avatar uživatele

shenandoah

off
Jménopříliš dlouhé
Věk
Bydlištěplaneta Země
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky shenandoah
plakát
Sons of Liberty
23. března 2015
další názory k seriálu

Tak trochu zklamání

A proč? Pár věcí tomu totiž chybí. Za prvé hloubka. Věřila jsem, že si o americké revoluci doplním informace, ale to se povedlo jen trochu. Postrádala jsem hlubší, propracovanější proniknutí do událostí předcházejících boji za nezávislost, ale v podstatě to odpovídá znalostem ze střední školy (i když je pravda, že kromě amerických prezidentů jsem ostatní postavy neznala). Vykreslení postav taky nic moc, prostě jdou s dějem.
A za druhé uvěřitelnost. Což je u historického seriálu docela problém. Při některých scénách přetrvával pocit, že si autoři prostě vymýšlejí, že si něco přidali, aby tu historii trochu oživili (ale pár věcí si budu muset ověřit)
Jinak to pěkně utíká, najdou se i chvíle napětí.
Na závěr doporučuji těm, které baví americká historie, navázat seriálem Turn, který začíná téměř tam, kde Sons of Liberty skončil. A navíc se tam potkává Billy Elliot (Jamie Bell) a Robert Bruce (Angus Macfadyen).

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
Arrow
21. srpna 2013
další názory k seriálu

Muzeum panenek

Mám takový zážitek z Českého ráje. Kdesi pod Troskami v jedné vesnici se nachází malé muzeum panenek a hraček. Vlastní ho paní, která kromě historických hraček vystavuje i svou vlastní tvorbu. Spousta panenek. Ale mají určitou zvláštnost. Jsou vytvořené podle skutečných dětí, takže tam najdete třeba i Šarlotu Gottovou. Někteří rodiče si prý nechávají místo portrétů svých dětí dělat právě panenky. Já si připadala jak v panoptiku. Šílené i trochu děsivé.
A tak nějak podobně na mne působil i seriál. Po slibném pilotu jsem doufala, že jim ta inspirace Ch. Nolanem vydrží. Nevydržela. Velmi brzy se postavy stávaly statickými, proměnily se ve voskové figuríny. Ale nebylo to děsivé, jen nudné.
Postavy zůstaly ploché a nevýrazné. Dějová linka se tak nějak plácá po povrchu. Místo děje jsem sledovala, jestli Laurel hýbe obočím, či jsem hledala nějaký projev emocí ve tváři Olivera. Většinou bez úspěchu.
Po dobrém začátku seriál zamířil pod kytičky.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
27 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 15 lidí
50 %
plakát
Bylo, nebylo
23. října 2012
další názory k seriálu

Pohádky

Námět na tento seriál mě naprosto nadchl, že jsem ho prostě musela vidět. Pohádkové postavy v našem světě - úžasné. Při sledování seriálu moje představy vzaly trochu za své, ale zklamaná jsem rozhodně nebyla. Líbilo se mi zpracování postav, jejich charaktery se liší podle světa, ve kterém se pohybují. V našem světě přišli o nějakou vlastnost, která je v pohádkovém světě určovala, takže David oproti Jamesovi vypadá jako zbabělec (a vlastně jím je).
Zajímavá je i myšlenka, jak autoři spojili některé pohádkové postavy do jedné, ať už se jedná o Karkulku nebo Rampelníka. Jenže právě u Rampelníka se s tím nedokážu srovnat, i když to naprosto chápu (chyba je asi ve mně).
Příběh první série je povedený, jen mu chybí trochu větší "tah na bránu". Uvidíme, co nám přinese druhá série.

Dojmy z druhé série shrnu asi takto: mělo to skončit jako každá správná pohádka ...a žili šťastně až do smrti. Na konci první série měl zazvonit zvonec a příběhu být konec, protože příběh je takový unylý a postavy se buď příliš nevyvíjejí a nebo takovým směrem, který se mi nelíbí.
Nevím, jestli věnuji čas i třetí sadě. Možná si počkám na ten pohádkový zvonec a pak se na to podívám v kuse.

89 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
78 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
80 %
plakát
Castle na zabití
5. října 2012
další názory k seriálu

Šarmantní Castle

Nejsem kriminálkofil, ale poté, co jsem zhlédla Firefly, jsem si řekla, že to zkusím.
První série mě zas až tak neupoutala. Případy vražd jsou celkem originální, ale zvraty v jejich řešení až tak ne. Jediné, co mě opravdu zaujalo a bavilo, byla postava Castla. Sledovat ho, jak si užívá každý případ, vymýšlí bláznivé teorie, všelijak se pitvoří a gestikuluje, ano, to bylo opravdu zábavné. A co teprve ten jeho šarm, proudí skrz obrazovku silou rozvodněné řeky. Také se mi líbí, jak je vykreslen jeho vztah s dcerou. (70%)
V druhé sérii šla kvalita seriálu o dost nahoru. Případy jsou napínavější, konečně je tam cítit nějaké jiskřivé napětí mezi Castlem a Beckettovou a i vedlejší postavy dostávají hloubku. Obzvlášť Martha Rogersová. A přitom Castle zůstává stejně zábavný a šarmantní jako v první sérii. (80%)
Třetí série si udržela kvalitu případů z předchozí série, jen autoři si občas neodpustili nějaká klišé. Ti se také více zaměřili na (ne)vztah Castla a Kate, ale zdá se mi, že je to na úkor Castlovy zábavnosti a šarmantnosti. (75%)

71 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
80 %
plakát
Firefly
27. září 2012
další názory k seriálu

Příjemný oddych

Po Battlestar Galactice byl tento seriál pro mne příjemným oddychem. Hláškující posádka Serenity, kde každá postava má svůj vlastní charakter, mě nutila každou chvíli ke smíchu. A přestože jsou všichni kriminálníci, mají srdce na správném místě (samozřejmě až na Jayna), takže kdo by si je neoblíbil. A ačkoli díky existující jedné sérii není vše vysvětleno, vzhledem k charakteru seriálu jedna epizoda - jeden příběh, se zas tak moc nestalo.
Jen jedno mi na tom opravdu vadilo. Kdyby nebylo toho cestování na vesmírném plavidle z jedné planety na měsíc a dál, tak by se vůbec nemuselo jednat o sci-fi. Vesmír tam nemá nijak významnou roli a jednotlivé příběhy by se mohly odehrávat v jakémkoli jiném prostředí.
PS: Úvodní píseň je skvělá.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
70 %
plakát
Battlestar Galactica
25. září 2012
další názory k seriálu

Pozor spoiler

Chvíli jsem váhala, jestli se pustit do staré nebo nové verze BSG. Ale vyhrálo nové zpracování. Očekávala jsem něco podobného Star Treku, ale byla jsem velmi rychle vyvedena z omylu.
Skvěle vytvořená atmosféra seriálu vychází z výborného příběhu a dobře vymyšlených postav. Hlavním pocitem, který jsem zažívala, byla nejistota, ať už se týkala jednání postav nebo dalšího osudu vesmírné karavany. Jenže ve třetí sérii se to začíná hroutit. Příběh na sebe nabaluje takovou dávku mytologie a náboženských a filozofických (s prominutím) "keců", až se to stává otravným. Obzvlášť pokud vycházely z úst Gaia Baltara, to jsem zavírala oči, abych se alespoň na něj nemusela dívat. I když jedno se tomu upřít nedá: ukazuje absolutní platnost rčení, že moc korumpuje. A to co vymysleli s Karou? Tím mě teda fakt naštvali (zejména moji po romantice toužící část, ale to se týká především konce). Přišlo mi, že autoři nevěděli co dál, potřebovali vymyslet nějaký zvrat, tak Karu zabili.
Chápu, že u seriálu, který trvá několik let, nejde mít vše připravené a promyšlené, ale mít vymyšlenou základní osu příběhu a osudy hlavních postav až do konce by dost pomohlo. A to právě BSG nejvíc chybělo.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Battlestar Galactica - minisérie
17. září 2012
další názory k seriálu

Pilot

Viděno coby pilotní film. Jako úvod k seriálu velmi dobré. Objeví se tam všechny důležité postavy, které rozehrají svůj part a nasměrují se k dalšímu vývoji. Nejvíce se mi na tom líbila ta atmosféra podobná vesmíru - chlad a ticho a tma.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
Stav beztíže
16. září 2012
další názory k seriálu

Jaký je plán?

Tak zaprvé: Když už jde producentům a společnostem o sledovatnost a s tím spojený přísun peněz, tak mají pečlivěji vybírat nové projekty. Protože když něco rozkoukám, tak chci vědět, jak to dopadne.
První díl se mi líbil: byla nastolena záhada, seznámili jsme se s hrdiny a jejich vztahy. Pak to byla taková omáčka, sem tam se objevilo něco zajímavého, něco bylo trochu poodhaleno. Poslední díl byl super, jehož hlavní nevýhodou je, že seriál neukončuje. Já chci vědět, jaký měli plán, jestli to měli scénaristé promyšlené dopředu, nebo to chtěli vymýšlet za pochodu. Chci vědět, co by se stalo po šesté planetě, a co byla zač Beta, Gamma a spol. A štve mě, že to nevím a nikdy nezjistím. Ale co, je to jen seriál, i když nápad to byl slušný.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
60 %
plakát
Doktorka z Dixie
17. května 2012
další názory k seriálu

Pohodářský seriál

Není to nic světoborného, ale příjemně se na to kouká, příjemně se u toho odpočívá. Občas se člověk zasměje, občas se dojme a při všech těch "bláznivinách" doktorky v šortkách to příjemně utíká.

57 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
70 %
plakát
Kriminálka Miami
10. května 2012
další názory k seriálu

Jediná

Jediná z kolektivu tří Kriminálek, na kterou jsem se doopravdy koukala. A to jen a jen díky charismatickému Horatiovi Caneovi alias Davidu Carusovi. Jinak v podstatě klasická kriminálka, kdy na začátku každého dílu najdou mrtvolu a detektivové dávají dohromady skládačku, jak k tomu vlastně došlo. Jinak kriminálky obecně nejsou mým šálkem kávy.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
1/2
12