avatar uživatele

doxii

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter@ASUdoxii
Instagram
Facebook
Poznámka
kontakty neuvádím, kontaktujte mne zde je-li vám libo =D
Názory uživatelky doxii
plakát
Chirurgové
7. července 2015
další názory k seriálu

...možná trochu spoilerů!!!

Všichni zdravotníci a doktoři z mého okolí se dušují, že se na lékařské seriály nedívají - ale sledujeme je všichni! Asi ne kontinuálně, protože na to není čas, ale stejně...
U mě vždy přijde den, kdy si řeknu: "Ano, mám chuť si poplakat nad osudy lékařů ze Seattlu." a to mě pak čeká několikadenní maraton.
Zápletky se opakují, operace jsou někdy v popředí jindy jsou odsunuty na druhou kolej, postavy během celé své éry spaly v podstatě každý s každým (což geniálně zamotává Callie svou bisexualitou) a téměř všichni jsou nějak spřízněni s Meredith. To vše je dokonale podtrženo bravurně zvolenými songy, které by ve vašem playlistu rozhodně neměly chybět.
Pojďme si říct, že v Seattlu se děje až příliš mnoho katastrof - adrenalin pracuje - trajekty se potápějí, letadla padají, nákupní centra vybuchují, bouře přicházejí, střelci střílí a hlavní postavy umírají.
Lexie, George, Mark, Denny, Heather,.....a teď i McDreamy! Tenhle seriál divákovi rozhodně poskytuje emocionální vypětí a pere to do vás dokud slza neukápne. Ať jste sebevětší tvrďák, smiřte se s tím, že přijde moment, který vás rozseká.
Události se dějí, více těch špatných než těch dobrých, a hlavní postavy se s nimi potýkají, hovoří o nich, informují další postavy (mnohdy až do nekonečna), ale na tom celý seriál stojí. Něčím se ten vysílací čas musí zaplnit, než vám zase zlomí srdce dramatickým úmrtím oblíbené postavy (cože GoT??? OK.) nebo jejím odchodem. Burku! Izzie!! Cristinooooo!!!
Ze všech těch dobrých i špatných věcí co se udějí nám pak hlavní postava, tedy Meredith, vyvodí nějaké své vnitřní poučení, nějaký závěr díky němuž tahle doktorka s každým dílem postoupí o pomyslný schůdek na cestě k "morálně a psychicky vyrovnané a celkově dokonalé ženě". (dokud ji ze stupínku nesrazí objev další sestry - také doktorky, samozřejmě).


Možná to vypadá, že seriál pomlouvám - ale není tomu tak. Jedná se o výborně vykreslenou žánrovku, která obsahuje úplně vše, co si od vztahového dramatu slibujeme. Tvůrci ovládají svoje řemeslo a vědí co dělají. Udržováním velkého množství postav si drží dostatečný prostor pro jejich obměňování a tím pro dolévání šťávy do seriálu, který by bez těchto promyšlených kliček dávno skončil.
Přibližně od 8. série seriál začíná lehce pokulhávat, i tak se však jedná o silnou stálici, která stojí za to.

Pro mě bohužel seriál 11. sérií skončil a dál už jej sledovat nebudu. V každém případě mě bavil celých 10 let a nelituji žádného maratonu, který jsem si se Seattleskými doktory užila.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Newsroom
20. června 2015
další názory k seriálu

láska na první pohled

Seriál jsem objevila náhodou - při vyhledávání významných projevů zachycených kamerou. A tak mě YT seznámil s prvními cca 10 minutami pilotního dílu.
A těch 10 minut mi doslova vyrazilo dech. "Spontánní" a řekněme střídmě vášnivý projev o tom, proč Amerika není nejlepší zemí na světě je napsaná velmi silným perem zkušeného autora.
Obsah řeči samotné mi nebyl úplně neznámý, jeho obdobu jsem již slyšela z úst Billa Mahera (nevím zda by záznam datován před nebo po seriálu). Způsob jakým však text Aarona Sorkina prezentuje Jeff Daniels je odzbrojující a dodává mu dle mého nevídanou hloubku a sílu.

Hned mi bylo jasné, že se bude jednat o netypické drama. Ale netušila jsem jak moc mě tahle prezentace reálných událostí skrze fiktivní novináře a jejich TV show zaujme a vtáhne. Navíc střih seriálu je svižný, scény nejsou zbytečně natahované, prostředí je uvěřitelné a doprovodná hudba seriálu je fantastická.

Co je ale skutečným pokladem seriálu je herecké obsazení.
Jeff Daniels, ztvárňující ústřední postavu News Night, svým výzorem většině divaček hlavu nezamotá...pojďme si přiznat že je mu 60, ale nelze si ho nezamilovat pro způsob jeho ztvárnění Willa McAvoye jako morálního kompasu a pilíře celé redakce, se svými neokázalými vlastnostmi kladného hrdiny. Jeff je ostřílený herec, a to tady rozhodně dokazuje.
Intenzivní herecký výkon předvádí i Emily Mortimer. Její postava, Mackenzie MacHale, je jedna ze složitějších charakterů v Newsroom. Emily to naštěstí s emocemi moc nepřehání - vzhledem k situaci - a tím dělá Mackenzie daleko uvěřitelnější.
John Gallagher Jr. jako nejmladší z těch, které chci vyzdvihnout, není ve světě herectví úplně neznámý (hlavně díky jeho působení na broadwayi). Na něj se prostě dobře kouká - jemu ta loajalita a profesionalita kouká z očí a díky tomu je jeho Jim Harper více opravdový.
Nebudu to natahovat, protože by to stejně nikdo nečetl. Ostatní obsazení Newsroomu samozřejmě důstojně "sekunduje" takže je skutečně na co se dívat.

Myslím, že už sem vychválila co se dalo, ačkoli bych samozřejmě mohla pokračovat. Tomuto seriálu se již svou první sérií podařilo popíchnout tvůrce některých TV show (formátu podobného fiktivní News Night) a v rozhovorech - hlavně s Aaronem či s Jeffem - je to mnohdy hodně znatelné. Nejen proto je velká škoda, že jsme se s ním museli rozloučit tak brzo. Nejvíce tím utrpěly poslední díly v nichž docházelo ke snaze rychle uzavřít příběhy hlavních postav. Neremcám, jsem za to vděčná. Nejhorší je nezakončený seriál. Jen si myslím, že si to The Newsroom nezasloužil.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Moje rodina
17. listopadu 2013
další názory k seriálu

zábava na celé odpoledne

S tímhle sitcomem si jednoduše nemůžu poct, jakmile si pustím jeden díl, u jednoho nikdy nezůstane - obzvlášť si užívám série kde je celá rodinka, tedy tím myslím hlavně Nicka - protože co si budeme povídat, Kris Marshall v tomhle kousku září...asi proto mu pak roli geniálního detektiva v Murder City nějak nežeru...
Celkově mají díly ve kterých ještě není Alfie větší drive...ale to už tak bývá.
Každopádně se nenechte mýlit, výkony všech v tomhle sitcomu jsou brilantní a prostě skvělé. Vtipy mají říz a občas přiletí skutečně dobrý štípák =D
pokud jste měli špatný den a jediné co chcete je se pořádně zasmát a odreágovat, směle do toho...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Bořek stavitel
14. listopadu 2013
další názory k seriálu

uuuuž se znáš s Bořkem?

ano, už se známe nějaký ten pátek a musím říct, že v porovnání s jinými pohádkovými seriály pro nejmenší, je tenhle vážně dobrý. Ze zkušenosti vím, že naše nejmenší zaručeně zabaví na obdivuhodně dlouhou dobu...a když jim k tomu přidám do ruky "míchačku" tak vesele jezdí i s Bořkem.
a upřímně, tu titulní píseň si člověk začne zpívat už po dvou dílech a z hlavy ji jen tak nevytluče. Za mě je to dobrý dětský seriál, který plní svůj účel, bavit nejmenší...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
50 %
plakát
Daria
14. listopadu 2013
další názory k seriálu

tak trochu moje srdcovka

Dobře...tak trochu hodně.
Poprvé jsem tenhle seriál chytla na "Supermaxu" a úplně mě uchvátil. Dariin dobrovolně outsiderovský život, ve kterém každý výpad vůči sobě či kámošce Jane odrovná sarkastickou poznámkou či ironickou průpovídkou, mě vždycky lákal a bavil. Né, že bych jí měla za svůj životní vzor...spíš jen takový malý vzoreček.
Postavy v celém seriálu jsou mnohdy až neuvěřitelně nevšímavé, ale také neskutečně realistické. Animace je jednoduchá a stále stejná, ale formát seriálu nikdy nevyžadoval, aby byla jiná. Sama pro sebe bych to nazvala coolíkovsky "kultoséroš".

A vzhledem k tomu, že jsem velmi zaujatá a tenhle názor nebude mít obsahově velkou váhu ani kvalitu, nezbývá mi než napsat jediné: Daria, Jane a Trent válí!!!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Černá listina
5. října 2013
další názory k seriálu

dva díly za mnou...

a já už se skutečně nemůžu dočkat dalšího!
Figura, kterou ztvárňuje James Spader je pro můj seriálový vkus jako dělaná. Klaďas, který ovšem kdykoli může změnit dosavadní pravidla hry a otočit celý svět FBI vzhůru nohama...
ty jeho dlouhé pohledy, místo toho aby musel říkat to co je do očí bijící, ale agentíci okolo to nejsou sto vidět...a smích vždy, když si FBI myslí že ho dostali a při tom jen na prázdno šlapou vodu...přesně ten typ chytrýho basrada, kterého si nejde nezamilovat...
A Megan Boone jako Lizzie taky září...prostě fantastická podívaná, zajímavé zvraty a hlavně mnoho záhad, které zastírají celou hlavní dějovou linku. U tohohle kousku se budu hodně bavit.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 12 lidí
90 %
plakát
Kriminálka Las Vegas
16. ledna 2013
další názory k seriálu

CSI

I já se kloním k rozšířenému názoru, že jde o nejzajímavější CSI z řady. Pravdou ale je, že s odchodem Grissoma pro mě tahle seriálovka skončila...nemůžu říct, že by byla v něčem horší, to ne...nová postava je také dobrá (podle několika dílů, které jsem s ním viděla), ale prostě mi tam něco chybí, před tím byla tým prostě víc celistvější.
Každopádně dobrá oddechovka, případy jsou zajímavé, metody používané k odhalování stop hodně scifi a příběhová linka která se díly táhne je dostatečně výživná aby vás u televize udržela i do příštího dílu...u mě dobrý =)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Liga gentlemanů
2. ledna 2013
další názory k seriálu

pořádná porce britského humoru.

Musím říct, že ne vždy je všechno v tomhle pořadu člověku úplně po srsti, ale stále to baví. Jak už bylo řečeno, 3. série už tak nějak pokulhává, ale pořád je na co se dívat. Navíc Mark Gatiss je pro mě od jisté doby záruka zábavy - všem vřele doporučuji i The League of gentlemen Live, bez problému najdete i na YT, zasmějete se

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Malá Velká Británie
2. ledna 2013
další názory k seriálu

název slibuje víc, než pak pořad plní

na tenhle typ humoru asi nejsem úplně ta pravá osoba, ale rozhodně mu nemůžu upřít jeho popularitu. Mám ráda Davida Walliamse - umí bavit lidi to bezesporu - jen ty kostýmy a hloupý příběhy...
né můj šálek čaje, ale 3 série potvrzují, že lidem se to líbí...proč ne. za mě je to 30%

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
30 %
plakát
Vraždy v Midsomeru
2. ledna 2013
další názory k seriálu

v Midsomeru už nikdo nežije

Nikdo tam nežije, protože polovina obyvatel je mrtvá a druhá polovina sedí ve vězení za vraždu. Problém je, že inspektor Barnaby už pomalu nemá koho zatýkat =D
Každopádně je to kvalitní žánrový seriál, na který se dá koukat a docela dobře člověka zabaví - prostě seriál na dlouhé nedělní odpoledne. Herci, kteří ovládají své řemeslo, pěkné exteriéry a ucházející spád děje.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %