Birter

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Birter
plakát
Mrtví jako já
15. září 2016
další názory k seriálu

I'm Delores Herbig, as her big brown eyes.

Přesně takhle si představuji oddychový seriál. Víte mně osobně přijdou sitcomy neskutečně kýčovité. Je tam primitivní příběh (jeden příklad za všechny= HIMYM: hlavní zápletka jedné epizody vězí v tom že jsou vždy tradičně 2 lidé, nikoli 3), primitivní vtipy a hlavně ty otravné smíchy v pozadí které vám říkají: ,,Kdyby vám to náhodou nepřišlo vtipné tak vám ukážeme kdy se máte smát''. Ve výsledku to dopadne tak že se smějete v částech kdy tam ty smíchy nejsou. A jediný důvod proč se na ten seriál díváte jsou sympatické postavy.
Dead Like Me je ale něco úplně jiného, ba dokonce úplně opačného. Kromě těch postav, ty jsou ještě lepší a hrají je lepší herci. S příběhem jsem se velice vžil a vtipy byly často vtipné, ačkoliv (narozdíl od sitcomů) nejsou hlavní náplní epizod. Nebudu říkat že příběh je komplikovanější ale mnohem zajímavější a propracovanější. Jediné co mě zklamalo byl závěrečný film z roku 2009. Tak jsem se u něho nudil že jsem ho ani nedokoukal.
No prostě kdybych měl, jako spousta lidí, zvolit svou oblíbenou komediální oldschool srdcovku. Neváhal bych.

Nejlepší Postavy: George Lass, Crystal Smith, Delores Herbig, Kiffany a Mason
Nejlepší Herci: Ellen Muth, Mandy Patinkin
Nejlepší Série: 2.série
Nejlepší Epizody: Forget Me Not, Nighthawks, Haunted

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Bible
9. srpna 2016
další názory k seriálu

Otče odpusťte jim, neboť oni nevědí co dělají.

Existuje slavnější kniha než Bible? Existuje známější člověk než Ježíš? Existuje lépe popsaná pravda než ta v Bibli?
Musím říct že jsem byl příjemně překvapen. Jakožto věřící jsem budoucí sledování Bible bral spíše jako povinnost než jako zájem. Byl jsem naprosto šokován jak skvělý seriál se z toho nakonec vyklubal. Dobové seriály nejsou úplně můj šálek čaje ale Bible je naprosto geniální. Pokud jste věřící tak se nad Biblí zamyslíte a hlavou vám prolétává hromada rozporuplných myšlenek a úvah. Před Biblí se mi ještě nestalo že bych přemýšlel o všech událostech v nějakém seriálu (dělo se to hlavně v Novém zákoně).
Bible je prostě klasika a v tomto seriálu je naprosto geniální, chytne vás a nepustí. Hlavou mi prolétaly kontroverzní myšlenky a neskutečně jsem si tento seriál užil.
Co mě však mrzelo že se v tomto seriálu spoustu příběhů vynechalo nebo odfláklo například: Král Šalamoun, Máří Magdalena, Adam a Eva, Noeoho archa atd. (Nový zákon je celkově povedenější než ten Starý)
Jinak ale velice dobré.
Je to sice jenom teorie ale myslím že kdyby nějakého ateistu chytl tento seriál tak jako mě, jistě by se z něj stal věřící.

Nejlepší Postavy: Hospodin, Ježíš Nazaretský
Nejlepší Epizody: Kingdom, Passion

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Červený trpaslík
1. srpna 2016
další názory k seriálu

Ani šok, ani zklamání.

Existuje spousta seriálů které jsou komedie. Red Dwarf bych ale spíše označil za pokus o komedii. U seriálu jsem se celkově zasmál pouze 7x. Ano, počítal jsem to. Humor červeného trpaslíka jde úplně mimo mě. I přesto jsem ale zkouknul všech 10 sérií. Možná to bylo kvůli skvělým postavám jako Holly, Rimmer a Kryten nebo to bylo kvůli velmi pozitivnímu vztahu který jsem si k Trpaslíkovi vytvořil.
To co mi na humoru neskutečně vadí není to že není vůbec vtipný ale hlavně to že ty vtipy se opakují akorát v jiné formě. To je jakoby jste řekli vtip, všicni by ho pochopili ale nikdo by se nesmál, tak ho řekli znova a očekávali že tentokrát se lidé smát budou.
V každém případě jde o seriál typu ani skvělý ani špatný. Krom toho každá série kolísá co se týče kvality. Někdy jsem se usmíval nad krásou Červeného Trpaslíka a někdy umíral nad jeho nudou. Promiňte Červení fanoušci ale tak to já prostě vidím.
1.série=60%
2.série=60%
3.série=70%
4.série=50%
5.série=50%
6.série=50%
7.série=50%
8.série=80%
9.série=70%
10.série=70%
Aritmetický průměr=54%
Čísla mluví jasně.

Nejlepší Postavy: Holly (muž), Arnold Rimmer, Kryten
Nejlepší Série: 8.série, 10.série, 9.série
Nejlepší Epizody: Výměna Těl, Citróny, Milý Dave, Zapletení

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
50 %
plakát
Doctor Horrible's Sing-Along Blog
24. června 2016
další názory k seriálu

Ryba smrdí od hlavy

Úžasné! Nikdy bych si nepomyslel že se mi bude líbit romantický muzikál který paroduje super-hrdiny a super-padouchy. A ano, opravdu je to velice kuriózní druh seriálu (pochybuji se ještě někde uplatnil) který sice nehledám ale nad jeho výborným Doktorem Hrůzným se ofrňovat nebudu.
V zajímavém příběhu je (nebo tak to alespoň vidím) velké množství narážek na slabé stránky lidské populace, což velice oceňuji. Též se mi líbí nevšední dobrý charakter super-padoucha a špatný super-hrdiny. V seriálu nechybí ani dojemné scény kterých vám běhá mráz po zádech, ale to největší pozitivum není skvělý výkon a zpěv Neila Patricka Harrise nýbrž krásné, dojemné a chytlavé písničky.

Nejlepší Postavy: Dr. Horrible, Penny
Nejlepší Herci: Neil Patrick Harris
Nejlepší Epizody: Act III, Act II

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
Comeback
23. června 2016
další názory k seriálu

Policie páchá spoustu zločinů.

Já nevím jak vy, ale přesně takhle si představuji dokonalý sitcom. U 2.sérii Comebacku jsem se zasmál vícekrát než u pětinásobně delších sitcomů: Jak jsem poznal vaši matku, Přátelé a Červený Trpaslík, dohromady! Nikdy jsem se u Comebacku nenudil!
Každá epizoda má několik zápletek, vtipů z kterých se válím na zemi a fantastické postavy. A ano v Comebacku převládá sice převládá absurdita ale oproti rodinkám Simpsonových a Griffinových, je mnohem lépe využita.
Televize Nova má sice otřesné zprávy a nekonečné soap opery, ale čas od času se jim také něco povede.
Jediné co bych tvůrcům vytkl je neprofesionalita. Seriál působí hrozně lacině a řekl bych že snad vede i k nevyužitému potenciálu. Který samozřejmě ani nemohl dostat prostor, když byl nejlepší sitcom, na který jsem kdy narazil, zrušen už po druhé sérii. Hlavně že telenovely typu Ordinace v růžové zahradě nebo Ulice, vládnou českým obrazovkám celá desetiletí.

Mé oblíbené postavy: Simona Bůčková, Jaromír Šimara, Iva Pacovská, Lexa Bůček, Tomáš Pacovský
Má oblíbená série: 2.série
Mé oblíbené epizody: Strakonický Bubák, Holter, Bez Kláves Neodejdu, Zabijačka, Bejk, Zlatá Ledvina...

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Constantine
9. června 2016
další názory k seriálu

Mistr temných umění?

Věříte v seriálovou lásku na první pohled? Já již, po Constantinovi, věřím.
To že má tento seriál pouze jednu sérii neznamená že se jedná o odpad. U Constantina je to přesně naopak. Příběh je bohatý na zápletky, není tam zbytečně moc postav (přičemž všechny jsou nesmírně sympatické) a vedlejší dějová linka má (nevyužitý) potenciál. Co ale musím především pochválit je hlavní hrdina. V žádném jiném seriálu, filmu nebo knize mě titulní postava tak nefascinovala. John Constantine perlí v každé scéně svými sarkastickými vtipy, jeho image arogantního pohodáře se skvělým přízvukem a úšklebkem, je doslova dokonalá. Nemluvě o jeho šik outfitu.
Musím přiznat že jsem si byl poněkud nejistý jestli Constantine není jen další seriál o náhodném lovu nadpřirozených zloduchů. A také je. Ale jsem velice rád že i takto ohraný žánr (známý z Buffy přemožitelka upírů, Supernatural a Grimm), který v seriálovém světě nehledám, může být tak úžasně použit.
Jediné co bych chtěl vytknout je fakt, že některé epizody jsou fenomény a jiné zase zaměnitelné s podprůměrnými seriály). No a pochopitelně musím zkritizovat také neukončený příběh, který měl tak velký potenciál a neuvěřitelné rozuzlení. Mé hodnocení nemůže být nižší než maximum.
Jsem velice naštván na DC Comics že Constantina svěřili stanici NBC která jej zrušila po první řadě. To je nenapadlo že když bude NBC vysílat dva identické seriály, z toho jeden pod ochranou fan-armády (Grimm) a jednoho zelenáče (Constantine), tak půjde někdo z kola ven?

Mé oblíbené postavy: John Constantine, Zed Martin
Mé oblíbené epizody: Blessed Are the Damned, The Saint of Last Resorts, Danse Vaudou, Non Est Asylum...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
American Crime Story
4. června 2016
další názory k seriálu

100% Not Interesting

Tak tohle opravdu není můj šálek čaje. Právnické drama se nulovou zajímavostí opravdu nehledám.
Pokud jste stejně jako já naletěli stanici FX, že American Crime Story je od Ryana Murphyho, tedy tvůrce American Horror Story, určitě jste si řekli: ,,Tak tady něco nehraje.'' Buď jste to mysleli v dobrém smyslu a nebo jako já, ve špatném.
Popravdě řečeno zažívám obrovské zklamání. Kdyby totiž skutečně existoval seriál od Ryana Murphyho s tématem Krimi, 100% by to nebyl jen nudný a bezduchý rozbor rasismu. Obsahovalo by to krev, tragédii, napětí a skvělou hudbu, tak jak to známe z dokonalého American Horror Story.
Bohužel žádný takový seriál neexistuje a American Crime Story ho pro mě rozhodně nedokáže nahradit. A ještě k tomu to divné téma! Jako chápu. Je to podle skutečných událostí, ale seriál kde je vrah sportovec u něhož se ani neví jestli je to opravdu vrah, pro mě není dobrá podívaná.
Zkrátka a špatně, vhodnější název by byl určitě American Lawyer Story.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
40 %
plakát
Arrow
3. června 2016
další názory k seriálu

Destiny, Mr. Queen.

Ač se to nemusí na první pohled zdát tak seriál Arrow vypráví jeden příběh rozdělený na dvě části.
První část nám ukazuje příběh Arrowa. Geniální a napínavé drama, plné zvratů, líbivých charakterů, vtipů nebo třeba záporáků. Tento Arrow by si podle mého názoru jistě vysloužil i mé plné hodnocení kdyby nebyl nahrazen částí druhou.
Tedy částí o Greenu Arrowovi, které nemá s téměř dokonalým temným superhrdinským seriálem, nic společného. Netuším jakým směrem se Greg Berlanti vydal na počátku 3.série ale rozhodně to byla cesta, která můj (tehdy) oblíbený seriál zničila.
Prostor dostalo klišé, zápletky 100x použité nejen v jiných seriálech a filmech, ale i použité dříve v samotném Arrowovi! Postavy a celý příběh ztratil šmrnc a přidání nadpřirozena tomu jen uškodilo.
Je neskutečná škoda že seriál, který odstartoval mou seriálovou závislost, musel skončit takto bídně. Jistě stojí za zmíňku další pozitiva jako flashbacky či crossovery mezi jinými seriály, kterým Arrow pomohl na svět, ovšem nic z toho není tak dobré aby mě to přesvědčilo že 5.série nebude horší než zpackaná čtvrtá řada. A subjektivně přiznávám že jsem dokonce doufal aby byl Arrow po čtvrté sérii zrušen abych nemusel dál snášet konění, kdysi skvělého seriálu.
První série ode mne dostává 80%, druhá 90%, třetí 50% a čtvrtá bohužel 30%.
Upřímně doufám že pátá řada bude poslední a odvypráví opět příběh Arrowa. Pochybuji ale že má touha není nic víc než science fiction.

Mé Oblíbené Postavy: Felicity Smoaková, Thea Queenová, Roy Harper, Quentin Lance
Mé Oblíbené Série: 2.série, 1.série
Mé Oblíbené Epizody: Unthinklable, Sacrifice

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
60 %
plakát
Gotham
25. května 2016
další názory k seriálu

Do you like riddles?

Mám podezření že Bruno Heller uzřel mé nejdivočejší sny, podle kterých vytvořil tento seriál. Gotham má absolutně všechno co od seriálů chci. Psychopaty, líbivé postavy, kriminalitu, napětí vysoké jako Wayne Tower, zvraty, vtipy, až přehnané množství zápletek a hlavně 100% zábavu u které se nikdy nenudíte.
Věřte mi nebo ne, ale tohle všechno Gotham má a já jsem tím unešen. Uznávám, seriál není zas tak dobrý a chápu že se leckomu nemusí líbit. Můj problém (nebo spíše výhoda) spočívá v tom že mám až příliš rád svět Batmana a to hlavně jeho padouchy (nejvíce Hádankáře) kvůli čemuž mám na Gotham mnohem lepší názor než bych normálně měl. I pro mě jsou v seriálu jisté negativní faktory ale i přesto Gotham zbožňuji. A to že se u žádné epizody nenudím, je vlastnost kterou jsem u žádného jiného seriálu nenalezl. Také ale vím že mé očekávání k událostem v Gothamu, je způsobeno hlavně mou láskou ke světu Batmana.
Nevím co bych si o Gothamu myslel neovlivněn. I tak by se mi asi líbil, jelikož se opravdu jedná o kvalitní seriál.
Musím totiž říct že ačkoliv je tento seriál klišé, je to úplně nejlepší klišé které se dá mezi seriály sehnat. Příběh je nasycen těmi nejlepšími a nejtajemnějšími zápletkami (což není jen můj názor) které by se dali vymyslet.

Mé Oblíbené Postavy: Edward Nygma, Oswald Cobblepot, Selina Kyleová, Ivy Pepper, Bruce Wayne
Má Oblíbená Série: 2.série
Mé Oblíbené Epizody: Into the Woods (nejlepší snímek jaký jsem kdy v životě viděl), Mommy's Little Monster, Prisoners, Spirit of the Goat, Azrael

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
Grimm
24. května 2016
další názory k seriálu

Wesen. To je nĕmecky, že nemá žádnou krev.

Grimm je skutečnĕ prazvláštní seriál. Už samotný nápad, že 45% lidské populace v sobĕ ukrývá monstra, je nanejvýš fantasmagorický. Pro mĕ ale tento seriál rozhodně funguje a hlavní zápletka o které jsem mluvil, je úžasná. Veškeré napĕtí, mytologii, přehlídku wesenů často až hororové prvky či tajemnou a velice zajímavou dĕjovou linku, si s velmi vychutnávám. Čím je však Grimm kuriózní, je styl jeho existence. Popsal bych to jako symbiózu kladů a záporů. Na jedné stranĕ jsou pozitiva a na té druhé negativa, například milionkrát ohrané a předvídatelné detektivní příbĕhy nebo dĕje které jsou v každém druhém filmu a seriálu. No a ti bystřejší diváci si uvĕdomí že vpodstatĕ nemůže jedna strana existovat bez druhé, protože by to byl maglajs s nízkou kvalitou. Velice tedy ocenuňuji že tvůrci Grimma ví co dĕlají a že balancují mezi kvalitou a nekvalitou, čímž vytvářejí mnohem lepší seriál než by z tak fantastického nápadu mohl při normálním postupu vzniknout. Obdivuji taktiku tvůrců a s Grimmem i jeho postavami mám více než dobrý vztah.

Mé oblíbené Postavy: Trubel, Bud, Adalind Shadeová, Eddie Monroe, Drew Wu, Rosaline Calvertová
Mé oblíbené Série: 3.série, 4.série, 2.série
Mé oblíbené Epizody: Mommy Dearest, Beginning of the End: Part 2, Organ Grinder, La Llorona

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %