avatar uživatele

Forest

off
JménoHonza
Věk
BydlištěPříbram
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Forest
plakát
Kravaťáci
30. září 2017
další názory k seriálu

ta trochu "famiglia" :)

Tenhle seriál jednoznačně patří mezi to nejlepší, co v posledních letech vzniklo. Nejvíc ze všeho za to dle mého názoru hovoří skutečnost, že už jede sedmá série a seriál mě stále neskutečně baví a u žádné z odvysílaných řad jsem neměl dojem, že by byla slabá. Každá mě zatím dokázala nadchnout, držet se zdravého jádra a přitom přijít s něčím novým a zajímavým.
Seriál byl obsazen - alespoň z mého pohledu - na víceméně neznámých hercích, ale všichni odvádí skvělý výkon a určitě si už na tomhle seriálu zaslouženě udělali jméno. Můj obdiv patří především Sarah Rafferty (Donna).
Takže vynikající obsazení, vynikající příběhy, vynikající zvraty,...vynikající snad úplně všechno a zasloužených 100%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Dům z karet
30. září 2017
další názory k seriálu

jeleni se klidně pasou

Na začátek hodnocení bych si dovolil citovat mistra: "Jak vlastně připravujeme naše děti na život ? Čteme jim před spaním příběhy, v nichž nejmladší a odstrkovaný princ dostane nejkrásnější princeznu, hloupý Honza přelstí všechny chytráky a Smolíčka Pacholíčka zachrání na poslední chvíli jelen. Když děti vyrostou, vykročí do života, v němž odstrkovaný nakonec stejně ostrouhá, naivní sedne na lep chytrákovi a zatímco si na člověku smlsne kdejaká havěť, jeleni se klidně pasou."
Tenhle seriál nám téměř se Shakespearovskou kvalitou předkládá politiku jako špinavou záležitost v už tak dost špinavém světě, kde nevítězí pravda a láska, ale lež, moc a osobní ambice.
Skutečně mimořádné drama, s vynikajícím obsazením, kde exceluje pro mě jinak nezajímavý Kevin Spacey, doplněný o skvělou režii, hudbu, kameru a scénář, který má hodně co nabídnout.
Osobně jsem viděl jen dvě série, protože mi přišlo, že trochu ztrácí tempo a času je málo, ale rozhodně se časem k seriálu vrátím a dokoukám ho

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Dr. House
30. září 2017
další názory k seriálu

Pojďme to udělat také jednou jinak

Seriálů o lékařích, zdravotních sestrách a dalších existuje až nekonečné množství, což je s podivem, protože vyjma M*A*S*H neznám nikoho kdo by se na to díval.
Trvalo to opravdu dlouho, ale nakonec si někdo řekl "a co to prostě udělat jinak?" a namísto soucitných, laskavých a naprosto nezajímavých a plytkých postav nám nabídl tohohle sarkastického cynika, který má konečně osobnost, vtip a stojí za to se dívat.
Seriál je doslova nacpaný humorem, vtipnými hláškami a nečekanými situacemi. Na tom celý seriál stojí, ale dokáže si udržet i napětí a zajímavé příběhy vysooké úrovně jak epizodní, tak příběhy postav v celém seriálu a vždycky dokáže překvapit

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Pustina
17. září 2017
další názory k seriálu

herecký majstrštyk

Jednoznačně jedna z nejlepších věcí, kterou jsem viděl za hodně dlouhou dobu. Mohu jedině vyzdvihnou vynikající atmosféru, tak jako všechny ostatní názory tady :) Příběh asi nebude úplně pro každého po celou dobu strhující, protože v tomto seriálu neshledávám moc velkou akčnost a dynamický vývoj příběhu plného zvratů a proto se asi někdo v některých chvílích může trochu nudit. Je to ale příběh zajímavý, pro drama správně navržený a dávkovaný a taky do značné míry nastavuje zrcadlo lidské povaze, problémům a systému jako celku.
Co ale je na seriálu ze všeho nejlepší jsou herecké výkony snad všech herců a před jedním každým z nich musím hluboce smeknout. Vše naprosto perfektně přesvědčivé a po těch 8 hodin jsem v nich viděl skutečné osobnosti, se skutečnými problémy a bolestí

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
Vikingové
17. září 2017
další názory k seriálu

Nestálý jako samo moře

Tento seriál je velmi zajímavá záležitost, z historického prostředí. Má velmi zajímavý děj, scenérie, a celkem strhující prostředí a atmosféru vůbec. Pokud máte rádi historické seriály, určitě by jste si ho neměli nechat ujít.
Co je ovšem slabinou seriálu, je že na začátku si laťku nasadil hodně vysoko a nedokáže ji udržet. První série je bez debaty skvělá, možná že někdo bude potřebovat dát tomu víc než jeden díl, než ho to chytne, ale rozhodně toho nebude litovat. Bohužel sejně jako můžeme v seriálu sledovat morální úpadek, dekadenci a rostoucí podlost a bezpáteřnost většiny postav, stejným úpadkem prochází celý seriál. Úroveň druhé a třetí série postupně slábne, až do čtvrté série, jejíž první polovina byla vyloženě špatná a to natolik, že jsem chtěl přestat seriál sledovat. Naštěstí jsem se nechal přesvědčit, že druhá půlka vrací seriál hodně vysoko a já se už těším na pátou řadu :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
70 %
plakát
C.B. Strike
3. září 2017
další názory k seriálu

splněná očekávání na jedničku

Myslím že můžeme říct, že Britové detektivky točit umí a tenhle seriál nebude myslím výjimka. Protože znám knižní předlohu, na tenhle seriál jsem se hodně těšil a rozhodně nejsem zklamaný. Vynikající obsazení - Tom Burke mi přijde pro tenhle archetyp vynikající, malé bezvýznamné plus za Martina Shawa, představitelku Robin jsem dosud neznal, ale určitě bude dobré si ji zapamatovat. Nádherně zpracované prostředí a detaily a hudba. Možná že by se mohlo zdát, že rozjezd je poněkud pomalejší, ale já jsem spokojen. Jediné, co bych tomu mohl vytknout je, že kdybych nečetl knihu, byl bych teď možná v příběhu trochu zmatený

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Daredevil
5. srpna 2017
další názory k seriálu

fakt ne, díky

Tady jsem hodně váhal, jestli vůbec psát nějaké hodnocení po jediném díle, ale konec konců, od toho pilot je, aby ukázal, zda seriál má nebo nemá potenciál. 10% za humor, víc smyslu v něm asi není. Chápu, že jde o komiks a měl jsem tedy nižší nároky, ale ani k nim se to nepřiblížilo.
Máme slepého hrdinu? fajn, s tím problém nemám. Ale aby to byl největší borec na rvačky v okolí, to je přehnané i na komiks. Hodně. Pokud chtěli slepého akčního hrdinu, měli si dát aspoň tu práci a vymyslet tomu nějakou přijatelnou zástěrku. To že fakt moc dobře slyší protože je většinu života slepý (ani ne celý život), to je teda sakra slabé.

44 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
56 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
10 %
plakát
Westworld
5. srpna 2017
další názory k seriálu

zklamání

Hodně lidí mi tohle doporučovalo a když se mi objevila mezera v přestávce mezi sezónami, plný očekávání jsem si pustil první díl...a byl jsem dost zklamán. Protože to ale hodnotíte většinou hodně vysoko, dal jsem tomu ještě dva díly, ale víc už ani ťuk. Rozvíjející příběh veskrze žádný, jediný, kdo tam vypadá, že má nějaký cíl je Ed Harris.
Každý díl jeden jako druhý, celý seriál zkrátka běží ve smyčce a nutí mě sledovat dokola ty samé situace. A že - SPOILER ALLERT - rozvíjejícím příběhem jsou plašící se roboti s flashbacky a počínajícím uvědoměním si, že je něco špatně? To už je u tohoto žánru spíš povinnost, v tomto případě smutná povinnost

43 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
36 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
30 %
plakát
Noční recepční
11. června 2017
další názory k seriálu

Hodný, zlý a klišé

Jako klady seriálu bych viděl vynikající herecký výkon Lauriho. Ten zbytek mu to tam trochu kazí :P Nejsem si úplně jistý, jaký žánr to vlastně byl, protože na akční to bylo málo akční a na špionážní to bylo příliš jednoduché a prvoplánové. Ale řekl bych, že jako kompromis je to přijatelné. Kromě již zmíněného Lauriho oceňuji sekundárně scenérie a myšlenku uzavírajícího se kruhu. Čímž se dostáváme k poslednímu dílu, který značně převyšoval svou kvalitou prvních pět dílů a vysloužil si na poslední chvíli zvednutí hodnocení.
Co naopak musím vytknout, je hrozně moc klišé, která se táhnou větší částí celé série

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
Proč? 13x proto
2. května 2017
další názory k seriálu

hranice mezi genialitou a šílenstvím...

Je to jeden z nejzajímavějších seriálů, co jsem kdy viděl a zanechal ve mě hluboký dojem (stejně jako jsem si se zájmem přečetl názory Vás všech). Jak po technické stránce - herecký výkon, výborné postavy, hudba, režie... a i drobné detaily, jako je například Clayova permanentně rozbitá hlava k odlišení časové osy :)
Tak po stránce příběhu. Už během pilotního dílu mi bylo jasné, že budu muset koukat až do konce. Nemůžu říct, že by pro mě byly všechny díly stejně strhující a v konečném důsledku stejně závažné, ale o tom to přesně je, nikdy nevíme, co má na koho jaký vliv a co můžeme způsobit něčím, co je pro nás osobně malicherné a nestojí nám to ani za pozornost. Rozumím tomu, že pro lidi, kteří se s nikdy nepotýkaly s problémy v seriálu si řeknou, že je to blbý důvod nebo přehnaně zveličené. A ano je, ale pokud chceme upoutat divákovu pozornost na nějaký problém, je třeba ho zdůraznit. Problémy typu kdo co řekl se mohou zdát malicherné, ale jak už tady zaznělo a já to zopakuji jinými slovy "Kámen i klacek kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně!"
Rozhodně by bylo krásné, kdyby se vyplnilo to, co napsala ve svém komentáři Martina: "Věřím, že kdokoliv tento seriál uvidí si uvědomí jak moc někomu někdy ublížili a začne se chovat aspoň o trošku lépe"

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %