avatar uživatele

filmmovier

off
JménoTomáš Mysliveček
Věk
BydlištěVojice
Twitter
Instagram
FacebookTomáš Mysliveček
Poznámka
Názory uživatele filmmovier
plakát
Vraždy v Brokenwoodu
23. srpna 2019
další názory k seriálu

Vraždy na Zélandu

Klasická detektivní série, která nejvíc připomíná Midsomer. Jenom je kolikrát mnohem zábavnější. S první sérií jsem sice moc nekamarádil, ale moje teorie, že i tento seriál se bude díl od dílu zlepšovat, se potvrdila, protože druhá série je už naprosto skvostná. Docela zajímavé případy, skvělá vyšetřovací dvojice (Neil Rea exceluje), a navíc i skvělá zábava plná super hlášek. A ještě navíc je tu i nesmírně zajímavé a neokoukané prostředí venkova na Novém Zélandu, které se sice tomu anglickému dost podobá, ale zároveň je zcela jiné. Prostě nesmírně sympatická záležitost. Po dvou sériích 80%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Nosferatu
23. srpna 2019
další názory k seriálu

NOS4A2

Knihu jsem nečetl, ale po seriálu je samozřejmě možné, že se to časem změní - nicméně to sem nepatří. Věděl jsem samozřejmě, o čem seriál NOS4A2 je, ale vůbec jsem nevěděl, co od něj čekat. A nutno říct, že první díl mně nijak nepřesvědčil v tom, že by to mohlo být dobré - s výjimkou Zacharyho Quinta, který je v roli pana Manxe naprosto skvostný a mrazivý. Jeho scény jsou nejlepší v celém seriálu a povedlo se jim i fantasticky nastolit místy skutečně až hororovou atmosféru a kromě velmi povedeného finále je ale zbytek stopáže poměrně nezajímavý. Ačkoliv epizody málokdy přesáhnou klasickou stopáž 45 minut, tempo je šíleně pomalé, postavy divné a herci naprosto stupidní, nejvíc samozřejmě hlavní Ashleigh Cummings. Nicméně i přesto jsem si postupné sledování docela užil a těšil se vždy na další díl. A navíc je to furt dost fajn nadprůměr, takže ve výsledku jsem velmi spokojen a u druhé série, ať bude o čemkoliv, chybět nebudu. A doufám, že ani Quinto, kterému bych za tuhle roli klidně dal i nějakou tu cenu. 75%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
The Lone Gunmen
23. srpna 2019
další názory k seriálu

The Lone Gunmen Show

Druhý spin-off Akt X, ve kterém si stihli zahostovat Walter Skinner i samotný lišák Murder. Vždycky jsem byl pro, aby Osamělí střelci dostali více prostoru, a ačkoliv jsem o tomto seriálu věděl, přemluvil jsem se k němu až teď, po mnoha letech. A rozhodně nelituju. Ústřední trojice je samozřejmě naprosto špičková a jejich noví parťáci také nejsou špatní - ale ne tak dobří. Celý seriál je navíc velmi odlehčený a našlapaný funkčním humorem a spoustou výtečných epizod, po prvních třech slabších dílech se to fakt pořádně rozjelo a seriál byla radost sledovat, zejména v druhé polovině série. Škoda, že to FOX tenkrát tak brzo zaříznul, jsem si jistý, že by to pár sérií určitě fungovalo - pro lidi neznalé Akt X je to samozřejmě zcela zbytečný počin, ale fanoušků původního seriálu je dost a nevím o nikom, kdo by neměl rád tuhle bandu sympaťáků. Nicméně, i těch 13 epizod je prostě super, zbyl v nich i čas na nějaký vývoj postav, o Střelcích se dozvíme i hromadu nových informací... prostě super, nic víc, nic míň. 75%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Tudorovci
23. srpna 2019
další názory k seriálu

Myslíte si, že ten příběh znáte...

Když jsem díky Epic Drama začal devět let po jejich ukončení sledovat Tudorovce, čekal jsem roztahanou, nudnou historickou konverzačku. A přesně tu jsem nedostal. Naštěstí. Prvních několik epizod to sice vypadalo, že to tak bude, ale seriál se každým dílem zlepšoval a ve druhé polovině první řady nasadil tempo, které si udržel až do konce. Vrcholem je pak série druhá, která je naprosto dokonalým seriálovým skvostem v úplně všech ohledech, a řada třetí, která za ní zaostává jen počtem epizod. A stejně tak excelentní byla i řada poslední, ve které k excelentnímu Jonathanu Rhys-Myersovi přibyla i Sarah Bolger jako Marie, která sice byla v seriálu od začátku, ale právě během poslední řády prošla její postava zásadní proměnou. Nemůžu také nezmínit úžasnou výpravu, jednu z nejkrásnějších úvodních znělek, které jsem kdy slyšel (a viděl) a přepychový casting. Už zmíněný fenomenální Myers, který se pro tuhle roli narodil, už zmíněná Sarah Bolger (která je taky navíc zatraceně pěkná), fantastická pánská trojice Sam Neill, James Frain a Henry Cavill (a v několika dílech i Peter O'Toole) a všech šest manželek, mezi kterými vyčnívá už tehdy zcela úžasná Natalie Dormer jako Anna Boleynová a Tamzin Merchant v roli Kateřiny Howardové, ženy číslo 5. Tudorovci se nečekaně a k mému obrovskému překvapení stali jedním z nejlepších a nejsilnějších seriálů, které jsem měl tu čest vidět. Bavila mně každá minuta a skutečně mně mrzí, že už jsem došel na konec. Rozhodně doporučuji každému, protože jde skutečně o prvotřídní drama, které by mně nejspíš bavilo i kdyby bylo dlouhé jak Ulice. A abych se neopakoval, tak už to raději ukončím. 95%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
Edgar Allan Poe's Murder Mystery Dinner Party
22. srpna 2019
další názory k seriálu

Téměř geniální záležitost

Velice, velice zábavná internetová věc se sympatickým obsazením a fantastickými aktéry celé hry, kteří jeden po druhém odpadávají. Je to krásně švihlé, zábavné i napínavé, má to skvělou hudbu a profesionální úroveň naprosto všeho. Neskutečně jsem se bavil. Skvělá jednohubka, která dohromady nemá ani zdaleka ani dvě hodiny, a které by velmi slušela televize nebo kino. 90%.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
90 %
plakát
Bouře století
22. srpna 2019
další názory k seriálu

Pořádně mrazivá Bouře století

Parádní minisérie. Vynikající scénář Stephena Kinga, fantastický Colm Feore, zajímavé postavy, skvělí herci, parádní příběh a špičková atmosféra. Úvodní část je naprosto parádní, druhá trpí syndromem prostředních dílů a kromě nesmírně zajímavého odhalení skutečné identity Linoga (ano, je to skutečně jen přesmyčka) a zmínky o Dolores Calibornové je tradiční výplní charakterů, detailů, prostě příběhu, ale je taky skvělá. Zato závěrečná část je úplně jiné kafe. Neskutečná atmosférická lahůdka, konverzační klenot a naprosto luxusní epilog. Atmosféra se tady fakt dala krájet, jak byla hustá. Pro fanoušky Kinga povinnost, neboť k dokonalosti chybí Bouří století skutečně jen ne tak velký kus. Dávkoval jsem si to postupně, takže v celku by ten zážitek byl možná ještě intenzivnější, ale na mém hodnocení by to ani tak nejspíš nic nezměnilo, protože 4 hvězdy jsou tak akorát. Skutečně skvělý King. 80%.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Dům v růžích
22. srpna 2019
další názory k seriálu

Klasická duchařina, King v nejlepší formě

Rozhodně nejlepší Kingova minisérie k těm třem, ke kterým napsal scénář. Typický příběh o typickém děsivém domě, který je inovativní jen a pouze v tom, že tentokrát sídlo neleží na kopci, na samotě nebo na kraji města, ale přímo v centru hned vedle dálnice. Má propracovanou historii, zajímavé osudy jeho obyvatel a typickou partičku vědců, lidí s nadpřirozenýma schopnostma i obyčejných nadšenců, kteří se ho vydají prozkoumat. A musím říct, že ty postavy byly skutečně sympatické. První díl slouží skutečně jen jako seznámení s domem a postavami (a má nejlepší atmosféru), ve druhém díle ho poprvé navštívíme naplno a ve třetím se rozjede typické strašení, které nabírá na intenzitě, a díky kterému každý začíná víc a víc bláznit... a samozřejmě taky někteří umřou. Typické téma a schéma strašidelného domu v tom ńejklasištějším kabátě podal King na jedničku a je škoda, že žádná předloha k tomu neexistuje. Ovšem na druhou stranu je to možná dobře, protože tahle minisérie je prostě originál od Kinga, který tu má i perfektní cameo. Výtečná hororová minisérie, které bych možná i něco vytknul, kdyby se mi chtělo, ale mně se nechce. Na to je až moc dobrá. 90%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Osvícení
22. srpna 2019
další názory k seriálu

Osvícení podle Kinga

NENÍ to lepší, než Kubrickovo osvícení a kniha je taky mnohem lepší. Nechápu, proč se Kingovi Kubrickova verze nelíbila, ale když si tohle napsal sám, tak jsem si říkal, že to fakt třeba bude lepší. Nebylo. Přišlo mi to naopak takové obyčejné. Knížka je fakt super, ale tahle minisérie vám takový zážitek rozhodně nepřinese. Navíc obsazení je do jednoho mnohem horší, až na Rebeccu De Mornay, která je skvělá na rozdíl od příšerné a nesnesitelné Shelley Duvall. Atmosféra je fajn, ale víc o tom fakt říct nemůžu. Zklamaný jsem nebyl, to rozhodně ne, i tahle verze je fajn (a na konci věrná knize, King ale změnil epilog a ten byl zase lepší v knize), takže můžu doporučit, adaptace je to samozřejmě kvalitní, ale z trojice kniha - Kubrick - tohle je tohle rozhodně nejslabší, stejně jako je tahle minisérie nejslabším Kingovým scénářem pro televizi. Škoda. 80%

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Odhalení
22. srpna 2019
další názory k seriálu

ACS... to není. Ale je to stejně dobré

Musím se přiznat, že o tomhle případu jsem až do seriálu nic nevěděl (těžko říct proč), ale s takovým tématem jsem u toho nemohl chybět. Herecký koncert Patricii Arquette a překrásné (v reálu) Joey King v příběhu tak neskutečně absurdním a zároveň strašlivě, strašlivě děsivém... Natočeno je to parádně, osm dílů je tak akorát a ani chvíli jsem se nenudil, prostě parádní rekonstrukce zatraceně zajímavého případu, který se vlastně mohl odehrát úplně kdekoliv. A to, že nevím, jestli se přiklonit na stranu spravedlnosti nebo Gypsy a jejího případu taky hodně svědčí o tom, jak mimořádná záležitost tohle je. Výtečné drama, kterému vlastně ani nemám co vytknout. Joey King absolutně luxusní, Arquette patrně ve své nejlepší roli. Moc se těším, co přinese druhá řada, ale ta první nastavila laťku zatraceně vysoko.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Zkáza Dejvického divadla
15. června 2019
další názory k seriálu

My chceme ředitele, kterej má AIDS

Po rozjezdu ve slabším 1. díle přišla další neskutečná nálož fantastického humoru a snad ještě lepších hereckých výkonů, pokud se to tedy tak vůbec dá nazvat. Díly AIDS, Vládci loutek a Smrad pak jsou učiněné geniality, a vůbec ne malé, právě naopak, zbytek je pak velmi slušný nadprůměr a pohled na to, jaké praktiky s magiií a šutry se v šatnách praktikují, je zcela k nezaplacení. Všemu a všem samozřejmě vládne Krobot, ale Jarda Plesl jakožto Richard III, to je zážitek, na který se nezapomíná a výkon hodný Českého lva! Ještě lepší než Most. Špička českého humoru. 100%.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %