avatar uživatele

filmmovier

on
JménoTomáš Mysliveček
Věk
BydlištěVojice
Twitter
Instagram
FacebookTomáš Mysliveček
Poznámka
Názory uživatele filmmovier
plakát
Černobyl
15. června 2019
další názory k seriálu

Seriál roku

Nejlepší seriál roku? Naprosto bez pochyby. Špičkové, neskutečně temné a mrazivé a lepší, než jakýkoliv dokument. A navíc díl od dílu mrazivější a hrozivější. Finále je prvotřídní rekonstrukcí celé katastrofy. Dokonalé herecké výkony. Neskutečně brutální atmosféra. Úchvatné, precizní a o to děsivější, že je to REÁLNÉ, nepřikrášlené, ať si Rusové ve své chystané nové verzi tvrdí, co chtějí. Famózní případ komunistické lhostejnosti a zrůdnosti. K naprosté dokonalosti nechybí vůbec nic. První dva díly jsou navíc jen slabým čajíčkem proti tomu, co všechno přijde pak. Adept na všechny myslitelné ceny. A zasloužený. 100%.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
Duna
15. června 2019
další názory k seriálu

Duna

Lynche jsem neviděl a kniha mně nijak moc nenadchla, není příliš úžasná. Ale tohle bylo velmi, velmi dobré. Výborné sci-fi s parádním obsazením, kromě Báry Kodetové, která má jednu z hlavních rolí, mně potěšil i poměrně velký prostor pro Jana Vlasáka (i když jen v prvním díle), pro Mirka Táborského a pro Karla Dobrého. Ze zahraničních hvězd pak jednoznačně vede Ian McNeice. Výprava je občas dost béčková, ale právě to Duně docela sluší. Já jsem za tři díly nenudil skoro vůbec, děj parádně odsýpá, pořád se tam něco děje a navíc je to díl od dílu lepší. A tak to má být. Tahle adaptace je prostě parádní, velice fajn sci-fi minisérie, která je (alespoň podle mého ne tak skromného názoru) mnohem lepší, než nezáživná a průměrná předloha. 85%, k dokonalosti fakt chybí jen málo.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Ewan McGregor: Na mašině kolem světa
20. března 2019
další názory k seriálu

Parádní dobrodružství

Přesně tenhle typ dokumentů a cest mně ohromně baví a od tohoto seriálu jsem dostal přesně to, co jsem čekal. Snad jen ten materiál z příprav na cestu mohl být trochu kratší, ale jinak to byla fakt parádní podívaná, například Praha a kostnice v Sedlci a Cesta kostí. Ewan McGregor je navíc ohromný sympaťák, což se všeobecně ví, ale jeho kamarád Charley Boorman je sympaťák taky, takže bylo to sledování hned o něco záživnější. Navíc je to skvěle sestříhané a těm zajímavějším úsekům se vždy věnuje více času, takže se to taky cení. Na druhou stranu ale musím říct, že Trabantí výlety nebo speciály Top Gearu mně baví mnohem více, ale tenhle seriál je ve svém "oboru" taky hodně vysoko. Tohle rozhodně doporučuji, a to nejen nadšencům. 80%.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Příběhy ze záhrobí
20. března 2019
další názory k seriálu

První!

Po většině shlédnutých epizod si dovolím kometář i já. Tales from the Crypt jsem si přál už hodně dlouho vidět, a když jsem se k nim konečně dostal (ani jsem už nedoufal!) moje srdce zaplesalo. A plesá stále, když si čas od času dám nějaký ten menší maraton. Pravdou je, že kvalita jednotlivých příběhů je všelijaká, naprosto geniální epizody střídají hloupé a nudné, ale já se při sledování prostě bavím a tak vlastně o jednu hvězdu přilepšuji. Kombinace černéhoo humoru a nějaké té lehké (někdy větší) hrůzy báječně fungují, jen si dříve či později uvědomíte, že ty pointy se dost často opakují. A Strážce krypty je největší sympaťák v historii teelvize, jeho výstupy totálně žeru! Stejně jako tu geniální znělku Dannyho Elfmana. Škoda, že takové seriály se už dnes netočí. Příběhy ze záhrobí rozhodně patří k těm kvalitnějším: Oblíbené epizody: Váhavý upír, Only Skin Deep, Schodiště hrůzy, Osudný žert, Hrozná zkouška, Kouzelníkova pomsta, Hra pro dva, Radikální řez. Za všechny tyhle perly 90%, za ty ostatní kolem 40 - 80%, ale nejčastěji se to pohybuje na těch 70%, takže můžete být v klidu. Tenhle seriál je klenot, rozhodně doporučuju. 80%.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
The Secret of Crickley Hall
20. března 2019
další názory k seriálu

Crickley Hall

Vcelku sympatická minisérie. Neříkám, že si to mé plné hodnocení opravdu zaslouží, ale rozhodně k němu vůbec nemá daleko. Velice zajímavý námět (možná ne nijak originální, ale o to lépe zpracovaný) a prolínání dvou časových rovin se mi velice líbilo a dávalo perfektní smysl. Postupně houstnoucí atmsféra a gradování napětí je pak samozřejmě zárukou. Když k tomu přičtete klasicky dokonalou britskou prodkuci (atmosféra, naprosto perfektní herci, občas nějaký ten poměrně nečekaný zvrat), není co dodat. A pokud to někoho zajímá, tak linka z minulosti je samozřejmě lepší... zhruba do třetího dílu, kdy se to sympaticky otočí. Konec se pak dal docela čekat, ale i tak se nejedná o nic veselého. Za mně tedy naprosto parádní minisérie (se spoustou britských hereckých sympaťáků a navrch s Maisie Williams a naprosto úýasnou Olivií Cooke), kterou sice stačí vidět jenom jednou, ale kdybych na ní sand v budoucnu znovu narazil, rozhodně nebudu nic namítat proti repríze. protože tyhle příběhy mám prostě fakt rád a Douglas Henshall si svého vychovatele fakt nesmírně užívá. Pro fanoušky hororů je to rozhodně to pravé. A únavou materiálu to v těch třech hodinách čistého času rozhodně nenudí. Takže prostě spokojenost. Někdy bych si rád přečetl předlohu. 95%.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
90 %
plakát
Dům na kopci
20. března 2019
další názory k seriálu

The Haunting

Pořád jsem čekal, kdy to jako začne být strašidelné a kdy se tam jako začne něco dít. A čekal jsem a čekal... a nedočkal jsem se. The Haunting of Hill House (jehož předloha je výborná a já očekával její věrnou adaptacíi - pozn.: toto není adaptace) je jen drama. Nesmírně utahané a extrémně ukecané drama, kde se řeší minulost několika postav a následky, které jim způsobila. Nejednou jsem si říkal, že se nic nestane, když to nedokoukám, ale kdybych to udělal, tak by to k tomu seriálu nebylo fér, protože své klady přecijen má. Tím největším jsou samozřejmě flashbacky a poměrně originální a zajímavá strašidla (paní s ohnutým krkem, se kterou se mimochodem pojí snad největší překvapení seriálu je sice vellce fajn, ale mým oblíbencem se téměř okamžitě stal vznášející se viktoriánský gentleman s velkou holí, který se objevil jenom jednou). Herecké obsazení je fajn, ale to je asi všechno, co se k tomu dá napsat. Musím také vyzdvihnout trojici epizod 4, 5 a 6 které jsou opravdu naprosto famózní a kdyby takových bylo i zbývajících sedm epizod, byl bych neskonale nadšen ještě příští rok. Škoda, že zbývajících sedm epizod se vleče, je v nich máloco zajímavého (ale ty flashbackové linky přecijen ano) a pořád se tam mluví, povídá a dohaduje a tempo je téměř mrtvé. Výsledkem jsem tedy nakonec zklamán, i tak si ale myslím, že je to dobré, protože takhle špatný seriál prostě nevypadá. Ale to je tak všechno. Pokud se těšíte na hutné konfliktní rodinné drama, tak přesně to i dostanete. Jako celek mi to prostě nesedlo a je to škoda, i tak ale nechám 70%, protože výborných momentů tam je fakt dost a zejména ty tři celé díly a části několika dalších jsou perfektní.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
70 %
plakát
Dynasties
20. března 2019
další názory k seriálu

Velkolepé Dynastie

Dílo génia. David Attenborough je pořád ve formě a Dynastie jsou opět naprosto excelentním dokumentem s fantastickým komentářem, úchvatnou hudbou a nesmírně dramatickými a napínavými osudy všech aktérů. Úchvatná záležitost. 100%.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
100 %
plakát
Ano, šéfe!
20. března 2019
další názory k seriálu

Ano, šéfe!

Naprosto geniální záležitost. Ani zdaleka jsem neviděl všechno, ale Zdenda je profík a smysl pro humor má jako málokdo. A to zákulisí hospod a restaurací je také výtečná záležitost. A navíc je to skutečná reality show, která podle scénáře jede naprosto minimálně. Jo, tyhle typy pořadů já můžu. 90%.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Star Trek: Short Treks
20. března 2019
další názory k seriálu

Short Treks

RUNAWAY
Moje hodnocení je asi dosti přepálené, ale já se u toho fakt bavil. Tilly je prostě dokonalá a ta mimozemšťanka byla taky super. Scenáristicky to žádné veledílo není ani náhodou, ale šlapalo to a bylo to fajn. 90%.

CALYPSO
Půjdu trochu proti většinovému proudu a řeknu, že Calypso je nejslabší Short Trek. Atmosféru to má sice luxusní a one man show je to skvělá, ale mně to prostě nijak nenadchlo a nedokážu říct, proč. Tento díl nás taky zavedl tam, kam se dosud žádný Star Trek dosud nevydal, tedy opravdu daleko do budoucnosti, ale je v podstatě jedno, kde se to odehrává. Za mně tentokrát 80%, ale za to velmi silných, protože tyhle sci-fi zápletky prostě mají sílu.

THE BRIGHTEST STAR
Origin pana Saru (což je po Lorcovi nejlepší postava) a příběh toho, jak se dostal do Hvězdné flotily. Hostovačka Phillipy a domovská planeta Kelpienů. Co si přát víc? Takhle prostě má Star Trek vypadat, takže nemám, co bych zkritizoval, protože je to navíc i báječně napsané a natočené a konečně to, na rozdíl od prvních dvou dílů, docela výrazně doplňuje děj seriálu. Spokojenost. 100%.

THE ESCAPE ARTIST
Nejlepší Shot Trek. Mudd je prostě geniální řízek a tahle podoba mu padne jako ulitá. Vtipné, svižné, zábavné s geniálním koncem a naprosto úžasnou režií a hereckými výkony všech zúčastněných. 100%.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Sabrinina děsivá dobrodružství
20. března 2019
další názory k seriálu

Nejlepší seriál roku 2018

Nejlepší seriál roku 2018. Naprosto úžasná atmosféra, fantastické obsazení (Kiernan Shipka je naprosto úžasná a já ji miluju), úžasné postavy... V tomhle seriálu je všechno. Satanské rituály, jiné rituály (ve jménu Satana), černý humor, normální humor a více než malá špetka úžasněho hororu. A to, že je to všechno hozené do tmavých barev, tomu ještě hodně přidává. Já jsem si užil každou epizodu naprosto dokonale, seriál má tempo, ani jednu slabou chvilku a je to prostě radost sledovat. Tahle Sabrina je neskutečná seriálová lahůdka, která má neskutečnej styl, super vizuál, prostě naprostá špička. Moje nadšení je nemalé a nemůžu se dočkat druhé série. Kam se hrabou Stranger Things a moje těšení se na finále GOT. Sabrina si mě prostě omotala kolem prstu. Nebo to snad byl sám pravý Bůh, Satan? 100%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %