Ajka

off
JménoAlena
Věk36 let (Blíženci)
Bydlištězaječí nora v blízkosti dubového stromu na Vysočině
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Jen marně byste na mne hledali jakýkoliv kontakt, nadevše si cením svého soukromí ;-)
Názory uživatelky Ajka
plakát
Vlajka smrti
3. srpna 2022
další názory k seriálu

We talk it through as a crew

Ač je seriál založen na skutečných osobnostech, událostech, a dokonce i červonovousova vlajka je prý real (i když dnešní historici už si to nemyslí), jeho pravou podstatu asi nejlépe vystihuje nedávná interakce hlavního tvůrce Davida Jenkinse na twitteru, kde přispěl do hlubokomyslné debaty fanoušků nad (skrytým) významem názvu Naše vlajka znamená smrt.
Do komentářů napsal jen: "Znělo to hustě."

A přesně pod tímto heslem je napsán i celý seriál.

Nejvíc mě baví asi úplně všechny postavy. Ano, ta věta je zcela správně.
Kdybych měla spočítat, kolikrát už jsem jednotlivé díly viděla, nedopočítala bych se.
Pokaždé narazím na něco nového, čeho jsem si předtím nevšimla, a pokaždé se u toho znovu a znovu královsky bavím. Například momenty, kdy posádka na palubě něco dělá nebo občas možná spíš nedělá (ačkoliv by měla), stejně tak jako hostující postavy někde v dálce na pozadí. A ty hlášky.

Jedinou slabinou je snad pomalejší rozjezd, ale jakmile se správně naladíte na ztřeštěný humor, vyklube se z Our Flag Means Death neuvěřitelně zábavná chaotická záležitost s kontinuálním příběhem (přeskakovat díly opravdu neodporučuji).

Druhá série zatím v nedohlednu, ale rozhodně bude. Taika už to vaří. :)

P.S. Děcka, je to romantika.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Wizards and Warriors
7. března 2021
další názory k seriálu

Osmdesátková perla pro zasmání

Těžce old-school fantasy s výpravnými kostýmy a na tehdejší dobu dost obstojnými triky.
Celkově seriál připomíná typickou nostalgii osmdesátkové filmové a televizní tvorby, jakou byly třeba komedie Mela Brookse nebo dobrodružné snímky Willow, Labyrint a Nekonečný příběh.
Takže pokud máte, stejně jako já, rádi styl raných fantasy a nevadí vám přistoupit na pravidla hry i bez moderního vymazleného CGI, pak pro vás může být tato osmidílná série trefou do černého. A to doslova.
Nic tomu nechybí: frenemies vztahy, klaďasův neohrožený sidekick, black and white wizards, natvrdlí příbuzní, sarkasmus, skvělé hlášky, kterým naprosto dominuje princezna Ariel, nebo dokonalý (nejen) vizuální kontrast mezi dobrem a zlem, ztvárněný jako nekonečný souboj mezi blonďatým krasoněm klaďasem Erikem a tmavovlasým charismatickým záporákem Dirkem.
Škoda, že nenatočili víc dílů. Poslední epizoda chytře otevřela dveře pro další možný rozvoj příběhu některých postav a doslova mě namlsala.
Ale co nadělám. Každopádně Blackpool forever!

Zcela zásadně ovšem doporučuji nehledat ubohé VHS ripy na internetu, ale objednat si originální DVD přímo od WB. Jedině tak je to opravdu koukatelné.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Pravá krev
5. května 2013
další názory k seriálu

Buffy pro dospělé s příchutí Rodrigueze

Asi tak by se dalo jednou větou charakterizovat True Blood.

Pojďme si tedy shrnout, co seriál divákům nabízí:

Herce
Neokoukané, zajímavé tváře, kterým není zrovna ‚náct‘. Hurá!
Mezinárodní složení více či méně zkušených herců podává vesměs vynikající výkony (nejen ty herecké :), takže člověk přežije bez újmy na psychice i ty méně záživné pasáže seriálu, aniž by mu unikl nějaký důležitý detail, který by mohl mít zásadní význam v pozdějším vyprávění.

Romantiku
Namísto cudných milostných scén nám tvůrci (zbožňuji Tě, Alane Balle) servírují nefalšovanou nahotu a plnohodnotný sex. Vzduch je přesycen takovým množstvím feromonů, že skrz tu mlhu není skoro ani vidět. Většina hlavních představitelů (ne-li všichni) jsou v jednom kole nadržení, a je jim úplně jedno kde nebo s kým (seriál rozhodně nelze označit za homofobní) to zrovna dělají. Koneckonců, fan(g)tazii se meze nekladou.

Zábavu
Autoři si rozhodně potrpí na štiplavý sarkasmus a černý humor podpořený bohatou jadrnou slovní zásobou.
Na každém rohu se povaluje mrtvola, do všech stran stříkají hektolitry krve (resp. červeno-pomerančového džusu) nebo létají lidské/vlkodlačí končetiny. Důmyslný je rovněž způsob umírání upírů (ať žije puding! :D), sem tam se objeví i nějaký ten odlehčený ‚gore‘ efekt a mé srdce plesá radostí. Už žádný rating P-13!

Sympatické postavy
Každá postava vykazuje sklony k závislosti na čemkoliv, ať už se jedná o omamné a psychotropní látky (především krev), alkohol ve větším než malém množství (konzervativnější jedinci) nebo již výše zmiňovaný sex.

Pohádkový příběh
Okolí Bon Temps by se pak dalo charakterizovat jako ‚začarovaný les‘ – upíři, vlkodlaci, pumodlaci (what?), metamorfové, víly, polovíly, čarodějnice, bakchantky, irácký pouštní kouřový démon, pobíhající naháči… kam se hrabe Sněhurka a sedm trpaslíků.

A v neposlední řadě také vynikající soundtrack a vizuálně neotřelou úvodní znělku.

TRUE BLOOD je zkrátka zajímavý, napínavý, občas nepřehledný až přeplácaný, ale i přesto pořád nesmírně zábavný (sexy) seriál, který obsahuje všechny ty ošklivé věci, které nám dospělým na teenagerských seriálech tolik chybí, a kvůli kterým stojí za to ho sledovat. Muhehehehe XD

Další ovečka do stáje zamilovaných.

P.S. Taky bych chtěla rodit jako víla ;-)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
96 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 25 lidí
80 %
plakát
Dexter
9. října 2012
další názory k seriálu

Pozor! V nadměrných dávkách způsobuje závislost.

Neschopenka a další úspěšně dovršený seriálový maraton :)

Dexter Morgan, forenzní specialista Miamské policie, bratr na plný úvazek, přítel, později také manžel a rodič s velmi netradičním koníčkem...zabíjením lidí.

Takový je hrdina seriálu televizní stanice SHOWTIME.

V prvních sériích se Dexter projevuje často coby asociál a totální magor, díky čemuž vzniká série vtipných a velmi trefných vnitřních myšlenek ústředního hrdiny, doprovázených neméně zábavnými obličejovými kreacemi Michaela C. Halla.
Postupem času se ale začne postava hlavního hrdiny měnit, rozvíjet. Jeho okolí a rodina na něj mají velký vliv, což s Dextrem občas dost zamává, nutí ho komunikovat a být otevřenější k lidem kolem sebe, což mu dost komplikuje snahu udržet před nimi v tajnosti svou "společenskou zálibu" (první dva díly 4. série jsou toho názorným příkladem :).

Za zmínku ale bezesporu stojí i vedlejší postavy, ať už se jedná o Dexterovu milující a neustále "f*ckující" sestru, vražedně hláškujícího Masuku, nebo detektiva Angela a jeho zabijácký přízvuk.
Každá postava má co nabídnout, i když se přiznám, že Quinna zrovna moc nemusím.

Rovněž záporáci a tzv. "proplouvající" postavy bývají, až na vyjímky (3. a 6. série), skvělé.

O Dextrově důmyslných způsobech zabíjení snad ani není potřeba se nějak rozepisovat, každý kdo viděl pár dílů ví, že si s nimi tvůrci vyhráli opravdu zodpovědně.

To všechno žene seriál kupředu neuvěřitelnou rychlostí a zanechává v divákovi neukojitelnou touhu po dalších dílech.

Ano, DEXTER je přesně ten typ seriálu - buď ho milujete nebo nenávidíte, nic mezi neexistuje.

Každá série je trochu jiná, každá má své slabiny, ale já se totálně zamilovala...stejně jako v případě Firefly.
Od letité ignorace, přes nenávist, až k naprosté závislosti!

P.S.: Ten konec si ale tvůrci mohli vážně odpustit :(

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
82 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 22 lidí
90 %
plakát
Na velikosti záleží
2. září 2012
další názory k seriálu

Seriálová perlička

Šokující námět? Ale kdeže! Příjemná ničím nepohoršující oddechovka. Nejste-li puritán, zcela určitě si přijdete na své.

Někde jsem četla, že "Hung není žádný Sex ve městě", s čímž naprosto souhlasím, ale narozdíl od autora tohoto výroku to nevidím jako seriálovou slabinu. Kdo z nás by chtěl taky poslouchat, jak si chlap v každé epizodě ustavičně stěžuje na ženy, že? (což byl tak trochu kámen úrazu seriálu Druhá míza)

Ray Drecker je v podstatě normální fajn chlap se spoustou více či méně úsměvných životních trablů, a s přívalem dalších epizod se stává pro publikum čím dál atraktivnější postavou. Jeho povolání v sobě skýtá nástrahy a vyžaduje určitou zodpovědnost, ruku v ruce s profesionalitou - a ze zastydlého puberťáka se tak stává dokonalý gigolo s puncem opravdovosti. Kdo by odolal?

Thomas Jane je sympaťák každým coulem a společně s Jane Adams bez problému utáhnou celý seriál.

Scénáristicky je to vyvedené, nicméně ve třetí sérii už to pomalu (za to dost citelně) začíná ztrácet dech, což nakonec i zapříčinilo předčasné ukončení seriálu.
Škoda, jednu sezónu bych ještě přivítala (nebo alespoň nějaké smysluplné zakončení) :(

Poznámka: Jenom dost dobře nechápu proč HBO zrušilo HUNG, když značně ztrátovému Enlightened dalo zelenou pro další sezonu? Sledovanost těchto dvou seriálů se vůbec nedá srovnat.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Děti Duny
21. dubna 2012
další názory k seriálu

Až nečekaně dobré

Tato televizní minisérie se řádí mezi další z těch vyjímečných projektů, které si i přes svůj nízký rozpočet dokázaly získat nespočet příznivců.

První díl je úplně jiný než dva následující, ani bez jednoho by to ale nefungovalo. Tvůrcům se podařilo, s ohledem na rozpočet, natočit vysoce kvalitní televizní zábavu s inteligentním námětem a neokoukanými herci, kterým docela často (a dobře) sekundují herci z českých luhů a hájů.
Akorát ten Vašut tam byl jak (na) pěst na oko.

Dabingová verze mne naštěstí minula a proto jsem si mohla do systosti vychutnat seriál v původním znění s eng titulky. A ani tentokrát nelituji, byla to dobrá volba.

Krom všeho ostatního musím také pochválit nádhernou hudbu od Briana Tylera, která se rovněž velkou měrou podílí na celkovém vyznění série.
Všem vřele doporučuji si ho sehnat, minimálně skladba Inama Nushif, jenž hraje ke konci prvního dílu, je povinností snad pro každého milovníka filmových soundtracků.

P.S. A Bára Kodetová je neskutečná kočka :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Firefly
21. dubna 2012
další názory k seriálu

Joss a jeho svět

Joss Whedon nám už mnohokrát dokázal, že je mistrem v tvorbě nových světů. Navíc se nebojí skloubit dohromady i zdánlivě neslučitelné. Ať už se jedná o postavy a prostředí, ve kterém se jeho počiny odehrávají, nebo o žánry, které jsou vždy nejednoznačné.

Firefly je dle mého názoru vrcholem Jossovi barvité fantazie a tvořivosti.
V téhle vesmírné kovbojce spojil dohromady mnou dva nejméně oblíbené světy a stvořil z nich něco neopakovatelně přitažlivého.

Zaručeně nejsympatičtější a nejpropracovanější postavy v celé televizní éře - o samotných hercích ani nemluvě, zcela určitě 100% originální námět, unikátní neokoukané prostředí a klasická Whedonovská porce ironických hlášek a popkulturních odkazů.

K téhle předčasně ukončené sérii jsem měla dlouhou dobu veliký odpor a odmítala jsem se na ni podívat, až konečně jednoho dne...
A prozřela jsem! Bizarní svět Firefly si mne získal a už nepustil.
Proto se ani trochu nestydím a dávám tomuhle televiznímu skvostu maximální možnou známku.

P.S. A po shlédnutí Firefly si nezapomeňte sehnat film Serenity ;-)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
94 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 18 lidí
100 %
plakát
State of Play
15. dubna 2012
další názory k seriálu

Britové opět bodují

Další bravůrně rozehraná mini-série od BBC.
Vysoká politika je místo pouze pro jedince s ostrými lokty, jenž jsou zdatní v umění slova, lži a manipulace. Naštěstí jsou mezi námi odvážní a odhodlaní reportéři, kteří se nebojí riskovat a snaží se dobrat pravdy stůj, co stůj.
Redakce novin a její osazenstvo si vás získá snad už při prvním zběžném nakouknutí do zákulisí novinářské mravenčí práce, opět zde nacházíme spoustu skvělých postav - nejvíce si mne však získal šéfredaktor Bill Nighy.
Příběh má více rovin, které se vzájemně proplétají, nikdy však natolik složitě, aby vám uniklo něco důležitého.
Hlavní herecká dvojice John Simm a David Morrissey si dokonale sedli a roztáčí kolotoč událostí, které na konci každého dílu vyvrcholí v malý cliffhanger.

Nelze jinak než doporučit - všech šest dílů jsem shlédla najednou a musím říct, že finále mne více než uspokojilo.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Červený Bedrník
15. dubna 2012
další názory k seriálu

Šarmantní lišák

Když dáte dohromady chytrý scénář, nádherné evropské historické destinace (převážně v ČR), dodáte vhodně napsané charaktery, okázalý neotřelý humor a okořeníte to dostatečně velkou špetkou romantiky, vznikne z toho Velká francouzská revoluce po britsku s notnou dávkou nadsázky a dobrodružství.

Obsazení všech hlavních i vedlejších postav byla rozhodně trefou do černého:
Grantův sir Percy je lstivý lišák s nadhledem a šarmem, do Šavlouna rýpe až s neuvěřitelnou nonšalancí a ještě sype z rukávu jednu hlášku za druhou - ale vždy na úrovni, samo sebou.
Zdatně mu sekunduje Elizabeth McGovern jako jeho žena, Martin Shaw coby Chauvelin a samozřejmě Ronan Vibert, který je z mého pohledu dokonalým ztělesněním občana Robspierra.

Druhá série už je sice o poznání slabší, ale i tak se jedná o velice sympatickou televizní zábavu.
Britové a BBC zkrátka umí :)

P.S. A vyjímečně musím vychválit český dabing v čele s Borisem Rösnerem, který je svou kvalitou na úrovni originálu.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
90 %