avatar uživatele

Greatsun

off
JménoMartin Lutonský
Věk46 let
BydlištěJánošíkova 35, Brno 643 00
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Greatsun
plakát
Svědek obžaloby
16. září 2017
další názory k seriálu

Nová a dlouhá

Na novou Agathu jsem se docela těšil. A jak to dopadlo?
Jsem docela spokojen s atmosférou, která v seriálu panuje. Je zde skvěle vykreslena temnota spojená s první světovou válkou. Svět se jeví tmavý a nevlídný. Stejně tak jako osudy jednotlivých lidí, kteří zde vystupují.I ti jsou ponuří a jejich nitro je rozryté pochmurnou dobou.
Pátrání postupně odkrývá jednotlivé střípky pravdy. A vy se postupně dozvídáte co se stalo. Či lépe si myslíte, že se to dozvídáte. Celková skládačka může být ve výsledku poněkud jiná.

Jednotlivé postavy jsou dobře zahrány. Nicméně mi ke konci připadlo, že se celá série docela vleče. Myslím, že kdyby byla celková stopáž o 30 minut kratší získala by série daleko větší švih a důraz.

Pokud máte rádi dobře stavěné detektivní příběhy odehrávající se v na pozadí temné lidské duše, mohu Vám tohle dílko jen a jen doporučit.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
Osmý smysl
16. července 2017
další názory k seriálu

Nikdy nejsi sám

Koktejl. Koktejl všech možných emocí, které spolu s postavami zažíváte i Vy.

Dlouho jsem se tak dobře nebavil. Seriál kreslí osudy hlavních 8 postav a jejich blízkých - přátel i nepřátel. Ze začátku, kdy se Vy seznamujete s postavami se postavy seznamují se svou nově nabytou schopností. Na seriálu je kouzelné, že čím více se na něj díváte, tím více Vám jednotlivé postavy přirůstají k srdci a jsou Vám blízké a známé. Tak jak vy se k nim vracíte k obrazovkám, tak se jednotliví hrdinové naučili používat svou schopnost a vše je úplně přirozené - alespoň Vám to tak připadá, protože to krásně zapadá do sebe.

Každý z hrdinů reprezentuje několik silných a i několik slabých stránek. To co je v jednu chvíli slabost, se v interakci s druhými ukazuje jako silná stránka pomáhající řešit problematickou situaci.

Když to shrnu jsou tu dvě věci, které mi stále zůstávají v hlavě.
1. EMOCE - jednotlivé scény (obzvlášť ty zpomalené) jsou plné emocí - navozené jak samotnou kamerou, dějem, tak hlavně skvělým hudebním podkresem. Smekám.To je přímo emoční uragán.
2. Nikdy nejsi sám - to co prožíváš nyní (radost, vzrušení, smutek, vztek...) prožívá ve stejný okamžik spousta dalších lidí po celém světě. Každý po svém. Ale jsme v tom společně.

Po shlédnutí druhé série pevně doufám, že pro nás tvůrci připraví důstojné uzavření.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Legion
1. dubna 2017
další názory k seriálu

Mozaika..... v hlavě

Zapadla nebo ne? Po první sérii se předváděná mozaika ukázala v tom pravém světle. Tedy máte přehled jak vypadá... Otázkou zůstává jestli víte co přesně zobrazuje.

Co se týká vystupujících postav musím říct, že jste s nimi docela dobře seznámeni. Alespoň z jedné strany. A to z pohledu jejich charakteru. Poněkud v pozadí zůstávají motivy jejich chování (a cíl, ke kterému kráčí) a dokonce i popis jejich super-schopností. Ani na konci první série si nejsem úplně jistý, koho co vlastně žene kupředu.

Na druhou stranu si celé dílko velmi povedeně hraje s vizuálním vyprávěním. A náhlé hudební motivy se Vám zaryjí do hlavy s razancí myšlenkové sbíječky. Motiv se sluchátky, si budete pamatovat již na vždy.

Celkový dojem je takový rozpačitý... Cosi Vás nutí dívat se dál, ale... Ke konci se první série stává rozvláčnou a nutí Vás přemýšlet, kam vlastně děj směřuje? A jestli Vás to vlastně vůbec zajímá. No možná je to tím, že neznám předlohu a netuším kdo v tomto universu je Legion.

Každopádně doporučuji všem kdo si chtějí užít nevšední zážitek.

PS. Při sledování se mi pořád do vědomí dostával jiný skvělý seriál Stranger Things - prostě jsou u mě tyto seriály něčím propojeny...A to dosti silně.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
80 %
plakát
Hatfieldovi a McCoyovi
27. března 2017
další názory k seriálu

Chlast a malost

JE to síla. JE to špína. JE to život.
Tedy pro spoustu zúčastněných jejich život skončil. A přitom to vše začalo přátelstvím, které je rozděleno rozdílným pohledem na život a pár nespravedlnostmi.

Seriál nás protáhne několika lety sporů, které natrvalo rozdělí dvě rodiny žijící vedle sebe. Sledujete jak se z obyčejných drobných sporů stávají nepřekonatelné hory sváru.

Do toho všeho je vše neustále proléváno hektolitry pálenky, která jak se zdá vyplavuje spoustu postavám jejich rozum a soucit s ostatními. Vše je doplněno všudypřítomnou špínou a běžným životem (zápasem o život) v té době.

Z celkového seriálu mi běhá mráz po zádech. Jak daleko nebo naopak blízko máme k něčemu podobnému? Umíme dnes podobné spory řešit lépe? Nebo nám pozlátko civilizace jen zakrývá naše oči ukryté v blahobytu?

Dohromady se mi vše líbilo, ale dávám nakonec 60% přeci jen mi tam něco nesedělo, ale vlastně ani nevím co... Atmosféra dobrá, herci taktéž, příběh ze života...Takže možná upravit styl vyprávění a přidal bych 20-30%.

Když tak nad tím přemýšlím dá se na celý seriál dívat jako na další výpravu do historie USA. Pokud chcete další kapitolu doporučuji Into the West.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
Sons of Liberty
9. března 2017
další názory k seriálu

Rozšíření obzorů

Docela se mi rozsvítilo. Přiznám se, že o vyhlášení nezávislosti USA si pamatuji pouze minimum věcí. A to, že vše začalo vysypáním čaje v Bostonu....
Pro mě seriál doplňuje podhoubí celkových událostí, které samotnému vyhlášení nezávislosti předcházely. Nechybí ani napětí a mile mě překvapily i politické šarvátky. Dokonce jsem i googlil jak to bylo ve skutečnosti a myslím, že hlavní události jsou vykresleny zdařile. Ani mi nevadí, pokud jsou některé postavy přidány uměle.
Doporučuji pro průzkumníky historie, kteří nepotřebují zacházet do přílišné hloubky a chtějí se při tom vzdělávání i trochu pobavit.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Svědectví
8. ledna 2017
další názory k seriálu

King je král

Knížka je fantastická. Mám ji mezi svým nejoblíbenějším čtivem. Seriál docela věrně kopíruje knihu. Bohužel některé události se tu odehrají příliš rychle. V knížce kolem nich bylo budováno kingovske napětí.

Nicméně i tak se na to vše velmi dobře dívá. Docela by mě zajímalo, jak by vše vypadalo, kdyby se to točilo v dnešní době. Přece jen je 23 roků od natočení znát na střihu i stylu vyprávění.

A pro fajnšmekry tu máme i samotného mistra psavce.

Můžu jen doporučit a zaroveň varovat, o kom se Vám to dnes v noci zdálo...?

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Tři mušketýři
25. září 2016
další názory k seriálu

Viva la France / Čechy

Pěkné to je. Přiznávám, že ze začátku jsem se seriálem spíše koketoval, než ho bral vážně. Ale umí se dostat pod kůži a pak vážně stojí za to.

Každá série je trochu v jiném duchu, ale i tak si ji pořádně užijete.
1. série - je v duchu seznamovacích - poznáváte kdo je kdo a dýchá na vás atmosféra francouzkých panovníků jak z romatických filmů
2. série - zde značně ztemňujeme modré nebe na Paříží. Do děje vstupují španělské intriky a jejich špinavá hra
3. série - válka. A ta je špinavá pro všechny zúčastněné.

