plakát seriálu

4400

(The 4400)

Názory uživatelů

4400

Opět jsem proti většině...
Ve své době mě tento seriál naprosto dostal. Beru výtky k rozpočtu a zpracování, ale slovy klasika "mně o myšlénku se jedná". A v tom je seriál skvělý. Lidé se schopnostmi (a vymyslete jich 4400!) byli možná opravdu inspirací pro Heroes, ale byli první (a vůbec na mě nechoďte s X-men).
Příběh má (a ne, že ne) hlavu a patu. A otevřený konec byl podle mě jen pomstou scénáristů za ukončení.... Každá kravina má dnes otevřený konec jen proto, aby byla nějaká možnost pokračovat.
Možná je to tím, že jsem tento seriál objevil dříve, než ostatní a mám tedy k němu sentimentální vztah, ale mé hodnocení to nezmění...

90 %
100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % lidí s názorem souhlasí
Vyjádřilo se 10 lidí

4400

4400 mám ráda. Místy je sice trochu nudný a zdlouhavý, ale celkový příběh mě nutil dívat se stále dál a dál, a to i přesto, že seriály, kde v průběhu děje naskáče víc otázek než odpovědí nejsou zrovna moje kafe. Kvalita se podle mě spíš sezónu od sezóny zvyšuje, stejně tak i postavy, u kterých jsem se dlouho nemohla rozhodnout, kterou mám nejraději. Rozhodně škoda, že seriál byl zrušen, protože spousta otázek zůstala nezodpovězena.

90 %
100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
57 % lidí s názorem souhlasí
Vyjádřilo se 7 lidí

Od desíti k pěti

1. série - 70% - V těchto žánrových kategoriích jsou některé věci povědomé. Máme tu sympatického šéfa, hlavní dvojice vyšetřovatelů chtě nechtě nechá zavzpomínat na Akta X, přehled zvláštních schopností připomene Heroes a klíčová linka středoškoláka Seana svým teenagerovsky vztahovým duchem navodí atmosféru Roswellu. Proto jde v první řadě o šikovné poskládání těchto aspektů a hrátky s mytologickou dějovou linkou, protože postavy nám teprve k srdci musí přirůst. A tohle skládání sice potřebuje ještě nabrat na tempu, ale vytyčený směr se mi určitě zamlouvá. Jednotlivé epizodické případy se příjemně propojují v ucelený příběh, sympatie k Tomovi nebo Lily pomalu stoupají a význam všeho dění naznačený ve strhujícím závěru je přesně tou cestou, která tohle nenápadné sci-fi může nastartovat k vyšším metám.

2. série - 50% - Jedno z nejpřekvapivějších seriálových zklamání. Tam, kde příběh získal na dramatičnosti a postavy na smyslu, najednou přichází zkrat, kdy tempo drhne prakticky ve všech dílech (čestná výjimka patří Tomovi v alternativním světě), hlavní zápletka postupuje dopředu nesnesitelně pomalu a z charakterů se stávají buď nezajímaví statisté nebo figurky sloužící momentálnímu záměru. Škoda je to o to větší, že takový Jordan táhl seriál silně dopředu a změny na začátku sezóny působily, že budou rozhodně k lepšímu. Na 4400 tak nezanevřu definitivně, ale rozčarování krotím těžko. Bez zajímavě se formujících Seana nebo Kyla bych to už asi vzdal, takhle pořád zůstává šance na zlepšení. Přesto po otrávení z várky poslední dílů (a ochutnávce z ostudného úvodu série třetí) se sledováním na neurčito končím.

50 %
100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % lidí s názorem souhlasí
Vyjádřil se 1 člověk

4400

K tomuto seriálu som sa dostal až v roku 2015. Robil som chybu, že som sa mu tak dlho vyhýbal. Skvelý sci-fi seriál. Seriál Vás drží v napätí po celý čas. Po skončení jednej časti sa neviete dočkať ďalšej a musíte si ju pustiť. Zamrzel ma akurát záver. Ostal som otvorený príbeh. Pre tých, ktorí ho ešte nevideli vrelo odporúčam.

70 %
100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % lidí s názorem souhlasí
Vyjádřil se 1 člověk

Věčná škoda

4400 navrátilců muselo několikrát bojovat hlavně se změnou formátu.

Málo se ví, že původně vše mělo začít a skončit televizním filmem (ze kterého se později stal pilot). Pak borci z USA Network vymysleli, že natočí čtyřdílnou minisérii (na základě úspěchu u diváků a dotazů typu "A to už jako bylo všechno nebo toho bude víc?"). Pak na zkoušku natočili plnohodnotnou třináctidílnou sérii a když se seriál pozvolna rozvíjel do stále větší a větší krásy, tak ho zabili Heroes s větším rozpočtem.

Věčná škoda, říkám vám. Stačila by jedna jediná série, která by příběh logicky dokončila nebo v případě nouze alespoň celovečerní film.

Každopádně sledovat rozvíjející se příběhy navrátilců, názorů společnosti a ně a pomalé rozkrývání toho, kdo za tím vším vlastně je, patří rozhodně k tomu lepšímu, co jsme na poli science-fiction mohli vidět.

Joel Gretsch se sice rozehraje až ve čtvrté sérii Jacqueline McKenzie prakticky vůbec, ale celkově 4400 nabízí sympatické, uvěřitelné hrdiny a neobsahuje příliš děr v ději, navíc díky malému počtu epizod nemáte pocit, že tuhle nastavovanou kaši už jste někdy jedli.

Navíc, kdo z vás by nechtěl být neobyčejný? :)

70 %
83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % lidí s názorem souhlasí
Vyjádřilo se 6 lidí

Tak to vidím já...

První série - 70%

Přestože většinou jsem zastáncem neprodlužování, pětice dílů je na seriál tohohle rozsahu dost málo. Příběh se ani nerozjede a je utnut... A přesto se nedá říct, že by tvůrci zvolili nějak velkou rychlost vypravování. Navíc pointa je mizivá. Jsem z toho dost na rozpacích.

Takový Jekyll si s šesti díly vystačil, ale taky jeho vyprávění bylo svižnější a obsažnější... Přestože 4400 pořád vypadá, že by se mohlo rozjet, začínám o tom pochybovat. Po druhé řadě budu vědět víc... Rozhodně bych nechtěl lámat hůl. Ostatně charaktery jsou načrtnuty zajímavě a seriálu pořád věřím. atmosféru má zajímavou a námět doslova perfektní. Bohužel to není vše, co by stačilo k výjimečnosti.

70 %
83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % lidí s názorem souhlasí
Vyjádřilo se 6 lidí

We'll find our place in time

Kvalita jednotlivých sérií dost kolísala a seriál byl celkově takový chladný. Řemeslně sice dobře zvládnutý, ale jaksi bez emocí. Očividně nízký rozpočet tomu taky nepřidal a otevřený konec celkem naštve.

70 %
82 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
64 % lidí s názorem souhlasí
Vyjádřilo se 11 lidí

4400

1. série (2004)
Sice mě sci-fi nijak zvlášť nebere, ale první dvojdíl 4400 mě totálně dostal. Nechybělo nic, co by správný sci-fi seriál měl mít - zajímavá zápletka, kvalitní zpracování, ani sympatické postavy. Tím, že první série má pouze 5 dílů, museli scénáristé rychle vymyslet nějaký posun v ději na season finale, což se jim povedlo, rouhovor Toma s kylem v jiném prostoru byl skvělý. Do druhé série vztupuji s velkým očekáváním.
Celkem: 75%

2. série (2005)
Druhá řada plynule navázala na první. Příběh se hodně zaměřuje na Lily a malou Isabell, ale i ostatní hlavní postavy dostávají prostor. Příběhy jsou někdy hodně zajímavé, viz např. žena ve městě mrtvých. Na celé sérii mě nejvíce zaujal úplný závěr, posledních pár minut jsem byla napnutá jak kšandy. Hned nato jsem si musela pustit další sérii. :)
Celkem: 80%

3. série (2006)
Tak tohle jsem opravdu nečekala. První polovina třetí řady mě uchvátila, navíc mi díly utíkaly jako voda, čehož si u seriálů cením nejvíce. Závěr sicenebyl tolik strhující jako u druhé série, ale i tak se na to dalo koukat. Škoda jen, že se Maia dostala do pozadí a objevovala se jen vyjímečně, ale to je jen malé zaškobrtnutí, děkuji scénáristům za super zážitek.
Celkem: 95%

4. série (2007)
Z poslední série tohoto seriálu mám rozporuplné pocity. Na jednu stranu se mi strašně moc líbí jednotlivé episody tím svým specifickým způsobem, příběhem, který je něco navíc, to, co obohacuje hlavní dějovou linii. Jedná se především o zajímavé a skvěle vypracované schopnosti lidí. Na druhou stranu ale kroutím hlavnou nad tím, co se z původně zajímavé myšlenky dalo vyždímat za hloupý hlavní děj. Nova Group? Zaslíbené město místo Seattlu? Jestli tohle někomu přijde zajímavé, tak prosím. Pro mě to ale byla hotová muka. Celkově ale dávám nadprůměr, hlavně díky schopnostem a Isabelle, jejíž jednání v této sérii jako jediné schvaluji a líbí se mi.
Celkem: 65%

80 %
71 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
57 % lidí s názorem souhlasí
Vyjádřilo se 7 lidí

4400

začala som to s nadšením pozerať, ale nevime či ma odradil dej alebo milión reklám za jednu epizódu. na svoju dobu to bol výnimočný seriál, v dnešnej dobe je len jeden z mnohých a aj to patrí medzi tie poslabšie

50 %
33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % lidí s názorem souhlasí
Vyjádřili se 3 lidé
TSZZ
16. listopadu 2007

4400

Předchůdci Heroes,určitě zaslouží respekt i když je vidět (zejména v prvních dílech) že rozpočet se lepil jen těžko...moc televizní,ale s myšlenkou a zajímavým námětem.

