avatar uživatele

venalce

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky venalce
plakát
O ztracené lásce
22. dubna 2013
další názory k seriálu

Sestupná tendence

Pohádka udělaná ve stylu dortu od pejska a kočičky - od každého žánru trošku, ale nakonec vám z toho dobře nebude.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
30 %
plakát
Bible
22. dubna 2013
další názory k seriálu

Tak takhle ne...

Už jsem viděla daleko lepší zpracování. Tohle je příliš uchvátané, někde příliš zkratkovité, někde příliš doslovné a každý "svatý muž" tam působí jako pomatenec. Tak takhle teda ne. Ovšem pár dobrých nápadů se tomu upřít nedá. Uvidíme, jaké budou další díly.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
40 %
plakát
Sherlock
19. dubna 2013
další názory k seriálu

Vybroušený britský klenot

Když dva dělají totéž, není to totéž. To, co se Američanům nepovedlo, je zde dovedeno k dokonalosti. Americký filmový Sherlock s Robertem Downeym Jr. v hlavní roli, který měl Sherlocka přiblížit současnému publiku, to je spíš taková komická figurka. Když to někomu vyhovuje, budiž. Ale moderní Sherlock jako funkční sociopat s Aspergerovým syndromem? Geniální! Co si budeme povídat, Britové svému Sherlockovi rozumí a jsou schopní převést ho do současnosti, aniž by urazili originál. Naopak, pokud znáte originál, užijete si tenhle seriál o to víc. Všechny ty narážky jsou prostě k popukání! Nemluvě o perfektně sehrané (a zahrané) ústřední dvojici. Dát takovouhle dvojku herců dohromady se vám podaří tak v jednom případě ze sta (tedy, pokud máte štěstí). Zkrátka nepřišli ani vedlejší postavy jako třeba Mycroft, Moriarti nebo paní Hudsonová. Vše je vypilováno k naprosté dokonalosti, kterou od klasického britského seriálu čekáte. Je to prostě skvost.
Nejlepší díly: 1x01, 2x01, 2x03, 3x03

78 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
100 %
plakát
Mockingbird Lane
31. října 2012
další názory k seriálu

Když se "Addamsova rodina" potká s "Řekni, kdo tě zabil"...

Typická "fullerovka" plná černého/morbidní humoru a přesto pozitivní.

Bylo nemožné se okamžitě nezamilovat do téhle prazvláštní rodinky: malý Eddie, na kterého leze poněkud komplikovaná puberta, černá ovce rodiny - normální Marylin (o jejíž "normálnosti" se ovšem dá pochybovat), překvapivě citlivá démonická upírka (?) Lily, která může směle konkurovat Morticii snad ve všech ohledech, Herman, který ztrácí hlavu, když jí nemá přišitou, ale momentálně víc řeší srdeční záležitosti (v obou slova smyslech). Ten by se klidně mohl stát nejoblíbenější postavou pilotu, kdyby tam ovšem nebyl ryze pragmatický upíří děda, jehož (ne)schopnost přizpůsobit se běžnému životu na předměstí je naprosto odzbrojující. A ještě k tomu si tahle monster rodina ke konci pilotu pořídí jako domácího mazlíčka draka (žádné roztomilé dráčátko, ale obrovskou, oheň plivající bestii). Jak říkám, neodolatelné.

Takže, pokud milujete Addamsovu rodinu, Tima Burtona, ostatní fullerovky nebo nejlépe všechno dohromady, tohle je seriál přesně pro vás. Tedy snad bude...při příznivé konstelaci hvězd apod.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Revoluce
27. září 2012
další názory k seriálu

Nejprůměrnější průměr

Pilot byl takový všelijaký - klasické postapokalyptické sci-fi s lehkým náznakem klišoidního scénáře. Bohužel, druhý díl potvrdil prvotní hrozbu, jedno klišé střídá druhé, děj se dá předvídat vteřinu po vteřině, takže kvůli neustálému protáčení očí vidíte víc ze stropu, než ze seriálu. Z Revolution se stává okoukaná scifárna, jakých jsou mraky. Pokud se nestane zázrak, máme tu další zbytečný seriál. Zklamání je ohromné.

44 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
56 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
50 %
plakát
Wonderfalls
21. září 2012
další názory k seriálu

Nedoceněný skvost

Seriál, u kterého jsem od poloviny série brečela, že to má jenom 13 dílů. Jak se říká: Dobrého pomálu. Co seriál od Bryana Fullera, to skvost. Tentokrát bez vypravěče, ale nechybí cynická hlavní hrdinka, absurdní zápletka, laskavý i černý humor, moment překvapení (je vážně zábava sledovat, kam hrdinku dovedou mlhavé instrukce od "zvířátek") to všechno smícháno do pestrého koktejlu oddechové zábavy v tom nejlepším slova smyslu. Jak říkám, je to krutě (a nepochopitelně) nedoceněný poklad seriálové tvorby. Doufám, že to Bryan Fuller nevzdá a natočí další seriál.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Troopers
16. září 2012
další názory k seriálu

Drahocenné minuty imperiální zábavy

Neuvěřitelně dobrá parodie. Star wars ještě nikdy nebyly vtipnější! Pokud chcete začít s webovými seriály, zkuste tenhle. Královsky se pobavíte.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
The Twelve Kingdoms
12. září 2012
další názory k seriálu

Fantasy ve své nejčistší formě

Neustále obdivuji fantazii Japonců, na tohle "Euroameričani" prostě nemají. Tohle anime má neuvěřitelnou schopnost vás k sobě připoutat, jestliže mu dáte šanci. Na začátku jsou postavy nesympatické a vy se cítíte zmatení spolu s nimi, protože se dostanete do úplně jiného světa s vlastní bohatou mytologií (tím myslím opravdu bohatou mytologií). Pokud ale vydržíte, odměnou vám bude svět, který vás vtáhne do sebe a jen tak nepustí. Nedokážu si vzpomenout na jiný seriál, kde by postavy několikrát (!) radikálně změnily své smýšlení tak, aby to bylo uvěřitelné. Tady ano. Není tu žádná romantická linka, vlastně je to mnohdy docela brutální (tvůrci neváhají nechat zabít ženy i děti), přesto to není žádný "krvák". Je to čistá fantasy, o které si většinou necháváte jen zdát, nebo (marně) doufáte, že na ní někdy narazíte. Na celém seriálu je jen jediná vada, a to již mnohokrát zmiňovaná nakousnutá, ale nedokončená linie příběhu o Taikim. Je prostě nepochopitelné, proč jeho příběh skončí uprostřed děje bez jakéhokoli vysvětlení. Pokračování bych se vůbec nebránila, nabízí se tolik možností, že je škoda, že (zatím) zůstaly nevyužité.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Jericho
9. července 2012
další názory k seriálu

Hrdinní hrdinové hrdinně zachraňují své město...

...jak se sluší a patří na americké patrioty. Tak nevím, na to, jak ten seriál všichni vychvalovali, jsem čekala víc, než tenhle těžce předvídatelný katastrofický výtvor, který ani o kousek neuhne od typického schématu filmů/seriálů podobného ražení. Nápad skvělý, zpracování ještě lepší, ale samotný obsah je stokrát nastavovaná kaše.

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
60 %
plakát
Oprah show
14. června 2012
další názory k seriálu

Dva extrémy...

Na jedné straně výborní hosté, na druhé příšerná hra na city. Tak si vyberte...

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
60 %