7. 12. 2015

Scéna měsíce: Listopad 2015

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

iZombie
epizoda
herci
David Anders (Blaine DeBeers), Rahul Kohli (Dr. Ravi Chakrabarti)
scéna
Blaine a Ravi se přetahujou
allyska

Tak iZombie opět perlilo a mně nezbývá nic jiného, než sem scénu z něj dát. Konkrétně tu, která následovala, když si zombie píchl látku, o které si myslel, že je to lék. Sice mi bylo jasné, že se zázračně nevyléčí, ale že ho to zabilo, mě překvapilo. Samozřejmě ne tolik, jako co následovalo dál. Přece jen antilék je taky lék. Což dojde i Blainovi a Ravimu a proto se na to vrhnou. A to za doprovodu známé písničky Friday, I'm In Love. Jak já se nasmála, že tohle vymyslet, snad není možné. Tenhle seriál má opravdu grády a já jsem ráda, že se mu daří a doufám, že mě snad bude i nadále bavit.

Gabik.029

Jessica Jones
epizoda
1×13 – AKA Smile (20. 11. 2015)
herci
Krysten Ritter (Jessica Jones), David Tennant (Kilgrave), Rachael Taylor (Trish Walker)
scéna
Zabití Kilgravea
gabik.029

Celá série směřovala právě k tomuto momentu. Jessica byla odhodlaná očistit jméno Hope, která byla další z Kilgraveových obětí. Rozhodla se, že Kilgravea jednou provždy zabije, což nebylo tak snadné, jak se po vytvoření plánu mohlo zdát. Zvláště poté, co začal Kilgrave úspěšně pracovat na vylepšení svých schopností. Doufal, že budou konečně působit i na Jessicu, aby s ní mohl strávit zbytek života, o čemž vždycky snil. Když se tak skutečně stalo a Jessica se zdála být pod vlivem jeho schopností, nechtěl tomu uvěřit. Místo toho využil její největší slabiny – lásku k Trish. Přinutil Trish, aby s ním odešla, čímž by prožila stejná muka, jakými si prošla samotná Jessica. Když se mu v únosu Trish Jessica nesnažila nijak zabránit, uvěřil Kilgrave tomu, že má Jessicu skutečně pod svým vlivem. Brzy se však ukázalo, že Jessica to na něj celou dobu hrála, a v momentě, kdy se k ní přiblížil, mu zlomila vaz.

HonZajs000

Chicago Fire
epizoda
herci
David Eigenberg (Christopher Herrmann), Monica Raymund (Gabriela Dawson)
scéna
Herrmannův motivační projev
honZajs000

Já vám nevím, na mě prostě tyhle projevy Amíků prostě skvěle působí. Vždycky, když začnou mluvit o tom, jak všechno dokážou, jak se svět nezboří a jak tu pro sebe všichni budou a jak se všichni navzájem podrží, mám prostě husí kůži. A tak když si Gabby prošla těžkostmi v těhotenství, které bohužel nedokázala překonat, byl tu pro ni vedle Matta i Herrmann a celé osazenstvo baru U Molly. A právě Herrmann ji svými slovy, kde shrnul svá životní úskalí a vyjádřil podporu všech, dokázal dodat spoustu sil a podržet ji, když to zrovna tolik potřebovala. Pro mě jsou tyhle projevy a semknutí ostatních guilty pleasure a rozhodně na ně nedám dopustit. Vyvolává to ve mě vždycky spoustu emocí. Takže jen tak dál… Pro mě scéna měsíce listopadu.

lukascoolarik

The Blacklist
herci
Megan Boone (Liz Keen), Diego Klattenhoff (Donald Ressler)
scéna
Ressler zatýká Liz
lukascoolarik

Prvních osm epizod třetí řady Blacklistu se neslo v duchu dopadení Liz a Reda, kteří byli od konce předchozí série na útěku nejen před FBI, ale také před Spolkem. Bylo tedy jen otázkou času, kdy jejich cesta dojde ke svému konci. Nakonec to byl Ressler, který Liz chytil při snaze utéct ven lesem, což mi připomíná mou říjnovou scénu, kdy se Liz podařilo o vlásek uniknout Liz před Resslerem. Šlo o povedené podzimní finále, které uzavřelo jednu kapitolu a otevřelo další.

Pajky

Doctor Who (Pán času)
epizoda
9×10 – Face the Raven (premiéra 21. 11. 2015)
herci
Peter Capaldi (Doctor), Jenna Coleman (Clara)
scéna
Clara se loučí
pajky

Tentokrát je to scéna, na kterou někteří „fanoušci“ Clary z Doctora Who čekali již řadu dílů, někteří i déle než rok konečně přišla. Já osobně jsem Claru měl vždycky rád, ale už jsem taky čekal, kdy se stane nevyhnutelné a ona seriál opustí. V desáté epizodě letošní série jsem se dočkal a pravdou je, že to byla scéna opravdu silná a povedená. Clara si myslí, že po doctorovsku převezla hlavní záporačku, ale místo toho si podepsala rozsudek smrti. Ten okamžik, kdy se podívá na Doctora a uvědomí si, že tohle už se nepovede zachránit, stojí za to. Ale není to nejsilnější. Přichází Doktorova poslední zoufalá snaha ji zachránit a pak to přijde. Clara vše pochopí a po chvilce dohadování předvede Doctorovi parádní rozlučkový proslov. Proslov, který je blíže k pročtení v hláškovinách. Kdyby vám ještě po něm zbývalo místo na emoce, tak přijde poslední scéna Clary…


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
šotek10

šotek10

Přesně u téhle scény jsem Jessicu vypla se slovy ne, ne a ještě jednou ne. :D (I když mi bylo jasné, že...
před 8 roky
zdenka99

zdenka99

Mne sa veľmi páčila scéna zo seriálu Scorpion (2x10), keď Walter pozeral video od Megan :-( a bolo krásne,...
před 8 roky
24ron24

24ron24

Jednoznačne!! anti-war speech bola absolutne úžasná!!! ;) Celkovo táto 9.séria bola neskutočne kvalitná...
před 8 roky
Další články k tématu