avatar uživatele

filmmovier

on
JménoTomáš Mysliveček
Věk
BydlištěVojice
Twitter
Instagram
FacebookTomáš Mysliveček
Poznámka
Názory uživatele filmmovier
plakát
Fantômas
15. června 2019
další názory k seriálu

Ten správný Fantomas

Co se týče Fantomase, četl jsem jen čtyři díly (v tomto případě jen první a druhý) a proto mně potěšilo, když jsem zjistil, že se tahle výborná minisérie věrně drží kouzelných předloh. A je to skutečně úplně něco jiného, než funésovská klasika a němá pětidílná série, která taky adaptuje knihy a taky stojí za to. A tenhle čtyřidílný seriál (jak moc mně mrzí, že zůstalo jen u čtyř dílů!) je taky výborný. První, co musím zmínit, je fantastická hudba a správně mrazivá atmosféra, která k těmhle příběhům prostě patří. Samotný komisař Juve si snad lepšího herce ani přát nemohl (myslím v seriózní verzi) a má správné charisma, což ale bohužel o Fantomasovi úplně neplatí, což je škoda a vlastně i chyba, vůbec není tak ďábelský, jak je vylíčen v předlohách. Ale to je jen jediná vada, ve skutečnosti tam tolik prostoru zas nemá. Další pozitivum je, jak už jsem říkal, že to věrně adaptuje knihy, a pokud budete mít místy pocit, že se to vleče, tak to není pocit. Ale v knižních předlohách je to kolikrát taky. Tohle tedy můžu rozhodně doporučit, považoval bych to za docela velkou raritu, která se ale naštěstí dá snadno sehnat a pro znalce pouze funésovské trilogie to asi bude dost velké rozčarování. Já jsem si tuhle minisérii neskutečně užil a fakt mně mrzí, že nenatočili všechno. 85%.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Děti Duny
15. června 2019
další názory k seriálu

Děti Duny

Z knižní série jsem četl jen originální první Dunu od Franka Herberta a po zbytku ani nijak netoužím. Tohle zpracování je ovšem lepší, než předchozí minisérie, takže možná i samotné knihy by mohly být lepší, ale to jen má domněnka. O filmu to ale platí stoprocentně. Děti Duny jsou mnohem výpravnější, dějově bohatší, s lepšími efekty a taky mnohem lepší zápletkou, která je prostě luxusní. Jak mi přišla první minisérie místy trochu dlouhá, tady to neplatí, užíval jsem si každou minutu a ani chvíli se nenudil. Navrch je tady i luxusní obsazení v čele s excelující Susan Sarandon, která, jak je jejím zvykem, vládne celému prostoru, a poměrně velké role mají i Pavel Kříž a Vašut. A James McAvoy, který hraje syna hlavního hrdiny prvního příběhu, dokazuje, že byl talent už "zamlada". Děti Duny jsou prvotřídní sci-fi špičkové kvality, které jsou pro fanouška prostě absolutní povinnost. A ještě musím zmínit jednu věc . Hudba je naprosto luxusní, přesně taková, jako si výborná sci-fi zaslouží. Místy mi připomínala Babylon 5, což je neskutečná pochvala. První část, adaptace Spaistele, byl sice trošku slabší, ale od druhého dílu se rozjede zběsilý děj a už se nezastaví. 95%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Dobrá znamení
15. června 2019
další názory k seriálu

Ta nejlepší znamení

Na čistých pět hvězd to sice není, pocit, že je to až moc dlouhé, jsem měl až nepříjemně často, jinak ale není co vytknout. Předlohu jsem nečetl (ale v tomto případě to velmi rád napravím), takže jsem neměl potřebu řešit, co všechno je jinak a špatně. Celý seriál je krásně britský. Úžasný humor, jak slovní, tak vizuální, výborný a správně ujetý (a správně temný) příběh, perfektní vizuál, geniální soundtrack (jak ten obsahující Queeny, tak původní hudba) a zejména fantastické herecké výkony. Tennant a Sheen jsou geniální a mají mezi sebou neskutečnou chemii, a všichni ostatní do jednoho včetně dětí taky válí na výbornou. A kromě toho jsou všechny ty postavy tak nádherně milé a ujeté, takže není co řešit. Všechny flashbacky, závěrečný soud a zejména celý třetí díl (Hard Times) jsou klenotem celého příběhu. A Tennant a Cumberbatch jsou konečně (jakž takž) spolu v jedné věci. Dobrá znamení jsou rozhodně mými oblíbenými. 90%.

71 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
71 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
plakát
Přírodní kuriozity Davida Attenborougha
15. června 2019
další názory k seriálu

DA je génius

V rámci Attenboroughovy tvorby celkem oddechovka, ale i na dvaceti minutách opět působivá, neskutečně zajímavá, se skvělým komentářem a výborným výběrem témat a živočichů. Právě zaměření dokumentu a odhalování různých přírodních jevů činí z cyklu asi vůbec ten nejzajímavější počin Davida Attenboorugha, na kterém prostě opět vůbec nic není špatně. Je to stručné, přehledné, zábavné, skvěle natočené, prostě to má vše, co od těchto dokumentů očekáváte, a vlastně i něco navíc. Tohle pojetí mi dokonale sedne. 100%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Neuvěřitelné příběhy
15. června 2019
další názory k seriálu

Neuvěřitelné příběhy

Některé povídky slabší, většina hodně dobrá, celkově nanejvýš zajímavé. Příběhy s pointou, občas vtipné, občas hororové a pro mě velmi zajímavé i když je to občas jaksi dost ulítlé. Zajímavý seriál, který rozhodně stojí za pozornost. Tak dobré seriály se bohužel už netočí. Rozhodně je to v podobném žánru vysoký nadprůměr a účast známých hvězd mnohokrát potěšila. A já to řeknu. Ne každý díl od Spielberga je dobrý. 80%, Cool to vysílá jako filmovou sérii a to se skutečně vyplatí. Nejlepší příběhy (zatím): Vlak duchů a hlavně Jak připravit profesora o hlavu, to je malá genialitka. kterou musíte vidět!!!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Pád
15. června 2019
další názory k seriálu

Pád

Další britský klenot a další absolutně špičková záležitost. V rámci detektivního žánru je to absolutní top a společně s Broadchurchem pravděpodobně to úplně nejlepší, co v Británii v tomhle směru vzniklo. Gillian Anderson je absolutně fantastický a její protivník v podání Jamieho Dornana mně taky velmi mile překvapil. THe Fall se může pochlubit naprosto dokonalým scénářem, propracovanými postavami (ta jejich psychologie je fakt mimořádná), které jsou navíc nesmírně zajímavé (zatímco Stella je občas fakt nesnesitelná, Paulovi nejde nefandit) a úžasně mrazivou a depresivní atmosféru. Na rozdíl od mnoha lidí si nemyslím, že je tempo pomalé, naopak si myslím, že právě tohle nespěchání seriálu jedině prospělo, navíc jsem se nenudil ani jedinou vteřinu, protože ty dialogy jsou prostě absolutně strhující. Naopak souhlasím s tím, že první řada je jednoznačně nejlepší (100%), druhá jí ale kvalitativně šlape na paty (98%) a ta třetí i přes trošku slabší rozjezd koneckonců taky (95%). Naprosto dokonalé a po dlouhé době konečně zase seriál, který mně naprosto celého pohltil.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Rillington Place
15. června 2019
další názory k seriálu

Rillington Place aneb případ skutečné vraždy

Vynikající zpracování nesmírně zajímavého kriminálního případu, o kterém jsem ke svému překvapení nikdy dřív neslyšel. Všechny tři díly mají naprosto strhující mrazivou atmosféru a geniálního Tima Rotha, který v této minisérii předvedl svůj pravděpodobně nejlepší výkon. BBC prostě opět zabodovala. Rillington Place je perfektní záležitost, u které jsou všechny tři epizody naprosto pohlcující a ani jedna nenudí. A i tady platí pravidlo stoupající kvality díl od dílu. Jasných 90%.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Skandál po anglicku
15. června 2019
další názory k seriálu

Skandál po anglicku

Další parádní minisérie, tentokrát od Amazonu, ale ať Britové točí pro koho chtějí, vždycky to prostě dopadne výborně. A tahle minisérie je atraktivní z mnoha důvodů - perfektní scénář Russela T.Daviese, který je správně dramatický, ale i vtipný (ale hlavně dramatický), klasicky sympatický Hugh Grant, kterému prostě nejde nefandit a i Ben Whishaw je skvělý. Zpracování je perfektní i po všech ostatních stránkách, za tři hodiny v kuse jsem se ani jednou nenudil. Prostě ohromná divácký zážitek, který rozhodně stojí za to. A to samozřejmě i díky stylové dobové atmosféře. A Grant navíc předvádí jednu z nejlepších rolí ve své kariéře. 85%.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Ponurý dům
15. června 2019
další názory k seriálu

Další parádní adaptace Charlese Dickense

Po Nadějných vyhlídkách jsem se podíval i do Ponurého domu. Ten sice není tak dobrý, jako vyhlídky (rozhodně ne vizuálně a ani atmosférou), ale to je pouze jediný problém tohoto seriálu. Příběh je opět zajímavý, nesmírně vrstevnatý a propletený, plný zajímavých postav a perfektních hereckých výkonů (zejména Gillian Anderson, tradičně naprosto dokonalého Charlese Dance a mé roztomilé oblíbenkyně Carey Mulligan). Osm dílů by se možná někomu mohlo zdát příliš mnoho, ale tak to opravdu není. Nejen, že je to díl od dílu lepší (čímž se ukazuje Dickensovo mistrovství), ale ta atmosféra je tak podmanivá, prostředí dokonalé, výprava a kostýmy tradičně také nemají chybu. Perfektní seriál s perfektními hereckými výkony (což je slabé slovo) a úžasnými Dickensovými charaktery. 100%:

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
100 %
plakát
Morová rána
15. června 2019
další názory k seriálu

Morová rána

Vrhnul jsem se do tohoto seriálu s nadšením, ale nakonec jsem to po čtyřech dílech zabalil. Téma seriálu je perfektní, atmosféra úžasná, herecké výkony zajímavé... ale prostě se to vleče a ty jednotlivé případy nejsou příliš zajímavé. A taky tam je asi tak milion postav, které absolutně nerozeznám a ani nevím, kdo je hlavní postava. Tak proč ty čtyři hvězdy, ptáte se? Inu, protože je to kvalitní seriál, ale patrně až příliš artový, který prostě není pro mně. Ale rozhodně mně nezklamal, protože jsem od něj zase tolik nečekal. 60%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %