avatar uživatele

sachista

off
JménoTimotej
Věk40 let (Beran)
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele sachista
plakát
Ostrov smrti
6. března 2014
další názory k seriálu

Seriálová jednohubka

První polovina seriálu slibuje nadějnou detektivku ve stylu Deseti malých černoušků, bohužel scénaristi zdaleka nedosahují kvalit nepřekonatelné královny detektivek a druhá půle se promění v tuctový horor bez hlavy a paty, bez inteligentního rozuzlení a pořádného vysvětlení. Přesto se pro mě Harpers Island stal několikadenní drogou, která mě vtáhla a nepustila, ty poslední dva totálně zkažené díly prominu.

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Malé rodinné vraždy
6. března 2014
další názory k seriálu

Královna detektivek po francouzsku

To podstatné a nejdůležitější z Agathy Christie scházelo - Hercule Poirot. Francouzi tuhle detektivku pojali po svém, musím konstatovat, že se jim docela vydařila, pokud nebudu lpět na všech detailech. Nejvíce mě rušila délka, připadalo mi, že celá minisérie je nesmírně natažená a spousta postav nadbytečných a jejich osudy nepodstatné. Klidně se mohlo jednat o dvoudílný film. Pointa s vrahem dostála "agathovských¨ tradic v tom smyslu, že jej divák jen stěží odhalí.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Záchranáři
6. března 2014
další názory k seriálu

Michálkův výlet do TV

Vladimíra Michálka považuju za jednoho z nejlepších českých režisérů a v mém osobním žebříčku okupuje čelní místo. Oceňuji u něj především žánrovou pestrost - adaptace Kafkova románu, psychologické drama téměř s westernovým nádechem, komorní drama o knězi. A pak se náhle krátce odmlčel a přišel s tímhle seriálem. V českém a slovenském prostředí nejspíš existovala mezera v záchranářském žánru, nicméně Záchranáři nevykazují tu nejvyšší kvalitu, na niž jsem u Michálka zvyklý. Je to klasický seriál věnovaný nějaké profesi, v rámci nějž se řeší osobní životy hlavních hrdinů. Celkově to opravdu není špatné, ale je rozhodně dobře, že se poté Michálek vrátil k celovečerním filmům.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Skins
28. února 2014
další názory k seriálu

Nepřestávající melancholie

Melancholie. Ztísněnost. Neblahý pocit. Tyto emoce mě ovládly téměř při každém dílu tohoto skvostného britského seriálu. Zapomeňte na Beverly Hills, O.C. nebo Melrose place. Skins je jedinečný díky tomu, že se divákovi nepodbízí přehlídkou krásných, bohatých, úspěšných studentů žijících v luxusních vilách a ubíjejících nudu intrikařením nebo promiskuitním chováním. Všechny postavy jsou uvěřitelné a potýkají se s problémy, jež jsou běžnému divákovi blízké. Řeší se tu samozřejmě milostné vztahy, ale rovněž vyrovnání se s vlastní sexualitou, láska, zklamání, bezútěšné rodinné zázemí, problémy ve škole, hledání sebe samotného. Velké plus představuje naprosto ojedinělý přístup producentů, každá generace postav má prostor pouze na dvě série, následuje kompletní výměna osazenstva, což je v dnešní době, kdy producenti hodně kladou důraz na oblíbenost postav u diváků, zcela jedinečné. Spousta lidí hodnotí pozitivně pouze první generaci, tudíž první dvě série, já jsem opačného názoru. Mně se líbily všechny tři generace, každá z nich měla něco do sebe, byť parta kolem Tonyho, Sida nebo Michelle byla asi opravdu nezapomenutelná. Mě osobně nejvíc asi zaujaly postavy z druhé generace, konkrétně Cook a Effie. Cook je postava, kterou musí divák buď milovat nebo nenávidět, případně obojí, ale rozhodně mu nezůstane lhostejná. Effie má v sobě spoustu půvabu, šarmu, ale současně bolesti a smutku. V třetí generaci jsem si oblíbil Ala, jelikož ten do tohoto spíše smutného seriálu vnesl i špetku humoru. Není mi jasné, co tvůrci seriálu zamýšlejí dále, neboť sedmá série byla pojata zcela odlišně návratem Effie, Cooka a Cassie a líčí jejich další osudy již ve světě dospělých. Pokud tím tvůrci chtěli seriál uzavřít, chápu, proč zvolili zrovna Effie a Cooka, nerozumím volbě Cassie. Osobně bych si přál, aby měl seriál ještě dvě další série a vrátily se další postavy, i ze třetí generace.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
100 %
plakát
Cirkus Bukowsky
28. února 2014
další názory k seriálu

