Birter

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Birter
plakát
Městečko Twin Peaks
23. prosince 2017
další názory k seriálu

This Is The Water And This Is the Well. Drink Full And Descend.

Občas se mi stane, že než se podívám na nějaký seriál dostanu vizi, že to bude úplné mistrovské dílo, které trumfne moje dosavadní oblíbence. Ještě nikdy se, ale proroctvíčko nevyplnilo více než jsem čekal. Po zhlédnutí Twin Peaks totiž začínám silně pochybovat, zda někdy najdu substitut.
Původní seriál: Pro diváky v 90. letech bylo Twin Peaks naprosté zjevení. A ačkoliv je dnes zápletka malého městečka se záhadami regulerní televizní klišé (Stranger Things, Les Revenants, Riverdale, Wayward Pines) silně pochybuji, že by, kterýkoliv z vyjmenovaných mohl být s Twin Peaks srovnáván.
V první řadě si musíme připomenout kdo je David Lynch. Je to režisér s velkým R a král bizáru na stříbrném plátně. Kritici o něm řekli, že se vysmívá vlastnímu publiku, což tak sice nejednou může působit, ale vzhledem k tomu jak perfektní a umělecké (a stejně bizarní) jsou jeho filmy, můžeme o Lynchovi prohlásit, že to na nás nehraje a opravdu je to takový magor. V uvozovkách.
Mnoho lidí si stěžuje na dlouhé smyslnedávající scény. No, dnes už se natáčí jinak a Lynchovu vizi s tím nelze porovnávat objektivně. Mnoho s těchto scén má za účel pobavit, protože humor (ať už jste nebo nejste fanoušci takovéhle srandy) je jedna z částí původních Twin Peaks, která mu dává ještě lepší šmak. Na jednu stranu máte kriminální vyšetřování, nadpřirozeno, temnotu, bizár a na té další specifický humor, ze kterého lze dokonce vybírat. Mezi zástupem postav je to Pete Martell, Ben Horne, Dáma s polenem a nebo samotný Dale Cooper.
A tím se dostávám k další části. Postavy. Nejenom, že jsou všechny strašně sympatické, ale je jich TOLIK. No a to já (jakožto fanoušek J.K. Rowling) rád, a je to faktor, který vždy dokáže pozvednout příběh. Tolik dějových linek...Hm.
Samotná atmosféra původních Twin Peaks je strašně unikátní a nepopsatelně krásná a vtahující. Není ani moc temná ani málo zajímavá. Je tak akorát skvělá a vyhovující. A do mysteriózní show velmi dobře zapadající.
No a v neposlední řadě i legendární hlášky jako Damn fine cup of coffee, Black as midnight on a moonless night a podobně...dávají fanouškům seriálu další důvod proč seriál milovat.
Jsem silně zklamán, že redakce SerialZone, která se seriály živí, sama nedokáže ocenit démant, který Twin Peaks představuje. Byla to jiná doba. No a přehrávající herci nebo netypický soundtrack k tomu patří. Nelze srovnávat s dnešní tvorbou.
Revival: V tomto bodě už fanoušci Twin Peaks (ba dokonce i dlouholetí obdivovatelé Davida Lynche) nejsou za jedno. První tábor považuje Davidův bizarní přístup (jenž občas navštívil i originální seriál) se, kterým vytvořil Fire Walk With Me a The Return, za nesmyslný paskvel, který ničí tak dobrý seriál. A pak jsme tu my. Ti, kteří milují The Return. Já sám jsem ještě neobjevil kompletní hodnotu Fire Walk With Me, i když jí hledám a jednoho dne ji objevím, ale The Return...Nevím jestli se zde shodnu s ostatními, (s největší pravděpodobností ne) ale Twin Peaks revival považuji za ještě lepší než původní seriál.
Do toho. Zlynchujte mě!
Ale teď vážně. Nevím jak vás, ale mě vždycky zajímala více perspektiva autora, než to jak se dílo líbí fanouškům (viz. George Lucas a Star Wars). No a s ohledem na to jak dlouho musel Mark a David scénář ke 3.sérii psát, a s ohledem na to, že všechny epizody režíroval Lynch osobně, pokládám The Return za ještě lepší Twin Peaks. Za skutečnou vizi autorů (očividně hlavně Davida).
Všechny zápletky, dějové linie, kvadriliony dalších záhad, propojení s Fire Walk With Me, 3 Cooperové, temná atmosféra, Tým FBI: Cole, Prestonová, Evansová, Rosenfield, krásná ukončování epizod kapelou v Roadhousu a mohl bych pokračovat ještě dlouho, mě chytly a nepustily. Do Twin Peaks jsem se zamiloval. Vůbec to nechápu. Nemám ani šajna o čem to je a považuji to za umělecké mistrovské dílo. A už se nemůžu dočkat až se podívám na filmy Davida Lynche.
A teď se vyjádřit ještě k poslední věci. Bizár. Každý režisér má něco. Tim Burton gothickou atmosféru, Quentin Tarantino krvavou lázeň no a David Lynch má hol bizár. Prostě se mu to líbí. Baví ho to. Proč ne. Někdo to vidí ve verších poezie a někdo v trpaslíkovi říkájícím, že je ruka a vydávající zvláštní zvuk. Nerozumím tomu, ale respektuji to a líbí se mi to. A myslím, že je to neodmyslitelná součást Twin Peaks.
A abych přece našel výtku, občasně až moc dlouhé nezajímavé (podotýkám nezajímavé) scény mě sice neiritovali, ale mohlo by jich být méně (viz. dementní Cooper) a kdyby některé scény v ''Zóně'' nevypadali jako stříhané v Movie Makeru taky by to bylo asi lepší. Nic horšího jsem nenašel. Pardon. Ta show je prostě dokonalá.


Nejlepší Postavy: Ben Horne, Dale Cooper, Albert Rosenfield, Mr. C, Margaret Lenterman/Dáma s polenem, Pete Martell, Diane Evans, Mike/Philip Gerard, Annie Blackburnová
Nejlepší Herci: Kyle MacLachlan, Ray Wise, Sheryl Lee, Richard Beymer, Sherilyn Fenn, Piper Laurie, Jack Nance
Nejlepší Série: 3.série, 2.série
Nejlepší Epizody: May The Giant Be With You, Part 7, Part 14, Night Of Decision, Pilot/Northwest Passage, Part 1, Part 2, Part 12, The Condemned Woman, Part 16, Traces To Nowhere, Laura’s Secret Diary, Rest in Pain, On The Wings Of Love, Lonely Souls, Drive With A Dead Girl

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Sabrina – mladá čarodějnice
12. listopadu 2017
další názory k seriálu

Shake Our Whammy Fanny Funky Song

Jsem vážně zklamaný, že na SerialZone, ČSFD i jinde má tento seriál tak nízké hodnocení. Přitom si myslím, že i mnoho Čechů by Sabrinu označilo za seriál jejich dětství (včetně mě). Zrovna nedávno jsem se na Sabrinu podíval a vůbec neztratila své kouzlo. Je pravda, že od 4.série kvalita poněkud klesá a já jsem se v 5.sérii zasekl (stejně jako kdysi, sakra), ale myslím že všem fanouškům seriálu by bohatě stačil příběh Sabriny pouze ze střední školy. Spin-offy, TV filmy ani nic podobného mě taky netáhne.
Co se týče humoru není to zas tak k popukání (hlavně s věčnými ''zoufalými dodatky'' Sabriny), ale z kocoura Salema, obou tet a i Sabrina, jsem nejednou dostal záchvat smíchu. Tenhle seriál ale určitě hraje spíše na efekty (někdy až na směšná pohádková poučení), které jsou vážně výborné.
A ano je tam spousta děr, ale při sledování jsem se vždycky tak uvolnil, postavy jsem miloval, celý seriál shledávám velmi inspirativním, a to že i dnes považuji Mladou čarodějnici za precizní záležitost, svědčí dle mého názoru o její kvalitě.

Nejlepší Postavy: Gordie, Roxie Kingová, Sabrina Spellmanová, Salem Saberhagen, hadač Albert, Hilda Spellmanová, Valerie Birkheadová, Zelda Spellmanová, Dreama
Nejlepší Série: 1.série, 2.série, 3.série
Nejlepší Epizody: A River of Candy Corn Runs Through It, Sabrina, the Teenage Writer, Dream Date, Tick-Tock Hilda's Clock

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Fargo
11. července 2017
další názory k seriálu

To Use That Wealth To Become Invisible

Pokud si myslíte že už vás nic nepřekvapí, mýlíte se. Nad Fargem budete kroutit hlavou, umírat napětím v břiše a vypisovat si hlášky ze seriálu.
Tohle je snad jediný případ kdy se mi líbil originální film (u mých seriálů to tak většinou není) Fargo z roku 1996. To je jednoznačně komedie. Černá. A i když je Fargo též černo-humorné (až absurdní) je to spíše thriller přinášející mnohem více originality.

1.série byla, jednoduše řečeno, perfektní. Nevšední příběh, který by se měl zaznamenat pro budoucí generace, velmi silné napětí a úžasná houslová hudba. Kromě skvělé atmosféry také přináší takový ten efekt když to začne pokulhávat, změníme to (což funguje nejen zde). Násilí je sice často až vynucené, ale naprosto unikátní formát, který Fargo nabízí to omlouvá. Jediné co se mi nelíbilo bylo finále. Samo o sobě finále všech sérií jsou slabá, ale Morton's Fork výrazně. Sice mám rád finále, která jsou jiná než diváci předpokládají (viz HIMYM) a u Farga s tím mám, ale problém. Já totiž nemám rád opatrné tvůrce. 1.série je potenciálem prošpikovaná a kdyby se 2.série řídila mou radou, po výborném startu, bylo by Fargo přesně takové jaké chci. Opatrní tvůrci totiž radši nic nedělají, protože by to mohli udělat špatně (viz. Sherlock). Výsledek je sice uspokojivý, ale ne pro někoho jako jsem já, kdo touží vidět větší rozvíjení zápletek. Zvlášť zde. Alespoň Mr. Wrench a Numbers se mohli odhalit, ne?
Tento detail, ale zastiňuje tato výborná série. 100%

2. série se mi představila jako série, kterou přesně nechci. Hlavní role mafiánská rodina? Proti mafii samotné nic nemám. Sice jsou mnohem zajímavější věci, ale mafiánská rodina? To přesně nesnáším (viz. Kmotr).
Prvních pár dílů bylo hrozných (hrozně nudných), ale nakonec se to společně s efektem změníme to, pomocí Mika Milligana a větší důraz na Blumquistovy, se z toho vyklubalo něco poměrně přijatelného. Velmi mě ale zklamala absence původní hudby (stejně jako ve 3.sérii, ale tam je alespoň trošilinku).
Speciální pochvala patři epizodě Loplop. 75%

3. série-Na začátku jsem si myslel, že se Fargo vydalo temným a ještě depresivnějším směrem než dříve. Neměl jsem pro to příliš velká očekávání, ale nakonec to dopadlo přesně jak jsem chtěl a myslel. Krvežízniví fanoušci Farga se zde asi moc nenašli. Hlavní důraz byl na nápady, dialogy a surovost. Vynikající postavy v čele s Davidem Thewlisem či hostujícím Rayem Wisem pomohly a nepohrdl jsem ani nepatrným propojením s předchozími sériemi. Sice se mi tato série nadmíru líbila, ale stejně jako u 2. série, je mi líto, že příběh a epizody byly dobré, avšak nikdy nedosáhly vrcholku. Ne jako v 1.sérii.
Speciální výtka patří epizodě The Law of Non-Contradiction. 90%

Takže pokud hledáte změnu v seriálech, nevadí vám absurdita ani otevřené konce (dějových linií) je pro vás krimi thriller Fargo správnou volbou.


Nejlepší Postavy: Lorne Malvo, Lester Nygaard, V.M. Varga, Mike Milligan, Emmit Stussy
Nejlepší Herci: Martin Freeman, Billy Bob Thorton, Ewan McGregor, David Thewlis
Nejlepší Série: 1.série, 3.série
Nejlepší Epizody: The Crocodile's Dilemma, Loplop, Buridan's Ass, Who Shaves the Barber?, A Fox, a Rabbit, and a Cabbage, The Lord of No Mercy

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Batesův motel
11. května 2017
další názory k seriálu

First You Dream, Then You Die

Na tento seriál slýchávám pozitivní ohlasy ze všech stran. Že prý je to ''hororový'' seriál, který se vyrovná i klasikům jako Hannibal nebo American Horror Story. Já s tím ale ani za mák nesouhlasím.
Když jsem viděl první epizodu Bates Motelu ''First You Dream, Then You Die'' myslel jsem si, že jsem našel úžasný seriál. A i zpětně vidím, že Bates Motel měl obrovský potenciál jakožto prequel legendárního Psycha. Mohl se zkoumat vztah matky a syna (což je jediná věc která se skutečně v seriálu odehrála), mohly se využít zápletky použité v neúspěšný sequelech Psycha, mohlo se držet knižní a filmové předlohy a hlavně to mohlo být hororové.
Hned ve druhé epizodě, ale šli všechny mé naděje k šípku. Měl jsem sice na Bates Motel nároky jako na dobrý seriál, což splnil, ale dokonalost, jenž jsem očekávalm se rozhodně nekonala. Já nejsem fanouškem Carltona Cuse a to do čeho se Bates Motel vyklubal se nepodobá mé vizi hororové PSYCHOlogické série.
Tvůrci na to nemají. Když dělají psychologický seriál možná by se měli trochu řídit podle toho jak by se asi lidé skutečně chovali. Jeden z velkyých problémů, které jsem u Bates Motelu měl, bylo to že postavy se neustále měnili. Mám pocit, že každou sérii dělal jiný štáb, protože postavu, kterou jsem měl rád v první řadě jsem nenáviděl v poslední a naopak. Tvůrci se sice soustředili na pscyhologii Normana a Normy, ale zapomínali na ostatní postavy. Možná si řeknete, že ten vztah Normy a Normana byl pak precizní. No vlastně ani ne. Sice jsem tomu rozuměl, ale nemyslím si, že tak by se chovali normální lidé nebo postavy od Blocha a Hitchcoca.
Další problém, který se seriálem mám je to, že jsem si Bates Motel představoval jako krátkou sérii, kterou bude předcházet Psychu. Čeho jsem se dočkal? Nastavované kaše a naprosto zbytečné omáčky okolo, která se každou sérii mění, která se soustředí na nezajímavé postavy jako Dylana Massetta nebo Caleba. 50 dílů naprosto o ničem. Proč to prostě neuspořádat do pár dílů? Ale ne, to by tvůrci museli být profesionální.
Celou dobu Bates Motel kritizuji, ale měl bych zmínit také pozitiva. V seriálu se velmi často objevují sympatické postavy a vzhledem k tomu, že jsou to i dvě hlavní postavy, nemám námitek. Velmi pozitivně také hodnotím herecké výkony Very Farmigy a Freddieho Highmora. Ty jsou profesionální!
Dalším plusem, který doslova zachránil tento seriál, je 4.série. Ta byla naprosto luxusní a sice ne podle mého gusta, ale rozhodně byla vynikající a dala seriálu tu správnou atmosféru, kterou postrádala. Pokud něco tvůrci umějí pak je to udržet diváka u obrazovky. Sice jsem se k 5.sérii velmi často nutil, ale celý seriál jsem dokoukal až do úplného konce a vytvořil jsem si s Bates Motelem pouto. Proto je mé hodnocení spíše pozitivní než negativní. Čímž Bates Motelu poněkud nadržuji, ale koukatelný ten seriál rozhodně je. A proto je mé hodnocení vyšší.

1.série-80%
2.série-60%
3.série-50%
4.série-90%
5.série-75%

Nejlepší Postavy: Madeline Loomis, Norma Louise Batesová, Norman Bates, Remo, Emma Decodyová (pouze v prvních třech sériích), Bradley, Alex Romero (pouze ve 4.sérii)
Nejlepší Herci: Vera Farmiga, Freddie Highmore
Nejlepší Série: 4.série, 1.série
Nejlepší Epizody: Forever, First You Dream, Then You Die, Dark Paradise, Midnight, Norma Louise

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
70 %
plakát
Znovuzrozeni
5. května 2017
další názory k seriálu

''Byla jste Nezvěstná?'' ''Nééééé.''

Tak tohle bych od francouzské tvorby opravdu nečekal. Dokonalost tohoto seriálu jsem francouzům slupnul i s navijákem.
Les Revenants (čte se to Le Revenó, až to budete někde říkat, abyste se neztrapnili jako já) má všechno co dobrý seriál potřebuje. Armádu sympatických postav (ale i záporáků), několik paralelních linek, strhující herecké výkony, napětí až na půdu a hlavně perfektně vypracované záhady, které se stupňují a nasazují vám brouky do hlavy.
První série je perfekce sama, druhá série se sice pohoršila, ale přibližně asi tak o 10%. Minimum.

Pokud tedy máte rádi mysteriózní seriály nebo si potrpíte na dojácích, tenhle seriál vás určitě příjemně překvapí. Nemluvě o úžasné hudbě a úvodních titulcích.

Co že jste to říkali? Že je to zdlouhavé? No, já jsem asi proti tomuhle filmovému prvku naprosto imunní. A ačkoliv se mi to nechce věřit, Les Revenants obsadilo hlavní příčky u mých oblíbených seriálů a já nemohu hodnotit jinak než...


Nejlepší Postavy: Madame Costa, Julie, Virgil, Victor, Jérôme, Camille, Etienne
Nejlepší Herci: Yara Pilartz, Céline Sallette, Frédéric Pierrot, Swann Nambotin
Nejlepší Série: 1.série
Nejlepší Epizody: Les Revenants, La horde, L'enfant, Camille, Julie, Victor, Etienne, Esther

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Hannibal
1. dubna 2017
další názory k seriálu

Killing must feel good to God

Hannibal je něco víc. Hannibal je umění. Vražedný Hannibal vás vtáhne do svých spárů a už vás nepustí. Hannibal je prostě úžasný seriál.
Kvalita jednotlivých sérií se poněkud liší.
1.série-Těchhle 13 epizod mě tak napjalo a tak oslnilo, že jen stěží jsem si dokázal představit řadu druhou.
2.série byla ještě lepší než ta první. Byla dokonalá. V seriálu se řešily nejen filosofické otázky ale, hlavně otázka vražd, psychopatů...A to všechno bylo zabalené v napínavém obalu. Dokonce jsem nanevřel i své oblíbené American Horror Story a Hannibal byl mým největším favoritem. Bohužel ne na dlouho.
1.část 3.série klesla velmi hluboko. Detailní zaběry-klasická součást seriálu, se stala jeho největší náplní. I když konečně dostala prostor Gillian Anderson nebylo to ono. Scénář nebyl to co býval a jen Mason Verger to nakonec zachránil.
2.část 3.série byla sice lepší než ta první, ale as je to můj osobní odpor k Francisi Dolarhydovi co ji potopilo. Velký Červený drak mi nepřijde jako dobrý záporák. V porovnání se sociapatickým intelektuálem Hannibalem Lecterem je tenhle vrah obyčejný stejně jako jiní masoví vrazi, již zobrazení v seriálu. To Garret Jacob Hobbs měl větší šmrnc. Finále bylo sice přijatelné, ale protože se v 2.části 3.série tvůrci začali konečně držet knižní předlohy Červený drak, kterou jsem jedinou četl, většinu příběhu už jsem odhadnul. Chybělo tomu nějaké grandiózní detektivní zakončení. Také zvraty jaké byly v prvních dvou sériích.
I přes kontroverzní 3.sérii však hodnotím Hannibala nejvýše jak to jen jde. Což jsem koneckonců udělal i u American Horror Story.

1.série-95%
2.série-100%
3.série-75%

Nejlepší Postavy: Dr. Bedelia Du Maurier, Neal Frank, Freddie Loundsová, Dr. Hannibal Lecter, Will Graham, Mason Verger, Alana Bloomová
Nejlepší Herci: Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Gillian Anderson
Nejlepší Série: 2.série, 1.série
Nejlepší Epizody: Mizumono, Kaiseki, Fromage, Potage, Sakizuke, Yakimono...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Lucifer
26. března 2017
další názory k seriálu

Světlonoš

Při sledování seriálu Lucifer (konktrétně pouze 1.série) jsem měl opravdový pocit, že se dívám na přechod mezi Večerníčky a normálními seriály. Takoví diváci totiž nemají ponětí o otřepaných a předvídatelných kriminálních zápletkách, nevadí jim jednoduchý příběh a myslí si že Lucifer je jen čertík z pohádky, který si na zemi užívá a dělá při tom sarkastické poznámky. Co mi to jen připomíná? Seriál spíše pro mladší publikum s dospělými vtipy a narážkami? No jistě! Simpsonovi.
Množství epizod mi přišlo neskutečně nudných, Lucifer se svým ''šarmem'' a ''vtipem'' rozhodně nevyrovnal nedoceněnému Johnu Constantinovi a děj byl příšerně předvídatelný. Co však chci pochválit je zkoumání Luciferova vztahu s Bohem a vysvětlení proč je zde Ďábel klaďas.
Závěrem. Co jsem si z Lucifera vlastně odnesl? Že Satan je ten dobrý a Bůh ten špatný a pokud budu volně citovat jeden díl tak mám uspokojit své touhy a nedusit je v sobě. Modernistický názor. Ten můj tak novodobý není.

Nejlepší Postavy: Bůh, Amendiel, Chloe Deckerová
Nejlepší Epizody: Pops, A Priest Walks Into a Bar

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
11 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
50 %
plakát
Exorcista
26. března 2017
další názory k seriálu

The Power of Christ Compels You

Musím říct, že pokračování známých hororů jako Damien nebo Ash vs Evil Dead nejsou nic co by mě zajímalo, protože ani ona všemi opěvovaná legenda The Exorcist z roku 1973 se mi nelíbila. Nicméně tento seriál považuji více než za podařený. Je to takový ten seriál na odpoledne, o kterém víte, že je to naprostá blbost, ale stejně se vám to líbí a vidíte to jako nejlepší možný strávený čas. The Exorcist je pro mě šitý jako na míru. Mám rád nejen hororový žánr, vymítání, ale hlavně církve, kněží a náboženství, takže i to je jeden z důvodů proč se mi tento seriál subjektivně líbil. No a koneckonců já vskutku nemám co vyčítat. Sice se tam tak v 6-8 díle dělo úplně to samé, ale který seriál o tak nemá. Z mé strany je to tedy spokojenost. Ale bohužel tomu chybí nějaký šmrnc. Nějaké sympatické postavy, nějaký typický bod kvůli kterému seriál milujte, nejenom odvyprávěný (zatraceně dobrý) příběh.

Nejlepší Postavy: Otec Marcus, Matka Bernadette
Nejlepší Epizody: 162, And Let My Cry Come Unto Thee

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Falling Water
28. února 2017
další názory k seriálu

His Name Is...

Opravdu chápu že tohle se nelíbí každému. Pomalé tempo, smyslnedávající příběh, tucty záhad a utahaná atmosféra se kdekomu nemusí líbit, já však mezi ty lidi nepatřím. Naopak. Falling Water považuji za velmi dobrý seriál zejména za již zmíněné záhady a výborné herecké výkony. Také oceňuji že se v každém díle děje něco jiného a člověk neví co přesně od toho má čekat. Ví sice jak to bude provedeno, ale neví co. Je pravda že v některých pasážích je Falling Water až moc utahané a až moc komplikované, ale já jsem s tímto seriálem velice spokojen.

Nejlepší Postavy: Bill Boerg, Tess
Nejlepší Herci: Lizzie Brocheré
Nejlepší Epizody: Don't Tell Bill, No Task for the Timid, Monsters, Most Familiar

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Takoví normální Američané
23. ledna 2017
další názory k seriálu

Vypadáte jako špión z nějakýho starýho filmu.

Nikdy v životě jsem neviděl nic špionážního. Žádného Jamese Bonda, žádného Jasona Bornea, žádnou Mission Impossible. Po zhlédnutí seriálu The Americans si stále myslím že špióni nejsou pro mě, ale seriál The Americans rozhodně ano.
Když jsem seriál začal sledovat byl jsem uchvácen atmosférou Amerikánců. Opravdu mi to připadalo neskutečně reálné a přispívaly tomu i Oscarové herecké výkony Matthewa Rhyse a Keri Russel. Na seriálu se mi líbí špionážní část, která tvoří polovinu seriálu, ale hlavně se mi líbí to všechno kolem toho. Něco o čem pochybuji že ostatní špiónské filmy mají. Psychologie postav, úmrtí, odhalení, děti, vztah k Americe a moji oblíbení Rusáci (to se mi také líbí, že se tam mluví i rusky). Nicméně i na takto hustou atmosféru si člověk časem zvykne až mu pak dokonce připadá i nudná. První a druhá série byly jedna báseň ale ta třetí už se moc nepovedla. Jsem však rád že čtvrtá série konečně přinesla zvraty a spoustu dalších napínavých pozitiv. TheAmericans tedy hodnotím velice pozitivně.

Nejlepší Postavy: Paige Jenningsová, Arkady Ivanovič Zotov, Claudie
Nejlepší Herci: Matthew Rhys, Keri Russell
Nejlepší Série: 2.série, 1.série
Nejlepší Epizody: Safe House, Echo, Pastor Tim, Trust Me, Dimebag

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
1/3
123