70 %
13 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % lidí s názorem souhlasí
Vyjádřilo se 8 lidí

...

No viděl jsme tak dva díly a musím říct že mám smíšené pocity. První díl byl výbornej, ale ten druhej už mě celkem sklamal. jestli to tak pujde dál tak nevím. zatím 60%

60 %
11 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
22 % lidí s názorem souhlasí
Vyjádřilo se 9 lidí

4400

videla sem to jen jednou ale uz to byla druha rada a moc se mi to nelibilo teda spis sem to nechapala kdyby to davali driv tak by to bylo o hodne lepsi ale kazdy si to chvali tak si myslim ze to stoji asi za to

60 %
0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
10 % lidí s názorem souhlasí
Vyjádřilo se 10 lidí

****

Já jsem s tímhle seriálem zatím spokojená. Jsem ráda, že tam nehraje žádná hvězda, a i ten nápad je zajímavej. Lepších 70

70 %
0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % lidí s názorem souhlasí
Vyjádřilo se 5 lidí

Líbí se mi

Tento seriál je skvěle vymyšlen a velmi dobře natočen.Přijde mi že 1.série je asi nejlepsííí paňáč u toho zbytku už mi to připadá spíše jako doplňování do děje.1 a 2 serie jsou prostě BEST,ten zbytek mi přijde trošku zbytečný ale to jest čistě muj nazor

100 %
0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % lidí s názorem souhlasí
Vyjádřili se 4 lidé

4400

Příliš jsem od toho nečekala a asi proto se mi to tak zalíbilo. Postavy byly sympatické a od 2. série se příběh parádně rozjel.. Líbilo se mi, že nebylo jasně řečeno, co je dobré a co špatné, a divák se musel rozhodnout sám.

90 %
0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % lidí s názorem souhlasí
Vyjádřili se 2 lidé

4400

Mám ráda seriály, které začnou, mají děj, neztrácejí na elánu a nakonec důstojně skončí. Bavil mě každý díl. Herecké obsazení bylo též více než snesitelné :) Takže jo, u mě dobrý.

90 %
0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % lidí s názorem souhlasí
Vyjádřili se 2 lidé

Lidé tak trochu jinak

Výborný nápad děje, nové neokoukané tváře a spousta dalších vychytávek. Jen s dalšími a dalšími díly dostávate pocit, že se to tak trochu točí v kruhu. Postavy jsou nevyzpytatelné a nevíte jestli jsou kladné nebo záporné. Z původní dějové linie toho moc nezůstalo a to je škoda

90 %
0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % lidí s názorem souhlasí
Vyjádřili se 2 lidé

Stará láska

The 4400 měl v Bulharsku skvělé reklamy, které mě neuvěřitelně naladily na pilot, i když jsem absolutně netušil, o čem to bude. Dle názvu jsem soudil, že nějací lidé mizí a objeví se v roce 4400 na pusté planetě a budou muset přežít. Ta myšlenka se mě držela až do pilotu, který mě překvapil a strašně se mi zalíbil. Na seriál jsem se začal těšit jako ještě menší kluk, než jsem byl, další díly a řady jsem stahoval s kamarádkou a trpělivě jsem očekával další a další díly. Tady začala asi moje největší mánie kolem lidí se superschopnostmi. Každý tu měl nějakou, ať už viděnou jinde, nebo brand new. Pak přišel ten velký zlom, kdy se rozhodlo, že seriál bude mít čtyři řady a poslední díl bude jeden obří cliffhanger. Zapojoval jsem se přes internet do ruzných petic na obnov seriálu, ale bez výsledně. A jsem pořád naštván. Mám li to tedy zhodnotit celkově, jde o jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, který je propracovaný ze všech stránek, kvalitní scénář, herci, moooc pěkně udělané schopnosti. Rovná stovka.

100 %
0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % lidí s názorem souhlasí
Vyjádřilo se 0 lidí

Škoda

Predtým som hodnotila seriál 4400 minimálne na osemdesiat percent, lebo mal to, čo na seriáloch milujem.
Množstvo rôznych postáv, rôzne vzťahy medzi nimi, rôzne záplietky.
Námetom mi to veľmi pripomínalo zbožňované Akta X, čo je trochu plusom i mínusom, keďže je ťažké doťahovať na niečo také.
Stále som ho však mala zaradený medzi tie obľúbenejšie, už horšie to bolo po pozretí novších dielov.
Nechcem prezrádzať nejaké spoilery, tak len v skratke, hodnotenie som musela znížiť o desať percent.

70 %
0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % lidí s názorem souhlasí
Vyjádřilo se 0 lidí