5. 12. 2014

Další novinka padla za vlast

Další novinka padla za vlast

Loni jsme měli Wonderland na ABC, letos se stejná situace opakuje na Foxu. Ačkoliv stanice neoznámila veřejně zrušení seriálu Gracepoint, propaguje finále první řady, které se bude vysílat příští týden, jako series finale, tzv. finále seriálu.

Toto označení je jasný náznak toho, že Fox s další sérií nepočítá. Není se čemu divit, Gracepoint byl od samého počátku velký propadák, alespoň co se sledovanosti týče.

Stanice seriál přes léto poměrně slušně propagovala. Gracepoint je adaptací nového britského hitu Broadchurch, který byl původně tvůrci zamýšlen také jako minisérie. Díky svému úspěchu u britských fanoušků a poměrně slušné sledovanosti se však domovská stanice ITV rozhodla objednat druhou řadu, která bude mít premiéru pravděpodobně v lednu 2015 (oficiální datum prozatím nebylo oznámeno). Stanice Fox učinila velmi odvážný krok v tom, že do hlavní role detektiva obsadila hvězdu z původního seriálu, herce Davida Tennanta, ovšem ani oblíbenec z Doctora Who nedokázal americké diváky naladit.

Pilotní epizodu sledovalo v říjnu tohoto roku pouze 4,7 milionu diváků s ratingem 1.2. Seriál poté ještě více klesal a ustálil se až na ratingu 0.8, který je pro drama opravdu podprůměrný.

Naštěstí se Fox může vymluvit na to, že celý seriál byl od začátku koncipován jako event series, tedy jako jeden uzavřený celek, a že stanice neměla nikdy v úmyslu pokračovat s druhou sérií… Jako bychom jí to někdo věřili :-)


Sledujete Gracepoint? Jak si stojí v porovnání s Broadchurch? Zasloužil by si pokračování, které se dostalo jeho britskému kolegovi? Nebo by si Američané mohli konečně začít vymýšlet vlastní témata ke zpracování?

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
nevermore

nevermore

"Nebo by si Američané mohli konečně začít vymýšlet vlastní témata ke zpracování?" Ano, ano,...
před 9 roky
ragelly

ragelly

Tak zrušení je už oficiální.
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Tak když se celá série motá okolo řešení jediné vraždy, u které je vrah jasný už z traileru a...
před 8 roky
Další články k tématu