Co bych vytknul třetí sérii, je poněkud násilná výměna hlavních padouchů - sice tu uběhly čtyři roky od druhé série, ale i tak mi trvalo skoro až do konce série než jsem to nějak vstřebal. Naopak zde velmi dobře kvituji proměnu samotného krále.

Suma sumárum. Jeden za všechny a všichni za jednoho.
A moc se mii líbilo poslední scény posledního dílu. Jsou cesty, které se prostě časem musí rozejít. Klobouk dolů, mušketýři!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Continuum
21. června 2016
další názory k seriálu

Time puzzle

Seriál se Vám složí jako puzzle. Ze začátku tu máme spoustu nesourodých dílků. Ale čím delší jim věnujete pozornost, tím lépe rozeznáváte co na nich vlastně je. A po chvíli i poznáváte jak dílky zapadají do sebe.

V první sérii jde více či méně o detektivku s prvky sci-fi. Nicméně se nenechte zmýlit. Postupně se rozplétá příběh. Příběh o tom, že teroristi nemusí být vždy těmi, kteří jsou to černí. A i když používají metody, které jsou zrůdné, nic to neříká o tom, že druhá strana má metody ještě horší.

Celým seriálem se jako zlatá nit vine úloha probouzení. Probouzení hlavní hrdinky, i postav kolem ní. A také probouzení do prozření, že svět budoucnosti, má k tomu našemu daleko blíže než si myslíme. A z toho docela mrazí...

Celkově jde o velmi povedený seriál, který je po příběhové stránce sci-fi lahůdkou. Doporučuji.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Daredevil
2. dubna 2016
další názory k seriálu

Tma všude kolem...

Hlavní hrdina se dívá na svět kolem sebe a vidí jen tmu. Je totiž slepý… Jenomže právě díky tomu vidí daleko víc. Vidí špínu v ulicích a v lidských srdcích. Slyší drsné nadávky a ponižování, ale také volání o pomoc. A to ho přinutí jednat. Doslova se vrhá do akce, aby týraným pomohl. Někdy se mu to podaří, jindy naopak po souboji potřebuje pomoc on.

A to je na seriálu skvělé. Hrdina má sice speciální schopnosti, o kterých se dozvídáte více a více. Ale zároveň to není neporazitelný super borec.

První série má správně temnou atmosféru a výborně graduje napětí. Nicméně jízda, která nás čeká v sérii druhé, se hned tak nevidí. Punisher. Elektra. Kingpin. Ale i Page a Foggy. Všichni prochází svoji cestou a na ní rostou víc a víc v silné postavy, které si oblíbíte. A to i přes to, že každý z nich krotí své vlastní vnitřní démony.

Tohle má říz a šťávu. Tohle je seriál jak má být. A pokud se jako hlavní hrdina vrhnete po hlavě do sledování tohoto seriálu, tak vám mohu slíbit, že jeho sledování bude odsýpat jako rány hlavního hrdiny, které rozdává svým nepřátelům.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
plakát
Agent Carter
20. března 2016
další názory k seriálu

První i druhá. A pořád dobrá...

Na začátek říkám, že tohle mě baví. Je zde ta správná dávka humoru, napětí a zajímavého příběhu.
Příběhu, který se před Vámi příjemě otevírá a Vy si jej užíváte.

První série je více laděná jako špiónská kriminálka. A prostředí New Yorku mu skvěle sluší.

Druhá série je daleko akčnější a LA mu krásně sluší. Hold Hollywood je spíš na tu filmouvou akci.:-) Ke slovu se tu dostává daleko víc komiks sci-fi motiv než v první sérii.

Radost mi dělají postavy. Postupně se Vám dostanou pod kůži a je příjemné vidět, že to nejsou klasičtí dobří nebo zlí aktéři. Každý z nich si hájí své motivy a ty jsou někdy víc kladné a jindy naopak ne.

Za mě pěkné pokoukání, které doporučuji shlédnou jednotlivé díly ve velmi krátké době po sobě. Pak je výsledek ještě intenzivnější.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
1/4
1234