avatar uživatele

akyf

off
JménoMarta
Věk38 let (Rak)
BydlištěCrewe, Cheshire, United Kingdom
Twitter
Instagram
Facebookpouze pro přátele :)
Poznámka
Názory uživatelky akyf
plakát
Lucifer
25. května 2016
další názory k seriálu

Lucifer - hodnoceno po prvni serii

Tento serial jsem velice dlouhou dobu uspesne neregistrovala. Sice jsem videla trailer, ale hned v zacatku me moc neoslnil hlavni hrdina, proto jsem se ani nenamahala pridat si tento serial do watchlistu. Nazor mi pomohla zmenit zdejsi rubrika 'hlaskoviny', kde se serial pravidelne s nejakou tou hlaskou vyskytoval. Serialu jsem tedy dala sanci a byla jsem opravdu prijemne prekvapena.

Netrvalo dlouho a hlavni hrdina mi v roli Lucifera opravdu sednul a ani ostatni herecke vykony serialu nijak neskodily, ba naopak. Postavy jako Maze a Dr. Linda jsou naprosto skvele, chemie mezi ustredni trojici postav je fantasticka a ani nabozensky nadech serialu v celku neskodi. A co je z me strany naprosto obdivuhodne je detska postava Trixie, ktera prozatim neni ani moc otravna, spis roztomila :)

Lucifer je pro me osobne osvezujici detektivni zalezitost, ktera me zaujala natolik, ze jsem si po poslednim dile a nekolikadenni pauze, s radosti cely serial zopakovala. Doporucila bych to lidem jako oddechovku i srdcovku, serial ktery se smele svou prvni radou vyrovna takovym serialovym klasikam jako byl ze zacatku napr. Castle, nebo Bones.

Serial se opira predevsim o skvele herecke obsazeni.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
100 %
plakát
Černá listina
9. března 2016
další názory k seriálu

Blacklist vtahne do deje

Velice zajimave pojata kriminalka, ktera diky hlavni muzske postave a zajimavym zapletkam, dostala do mych top serialu posledni doby.
Serial jsem nesledovala ihned od zacatku, to mi ale nebranilo zhltnout dil za dilem jako malinu. Dej me naprosto vtahnul a postupem casu i z pocatku nesympaticka zenska postava zacala byt snesitelnou soucasti serialu :)Serial ani po letech neztraci dech, zapletka je tak propletena, ze mam pocit, ze tady s name Blacklist jeste nejaky ten patek pobude.

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Legendy zítřka
9. března 2016
další názory k seriálu

Legends of Tomorrow zatim velka nuda :(

Na LoT jsem se tesila hodne, vzhledem k tomu, ze sleduji serialy Arrow a Flash byla jen otazka casu, kdy se ponorim i do Legend. Me ocekavani bylo asi moc velke, protoze ani po patem dile me serial skoro vubec nechytl. Moc a moc se snazim mu prijit na chut, ale ta zatim neprekonatelna roztahanost a nudnost je opravdu k smrti ubijejici. Navic mi polovina osazenstva serialu vubec nesedi do roli, hlavni zaporna postava vypada smesne (ze by tento zjev mohl mit nejakou moc je opravdu k smichu, nebo spise k placi) a abych pravdu rekla, koukam jenom kvuli cca trem postavam (a hercum, kteri alespon trochu obstojne dokazi hrat). Jestli se dej trochu nezrychli, celkove serial nenabere poradny druhy dech, tak u nej do konce serie rozhodne nevydrzim.

Obsazeni 30%
Efekty 40%
Bojove sceny 20%
Zaporna postava 5%

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
30 %
plakát
Dark Matter
9. března 2016
další názory k seriálu

Dark Matter po prvni serii

Moc jsem se tesila na tento sci-fi serial, (mozna se budu pro nekoho opakovat), ale po Firefly jsem nemohla prijit na podobne ladenou libustku. Muzu asi s klidem napsat, ze po shlednuti prvni serie Dark Matter, prisli tvurci s necim zajimavym a uspokojivym. Doufam, ze se skvele naslapnuty dej bude v dalsich seriich dale rozvijet a cely serial neprijde o jiskru, kterou prvni serie jiste ma. Vitam, ze se moc nenatahovaly zbytecnosti. Doporucila bych serial vsem co maji jen trochu radi scifi, je to libustka na letni oddych.

Obsazeni hodnotim kladne 100%
Dej je zajimavy a chytne 90%
Efekty podle me obstojne 80%
Celkovy dojem z 1. serie 90%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Vražedná práva
29. září 2014
další názory k seriálu

Po pilotu a po FINÁLE řady ...

No..., nejsem tedy moc zvyklá hodnotit novinky ihned po pilotu, ale tady udělám výjimku. Díl jsem se rozhodla stáhnout ihned po velkém "hodnotícím" článku skvělého týmu SZ.
Hned na začátku musím asi uznat, že jsem od dílu měla asi moc velké očekávání, nemůžu tvrdit, že toto nebylo naplněno, ale na konci se žádné extatické výbuchy radosti (díky za nový hit) nedostavily. (zatím) Seriál má tedy hodně velké klady, asi největší a nejvýraznější z nich je hlavní hrdinka a dějově nadupané tempo celého dílu.

Budu trochu víc konkrétní a zkusím něco i rozvést:
- hlavní hrdinka je opravdu skvělá, velice dobře člověka vtáhne do děje a vlastně si s ním může dělat co chce (velké plus tohoto seriálu)
- spolupracovníci se zatím nijak extrémně neprojevili, proto je zatím shledávám takovou šedou zónou. Zároveň je to ale i dobře, protože nezastiňují hlavní postavu, což je možná i záměr. Nic ale není jasně dané a vše se může časem i změnit.
- parta vybraných školáků eh, možná bych vybrala lépe, ale potenciál mají, tak uvidíme. Nikdo z nich mě extrémně neoslovil, ale nechci je odepisovat hned ze začátku.
- a (to nejlepší na konec) samozřejmě příběh, který má neuvěřitelný náboj! Skvěle prolínaný děj (minulost vs. přítomnost, budoucnost, soudní síň) - wow! Tady seriál zabodoval na plné čáře a jak mi neseděli některé postavy, příběh mě tak strhnul, že jsem na to místy i zapomněla. V seriálu je spousta zápletek a intrik, ale právě to mě osobně u seriálu asi i udrží.

Jsem opravdu zvědavá, jaké tempo bude seriál dále udávat, ale soudě podle pilotu se milovníci nečekaných zvratů a neskutečných zákeřností a intrik mají na co těšit. HTGAWM ráda zařadím do svého watchlistu a velké díky Shondě za právnický seriál, který není pouze o právu a právnících, ale hledí na soudní procesy a právo samotné trochu pokřivených pohledem, který Vás přesvědčí, že nic není tak, jak se na první pohled může zdát.

Nedávám celých 100%, ale jak jsem už výše uvedla (zatím)


Po finale celé řady...
Tak tohle byla jízda! Ani nevím čím začít, protože tenhle serial je naprosto odlišný od všech možných krimi dramat z oblasti práva a všech možných špinavostí (které tááák milujeme). Ať jsem ze začátku držela svůj obdiv a entuziasmus lehce na uzdě, po finale je všechno jinak. Seriál je prostě a jednoduše skvělý, od obsazení (herecké výkony mě přesvědčily), kterému sekunduje dechberoucí děj a vše pak ubíhá tak rychle, že ani nepostřehnete blížící se konec. Když nad tím ale tak souhrnně přemýšlím, kvalita tohoto serialu netkví pouze ve výborném finale, ale především v tom, jak drží diváka neustále v napětí, ať už se jedná o první, devátý, nebo jakýkoli jiný díl série.

Tímto měním své hodnocení z 90% na plných 100%, protože tento serial si to opravdu zasloužil a je to má bezkonkurenční top 1 za poslední roky.

Klobouk dolů!

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
79 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
100 %
plakát
Agresivní virus
10. srpna 2014
další názory k seriálu

Po prvních čtyřech dílech

Když jsem se dočetla o plánovaném seriálu Strain, hodně jsem se nadchla a těšila na první díly. Po pilotu jsem hned chtěla napsat komentář, ale pak jsem radši počkala na dalších pár dílů. Kdybych seriál hodnotila ihned po pilotu, nadšením bych asi moc nehýřila. Celý díl mi přišel tak nějak divný, občas jsem se i přistihla, že se i trochu nudím, ale nakonec jsem si řekla, že si i tak celý projekt zaslouží místo v mém watchlistu. Po čtyřech aktuálních dílech se pro mě kvalita seriálu trochu zvedla, ale že by to byl hit roku, nebo nejlepší horor sezony, s tím se nějak nechci smířit. Neznám knižní předlohu, proto asi nemůžu být zcela objektivní, ale co se týče seriálového zpracování, jsem stále na rozpacích. Každopádně si Strain šanci zaslouží, možná bude letos patřit k těm povedenějším kouskům, další díly ukáží víc. Hodnocení: Pilot 70%, druhý díl 60%, třetí a čtvrtý díl 75%

56 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
56 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
70 %
plakát
Buffy, přemožitelka upírů
22. dubna 2014
další názory k seriálu

Má první závislost

Seriál BtVS se stal mým prvním velkým milníkem v mém začínajícím seriálovém světě. Byl to zkrátka první seriál, který mě opravdu pohltil (již na základní škole) a díky kterému jsem propadla kouzelnému světu seriálů. Od té doby, co jsem si svým způsobem zamilovala každého většího či menšího hráče ze Sunnydalle hltám kopu dalších seriálových přírůstků a za to vše vděčím především Buffy a Jossu Whedonovi. Chápu, že na dnešní dobu už je Buffy docela mimo mísu i co se efektů týče, ale už navždy bude mít místo v mém fanouškovském srdci. Díky!

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Falling Skies
22. dubna 2014
další názory k seriálu

Na rodinné drama to není špatné

Dlouho jsem se tomuto seriálu vyhýbala. Né že by mi nevyhovoval námět, šlo spíš o herecké obsazení - Tom (hlavní hrdina) mi spíš pořád sedí do ER než do postapokaliptického, mimíky nasáklého rodinného dramatu, ale budiž. Seriálu jsem dala šanci a nakonec myslím, že jsem udělala dobře. Sice mě opravdu často nudí roztahaný děj a sáhodlouhá morální dilemata hlavních hrdinů, ale postupně se Falling Skies stal ceněným přínosem pro watchlist :)

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Sběratelé kostí
4. února 2014
další názory k seriálu

Má stálice

Na Bones jsem se začala jako správný fanoušek seriálů Buffy, the Vampire Slayer a Angel, koukat kvůli Davidovi. Po pár dílech jsem zjistila, že se mi nová Davidova role líbí. Navíc i celé obsazení jsem si postupem času zamilovala, kdo by to řekl, že jsem začala i trochu rozumět postavě, kterou hraje Emily :) Bones mě ze začátku hodně překvapil a rychle se stal mojí další seriálovou stálicí. Navíc (i když nejsem přílišným fanouškem dabingu) si ho můžu pustit právě i sním a vůbec mi to nevadí. A velké díly Foxu za obnovení další, desáté série.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
Hawaii 5-0
2. února 2014
další názory k seriálu

Steve - kaskadér jen v seriálu?

Když jsem začala s přítelem koukat na Hawaii, tak nás nezaujal jen samotný seriál, jeho náplň, obsazení, krásná příroda atd., ale i kaskadérské kousky předváděné hlavním hrdinou Stevem McG. Těch dílů, kdy Steve neskáče na vrtulníky, nebalancuje na střechách aut a domů není opravdu mnoho a i přes to nás to s přítelem vždycky dostane! Jeden by řekl "proč"? Proč zase skáče z auta? Nakonec ale stejně sedíme před TV a bavíme se. Hawaii five-0 je podle nás hlavně o zábavě! Není to taková ta typicky temná kriminálka, je to příjemný relax s kapkou toho adrenalinu a velice dobrých (někdy až neuvěřitelných) kaskadérských počinů. Doufám, že se seriálu bude i nadále dařit.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
1/2
12