avatar uživatele

Ruthiee

off
JménoKarolína
Věk32 let
BydlištěJedno krásné místo na planetě Zemi
Twitter
Instagram
Facebooknikomu...
Poznámka
... kontakty na mě, samozřejmě... :D
Názory uživatelky Ruthiee
plakát
Deník Dity P.
1. ledna 2014
další názory k seriálu

Radost z vaření

Deník Dity P. je po dlouhé době příjemným pořadem o vaření, hlavně z vizuálního hlediska a také díky uvěřitelně kladnému přístupu hlavní představitelky k vaření. Recepty jsou prostě báječné, sama už jsem jich pár vyzkoušela a ještě se mi nestalo, že by se jediný nepovedl. Její kuchařku nemám, ale přípravu jídel jsem si oblíbila i z časopisu Albert, tudíž jsem se na její pořad moc těšila, ovšem způsob vyjadřování mě u ní velice překvapil.

Jsem z Valašska a proto mi její mluva mnohdy trhá uši. Kdesi jsem slyšela, že její mluva je zcela spontánní právě proto, aby se jí více přiblížila divákům. Spontánnost je v pořádku, ale mně se svým vyjadřováním nepřiblížila ani za mák. Bohužel i samotný tón jejího hlasu není bůhvíjak příjemný, ale to je něco, co se nedá změnit.

Každopádně pořad se mi i přesto moc líbí a opravdu doufám, že budou pokračovat natáčením dalších dílů.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Pán času
8. června 2013
další názory k seriálu

Are you my mummy?

Doctor Who, Doctor Who, Doctor Who... tuto frázi jsem slýchala již dlouhá léta dávno před tím, než jsem objevila svět seriálů. To že je to seriál, a hlavně o čem je, jsem se dozvěděla až relativně nedávno. Vysoké reference a nadšené ohlasy mě zkrátka donutily zajímat se ještě více a tak jsem si plna očekávání něčeho úžasného pustila první díl.

Můj první dojem? Šok. Bohužel v nijak kladném slova smyslu. Nedokázala jsem pochopit, jak můžou tak levně vypadající efekty a ne příliš sympatičtí herci vůbec způsobit, že hodnocení seriálu je nad 80%. Nejsem ovšem ten typ, co by se jen tak jednoduše vzdával a tak jsem se pustila do dalšího dílu. V něm už jsem pomalu začala chápat souvislosti. Ovšem o něco více mě potěšil díl další, kdy Rose a Doctor navštíví Charlese Dickense (mého oblíbeného spisovatele:)) Epizody, které přišly potom mě ovšem opět nijak neuchvátily a tak jsem zvažovala, zda ve sledování vůbec pokračovat a nebýt věrných fanoušků tady na serialzone, nejspíš bych s tím vážně sekla. Teď vím, že by to byla velká chyba!

Doctorova regenerace na konci 1. série mě naprosto potěšila. Už jen ten Davidův správně trhlý výraz mě donutil naprosto změnit názor na celý seriál. Každý díl jsem potom hltala a hltala. Způsob jakým Tennant nakládá s humorem, okořeněným o svůj přízvuk je prostě brilantní a nelze mu dlouho odolávat. Mimochodem, zbožňuju jeho styl oblékání (oblek, kravata, "conversky" a pověstný baloňák). O to víc mě ovšem mrzela (pro mě) druhá regenerace. Loučení se s Davidem nebylo lehké a upřímně jsem si Doctora v mladém těle Matta Smithe nějak nedokázala představit.

Jenže již první vteřiny po regeneraci jsem byla velice mile překvapená. Matt je stejně potrhlý jako Tennant, ne-li ještě víc. S ním hlavně přicházejí, dle mého doposud nejlepší společníci - Ponďáci:). Amy - krásná, chytrá, rázná... Rory - vtipný a hlavně věrný. Všichni tvoří prostě dokonalou trojici a ta smršť vtípků, kterou občas pálí je famózní.

Jisté je, že jsem při sledování Doctora Who přišla na to, že seriály s čistě sci-fi tématikou zkrátka nejsou můj šálek kávy a nejspíš právě proto jsou mezi mými nejoblíbenějšími hlavně ty epizody, kdy se Doctor vydává do minulosti - návštěva Shakespeara, Agaty Christie, či van Gogha. A i těm kostýmům a efektům jsem ze začátku možná trochu křivdila. V průběhu seriálu se dotáhly k dokonalosti. A i přes mou kritiku 1. série prostě musím dát 100% za originalitu a jedinečnost, protože ať se bude kdokoli snažit napodobit Doctora Who, nevěřím tomu, že vyprodukuje něco, co může předčit originál.

73 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
64 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
100 %
plakát
Hra o trůny
12. dubna 2013
další názory k seriálu

War was easier than dauhters

Seriál o kterém se v poslední době hodně mluví a povětšinou v dobrém slova smyslu. To byl pro mne rozhodující impulz začít jej sledovat a musím říct, že již po prvním díle jsem mu propadla. Velice se mi líbí pestrost postav. Ať už jde o záporáka, hrdinu, krásnou sličnou pannu, rebelující děvče, odvážné, či zbabělé hezounky... snad každý si zde najde svou oblíbenou postavu. Sympatičnost seriálu ovšem tkví nejen v postavách, ale i v samotném ději. Knihu jsem bohužel nečetla, ovšem vzhledem k tomu, že se říká, že knihy jsou mnohem lepší než filmy, tato musí být naprosto dokonalá.
Ještě se mi nestalo, že bych se u nějakého dílu nudila, nebo že by mi dokonce přišel špatný a úpřímně pochybuju o tom, že se takového dílu dočkám.

38 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
38 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %
plakát
Sherlock
6. dubna 2013
další názory k seriálu

You were thinking, it's annoying.

Jak ze srdce nesnáším detektivní seriály, tak musím říct, že Sherlock mě absolutně dostal. Dost možná se na tom zasloužila kniha, kterou jsem úplně hltala, ale z velké části na tom má zásluhu samotné obsazení. Sympatičtí herci a geniální dialogy, ve kterých se, pravda, občas trochu ztrácím, si prostě zaslouží 100%.

38 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %
plakát
Lovci duchů
4. dubna 2013
další názory k seriálu

Son of a B*tch!

Mám-li být upřímná, na tenhle seriál jsem se začala dívat docela nedávno a to kvůli neustálému naléhání a přemlouvání jedné mé kamarádky, dle níž je Supernatural jeden z nejlepších seriálů vůbec.

Ne příliš zaujatě jsem shlédla 1. řadu, ale co bych pro kamarádku neudělala, pustila jsme se i do druhé, přičemž zhruba v její polovině jsem si začala uvědomovat, že to není zas tak španý. A tak jsem jela dál přes třetí, čtvrtou, pátou, až jsem si najednou uvědomila, že kámoška měla pravdu. Celá zápletka se úžasně rozjela a já si oba bratry i některé jejich přátele opravdu oblíbila, takže dávám plný počet a těším se na další díly...

58 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 12 lidí
100 %
plakát
Tudorovci
3. dubna 2013
další názory k seriálu

Tudorovci

Seriál Tudorovci obsahuje jednu z mých nejoblíbenějších kapitol dějin vůbec. Už to byl první bod k dobru. Dalším se pak stal úžasný herecký výkon hlaního protagonisty Meyerse al ei mnoha dalších. Na první pohled tudíž dokonalé dílo. Ovšem právě ona dokonalost (hlavně vzhledová) všech postav malinko ubírá na autentičnosti. I tak bylo ale pro mě toto drama velice přijemnou podívanou.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Příběhy včelích medvídků
27. března 2013
další názory k seriálu

Srdcovka z dětsví

Příběhy včelích medvídků patří mezi nejlepší večerníčky vůbec. Kouzelné loutkové zpracování, krásné písničky a bravurní dabing se správnou kapkou humoru mi opravdu zkrásnil dětství... Škoda že tato nádherná česká klasika dnes mezi dětmi poněkud upadá v zapomnění...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Merlin
18. března 2013
další názory k seriálu

Shut up, Merlin!

Nápad vytvořit seriál podle celosvětově známé legendy? Proč ne? Trochu poupravíme detaily, omladíme hlavní postavy a dáme ději šťávu... tohle si asi říkali tvůrci Merlina před jeho vznikem a dle mého názoru jim to opravdu svěle vyšlo... kouzelníci přeci nemusí být jen staří dědečci s plnovousem...:) Jediný kaz celého seriálu jsou efekty... ztvárnění nadpřirozených bytostí v záběrech s herci je místy spíš rušivé... ale abych nekončila špatně, výkony herců, děj a zápletky vše dorovnávají, nemluvě o humorných scénách, u kterých jsem se mnohdy popadala za břicho...:)

44 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
44 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
90 %
plakát
Živí mrtví
9. listopadu 2012
další názory k seriálu

We Are The Walking Dead

Ve svém pubertálním věku jsem milovala horory všeho druhu. V posledních asi třech letech mě takhle tématika nějak přestala bavit, dokud se neobjevil seriál The Walking Dead, s tím jsem přišla na to, proč můj zájem opadl... v hororech mi většinou chyběly opravdu kvalitní, věrohodné, nejen hororové záběry, ale hlavně výkony herců. Emoce! To je oč v tomto bravurně zpracovaném seriálu běží a právě díky tomu jsem si seriál oblíbila na celých 100 %. Nejde tam jen o zabíjení, násilí a krev ale taky o spolupráci, vztahy ve skupině přeživších, lásku... :)Zkrátka o to, co občas můžeme zahlédnout i v reálném světě ;)

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 12 lidí
100 %
plakát
Simpsonovi
29. července 2012
další názory k seriálu

Ty jeden mrňavej...

Jsou žlutí, je jich pět a veškeré omlazující přípravky jsou na ně krátké... ano jsou to Simpsonovi. Ve světě seriálů snad neexistuje nikdo, kdo by je neznal.
Tahle nestárnoucí rodinka je ztělesněním typické (nejen americké) rodiny. Sourozenecké kočkování, manželské problémy, osoby všedních dnů, které i my potkáváme (prodavač Apu, barman Vočko, ředitel Skinner).
A ironie se v případě Simpsonů nevyhne opravdu nikomu a ničemu. Některé situace a hlášky jsou pro opravdové fandy již legendární a mnohdy trefně a s nadsázkou komentují aktuální dění ve světě.
Za mě tudíž 100 % pro nejlepší a nesmrtelný animovaný seriál vůbec...

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
1/2
12