Temné severské vody v Česku

Na ČT se urodil neotřelý seriál, který sází na severskou pochmurnost, dva ústřední hrdiny jako určité společenské vyděděnce a poměrně slušně budované napětí. Hynek Čermák dokazuje již dlouho na divadelních prknech, že je výtečným hercem, což bylo korunováno jeho angažmá v Dejvickém divadle. Role osamělého policisty bojujícího s alkoholem mu náramně sedla. Pavel Řezníček představuje jisté oživení, alespoň pro mě není notoricky známým hercem z TV či celovečerních snímků. A nelze opomenout netradiční roli Jaromíra Hanzlíka, jenž je naopak jedním z nejzkušenějších seriálových herců. Dá se vytknout několik drobností, jako příliš mnoho náhod, nejasnosti ve scénaři, nedostatečné využití potenciálu cirkusového prostředí, ale tyto drobnosti se mohou v další sérii velmi hravě odstranit.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Peklo na talíři
19. února 2014
další názory k seriálu

Stop hnusným potravinám

Nesmírně důležitý pořad, který snad alespoň trochu přispěje k tomu, aby ČR přestala být odpadkovým košem Evropy a většina lidí začne trochu přemýšlet nad tím, co v supermarketech nakupují. Vůbec nevadí, že jsou jednotlivé díly poměrně krátké, úderné jsou dostatečně.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Ohnivé léto
17. února 2014
další názory k seriálu

Francouzské umění neumění

Francouzi neumí natočit strhující šesti, patnácti nebo dvacetidílné seriály jako Britové nebo Američané, ale daří se jim v televizní tvorbě. Mě osobně jejich televizní krimisérie hodně baví, byť jsou někdy dost prošpikovány řadou klišé. Ohnivé léto mě nesmírně bavilo, napětí bylo vhodně vygradováno, ale celý zážitek jsem si zkazil já sám, jelikož jsem pachatele odhalil na základě "haló efektu", takže pro mě závěrečné rozuzlení nebylo nijak překvapivé. Celkový dojem je ale rozhodně pozitivní.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Dolmen
16. února 2014
další názory k seriálu

Krimisérie s Ingrid Chauvin mi vyhovují

Francouzské minisérie plné záhad, tajemství z minulosti, romantiky a komplikovaných vztahů, se kterými se asi opravdu roztrhl pytel, se mi hodně líbí. Proto u nich přivírám oči nad zjevnými příšernostmi - každý díl končil tím, že se hlavní hrdinka Marie ocitla v smrtelném nebezpečí, což nevyznělo do třetice, co čtveřice a dále už nijak napínavě, Ingrid Chauvin byla sympatičtější jako lékařka v Láska a moře, jako nočními můrami sužována policistka byla spíše k smíchu, milostná zápletka byla jasná v okamžiku objevení fešného pařížského policisty na scéně. Na obranu - děj byl vykonstruován důmyslně, nezdá se mi, že by v ději vystupovalo nějak přehnaně mnoho postav, zvláště když většina z nich zemřela, pár dějových zvratů mě posadilo na zadek. Paralela se Třemi ženami za letního večera - poslední díl nejslabší, už jen dovysvětlující a trochu akční.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Vincentův svět
14. února 2014
další názory k seriálu

Ari Gold simply the best

Tenhle seriál miluju taky moc, že jsem podle Ariho Golda pojmenoval i svého psa. Dodnes truchlím nad tím, že po osmé sérii seriál skončil. Myslím, že příhody celé povedené čtveřice kamarádů a jejich agenta mají nevyčerpatelný potenciál a mohou vlastně běžet donekonečna. Vedle Ariho je mojí nejoblíbenější postavou tragikomik Johnny Drama a jeho nekonečné marné snažení. Marku Wahlbergovi patří velký dík za vznik tohoto seriálu. Taky se mi líbilo, že v seriálu hostovala nepřeberná spousta hvězd, celebrit i možná pseudocelebrit z různých oblastí lidského života. Pokud se potvrdí informace, že má být natočen celovečerní film, bude to alespoň malá náplast za ukončení seriálu.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Prolhané krásky
14. února 2014
další názory k seriálu

Seriál tři v jednom

Asi každého filmového a seriálového fanouška při sledování Pretty Little Liars musí napadnout kombinace Zoufalých manželek, Twin Peaks a nějakého seriálu ze střední nebo vysoké - Gossip girl, Beverly Hills apod. A já jsem měl všechny zmiňované seriály moc rád, takže jejich kombinaci nadšeně vítám. Obzvláště si libuji v tajemných příbězích, kdy se pátrá v minulosti, tahají kostlivci ze skříně a vhodně servírují dějové zvraty. Nad nějakým klišé jsem schopný přimhouřit oči. Hodnotím zatím po první sérii a prvním dílu druhé série.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %