9. 1. 2020

TCA 2020: Střípky z ABC

TCA 2020: Střípky z ABC

Novinářská konference TCA pokračuje stanicí ABC. V dnešním článku se podíváme na jednotlivé body, které se probíraly.

72. ročník Emmy se bude na ABC vysílat 20. září. Po letošku, kdy ceremoniál neměl žádného moderátora, se ABC chce vrátit k předchozím letem, prozatím však nebyl vybrán nikdo, kdo by večerem mohl provádět. Nominací se dočkáme 14. července.

V midseason dojde k několika pohybům v programu. Shark Tank se vrátí do pátečního programu, odkud se American Housewife (Americká manželka) přestěhuje na středu, a to od 5. dubna. Zde poběží místo Modern Family (Taková moderní rodinka); tato komedie do té doby stihne odvysílat finále seriálu.

Novinka The Baker and the Beauty se začne vysílat 6. dubna a poběží v pondělí v deset večer. Byl zveřejněn také trailer:


Komedie The Conners odvysílá 11. února epizodu naživo. Datum nebylo zvoleno náhodně, jedná se totiž o první večer hlavní politické sezóny, kdy bude volit v New Hampshire. Díl poběží živě v obou pásmech a bude doplněn o zpravodajství ohledně výsledků voleb. Do seriálu byl obsazen Noel Fisher, který se objeví minimálně ve dvou dílech jako Ed, nyní již dospělý nevlastní bratr Dana.

Seriály Modern Family (Taková moderní rodinka) a How to Get Away with Murder (Vražedná práva) znají data sývch konců. Komedie se po jedencáti letech rozloučí ve středu 8. dubna. Práva pak zakončí svůj šestiletý běh 14. května (do vysílání se po pauze vrátí 2. dubna).

Stanice objednala pilot nadpřirozeného seriálu The Brides. Půjde o moderní a svůdné převyprávění příběhu o Draculovi s výraznými hororovými prvky. Potenciální novinka je popisována jako upírská soap opera o silných nesmrtelných ženách a věcech, které dělají, aby si udržely bohatství, prestiž a odkaz. V centru dění budou tři ženské hrdinky.

Drama thirtysomething z 80. let se možná dočká pokračování. ABC objednává pilot sequelu, kde se vrátí čtyři herci z původního seriálu, a to Ken Olin (Michael Steadman), Mel Harris (Hope Murdoch), Timothy Busfield (Elliot Weston) a Patricia Wettig (Nancy Weston). Ty pak doplní nové tváře, herci, kteří ztvární současné třicátníky – děti původních hlavních postav.

Grey's Anatomy (Chirurgové) má objednávku pro 17. sérii, která poběží v další sezóně. Pak opět skončí herečce Ellen Pompeo smlouva. Ředitelka stanice Karey Burke však doufá, že seriál bude pokrčovat dál. „Grey's bude žít tak dlouho, jak jen Ellen bude chtít Meredith hrát.“ Jednání o nové smlouvě zatím nezačala.

Station 19 odstartuje novou řadu dvouhodinovým crossoverem s Grey's. Celkem na fanoušky v průběhu série čekají čtyři crossovery obou seriálů.

ABC chce začít jednat s Marvelem o novém superhrdinském seriálu, který by se mohl na stanici vysílat. Burke však uvedla, že jednání jsou v prvotních fázích, prozatím se ještě neprobíralo ani to, o jaké hrdiny by se mělo jednat. „Marvel se aktuálně primárně soustředí na obsah na Disney+, a přesně tak je to správně.“

Modern Family (Taková moderní rodinka) po jedenácti letech končí, vznikne nějaký spin-off? Producent Steven Levitan nápad úplně nezavrhl, ale uvedl, že aktuálně nejsou žádné plány. Zároveň uvedl, že doufá, že finále bude pro fanoušky emočně uspokojující, žádné spoilery však neprozradil.

Ačkoliv Dancing with the Stars nebyl prozatím prodloužen pro 29. sérii, ředitelka stanice doufá, že se tak stane a reality show se vrátí na podzim s další sérií.

Burke uvedla, že květnový skandál s Constance Wu nebyl důvodem toho, že seriál Fresh Off the Boat (Huangovi v Americe) letos končí. „Šlo o rozhodnutí, které jsme učinili spolu s produkčním studiem a tvůrci. Cítili jsme, že je na čase jít o dům dál. Eddie maturuje a stěhuje se z domu. Myslíme si, že to nabádá k zakončení.“ Wu rozbouřila internetové vody, když krátce po oznámení prodloužení seriálu pro šestou řadu napsala několik nepěkných komentářů na adresu seriálu na svých sociálních sítích.

Stanice se chce více zaměřit na speciální pořady vysílané živě a na neskriptový obsah, např. soutěžní hry, reality shows a podobně.

Přípravy na novou verzi Revenge (Pomsta) jsou v plném proudu. Reboot se potenciálně stane antologií, kdy se každá série bude točit okolo jiného příběhu o pomstě. Na začátku se dočkáme mladé latinskoamerické imigrantky, která přijíždí do Malibu s cílem pomstít se rodině vlastnící farmaceutickou firmu, která měla prsty ve smrti hrdinčiny matky a stála za zničením celé její rodiny i globální epidemie.

Stejně jako Fox, i ABC chce piloty objednávat i mimo sezónu, která trvá od ledna do března. Burke uvedla, že stanice má aktuálně rozpracovaných 16 pilotů, mezi nimiž nechybí ani projekty, které potenciálně budou vybrané mimo pilotovou sezónu.

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
CrazyGeek

CrazyGeek

Damn, that escalated quickly :D
před 4 roky
Maarti

Maarti

Ajaj, asi vážně budu donucena sledovat Station 19.. Pořád jsem po pilotu na vážkách, jestli do toho jít
před 4 roky
Tinnie

Tinnie

Som velmi zvedava na tú novú verziu Revenge, ale mám trochu obavy.
před 4 roky
Další články k tématu