S01E13, S01E15, S01E16, S01E21, S01E22

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
O.C.
6. prosince 2013
další názory k seriálu

California, here we come!

I když jsem si naprosto vědoma, že se nejedná o seriál s nějakou náročnou tématikou, byl to můj první seriál, který jsem naprosto hltala, chodila kvůli němu spát ve 4 ráno a do školy jsem vstávala v půl 7, což ve 13 letech nebylo zrovna ideální :-D . Ale co naděláte.
Pokud tedy vemu seriál od začátku tak pro mě byly hlavními zastupiteli seriálu vždycky Seth a Summer.
Díky Sethovi jsem objevila kouzlo ironie, protože to jak dokázal ironicky okomentovat prakticky všechno co udělali buď jeho rodiče nebo Summer nebo Ryan to mě opravdu odzbrojilo pokaždé.
Další takové velké plus celého seriálu pro mě byla skvěle zařazená postava Taylor do děje. Na které je také vidět jak se stihla vyvinout za pouhé dvě řady. Když pak umřela Marrisa, což byla samozřejmě asi nejsmutnější událost z celého seriálu, Taylor dostala více prostoru a z toho jsem byla opravdu nadšená. Hrozně mě bavila její dějová linka, kdy se pod záminkou léčení Ryanovi nespavosti snažila dostat blíže k Ryanovi.
Samozřejmě měl seriál i slabé momenty, pro mě to byl prostředek 3. série, který byl takový nemastný neslaný až tak do 17 dílů. Dalším takovým bodem byly někdy až vykonstruované spory dospělých, které mi někdy přišli opravdu na hlavu a přehnané :-D. Jsou tu i další věci kvůli, kterým by člověk valil oči nahoru, ale to už mi je naprosto jedno. Byl to prostě můj první seriál a tím už zůstane. Nejspíš mu tak vysoké hodnocení dávám i jen kvůli tomu, ale co člověk nadělá.

Nejoblíbenější postavy: Seth, Summer, Taylor, Caleb
Nejoblíbenější epizody: S01E01, S01E06, S01E09, S01E10, S01E13, S01E14, S01E19, S01E20, S01E21, S01E24, S01E27, S02E01, S02E05, S02E06, S02E14, S02E20, S02E24, S03E01, S03E02, S03E03, S03E14, S03E23, S03E24, S03E25, S04E01, S04E02, S04E03, S04E04, S04E05, S04E08, S04E09, S04E10, S04E11, S04E14, S04E15, S04E16

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Přátelé
2. prosince 2013
další názory k seriálu

Když nevíš co by, najdeš to v Central Perk!

Existuje legendárnější seriál, než jsou Přátelé?! Podle mě ne!
Vždyť by se dalo říct, že Přátelé jsou základem skoro všech současných seriálu, například HIMYM dle mého je vystavěný na Přátelích. Kdyby před těmi X lety někoho nenapadlo Přátelé natočit bůh ví jestli by vůbec dnes nějaký HYMIM byl.
Ale dost už o tom jak je tento seriál legendární, protože to ví naprosto každej.
Přátelé okolo mě vždycky tak nějak proplouvali a když je dávali v telce tak jsem se vždycky podívala, ale nikdy mě nenapadlo zkouknout je celý.
Až pak jednou jsem je zase viděla v televizi a zrovna dávali díl, kdy si Joei měl vymyslet nějaké umělecké jméno a Chandler mu vymyslel přezdívku Joseph Stalin, se kterou později v tom samém díle Joei opravdu vystoupil v divadle. Po tomto vtípku jsem si řekla tak a dost! Musím Přátelé zkoukout celý takhle by to nešlo.
V tom momentě se pro mě Přátelé stali prakticky mým nejoblíbenějším seriálem.
Jsem smutná, pustím si Přátelé.
Nudím se, pustím se Přátelé.
Obědvám, pustím si Přátelé.
Usínám, pustím si Přátelé.
Učím se, pustím si Přátelé.
Chci si odpočinout, pustím si Přátelé.
Chci se zasmát, pustím si Přátelé.
Řekněme to takhle, já neznám situaci při, které bych nemohla koukat na Přátelé.
Už nevím jak jinak popsat tuto srdcovku. Snad jen, pokud jste je neviděli, nevíte o co přicházíte.
Nejoblíbenější postavy: Chandler, Phoebe, Ross (to je jen okrajově, mám je ráda všechny)
Nejoblíbenější epizody: v tomhle případě to snad ani nejde, dokonce i všechny série jsou vyrovnané.

70 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
100 %
plakát
Gilmorova děvčata
2. prosince 2013
další názory k seriálu

Láska/neláska, rodina nade vše

Gilmorky jsou jasná ukázka toho, že partnerské vztahy nejsou všechno, protože pro mě vždycky byly naprosto nejvtipnější okamžiky, když holky šli na páteční večeři u toho jsem se bavila opravdu pokaždé. Samozřejmě veškeré dialogy a s tím i spory, které se v seriálu objevují jsou skvělé, ať už Rory vs. Paris, Lorelain vs. Emily, Kimová vs. Lain, Dean vs. Jess a mohla bych pokračovat donekonečna mají své kouzlo, ale páteční večeře prostě jasně vedou!
Kdybych měla na GG koukat v původním znění, měla bych občas asi problém stíhat veškeré dialogy a někdy i monology :-D, ale musím říct, že Gilmorky jsou jeden z mála seriálu, kde český dabing není na tak špatné úrovni, ba naopak.
Kdybych měla mluvit o jednotlivých sériích tak všechny jsou kvalitou naprosto vyrovnané, ale moje nejoblíbenější jsou 3. a 5., je v nich totiž naprostá spousta nových věci, ve třetí Rory chodí s Jessem, což přináší docela dost sporu, ale zároveň i romantických situací a v páté se objevuje snad nejočekávanější věc do té doby, Lorelain chodí s Lukem, když víte, že okolo sebe proplouvali 4. série tak je potom opravdu krásné je vidět spolu.
A pokud bych měla mluvit o konci seriálu, byl naprosto skvěle vymyšlený. Lorelain došlo, že Luke je pro ní nejlepší možností ze všech a Rory odjíždí s předvolebním autobusem Baracka Obami, což když popřemýšlíme se tvůrcům opravdu povedlo, když si vemem, že Barack je do teď prezidentem, tak Rory se do Starshollow vlastně ještě do teď nevrátila. Další věc byla, že šla v Lorelainých stopách, než odjela rozešla se s Logenem a životem pokračuje sama.
Prostě krásně vymyšlené.
Nejoblíbenější postavy: Lorelain, Emily, Paris, Kirk
Nejoblíbenější epizody: těch je opravdu hodně takže to vemu na série, 3. a 5.

90 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
100 %
plakát
Super drbna
1. prosince 2013
další názory k seriálu

Blair, Serena, Dan, Chuck a Nate...

Vím že v tomto seriálu je spousta dalších postav, ale přiznejme si, že veškerý děj je hlavně o těchto pěti z nichž opravdu nemusím Nata, je to pro mě taková ,,seriálová děvka,,. Kromě těchto postav, které jsou podle mě každá pěkně vymyšlené seriál nejvíce rozjasnila a zároveň okořenila Georgina a to hlavně v 6. sérii v té ji naprosto žeru a s ní vyniká ještě Dorota.
Vemem seriál hezky od začátku.
Přesně si pamatuji okamžik, kdy jsem se koukala na Pilot a byla jsem naprosto okouzlená a hned jsem musela vidět další a další díl a spát jsem vůbec nešla. Na rozdíl od všech pro mě, ale vždycky byl hlavním párem Dan a Serena, Blair a Chuck jsou samozřejmě taky skvělý, ale Dan se Serenou pro mě byly jaká si pohádka, že obyčejný kluk si může najít pohádkovou dívku a naopak.
GG si dle mého vybíral své slabší chvilky, jako asi každý seriál, pro mě se jednalo o 3. sérii jediné co na ní bylo dobré byl konečně vztah Chucka a Blair, jinak dle mého opravdu nuda. Po třetí sérii jsem si myslela, že už na seriál koukat nebudu, dokonce jsem třetí ani nezkoukla celou jak mě nudila, pak jsem si řekla, zkusím pár dílů 4. série a ejhle?! Zase jsem se do děje naprosto zakoukala.
Začalo se vyvíjet kamarádství Blair a Dana, které přineslo spoustu vtipných a hezkých momentů a zároveň Blair randila/nerandila s Chuckem, což mělo také své kouzlo.
5. série přinesla zase naprosto nové věci. Kamarádství Blair a Dana začalo pomalu přerůstat v něco víc, což by mě opravdu v první či druhé vlastně i v třetí série opravdu nenapadlo. S tím souvisela i nevídaná věc Serena začala žárlit na Dana, což jí přimělo přemýšlet o jejích vztazích a došlo jí, že nic lepšího než Dan jí vlastně nepotkalo. Tenhle okamžik, kdy jí to došlo je jeden z mích oblíbených momentů.
No a poslední série. Té naprosto prospělo zkrácení na 10 dílů.
Prvních pět dílů poslední série by se dle mého dalo označit za přípravu na velké finále, které gradovalo posledním dílem, ve kterém jsem se dozvěděla kdo je velká GG, z čehož jsem moc nadšená nebyla. Z čeho, ale ano byl pohádkový konec všech potencionálních párů.
Nejoblíbenější postavy: Dan, Serena, Blair, Georgina, Dorota, Chuck
Nejoblíbenější epizody: S01E01, S01E05, S01E11, S01E13, S01E17, S01E18, S02E01, S02E02, S02E12, S02E14, S02E15, S02E25, S03E22, S04E04, S04E08, S04E10, S04E19, S05E11, S05E13, S05E17, S06E06, S06E07, S06E10 (Omlouvám se, že dílu je tolik, ale 6. sérií je hold 6. sérií :-) )

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Comeback
1. prosince 2013
další názory k seriálu

Losos, kdo by to řek, vypadá to jako kráva s parohama a chutná to jako kuře

Hlášku do nadpisu jsem dala naprosto záměrně, protože hlášky ať už Ozzáka, Simony či Tomáše jsou tím největším lákadlem co Comeback může nabídnout. Samozřejmě je dobře vymyšlený i děj, kdy proti sobě vlastně stojí brácha metalák a naprosto jasnej popař nebo Saša s Lexou jako naprosté protiklady.
Jsou zde i díly, kdy seriál tahá za kratší notu, ale zase naproti tomu jsou díly, které jsou opravdu dobře vymyšlené a hlášky tam padají jedna za druhou.
Takže pokud to mám shrnout tak Nově se snad jednou jedinkrát povedlo vyprodukovat něco nového, zábavného a originálního, což přiznejme si není Novy silný šálek kávy.
Nejoblíbenější postavy: Simona, Ozzák, Saša

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Teorie velkého třesku
1. prosince 2013
další názory k seriálu

knock Penny, knock Penny, knock Penny...

Kdo by neznal nejznámější seriál o ajťácích.
Musím říct, že seriál si mě získal od první minuty, prvního dílů, kdy jde Leonard a Sheldon darovat sperma. Tato úvodní scéna celého seriálu přece sama o sobě vypovídá o tom jak je Big Bang skvěle vymyšlený.
Teorie na rozdíl od mnoha jiných seriálů má podle mého názoru tendenci být každou sérii zase o něco lepší a lepší. Za což může spousta faktoru, třeba to jak scénáristé dokázali postupně jemně zařazovat mezi hlavní postavy další postavy bez kterých už by to teď prakticky nebyl Bing Bang, protože například scéna z této série, kdy Howard zpívá Bernadette jeho písničku je skvělá ať už jako dojemná chvíle nebo vtipný okamžik. Další postava bez které by to už taky nešlo je samozřejmě Amy, která se pořád nevzdává naděje, že by jednou mohla její smlouva o chození s Sheldnem přerůst v nějakou intimní chvilku.
Big Bang má prostě spoustu kladu a naopak nedostatek záporů. Všechny je vypisovat jednoduše nejde. Popsala bych celou A4, a proto to radši vyjádřím hodnocením.
Nejoblíbenější postava: tady je skoro nemožné nějakou vynechat, ale zkusím to, Sheldon, Penny, Leonard, Wolowitz, Amy
Nejoblíbenější epizody: naprosto stejné, a proto to vemu jen z poslední série, S07E01, S07E03, S07E05

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Krása se skrývá uvnitř
1. prosince 2013
další názory k seriálu

Vnitřní krása opravdu existuje

Na tuto mini sérii jsem na netu narazila naprostou náhodou a když jsem viděla jak je každá epizoda krátká říkala jsem si co to je? :-D
Musím říct, že jsem byla mile překvapená možná až okouzlená. Epizoda ve které se v loupají do muzea je naprosto krásná naproti tomu epizoda kdy je Alex hluchoněmí mě dokázala opravdu zasáhnout.
Konec celé této mini série je pohádkově krásný, pravá láska Alexe zachránila a dala mu jeho skutečnou tvář.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
100 %
1/2
12