avatar uživatele

hlupec

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky hlupec
plakát
Future Man
17. listopadu 2018
další názory k seriálu

Návrat do budoucnosti

Tak toto mě opravdu překvapilo. Vůbec se mi do pilotu nechtělo, protože komedie moc nemusím. Zde je ale humor přimíchán ve správném poměru k docela vtahujícímu příběhu. Ten však není ničím objevným, očividně se tvůrci hodně instpirovali Návratem do budoucnosti (možná je to myšleno vyloženě jako pocta filmu, minimálně to člověka napadne vždy když zazní pozor-toto-se-změnilo-po-návštěvě-minulosti melodie) a motiv s virem nebo PC hrou, která není tak úplně hrou, také není nic nového. Přesto si pouštím jeden díl za druhým, protože potřebuji vědet, co bude dál:)

Určitě doporučuji.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
70 %
plakát
Siréna
7. listopadu 2018
další názory k seriálu

Sestupná tendence

První díly mě docela chytly a postava i představitelka Ryn je opravdu skvělá. Postupně to nějak ztrácelo napětí a nakonec to hodnotím jako takový ten levnější typ akčního seriálu s tragickými efekty. Neurazí, nenadchne.

Další sérii sledovat nebudu.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
50 %
plakát
X-Men: Nová generace
5. října 2017
další názory k seriálu

Pilot

Není to špatné, ale také to není extra chytlavé. Alespoň mě pilot nenavnadil k přidání seriálu do watchlistu.

Postavy jsou celkem fajn, také překvapivě slušné efekty (srovnatelné s filmovými x-meny). Z x-menovského universa mě rozhodně víc zaujal Legion, který je tak šáhlý, že se člověk nedokaže přestat koukat:)

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
60 %
plakát
Inhumans
3. října 2017
další názory k seriálu

Jedním slovem ....

TRAPAS

27 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
45 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
20 %
plakát
Mr. Mercedes
3. září 2017
další názory k seriálu

Nuda :(

Začala jsem na to koukat jakožto navnazená krimi žánrem z Manhunt:Unabomber ... s ním se to bohužel nedá srovnat. Minimálně první dva díly (dál koukat nebudu) jsou zaměřené spíš jako rozvleklé psychologické drama na postavu vysloužilého detektiva. Záporák je obyčejný fracek bez špetky charizmatu a detektiv je nudný dědek, který se nechová ani trochu logicky.

Takže mohu doporučit, pokud máte rádi spíš pomalejší dramata, líbil se mi soundtrack a obecně je na tom vidět lepší rozpočet (herecké obsazení, vizuál).

Napínavé krimi typu Unabomber nebo z filmů třeba Zodiak určitě nečekejte.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
50 %
plakát
Proč? 13x proto
10. dubna 2017
další názory k seriálu

13 důvodů?

Jak tak čtu zdejší názory, zřejmě teď napíšu jeden, který rozhodně nebude patřit mezi ty populární.

Kvalitativně seriálu můžu vytknout asi jen dlouhou stopáž a celkem časté opakování již stokrát řečeného. Zpracování je ale pěkné, herci dobře zvolení, příběh zajímvavý.

Ale ... nějak mě to celkem často dokázalo vytočit a s opravdu velkou spoustou věcí se tam nedokážu ztotožnit. Ano, povahově nejsem zrovna lidumil a ne, nikdy jsem šikanu nezažila ani neviděla. V dnešní době je neskutečně "moderní" ke každému neštěstí přiřadit viníka. Hannah viní spolužáky, rodiče viní školu. Když už se tedy vydáváme tímto směrem, proč nikdo neviní rodiče? Ale hlavně, proč je tu tak jednoznačně předkládáno, že pokud máme teoretickou šanci ovlivnit něco, o čem nevíme, že se stane, tak jsme automaticky zodpovědní za to, že jsme tak neučinili? To se máme na celý svět neustále usmívat, protože co kdyby někdo na základě našeho mračení spáchal sebevraždu? Nebo máme už mírně otrávené puberťáky zavírat do léčeben - co kdyby se náhodou chtěli zabít?

Jistě, existuje něco jako zdravý rozum, ale Hannah určitě nevykazovala sebevražedné sklony a to její "prosím zastav mě, přestože tě posílám do hajzlu, jééé tys mě nezastavil, tak to se jdu zabít a můžeš za to ty" mi přijde pěkně přitažené za vlasy.

Samozřejmě se jí staly i dost špatné věci, ale většinou šlo o celkem banální věci, z nichž některé si způsobila sama a ještě se to celé stalo v průběhu více jak jednoho roku - kdyby to bylo naakumulované do jednoho měsíce, tak dobrá, ale takhle?

Zároveň pořád nedokážu uvěřit, že američtí středoškoláci jsou opravdu takový hovada, jak jsou prezentováni ve většině filmů či seriálů. Zatajované znásilnění, neustálé dělání naschválů, lhaní až je z toho šoufl, napadání žáků na chodbách .... možná musím svůj názor trochu pozměnit: divím se, že nespáchá sebevraždu 50% studentů.

PS: poslední scéna Hannah je opravdu masakr - tu musím pochválit.

84 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
68 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 19 lidí
70 %
plakát
Dobré mravy
3. března 2017
další názory k seriálu

Bad behavior

1.série
Tak tohle mě dostalo. Když si představím, že kvůli chvílemi nudnému pilotu, jsem seriál málem vzdala, chce se mi z toho plakat:) K pokračování mě přiměl konec prvního dílu, kdy jsem si řekla, že tomu šanci ještě zkusím dát ... no a po měsíci jsem se dokopala k druhému dílu a pak to sjela v podstatě naráz.

Nebudu předstírat, že mi ke kladnému hodnocení nepomohl Javier, který je tak sexi, že z něj budu mít ještě měsíc "vlhké" sny:D

Seriál bych asi popsala jako drama/thriller s velmi jemnými romantickými prvky - které mě na tom celém baví ze všeho nejvíc:) Dobré herecké obsazení a postavy většinou sympatické, i když je to u nich vybalancováno dost hraničně - Letty dělá neustále špatná rozhodnutí a Javier se občas chová jak skutečný debil. Chemie mezi postavami skvěle funguje a tak vám nakonec nezbývá, než být každý díl napnutí jak kšandy, jestli to poserou či neposerou, jestli je zabásnou, jestli někdo umře a romantické duše (jako já) stále čekají jestli mezi nimi něco bude či nebude:)

Určitě doporučuji, jde o jednu z nejvíc zažírajících se novinek poslední doby.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Falling Water
6. února 2017
další názory k seriálu

Falling Water

Jakožto racionalní člověk bych čekala, že mě tento počin absolutně zhnusí ... No, dokoukala jsem to a ještě ke všemu během pár dní, takže zhnusená zjevně nejsem:)

Žánrově i zpracováním je to hodně podobné Sense8, taková pomalejší, napínavá a záhadná fantasmagorie. Jediné co mi skutečně vadilo, byly poslední díly a jejich dějové utržení ze řetězu, co se týče logiky a nějakých pavidel Topeka-universa.

Pokud se vám tedy líbil Sense8, zkuste i tohle. Pokud hledáte hodně akce a jasně specifikované universum, tak se tomu raději vyhněte:)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
Dirk Gently's Holistic Detective Agency
16. listopadu 2016
další názory k seriálu

Nejde o názor ale o reklamu:)

Lidi, koukejte na tento seriál:) Viděla jsem dva díly s anglickými titulky, protože seriál je u nás tak podivně neobjevený, že titule nejsou/nebyly. Seriál je zábavný, neobvyklý, se zajímavým námětem i hereckým obsazením. Profesně perfektně zvládnutý. Žádná nuda, sem tam vtip, rychle to utíká + záhada se správně nastaveným tempem jejího poodhalování. Prostě super. Pokud bych měla někomu doporučit jeden letošní seriál, tak rozhodně tento (a absolutně nikoliv Westworld - který se táhne a je naplněn jen "intelektuálním" slovním průjmem).

PS: co mě udivuje nejvíc je to, že se seriál nedostal ani do žebříčků "nejpopulárnější za 30 dní" nebo "s největším potenciálem" poté, co o něm vyšla "novinka pod lupou".

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Timeless
8. října 2016
další názory k seriálu

Pilot

První díl byl pro mě obrovským zklamáním. Sice jsem ani nic moc nečekala, trailer jsem neviděla a o seriálu nic nečetla:) Prostě nepolíbená. Ale příběh byl totálně nudný a ani akční scény mě vůbec nezaujaly. Trochu zvědavosti ve mě probudil konec, ale po dvou dnech už ani nevím proč a ve sledování nebudu pokračovat. Zvlášť když mě teď tisíckrát víc zaujal konkurent Frequency (lepší děj, zajímavější postavy, žádné trapné efekty (protože tam žádné nejsou:))).

Ve zkratce: nuda, nic nového, šeď a průměr.

55 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
45 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
50 %