avatar uživatele

Ciclonwar

off
JménoMarek
Věk30 let
BydlištěStřední Čechy
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Ciclonwar
plakát
Hra o trůny: Rod draka
1. října 2022
další názory k seriálu

Před začátkem jsem byl hodně skeptický... Zbytečně!

Po závěru Hry o Trůny jsem se dobral k závěru, že se producenti zbláznili, byl jsem naštvaný (názor má prý být bez sprostých slov :) ), znechucený a na nějakou dobu jsem upustil od celé produkce HBO.
Když vyšel Rod Draka, neměl jsem zrovna co sledovat a tak jsem tomu dal šanci. Už od první epizody (kterou jsem sledoval ještě poněkud podezřívavě) mě seriál zaujal. Má to atmosféru prvních řad Hry o Trůny. Děj má přiměřený spád a je srozumitelný. Herecké výkony jsou za mě docela slušné. Výměna hereček v půlce první řady mi přijde poněkud zbytečná a poplatná době, ale zatím roli kupodivu věřím i novému složení.

Vzhledem k době vydání se nabízí srovnání s Prsteny Moci - jako velký fanoušek obou sérií za sebe na plno říkám, že Rod Draka je o ligu výš a volba je pro mě jasná.

Dávám 90% a pokud jste na sérii po závěru GoT zanevřeli, zkuste tomu dát šanci. :)

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Clarksonova farma
17. června 2021
další názory k seriálu

Paráda!

Jeremy se po natáčení Grand Tour přesouvá na vlastní farmu. Netuší však, že ho čeká jeden z nejextrémnějších let v zemědělství za poslední dekády a to jak z důvodu Covidu, tak z důvodu extrémního počasí (v Anglii). Ze seriálu se člověk nic moc smysluplného nedozví (snad jen že je lepší jezdit VW, než sníst dvě avokáda :) ), ale to vůbec ničemu nevadí, naopak. Celý seriál má příjemnou, uklidňující a oddechovou atmosféru, obzvláště pak v době lockdownů je příjemné se ponořit do problémů běžného života. Člověk se příjemně dovzdělá nejen v oblasti zemědělství. Fajn je také několik referencí na Grand Tour.
Postavy vybrané velmi dobře a vtipně. Nemám co vytknout a rozhodně doporučuji nejen fanouškům Grand Tour.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Andromeda
4. září 2017
další názory k seriálu

První půlka dobrý

Kapitán Dylan Hunt bojující za "Společenství" při velké bitvě evakuuje posádku a zůstane na jedné z nejmocnějších bitevních lodí ve vesmíru - Andromedě Stoupající - sám. Loď se přiblíží k černé díře a na palubě nastane brutální dilatace času. Andromedu vytáhnou až za 300 let lovci odměn. Hlavní roli má Kevin Sorbo jako kapitán Dylan Hunt, dále je mezi hlavními postavami třeba Lexa Doig (Havězdná Brána, Continuum...), která je ztělesněním umělé inteligence Andromedy. V menších rolích se v seriálu vyskytují i další známější herci (Michael Shanks...)

První dvě série mi přišly parádní pokoukání. Je sice pravda, že se určitě dalo potenciálu seriálu využít víc, ale mně se to prostě líbilo. Jenže pak se to zlomilo, asi začátkem čtvrté série. Nelogická konání některých postav, řešení nesmyslných problémů a nevyužití potenciálu vlastní techniky a vlastně ani moc nechápu, je ten hodný nebo zlý. To by mi samo o sobě nevadilo, naopak, ale v jednom dílu je postava kladná, v druhém záporná a chce všechny zabít, nepobírám to.
Co se týká dabingu, první tři řady celkem jdou. Pak se ale něco změnilo, změna hlasu Dylana by se snad i dala přežít, ale dialogy totálně nedávají smysl, když je nějaký flashback, jsou dialogy přeloženy jinak (a hůř), než to bylo předtím, prostě děs, totální tragédie, nechápu, že se pod tohle někdo podepsal, podobně jako pod poslední dvě řady seriálu.

Doporučuji podívat se na první tři řady a pak jít dělat něco smysluplnějšího.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
60 %
plakát
Girls
27. června 2014
další názory k seriálu

Proti proudu

Podle nízkého celkového hodnocení předpokládám, že půjdu proti proudu. Proti proudu jde tak trochu i seriál.
Čtyři holky bydlící v NYC řeší všemožné vztahy, problémy se zaměstnáním, případně s drogami. Do seriálu se přidávají i další postavy - rodiče holek i jejich známosti a ex.
Jedná se o poměrně typické HBO - spousta sexu, nahoty a zvratů (krve ani vypadaných vnitřností tu ovšem moc není). Od seriálu, stejně jako od výborně vymyšlených postav málokdy vím, co mám čekat a i když něco čekám, jde to většinou ještě dál, než by mě vůbec někdy napadlo.
Pokud u seriálu člověk vydrží, postupně ho seriál odmění výbornou podívanou a skvělým humorem - je to jeden z mála seriálů, u kterých se vyloženě třískám smíchy - ale možná je můj smysl pro humor jenom trochu zvrácený.
Určitě to není pro všechny, ovšem za "stupidní" (jako je v některých názorech) bych to tedy zaručeně neoznačil. Je to prostě jen trochu jiné.
90%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
plakát
Continuum
13. června 2014
další názory k seriálu

85%

Píše se rok 2077 a několik odsouzených teroristů ze skupiny Liber8 se rozhodne, že se vrátí v čase (do naší přítomnosti) a změní tím budoucnost. Omylem se sem s nimi dostane i "policistka" Kiera, která se snaží Liber8 zastavit, budoucnost neměnit a vrátit se ke své rodině. Členové Liber8 se postupně rozdělují a každý si jde za svými cíly. Kiera se setká s jistým Alecem Sadlerem, vlastnícím v roce 2077 jednu z nejdůležitějších firem zabývající se technologiemi. Alec mimo jiné sestrojí v budoucnu i Kieřin speciální oblek, který si ona přinese z budoucnosti či její CMR (čip v jejím mozku, kterým s ní může komunikovat na dálku). Seriál se zaměřuje jak na hlavní dějovou linii, tak i na vedlejší zápletky (Kiera se dostane k dnešní policii a její parťák se vyrovnává s tím, že je Kiera z budoucnosti....). Nemalou roli hraje také teorie ovládnutí Země korporacemi, která stojí minimálně za zamyšlení. Seriál obsahuje samozřejmě obrovské množství dalších zápletek, kterými by se dalo popsat půlka knihy.

Jako klady bych zaručeně zmínil uvěřitelnost (většina věcí "sedí" a autoři se do toho moc nezamotali, což se někdy stává), to, že děje v každém díle něco nového a také to, že postavy se značně vyvíjejí. Kladně bych hodnotil také "flashbacky do budoucnosti" na začátku některých dílů, které částečně vysvětlují některá rozhodnutí Kiery a dozvídáme se tak o budoucnosti vždy víc.

Podstatné nevýhody seriálu nejspíš nevím, možná by Kiera mohla častěji ukázat možnosti jejího obleku, v první sérii pořád rolovala přes nespočet funkcí a nakonec je stejně moc nepoužívá... Blíží se to tak trošku kriminálce a je mírně potlačován prvek sci-fi. Mně to ovšem nevadí, spíš naopak. :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Pohřešovaný
11. června 2014
další názory k seriálu

90%

Matce unesou syna a zavraždí manžela ("shodou okolností" Sean Bean :D ) a ona (jelikož je tajná agentka - stejně jako její manžel) po synovi pátrá po celém světě včetně Prahy.
Seriál se mi líbil. Mimo jiné i to, že to nebyla naprostá kravina a snažili se vsadit příběh na opravdová místa. Například scéna z Prahy se odehrává v Praze, policisté mají normální policejní Octávie (ne nějaká americká dovezená pseudo auta, jak je někdy zvykem) apod. Seriál hodnotím kladně i proto, že nemám srovnání (není to žádná kopie něčeho jiného) a proto, že to bylo prostě něco nového.
Doporučuji všem, těch 10 hodin opravdu stojí za to. :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Nová holka
1. července 2013
další názory k seriálu

Hodnotím kladně

Zhlédnul jsem prvních asi 7 dílů a seriál mě moc nezaujal. Bylo to hodně divný a hodně trhnutý. Nastala pauza. Jednoho dne nebylo na co koukat, tak jsem vytáhnul New Girl a docela dobře jsem se pobavil. Další a další díly mě bavily čím dál tím víc. Po dalších několika dílech se stal seriál mojí asi nejoblíbenější komedií co sleduji. Super děj, každá postava je něčím specifická a i přes to zatím nenudí. Herecké výkony jsou hodně dobré a nevím, jestli by obsazení šlo vymyslet lépe.

Seriál je o třech spolubydlících, ke kterým se přistěhuje trhlá Jess (Zooey Deschanel). Kombinace postav je nepopsatelná, doporučuji! (95%)

EDIT po třetí sérii:
Třetí série byla trochu slabší a snížil jsem tak hodnocení. Autoři slibují, že ve čtvrté zase bude víc humoru a méně vztahů, tak snad své slovo dodrží. :)

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Svatyně
3. srpna 2012
další názory k seriálu

Veritas!

Viděl jsem všechny díly, seriál je o skupince, která pomáhá abnormálně vyvinutým jedincům a vzácným druhům na této planetě. Původní plán byl geniální, objevují se různé historické postavy za naprosto ohromujících okolností. Abych ale pravdu řekl, kromě Nikoly Tesly a Ashley mi herecké výkony přišly trošičku slabší. První a druhá série je průměrná, první polovina třetí série je přímo ohromující, no a od poloviny třetí série mi přijde, že jde kvalita seriálu velmi, velmi nízko. Poslední sezónu a půl bych hodnotil tak 30%, opravdu se nepovedla a i přes to, že jsem velký fanoušek Sci-fi tak tohle musím označit jako blbost. (Klidně kamenujte, vím, že většina fanoušků tohoto seriálu má přesně opačný názor.) Nu dávám 60% za velmi, velmi nevydařený konec.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
Wilfred
14. července 2012
další názory k seriálu

"Nespokojenost je prvním předpokladem k pokroku."

Protože seriál překládám, mám k němu trošku subjektivní názor. Fakta však vypsat můžu i tak. :)
Ryan (Elijah Wood) je trošku psychicky labilní. Za určitých okolností (nebudu spoilerovat) ale dostane zvláštní schopnost - vidět sousedčina (Fiona Gubelmann) psa Wilfreda (Jason Gann) jako člověka v psím kostýmu. Samozřejmě spolu mohou komunikovat, Wilfred však má jisté psí zvyky a chování. Ryan je tak trošku blázen i pokud vynecháme psa, takže nastává velké množství zajímavých a hlavně vtipných situací. Jde o remake Australského seriálu, těžko soudit, zda lepší nebo horší, protože původní se špatně shání a viděl jsem pouze jeden díl. Myslím si, že seriál určitě stojí za zhlédnutí, je svým způsobem jiný než ostatní komedie, i tak je ale vtipný. Některé scény jsou na úrovni, že koukám a nechápu a pak nastane záchvat smíchu, narozdíl od většiny seriálů, tady obvykle pointu vtipu předem neočekávám.
Druhá série se mi zatím líbí víc než první, přijde mi vtipnější. Dávám celkově 85%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Nebezpečná identita
13. května 2012
další názory k seriálu

Oh Gawd, There's Two of Them?

Striptérka Bridget je svědkyní vraždy. Rozhodne se zavolat své sestře (dvojče) Siobhan. Po určitých okolnostech se rozhodne vydávat za svou sestru, která žije ne zrovna normálním životem....
Seriály CW mám obecně rád, tehle není vyjímkou. Když si odmyslíte některé jisté věci (například dva hlavní podezdřelí si volají mezi sebou vlastními telefony, pokud možno řeší nelegální věci apod. a policie tohle vůbec neřeší), dostanete slušný seriál se zajímavým námětem. Na seriálu oceňuji také napínavost a občas i moment překvapení, protože někdy jsem na konci dílu zůstal sedět s otevřenou pusou ještě další dvě minuty.
Dávám 85%

71 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
1/2
12