6. 8. 2021

5+1 naposledy a statisticky

Naši milí Seriálzoňáci, poslední zhruba rok a půl jsme vám přinášeli rubriku 5+1, ve které vám tým redaktorů každý měsíc představil šest seriálů na vybrané téma, které patří (patřily) mezi opomíjené.

Víme, že spousta z vás má ráda statistiku stejně jako my. Myslíme si proto, že si tenhle článek užijete, protože jsme si pro vás připravili několik zajímavých statistických poznatků, které jsme u doporučených seriálů v průběhu měsíce dokázali vysledovat. Ale nebudeme to už déle zdržovat a hned se do té statistiky po hlavě vrhneme.

U každého seriálu jsme sledovali tři hlavní faktory.

  1. Kolik lidí mělo seriál ve watchlistu před vydáním článku a kolik měsíc po jeho vydání.
  2. Kolik hodnocení seriál měl před vydáním článku a kolik měsíc po vydání.
  3. Kolik měl profil seriálu návštěv před vydáním článku a kolik měl měsíc po vydání.

Mohl bych se nyní rozepisovat s jednotlivými články a předkládat, jak se dařilo seriálům, které jsme v nich zmínily. Místo toho nejprve shrnu vydávání našeho článkového seriálu. Celkem jsme pro vás v naší rubrice připravili 16 článků, které obsahovaly 96 doporučení. Nejčtenějším článkem byl ten s tipy na sci-fi, který má aktuálně 5255 zobrazení.

Ale teď už na konkrétní statistiky, protože jsme si připravili několik zajímavých kategorií, které doprovodí i konkrétní čísla.

  1. Top 10 seriálů v kategorii Přidání do watchlistu.
  2. Top 5 seriálů v kategorii Skutečný přírůstek hodnocení.
  3. Top 10 seriálů v kategorii Návštěvnost profilu.
  4. Přehled propadáků v doporučení aneb pět seriálů, o které u vás vůbec nebyl zájem.

Top 10 seriálů v kategorii Přidání do watchlistu

Žádný z námi doporučených seriálů si nedokázal najít víc než 100 příznivců. Nicméně se našel jeden, který žebříček ovládl s dostatečným náskokem, ale několikrát šlo o každé zařazení do watchlistu.

10. místo – X Company (37 přidání)

7.-9. místo – Our Girl (39 přidání)

7.-9. místo – Neverwhere (39 přidání)

7.-9. místo – Safe (39 přidání)

6. místo – Kalifat (44 přidání)

5. místo – El ministerio del tiempo (49 přidání)

4. místo – The Great (56 přidání)

3. místo – Into the Night (59 přidání)

2. místo – Zoey's Extraor­dinary Playlist (67 přidání)

1. místo – Normal People (91 přidání)

Hodnocení na SerialZone.cz

Top 6 seriálů v kategorii Skutečný přírůstek hodnocení

V této kategorii jsme počítali nová hodnocení, které jste seriálům udělili během měsíce od vydání článku. Vítěz se nám opakuje a i tentokrát měl slušný náskok. Od čtvrtého místa to bylo opravdu o každé hodnocení, i proto se původně zamýšlená Top 5 rozrostla na Top 6.

4.-6. místo – Into the Night (12 hodnocení)

4.-6. místo – Love Life (12 hodnocení)

4.-6. místo – Zoey's Extraor­dinary Playlist (12 hodnocení)

3. místo – Kalifat (13 hodnocení)

2. místo – The Great (17 hodnocení)

1. místo – Normal People (31 hodnocení)

Hodnocení na SerialZone.cz

Top 10 seriálů v kategorii Návštěvnost profilu

Zatímco v první a ve druhé kategorii se seriály víceméně opakovaly, tak v kategorii, kde šlo o návštěvnost profilu, se objevilo několik nových jmen. I tak jsme se však nedočkali jiného vítěze a můžeme vyhlásit seriál Normal People za největší úspěch naší rubriky. Rozestupy mezi seriály nebyly tak velké, ale pouze první dvojice dokázala překonat magickou číslovku 2000.

10. místo – Into the Night (1122 zobrazení)

9. místo – The Stranger (1125 zobrazení)

8. místo – Plan Coeur (1148 zobrazení)

7. místo – Burden of Truth (1208 zobrazení)

6. místo – My Brilliant Friend (1306 zobrazení)

5. místo – Kalifat (1369 zobrazení)

4. místo – Ozark (1477 zobrazení)

3. místo – Warrior (1722 zobrazení)

2. místo – Zoey's Extraor­dinary Playlist (2078 zobrazení)

1. místo – Normal People (3214 zobrazení)

Hodnocení na SerialZone.cz

Top 5 propadáků v kategorii Přidání do watchlistu

Všechny statistiky však nejsou jen o úspěchu a logicky se dá vysledovat i opačný výsledek. A museli jsme se smířit také s faktem, že ne vždy jsme se naším seriálem trefili do vašeho vkusu. Například se ukázalo, že to, co frčelo během začátku pandemie, už teď nikoho moc nezajímá. I proto smutný primát získal Tiger King.

3.-5. místo – She-Ra (3 přidání)

3.-5. místo – The L Word: Generation Q (3 přídání)

3.-5. místo – Code Black (3 přidání)

2. místo – Sunderland 'Til I Die (2 přidání)

1. místo – Tiger King (1 přidání)

Hodnocení na SerialZone.cz

Seznam a výzva

A pak je tady ještě jedna vychytávka, kterou na Serialzone můžete využívat. Tou jsou seznamy. O tom, že 5+1 má vlastní seznam, nejspíš víte. Důvodem je to, že jsme dostali důvěru a naše rubrika je jednou z položek, které si musíte odškrtnout v seriálové výzvě, pokud ji chcete splnit. Tady je přehled všech seriálů z 5+1 a na obrázku můžete vidět ty nejúspěšnější, co se týče hodnocení. Tak neváhejte a prozkoumejte náš seznam a dejte nám vědět, kolik seriálů máte ve sledovaných vy.

Poděkování

Statistiky máme víceméně za sebou, ale ještě bych rád udělal jednu věc. Chtěl bych poděkovat všem redaktorům, kteří se zapojili do této rubriky, protože bez nich by nic takového jako 5+1 nemohlo vzniknout. Náš tým byl tentokrát o něco menší, o to víc si však vážím toho, že se nám podařilo překonat všechna úskalí a dopracovat to ke zdárnému zakončení. Tady je mých 9 statečných – 24ron24, A.R.G.U.S., Furiant, Gabik.029, Inekafe, Jesmot, Kahlan, Matuush a Micuda98. Vám všem patří mé velké díky za spolupráci a napsaná doporučení.

Jsme rádi, že jste naši rubriku pravidelně četli a komentovali. Doufáme, že si každý našel to své a s jejím přínosem jste spokojeni. Teď už se můžeme akorát rozloučit a vlastně ani nevím, jak jinak to udělat než posledním doporučením. Co vy na to? Už dlouho mě tíží, že se nedostalo na tenhle seriál. Nedokážu pochopit, že u nás nemá větší fanouškovskou základnu. Podle mě jde o komedii roku 2020 a druhá série právě začala…

Ted Lasso

stanice Apple TV+
Hodnoceno 111×
Podobné seriály Scrubs
Hodnocení na SerialZone.cz

Ted Lasso je americký fotbalový trenér, který právě získal práci manažera u anglického fotbalového týmu a to i přesto, že mu chybí jakékoliv zkušenosti s evropským fotbalem. S úsměvem a svým věrným asistentem se však vydává na štaci za oceánem a nebojí se čelit střetům, které na něho čekají.

Fotbal mám rád, a tak jsem měl radost, když jsem se dozvěděl o komedii z fotbalového prostředí. Střet americké a anglické kultury (nejen té fotbalové) vydá na tisíce vtípků a slovní hříčky jsou perfektní. Zápletka a její vývoj funguje. Ted Lasso a jeho optimismus je nakažlivý a celkově jsou postavy (Roy Kent je můj favorit) i jejich obsazení vydařené. Chytlavá znělka a celkově padnoucí hudba tomu taky skvěle sedí. Je to příjemné sledovat a podle mě se z tohohle originálního nápadu dá ještě spoustu vytěžit a těším se na víc.


Bavila vás rubrika 5+1? Našli jste díky ní seriálovou inspiraci? Který objev vás potěšil nejvíce? A které téma bylo vaše oblíbené? Co říkáte na naše statistiky? A poslední doporučení? Podělte se s námi do diskuze.

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
Tulrika

Tulrika

Moc děkuji za statistiku. Je zajímavé sledovat různý vkus uživatelů a dají se najít opomíjené seriály. První...
před 2 roky
Pajky

Pajky

It was fun! Díky, že jste nás četli a doufám, že přízeň zachováte i u dalších rubrik :)
před 2 roky
lenochod6

lenochod6

Tahle rubrika se mi nesmírně líbila a strašně mi vyhovovala, díky moc :).
před 2 roky
Další články k tématu